Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattiin raa´asti

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1290
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja maxi »

Sille, että lapsi vanhempien toimesta sijoitetaan vapaaehtoisesti pitää olla riittävät perusteet jotka täyttää sosiaaliviranomaisten vaatimukset.
Ei sinne ketävaan oteta jos vanhemmat itse ei kykene huolehtimaan omasta mielestään täysipainoisesti.
Nimenomaan se sijoittamiseen vaikuttava tekijä/ tekijät tulee ensisijaisesti löytyä lapsesta.
Kuten tässä ao.tapauksessa koulunkäynnin ongelmat. Nykyään kun vanhemmat ei voi patistaa lapsia keppi kourassa kouluun niin keinot motivointiin on löydyttävä muutoin.
Paljon on niitäkin esimerkkejä perheissä, että lapset käyvät kouluaan ja ovat muutoinkin moitteettomasti kasvatettu vaikka vanhempien elämä on retuperällä. Silloin ei sijoittamisen tarvetta ole vaikka varsinkin pienillä paikkakunnilla ovat tarkkailunalaisia sosiaalitoimessa.
Elämä on laiffii
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1416
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

Käsittääkseni nykyään voi lapset joutua sijoitukseen vanhempien toiveista ja haluista huolimatta, jos lintsaa liikaa koulusta. Ainakin itse tiedän muutamankin ihan ns. normaalin työssäkäyvän pariskunnan, joiden esiteineillä ja teineillä koulu takkuaa. Kotona ei ole mitään ongelmia ja vanhemmat yrittää huolehtia pentujaan kouluun sen minkä pystyy omien töidensä ja muiden velvoitteiden puitteissa. Näillä on koko ajan päällä uhka penskojen huostaanotosta, kun ne ei mene kouluun.

Jos tähän Koskelan murhaan liittyen jonkun vanhemmat on mokanneet, niin kyllä ne löytyy sieltä kolmen kusikikkelin kotoa.
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1416
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

maxi kirjoitti: La Maalis 06, 2021 12:33 am
JohanPomppas kirjoitti: Pe Maalis 05, 2021 4:15 pm
Shrlck kirjoitti: To Maalis 04, 2021 10:11 pm
Veetin suihinottoja hän kaipaa, mutta ei hän mikään homo ole. Hänellähän on tyttöystäväkin.
Lieneekö homo vai vain "hämmentynyt" seksuaalisuudestaan.
Tyttöystävä taitaa olla vain tavan vuoksi eli toisinsanoen tyttöystävän olemassaololla hän peittää todellisia asioita joita liittyy poikiin ja sydänystävä Veetiin. Kiero kun on niin lienee tässäkin.
Niin... Olihan nuo tyttiksen kanssa ehtineet olla tauollakin semmoset puolitoista vuotta ilmeisesti, kunnes palanneet takaisin yhteen, että josko silloin kokeiltu tuota poikarakkautta ihan kunnollisemminkin... Lieneekö tuo neitonen semmoinen "ride or die" -henkinen muija, joka jonkun vuoden päästä on elähtänyt linnaleski, joka hamaan tulevaisuuteen asti inisee, kun se hese on kuitenkin niin hyvä mies. Se vaan toisinaan sattuu olemaan paikalla kun joku pääsee hengestään, mutta ei se mitään kuitenkaan siis itse ole koskaan tehnyt. Että kyllä ne on ne tyhmät ja tuhmat kaverit, jotka oikeasti on syyllisiä. Hese parka vain sattui väärään aikaan väärään paikkaan ja heseä pelotti... Oli ihan pakko lyödä "vain" pari kertaa. :roll:
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5147
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Ei lastensuojelun asiakkaita voi mitenkään laittaa yhteen ja samaan muottiin. Syyt taustalla voivat vaihdella valtavasti. Ei pelkästään narkkien ja alkkisten lapset ole lasun kohteita.

