Eduskuntavaalit 2015

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Näin käy siinä vaiheessa kun ideologia ja epärealismi muuttuvat omasta syystään realismiksi. :cry:
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.
Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Kysymys Paxcowille (tuliko oikein tällä kertaa?):

Aihepiiri: Poliittinen historia.

"Oletko koskaan ajatellut, mistä poliittisesta aatesuunnasta talouden elvyttäminen valtion varoin, erityisesti infrastruktuurihankkeita tukemalla, alunperin kumpuaa?

5 pisteen vihje: vastauksessa on f-kirjain

3 pisteen vihje: 1920-30 -luku

1 pisteen vihje: Italia ja Saksa."
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Varmaan ihan mielenkiintoinen aihe, mutta en ymmärrä, miten se liittyy eduskuntavaaleihin...

1800-luvulla kyllä kehiteltiin esi-keynesiläisiä malleja, joissa ymmärrettiin kokonaiskysynnän vaikutukset. Ja ekspansiivisesta finanssipolitiikasta on puhuttu ainakin 1700-luvulta lähtien. (Lähde.)

Tämä paperi purkaa myyttiä siitä, että natsivaltio olisi tukenut infrastruktuurihankkeita taloudellisesti ajatellen erityisen "keynesiläisesti":
We conclude that the Nazi recovery was not a textbook exercise in Keynesian demand
stimulation, although the state absorbed an ever-growing share of the idle resources for its own use. Economic recovery in Germany in the 1930s remains the paradox case of public demand expansion without Keynesian demand creation.
Nimimerkin sait melkein oikein.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Lomax
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 12:20 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Lomax »

Nordnetin blogista mielenkiintoinen ajatus, miten valtio voisi sijoittaa osan budjetistaan:

http://www.nordnetblogi.fi/suomi-verott ... 6/04/2015/

Näin Suomesta voisi poistaa verot kokonaan, yhdessä sukupolvessa

Mikäli Suomen valtio sijoittaisi osakemarkkinoille joka vuosi 72 vuoden ajan prosentin vuotuisesta budjetistaan* ja saisi sijoituksille keskimäärin 6,6 prosentin vuotuisen reaalituoton**, kertyisi tästä 72 vuoden kuluttua yli 870 miljardin euron sijoitusomaisuus. Mikäli sijoitusomaisuus tämän jälkeen tuottaisi keskimäärin 6,6 prosenttia vuodessa, pystyisi tuotolla rahoittamaan valtion kaikki menot hamaan tulevaisuuteen.
Liian hyvää ollakseen totta?

Kuulostaako hurjalta? Jos tarkkoja ollaan niin valtion tarvitsisi vuotuisesta budjetistaan sijoittaa prosentin vain 45 vuoden ajan ja antaa siihen mennessä kerätyn sijoituspääoman kasvaa 6,6 prosentin vuositahtia vuoteen 72 asti. Silloin kasassa olisi 830 miljardia euroa, joka vastaisi Norjan nykyistä, 845 miljardin kokoista öljyrahastoa. Tällaisen sijoituspääoman tuotoilla pystyisi (juuri ja juuri) maksamaan valtion kaikki menot, jokainen vuosi, ikuisesti***.

Ehdotuksen käytännöllisen toimintavarmuuden saavuttamiseksi lähtisin kuitenkin siitä, että valtio sitoutuisi sijoittamaan tuon vuotuisen prosenttinsa yli 70 vuoden ajan.
Suomalaisten toinen itsenäistyminen

Vuosi 2087 voisi toisin sanoen olla suomalaisten uusi itsenäistymisen vuosi. Silloin Suomessa ei enää maksettaisi veroja. Poissa olisivat ansiotuloverot, pääomatuloverot, ALV:it, yhteisöverot, varallisuusverot, autoverot, perintöverot ja muut. Silti Suomessa olisi julkinen työterveys, koulut, lapsilisät, poliisi, työttömyysturva, maanpuolustus, korkeakoulut, eläkkeet ja muut edut. Palkkapäivänä tilille tupsahtaisi työnantajan kanssa sovittu euromäärä. Työnteko ja rekrytoiminen kannattaisi. Suomesta tulisi kilpailukykyinen maa.
Realistiset 6,6

Rahoitustieteilijä Jeremy J. Siegel tutki eri pääomalajien tuottoa Yhdysvalloissa vuodesta 1802 vuoteen 2012. Osakemarkkinoiden keskimääräinen inflaatiokorjattu reaalituotto oli tuona 210 vuoden aikana 6,6 prosenttia vuodessa (inflaation kanssa nimellistuotto oli 8%). Huomaa, että tuohon aikajaksoon mahtuu vaikka minkälaista oivallusta ja kriisiä. Vaikea nähdä, että tulevaisuus toisi eteensä jotain niin mullistavaa, mitä tuo 6,6 % tuotto-olettama ei vastaavalla tavalla pitäisi jo sisällään. Mieti nyt mitä Napoleon olisi tuuminut kuussa kävelystä.

Kuten Siegelin kuvaajasta**** alla myös näkee, osakesijoituksen riski pienenee ajan myötä. Tilastollinen riski toki säilyy – osakekurssit heiluvat kuten aina ennenkin (kuvaajassa logaritminen asteikko) ja sijoituksen arvo sen mukana – mutta tarpeeksi pitkässä juoksussa, tehdyn osakesijoituksen menestys on varmaa. Osakemarkkinoiden päivittäiset sattumanvaraiset kurssiheilahdukset muuttuvat ajan kuluessa varmaksi tuotoksi. Keskimäärin noin 6,6 prosentin vuotuista tahtia. Tai sitten ihmiskunta on lakannut olemasta.

Valtion ei pidä spekuloida osakekursseilla

Tässä ehdotuksessa puhutaan hyvin hajautetusta, pitkäjänteisestä sijoittamisesta kaikkiin osakeindekseissä oleviin osakkeisiin yli 70 vuoden ajan, “osta ja unohda” periaateella. Siis nimenomaisesti, täysin samalla periaatteella mihin tuo vuotuinen 6,6 prosentin realituotto-oletus perustuu, eli osakemarkkinoiden yleiskehitykseen (itse hajauttaisin sijoitukset maailmanlaajuisesti).
Eduskunta hoi

Tämä on niin helppoa, ettei tähän tarvita kuin laki joka määrittäisi, että seuraavat 72 vuotta valtio sijoittaa budjetistaan prosentti-pahasen maailman osakemarkkinoille (eikä nosta kyydistä sentin senttiä). Käytännössä vuosittain tehtävän sijoituksen määrä vaihtelisi valtion menojen mukaan ja voi olla että tavoitteeseen päästään pari vuotta aikataulua aikaisemmin tai myöhemmin. Pointti tässä kuitenkin on se, että Suomen hyvinvointivaltion kustannuksia voi rahoittaa myös pitkäjänteisellä, järkevällä taloudenpidolla. Verot eivät ole välttämättömyys.

Kylkiäisenä saisimme ennenäkemättömän kilpailukyvyn.
Osa 2, jossa on myös vastausta kritiikkiin:

http://www.nordnetblogi.fi/suomi-verott ... 1/04/2015/
Hellapoliisi
Olivia Benson
Viestit: 704
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi »

Minä lähtisin rohkaisemaan elintarviketeollisuutta innovoimaan terveellisempää, puhtaista raaka-aineista tehtyjä valmisruokia. Suomalaisella ruoalla on hyvä maine Euroopassa. Maitojauhe on maitojauhetta eikä mitään melamiinijauhetta jne. Maan parhaimmat mainostoimistot lanseeraamaan Euroopan valloitusta sekä tietenkin nykyajan tyylin mukaan bloggareille tuotepaketteja maisteltavaksi yli Suomen rajojenkin. Mitään ei ainakaan menetettäisi kun koetetaan hakea uusia maita elintarvikebisnekselle. Venäjän kanssa kaupankäynti on tavallaan hidastanut tuotekehitystä koska Venäjän kauppaa on pidetty milteinpä itsestäänselvyytenä.