Lastensuojelun tarve arvioidaan hyvin herkästi, sellaisen toimenpiteen aiheuttaa esimerkiksi alaikäisen kännit julkisella paikalla. Tosin Koskelan tapauksessa.... eikö yksi tekijöistä kertonut aloittaneensa huumeidenkäytön 13 vuotiaana? Ura huipentui sitten murhaan. Onko tämän pojan vanhemmat olleet niin sokeita, etteivät ole huomanneet mitään, vai niin hyasintteja että kulissit ovat olleet tärkeämmät?
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1290
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja maxi »

Hermione kirjoitti: Ti Maalis 09, 2021 9:29 pm Ei lastensuojelun asiakkaita voi mitenkään laittaa yhteen ja samaan muottiin. Syyt taustalla voivat vaihdella valtavasti. Ei pelkästään narkkien ja alkkisten lapset ole lasun kohteita.

Lastensuojelun tarve arvioidaan hyvin herkästi, sellaisen toimenpiteen aiheuttaa esimerkiksi alaikäisen kännit julkisella paikalla. Tosin Koskelan tapauksessa.... eikö yksi tekijöistä kertonut aloittaneensa huumeidenkäytön 13 vuotiaana? Ura huipentui sitten murhaan. Onko tämän pojan vanhemmat olleet niin sokeita, etteivät ole huomanneet mitään, vai niin hyasintteja että kulissit ovat olleet tärkeämmät?
Salassa kännääminen ja vanhempien sormien lävitse katselulla on sellainen vaikutus, että lastensuojelu ei tiedä mitä ja missä milloinkin tapahtuu puhumattakaan keiden toimesta ... ellei tule ilmiantoa. Sitäkin on työtehtävissä tullut nähtyä.
Elämä on laiffii
HellanLettas
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: To Maalis 04, 2021 11:53 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja HellanLettas »

Kynneppää kirjoitti: Ti Maalis 09, 2021 5:54 pm
siiantaika kirjoitti: Ti Maalis 09, 2021 5:29 pm
Kynneppää kirjoitti: Ti Maalis 09, 2021 2:09 pm Uhri sijoitettiin lastensuojeluyksikköön, koska oli ollut niin paljon poissaoloja 9. luokalla, että luokka piti kerrata. Isä ei pystynyt työnsä takia valvomaan, että poika meni kouluun ajallaan eikä lähtenyt sieltä pois kesken päivän. Uhrin perheelle ei ollut tullut mieleenkään, että heidän lapsesta asti tuntemansa pojan kaverit Neramo ja Juutinen kohtelevat heidän poikaansa ala-arvoisesti.
Tätä juuri hain, että vanhemmat eivät ole aktiivisesti etsineet syytä sille, miksi poika on koulusta pois useita päiviä vailla selitystä. En ymmärrä, miksi vanhemmat kuvittelevat, että jossain laitoksessa poika ehkä alkaa mennä kouluun, jos se ei omassa kodissa perheen luona asuessa ole onnistunut. Tuota en tiennyt, että kyse on ollut YH-isästä. Ehkä se selittääkin asiaa, koska isät eivät aina osaa olla yhtä läheisiä lapsilleen kuin äidit ehkä olisivat. Minullakin on tästä kokemusta, kun olen YH-äidin kasvatti ja isällä on ollut vähäisempi rooli elämässäni vaikka hänkin on jossain määrin ollut aina läsnä.

Itse en laittaisi lastani laitokseen mikään vitun uupumuksen takia vaan kyllä heidän pitäisi käytännössä tulla ensin sanomaan, että minun luonani hänellä ei ole hyvä asua. Olen toki ylempää keskiluokkaa, joten minulla on monet asiat paremmin kuin joillakin pienipalkkaisilla, vuorotyötä tekevillä duunareilla.