Meillähän on sopivasti omasta takaa näitä koemaistajia. Uskonpa uteliaan ihmisen tarttuvan edulliseen soppapurkkiin ja antavan siitä palautetta netissä. Muutenkin talous lähtisi pyörimään paremmin jos vaikka juurekset, kasvikset ja hedelmät olisivat esim. 10% alvin sarjassa. Lisäksi ravitsemusasiantuntijat ja lääkärit voisivat määritellä terveyttä edistävien tai ylläpitävien valmisruokien listaa joille sitten annettaisi vaikkapa 12% alvin kohtelu. Kansanterveys kohenisi kun ihmisillä olisi varaa syödä terveellisesti mukaan lukien ne puoli kiloa kasviksia ja pari, kolme hedelmää per päivä.

Kansanterveyden kohentamiseksi aloittaisin kiusaamaton Suomi kampanjan. Päiväkoti-, koulu- ja työpaikkakiusaaminen tuottaa hirmuiset kulut joka vuosi ja sen vuoksi olisi hyvä pyrkiä kiusaamattomuteen vaikka isänmaan etua ajatellen jollei projekti muuten nappaa. Jokaisen kuntauudistuksen jälkeisen kunnan kiusaamisesta aiheutuvat menot voisi laittaa muistiin ja seurata tilanteen kehittymistä.

Alentaisin alkoholin verotusta ravintoloissa sillä ehdolla että ravintoloissa olisi selkeästi ja näyttävästi tarjolla muitakin alkoholittomia vaihtoehtoja kuin limua tai kahvia. Ravintolat saisivat olla auki haluamansa ajan jotta juominen ja ilonpito tapahtuisi sille varatuissa paikoissa eikä kotona naapurien kiusaksi möykäten. Taksialakin saisi vapaammat kädet jotta juhlijat saadaan kotiin kunnialla.

Sitten toivoisin että Suomessa alettaisiin innovoimaan tuotteita teollisuushampusta. Jos se vaatisi pössyteltävän hampun laillistamista vaikkapa Alkon ylläpitämissä lukaaleissa niin sekin olisi ok koska minusta tuntuu siltä, että ne jotka haluavat pössytellä, pössyttelevät jo nyt kieltolain aikana ja rahat valuvat sellaisiin taskuihin joista ei veroja maksella valtiolle. Sitten vain hamppua kasvamaan hylätyille pelloille ja vartijat peltoja vartioimaan. Alkon oma vakioitu THC-hamppu sitten kasvatettaisiin salaisissa paikoissa. Uskoisin että Suomessa alkaisi käymään myös hampputuristeja. Siitäkin tulisi verotuloja valtiolle.

Infrahankkeista ottaisin suunniteltavaksi myös Jäämeren radan Helsingin ja Tallinnan yhdistävän tunnelin jatkeeksi. Homemurjutkin saneeraisin vaikka sitten työllistämistöinä. Kaikille halukkaille pitäisi saada aikaiseksi oppisopimuskoulutukseen pääsy jos omalta alalta ei löydy töitä millään ilveellä.

Kyllähän toiveita voi aina esittää. Hieman hankalaa olisi tosin käsittää että nämä uskovaiset päättäjät niiden päälle ymmärtäisivät :lol: mutta mistä sen tietää? Hampustahan voisi kehittyä Suomen seuraava vientituotealakin. Kesymmät voisivat viljellä sokerijuurikasta biopolttoainetta varten.
Hys hys!
kaia
Neuvoja-Jack
Viestit: 583
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 8:27 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja kaia »

Chikatilo kirjoitti:Kysymys Paxcowille (tuliko oikein tällä kertaa?):

Aihepiiri: Poliittinen historia.

"Oletko koskaan ajatellut, mistä poliittisesta aatesuunnasta talouden elvyttäminen valtion varoin, erityisesti infrastruktuurihankkeita tukemalla, alunperin kumpuaa?

5 pisteen vihje: vastauksessa on f-kirjain

3 pisteen vihje: 1920-30 -luku

1 pisteen vihje: Italia ja Saksa."
Oliko Yhdysvallat 30-luvulla fasistinen. New Deal?
Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

kaia kirjoitti:Oliko Yhdysvallat 30-luvulla fasistinen. New Deal?
Ei ollut, mutta yltiöliberalismi ja individualismi eivät tarjonneet enää poliittista, koko kansaa tyydyttävää ratkaisua. New Deal oli vesitetty versio italialaisesta mallista - omassa liberaalissa kapitalistisessa ympäristössään sen arvioidaan jopa pidentäneen lamaa ja kasvattaneen työttömyyttä - tulkinnoista on kuitenkin vahvaa erimielisyyttä. Ilman New Dealia USA olisi voinut ajautua sisäiseen kriisiin tai jopa konfliktiin, joka olisi saattanut johtaa - niin, vaikka mihin... (United Socialistic States of America, USSA??? :shock: No, ei ehkä sentään niin pitkälle..)

Vaikka valtion varoin tapahtuva elvytys ja valtiovetoiset infrastruktuurihankkeet eivät ole fasistien keksintöä, ne olivat suuressa roolissa esimerkiksi fasistisen Italian sosiaalis-taloudellisessa ajattelussa. Samoin nykyisen kolmikantamme tyyppinen malli, jossa työn lisäarvon jakautumista ja ostovoiman kehitystä ohjattiin "yhteiskuntasopimuksilla". Tämä siis vuosia ennen New Dealia.

On vain hieman hassunkurista, että "ääretön pahuus" on luonut toimintatapamalleja, joiden perään sosialismia sympatiseeraavat nykyisin haikailevat. Kysymys tosin olikin aikoinaan askeleesta kohti sosiaalista oikeudenmukaisuutta, mutta samalla marxilaisen luokkataistelun ajatus hyljäten. Mussolinikin ammensi oppinsa alun perin sosialismin aatemaailmasta. Fasismi kannatti vahvaa, stabiilia ja osallistuvaa valtiota yhteiskunnan perustana - ei oppia jonkin yhteiskuntaluokan diktatuurista tai itsekästä individualismia.

Fasismille kävi köpelösti. Onko elvyttäminen perseestä vai ok? Pitääkö valtion sotkeutua talouteen? Minulla on asiasta oma mielipiteeni, mutta miltäpä asia vaikuttaa tällä historiallisella taustalla? Ottaako uusi hallitus lisää askeleita fasismin tiellä, jatkaako se liberalistisen talouspolitiikan uralla vai julistaako Arhinmäki proletariaatin diktatuurin?

(Ja PxCw:lle: Viittaamasi tutkimuksen alkusanoissa; Ben Bernanken mukaan Saksan ja Italian talouden nopea kasvu oli "vain kansainvälisistä heilahteluista johtuvaa sattumaa". Mikä yllätys ko. herralta! Tutkijalla itsellään (Ritschl) on kyllä sinänsä mielenkiintoisia kommentteja muissa yhteyksissä - hän mm. kutsuu haastattelussaan vuoden -48 Saksan markkaa "miehitysrahaksi" - "occupation currency" ja vertaa Kreikan luotettavuutta velanhoidossa Natsi-Saksaan.)
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17111
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Vaalien jälkihuuruissa on SDP:ssä taas toverituomioistuimen paikka. Kannatus hupenee ja edustajat sekä muu puolueen väki keskittyy blogeissaan ja kolumneissaan moittimaan Perussuomalaisia milloin mistäkin.
- Ehkä se kannatus sillä nousee - ei sillä, että ryhtyisivät olemaan Suomen ja suomalaisten asialla. Tai ehkä jostain löytyy todella kaukainen kansa, joidenka ihmisoikeuksista voi olla huolissaan ja sillai niikun aidosti välittää.

Mutta SDP:n sisällä kuohuu myös. Puheenhoitaja Antti Rinne möläytteli vahingossa kameran edessä, että Jutta Urpilainen on kaappaamassa häneltä vallan, aloittamassa kampanjaa:

http://yle.fi/uutiset/antti_rinne_jutta ... an/7957778

Noloa, niin helvetin noloa...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17111
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Perussuomalaiset ulkona hallituksesta? – Sipilä: ”Aika kaukana ollaan”
IltaSanomat

Keskustan Sipilä: Perussuomalaisten vastaukset eivät tyydytä
Helsingin Sanomat

PS pelattu ulos ja vastausten perusteella seuraava hallitus on Kesk, SDP, RKP ja Vihreät. Heillä edustajanpaikkoja 107 vs opposition 93.

Salkkuja tulee 14-15. Kesk 6, SDP 5, RKP 2, Vihr 2. Jos 14, niin SDP saa 4.

Näillä mennään.