Olen myös ollut nuoruudessani lievästi ongelmalapsi ja äiti on minulle henkilökohtaisesti sanonut, että joskus hän haluaisi laittaa minut laitokseen, koska "hän ei voi olla töistä pois pitämässä meistä huolta". Olen tuollaisesta paskasta ikuisesti katkera hänelle.
Vanhemmat ovat etsineet vuosikaudet syytä pojan ongelmiin koulussa. On kierretty kaikki mahdolliset avunsaantipaikat ja tutkimukset ja täytetty kymmeniä ja taas kymmeniä lomakkeita. Lapsella oli paha olla koulussa, ei kotona.
Vakka poika asui isänsä kanssa, äiti oli viikottain mukana pojan elämässä, samoin muutama muu sukulainen. Laitokseen sijoittaminen tehtiin raskain mielin, ei hetken mielijohteesta. Kysymys ei siis ollut mistään "isän vitun uupumuksesta" vaan siitä, että peruskoulu oli saatava käydyksi. Poikahan oli ihan fiksu ja ainakin englannin kielen taidon perusteella paljon ikäisiään fiksumpi ja oppimiskykisempi.
Missähän medioissa tällaisia varmoja tietoja on jaettu? Poliisin papereista ko. tiedot on salattu. Itse olen törmännyt lähinnä ylilaudalla "omaisten" ja "tuttavien" kirjoituksiin, mutta sehän on anonyymi palsta eli voivat olla ketä hyvänsä. Enkuntaitoa on tutkittu jostain insta- ja reddit-viesteistä.

Sen perusteella, mitä varmuudella tiedetään: Uhri ei ole ollut H&V:n kanssa samalla luokalla sitten ekan luokan. Ysiluokalla Veeti siirrettiin Haagaan ja Atso kävi kevään sairaalakoulua. Tänä lukuvuonna he eivät ole olleet hetkeäkään samassa koulussa, sillä Atso kertasi ysiä ja muut pojat olivat ammattikoulussa. Atsolla oli muitakin kavereita kuin Veeti, siis niitä koulukavereita omalta luokalta, joskin tilanne ilmeisesti muuttui jonkin verran mt-ongelmien myötä, ja nythän nämä pojat eivät enää tietysti edes olisi samassa koulussa. Vielä 2018 Veetikin näyttäisi instassa puolustaneen Atsoa, kun joku muu kiusasi.

Atson kotioloistakin on julkisesti/somessa ollut melko vähän tietoa saatavilla. Se tiedetään, että vanhemmat ovat eronneet ja viime ajat poika oli ollut isän luona ennen kuin sijoitettiin lastenkotiin. Äiti oli ollut Facebookissa huolissaan pojan vakavista mt-ongelmista helmikuussa. Toisaalta oli vuonna 2020 myös lähtenyt puoleksi vuodeksi remonttievakkoon pois pk-seudulta ja löytänyt kesällä uuden rakkaan. Äidin elämänfilosofia on somen perusteella sekoitus Gandhia, hippiliikettä ja Jeesusta. Hörhöilevä muusikkoisä taas pyyteli juhannuksen jälkeen Facebookissa anteeksi, koska meni yli pirin ja lsd:n kanssa ja oli ollut aggressiivinen. Veetimäisesti arveli, että voisi olla parasta pitäytyä kannabiksessa ja viinassa. Töitä ei noihin aikoihin ollut ja uhosi, ettei ole mitään halua enää tavallisiin palkkatöihin mennäkään. Toisaalta leipoi syksyllä synttäreille oreokakun.

Vanhemmat eivät siis olleet luovuttaneet lapsensa suhteen, mutta huolenpito on saattanut olla (muidenkin) vuosien varrella hieman puuskittaista ja syystä tai toisesta lapsi ei ole nähnyt järkeväksi kertoa heille ongelmistaan. Parhaansa ovat varmaan kuitenkin yrittäneet, ja muu suku on yrittänyt antaa taustatukea ja uskonut ja toivonut parasta.

Murhan uhriksi joutuminen 16-vuotiaana on joka tapauksessa erittäin epätodennäköistä, olipa taustalla melkein mitä tahansa. Ei sellaista voi kukaan ennakoida. Noin sata prosenttia vanhemmista päästäisi yksinäisen lapsensa perjantaina klo 18-21 juhlimaan kaverin 16-vuotissynttäreitä, vaikka tietäisikin, että kaveruussuhteessa on ollut joskus kiusaamista. Tällä kertaa nyt kuitenkin kävi näin, ja perimmäinen syy siihen on tietysti niiden jotka murhasivat.
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1290
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja maxi »

^ Hyvää tuotteliasta tekstiä. Tämä antaa hyvin paljon vastauksia myös uhrin sulkeutuneisuuteen.

Uskallan väittää, että ilman päihteitä uhri olisi elossa ja tällä tarkoitan kaikkia niitä jotka olivat Veeti Neramon syntymäpäiväjuhlilla.
Elämä on laiffii
Pahasaapalkkansa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: To Helmi 18, 2021 11:16 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Pahasaapalkkansa »

maxi kirjoitti: Ke Maalis 10, 2021 8:12 am ^ Hyvää tuotteliasta tekstiä. Tämä antaa hyvin paljon vastauksia myös uhrin sulkeutuneisuuteen.

Uskallan väittää, että ilman päihteitä uhri olisi elossa ja tällä tarkoitan kaikkia niitä jotka olivat Veeti Neramon syntymäpäiväjuhlilla.
Samaa mieltä. Säännöllinen alkoholin käyttö puhumattakaan huumeista ja muista päihteistä ei pitäisi kuulua yläasteikäisten ja 16 vuotiaiden elämään kuten ei aikuistenkaan elämään. Päihteillä on mennyt monen elämä pilalle.

Myös aikuisilla menee pää sekaisin mömmöillä: https://bit.ly/3qvu4Uj
Pitää tietysti olla jonkinlaista taustaa ja alttiutta takana että päihteiden vaikutuksen alaisena tekee törkeää väkivaltaa.
Nämä Koskelan kiduttaja kuseskelijathan olivat kouluissaan tunnettuja kiusaajia.
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Tiedä sitten oliko lapset ja nuoret jotenkin kestävämpiä ennen tai asiat ei sitten vaan nousseet esille, etenkin alkoholin käyttö on nuorilla ollut rankempaa ennen ja säännöllisempää riippumatta perhetaustoista tai koulumenestyksestä. Ainakin alkoholin suosio on koko ajan laskenut nuorilla mutta ongelmat tuntuvat vaan tulevan rankemmiksi. Tämä siis sillä jos haetaan syitä päihteistä niin oma näkemys on että päihteet ovat tässä keissiä vain sivujuonne eivät syy.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5147
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Menikö tämä nyt kusemiskilpailuksi (anteeksi groteskius asiayhteydessä, kun uhrin päälle virtsattiin tekijöiden toimesta), kuka täällä on elämässään kokenein ja kuka on paras lasten kasvattaja?

Hän, joka kokee olevansa täydellinen lasten kasvattaja, nostakoon kätensä ylös. Allekirjoittanut laittaa kädet taskuihin ja keskittyy vain tekemään parhaansa.
Pahani Julmu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 127
Liittynyt: To Touko 28, 2020 10:38 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Pahani Julmu »

Hermione kirjoitti: Ke Maalis 10, 2021 11:20 am
Menikö tämä nyt kusemiskilpailuksi (anteeksi groteskius asiayhteydessä, kun uhrin päälle virtsattiin tekijöiden toimesta), kuka täällä on elämässään kokenein ja kuka on paras lasten kasvattaja?
Ei ainakaan omalta osalta, mutta se joka syyttää vanhempia tässä tapauksessa suurimmiksi syyllisiksi ja vielä väittää muita kommentoijia kokemattomiksi ottamaan asiaan kantaa, niin osoittaa vain oman tietämättömyytensä/ymmärtämättömyytensä.
Olipakerran
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Syys 09, 2020 8:48 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Olipakerran »