Myös Vasemmistoliiton vastaukset olivat kaukana Sipilän haluamista, joten Arhinmäen anarkistit jäävät oppositioon.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Doctor Lecter kirjoitti:PS pelattu ulos ja vastausten perusteella seuraava hallitus on Kesk, SDP, RKP ja Vihreät. Heillä edustajanpaikkoja 107 vs opposition 93.

Salkkuja tulee 14-15. Kesk 6, SDP 5, RKP 2, Vihr 2. Jos 14, niin SDP saa 4.

Näillä mennään.
Vihreät ovat todennäköisesti pelanneet itsensä ulos jo ennen noita kysymyksiä. Ydinvoimasta kun oli Sipilä keskustellut puolueiden jo aikaisemmin. Hallitukselle on tulossa ainakin Loviisa III:n lupa ja muistaakseni myös Loviisa I & II jatkot. Ja vihreillä on perinteisesti ollut ydinvoima kynnyskysymyksenä. Uskaltaako Sipilä ottaa riskin vihreiden (varmasta) lähdöstä?

Kokoomushan löysi jo yhteisen sävelen Keskustan kanssa. Ja persujen ja kepun "linjaerotkin" taitavat olla lehdiatön vahvasti liiottelemia. Lehdistö kun ei halua persuja hallitukseen, oppositiopuoluetta on helpompi haukkua...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17111
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tänään pitäisi oleman selvillä hallituspuolueet.

PS sittenkin mukana kuvioissa, mutta Vasemmistoliitto jäämässä pois. Vihreät osoitti suvaitsevaisuuttaan ja sanoivat, että eivät lähde PS:n kanssa hallitukseen. SDP vahvasti mukana, Kokoomus jäämässä pois...?

Lopuksi katkera vuodatus:

Päivi Lipponen jättää politiikan – Sdp pettyi: "Ei olisi varaa päästää ammattimaista poliitikkoa pois"

Päivi Lipponen on päättänyt jättää politiikan. Hän putosi eduskunnasta huhtikuussa ja hakee nyt eroa kaupunginvaltuustosta.

Huhtikuun eduskuntavaaleissa rannalle jäänyt Päivi Lipponen (sd) vetäytyy politiikasta.

HS:n tietojen mukaan Lipponen, 47, on pyytänyt eroa Helsingin kaupunginvaltuustosta. Helsingin kaupungin kirjaamosta kerrotaan, että eropyyntö on saapunut heille tiistaina 5. toukokuuta.

"Tämä on todella harmillista. Meillä ei olisi varaa päästää yhtään ammattimaista poliitikkoa pois, mutta ymmärrän hänen ratkaisunsa", sanoo Sdp:n valtuustoryhmää johtava Osku Pajamäki.

Pajamäki sanoi, että Lipposen ratkaisu tuli hänelle täytenä yllätyksenä. Lipponen kertoi eroaikeistaan demariryhmälle tiistaina.

Pajamäki ei suostunut avaamaan eron syitä yhtään enempää.

"Päivi saa itse kommentoida, jos haluaa."

Lipponen vahvisti eronsa HS:lle myös itse. Hän ei halunnut kuitenkaan kommentoida asiaa mitenkään.

Lipposen tilalle kaupunginvaltuustoon nousee Tomi Sevander (sd). Helsingin kaupunginvaltuuston pitää vielä myöntää ero Lipposelle.

Lipponen on yksi Helsingin Sdp:n kokeneimmista kaupunginvaltuutetuista. Hän on istunut Helsingin kaupunginvaltuustossa vuodesta 1997 saakka.

Vuodet 2007–2015 Lipponen toimi myös kansanedustajana. Hän pyrki eduskuntaan myös sunnuntaina 19. huhtikuuta järjestetyissä vaaleissa.

Lipposen äänimäärä jäi kuitenkin kauas kansanedustajan paikasta. Hän keräsi hieman yli 2 650 ääntä eli vajaat parituhatta vähemmän kuin vuoden 2011 vaaleissa. Hän oli vaaleissa Sdp:n seitsemänneksi suosituin poliitikko. Puolue sai Helsingistä neljän kansanedustajaa.

Lipponen avioitui vuonna 1998 Suomen entisen pääministerin ja Sdp:n puheenjohtajan Paavo Lipposen kanssa. Heillä on kaksi lasta.


Helsingin Snomat
6.5.2015 11:07

Hahahahaha!!!

Nythän Päivi "Päkä" Lipposella on aikaa järjestellä rasismin vastaisia marsseja. Voisi vaikka aloittaa Tampereen pizzeriaräjähdyksestä, jatkaa Malmin Citymarketin raiskauksella ja edelleen jatkaa lapsia ja nuoria ryöstelleiden ja pahoinpidelleiden tapauksella pk-seudulta sekä lopettaa tuo marssi vaikka Tapanilan asemalle, jossa voisi pitää palopuheen siitä, kuinka nuorelle naiselle käy kun menee tyrkyttämään itseään pusikkoon.

Mikä siinä muutes on, kun ei tule valituksi, niin moni joko istuva kansanedustaja tai ehdolla ollut suivaantuu siinä määrin, että jättää koko polittikan sikseen. Aikas heikoilla menty, kun ainoa vaihtoehto on jättää koko politiikka.

Päkä olisi voinut kohdallaan miettiä missä meni vikaan, miksi en tullut valituksi ja viat & puutteet tunnistettuaan oppia jotain, tehdä suunnanmuutos ja yrittää uudelleen. Vaan ei; nyt kiukutellaan ja luovutaan kaupunginhallituksenkin jäsenyydestä. Ikään kuin joutuisivat nyt tuntemaan suurta syyllisyyttä ja huonoa omaatuntoa, kun eivät Päkää äänestäneet.
- Pitäkää tunkkinne!

"Ei olisi varaa päästää ammattimaista poliitikkoa pois". Ei olisi, mutta Päivi Lipponen ei ole sellainen. Ei ammattimainen poliitikko sorru pizzeriaräjähdyksen kohdalla syyttömien syyllistämiseen valtakunnan mediassa. Erkki Tuomioja (sd) on ammattimainen poliitikko. Hänestä ei SDP:n ole varaa luopua. Päivi Lipposesta on ja oli.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Kokoomuksen ja Keskustan nopea sopiminen EU:ta koskevissa asioissa ja etenkin Keskustan myöntyminen Kokoomuksen kantaan puhuisi kyllä sen puolesta, että Kokoomus olisi vielä vahvasti mukana.
Samoin kuin ainakin vielä eilen auki olevat kysymykset demarien kanssa viittaisi vähän siihen, että SDP:n kohdalla hallituspaikka ei olisi mitenkään varmaa...
Samoin huhujen mukaan RKP pelkää pahasti tippuvansa hallituksesta.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Myöskin Sipilän halu saada tehtyä yhteiskuntasopimus ammattiliittojen kanssa ennen hallituspohjan julkistamista puhuu sen puolesta, että hallituksen muodostaisivat Keskusta, Perussuomalaiset ja Kokoomus. Miksi muuten tuolla olisi niin kiire? Ay-aktiivithan ovat jo uhitelleet lakoilla jne. jos tulee porvarihallitus. Olemassa oleva yhteiskuntasopimus veisi pohjan uholta eikä demareita tarvittaisi hallituksessa.
Toisin voihan olla, että ay-liike kiristää tuolla sopimuksella SDP:n hallitukseen...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17111
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Rescuer kirjoitti:Myöskin Sipilän halu saada tehtyä yhteiskuntasopimus ammattiliittojen kanssa ennen hallituspohjan julkistamista puhuu sen puolesta, että hallituksen muodostaisivat Keskusta, Perussuomalaiset ja Kokoomus.
Toisin voihan olla, että ay-liike kiristää tuolla sopimuksella SDP:n hallitukseen...
Vaan jo kaatui ko. sopimus. SDP:llä tiedotustilaisuus klo 12. Joko siitä olisi hahmoteltavissa hallituskuviot?

Porvarihallitus on nyt vahva vaihtoehto. RKP:n johdolla. PS jää apupuolueeksi, opettelemaan hallituksessa oloa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Keskusta-Perussuomalaiset-Kokoomus. RKP:kin on hallituksesta ulkona...
Saa nähdä osuiko arvaus ministerisalkuista yhtä hyvin.

edit. Linkki uutiseen, todennäköisesti muuttuu sen verran ettei juttua kannata vielä kopioida http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015050 ... 1_uu.shtml
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Vastaa Viestiin