Pohdintaa...
Mikäli masentunut uhri on saanut siihen lääkityksen, on lääke voinut olla ns. päihdyttävä. Yleensä nämä pillerit ovat katukaupassa kysyttyjä ja menekkiä riittää. Murhaajakaveruksista ainakin V ja H ilmeisesti tykkäsivät päihteistä, joten uhrin saamat lääkärin määräämät pillerit saattoivat kiinnostaa heitä, joko käyttö ja/tai jälleenmyynti mielessä. "Kaverisuhde" on voinut olla myös hyväksikäyttösuhde jo pidemmältä ajalta, joka on naamioitu kaveruudeksi. Satunnainen uhrin puolustaminen on luonut uhrille kuvan kaveruudesta, jollaista todellisuudessa ei välttämättä ole ollut. Olihan nämä "kaverit" suunnitellut uhrin ryöstönkin niin ettei omat kasvot pala, sillä jos olisivat ryöstäneet uhrin suoraan itse, olisi uhri todennäköisesti lopettanut heidän kanssaan yhteydenpidon. Uhri ja kaksi tekijää ovat käyneet samaa koulua joten uhrin jallittaminen on onnistunut hyvin aikaisemmin koulunkäynnin ohella. Vasta kun uhri jäi kertaamaan viimeistä luokkaa ja tekijät siirtyivät toisiin kouluihin, on uhri pitänyt ottaa vapaa-ajan viettoon mukaan, edes jollakin tavalla, jotta yhteys uhriin on saatu säilytettyä. Masennuslääkkeet saattavat hieman "sumentaa" ajattelua, joten se on saattanut hyvinkin selittää uhrin heikon puolustautumisen jo aiempien tapahtuneiden pahoinpitelyiden kohdalla. Uhri oli myös nauttinut aiemmilla kerroilla viinaa joko omasta tahdosta tai painostamisen seurauksena ja näin saatettu tilaan jolloin muistikuvat ja reagointi ei ole parhaimmillaan. Vuosien aikainen kiusaaminen ja masennus yhdessä viinan (ja mahdollisten lääkkeiden) kanssa on ajanut uhrin käytännössä niin heikoksi mieleltään, ettei ole jaksanut/pystynyt/uskaltanut kertoa kokemuksista aikuisille. Lisäksi uhri on saattanut huomaamattaan ajautua kiristyksen kohteeksi, esim. tämä lavastettu huumeiden myyntitapahtuma, jolloin ryöstö tehtiin. Mikäli uhri on aiemmin moiseen jo ryhtynyt, on murhakaverit saattaneet uhkailla häntä, että paljastavat hänet mikäli uhri ei tee niinkuin he käskevät.
Pahasaapalkkansa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: To Helmi 18, 2021 11:16 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Pahasaapalkkansa »

Jotain painostusta ilmeisesti on ollut sillä Atsohan ei olisi halunnut mennä kouluun ja olisi halunnut olla vain kotona vapaa-ajatkin joka on huolestuttanut vanhemmat.
Olipakerran
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ke Syys 09, 2020 8:48 am

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Olipakerran »

Ja vielä jatkoa pisimmälle...

Yksi kiristyskeino on saattanut olla myös H:n puhelimesta löytyneet kuvat uhrin pankkikortista. Jos ei tee niin kuin sanotaan, niin uhkaillaan tyhjentää pankkitili vaikka nettiostojen muodossa. Epäilen, ettei uhri ole välttämättä osannut ratkaista eteen tulleita uhkailuja, vaan on nähnyt parhaakseen tehdä niin kuin käsketään, ettei tule lisää ongelmia. Se mitä taustoista on tullut ilmi on selkeästi punottu uhri koko ajan syvemmälle verkkoon ja pois pääsyä ei ole näkynyt, joten masennus on syventynyt.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja poikani »

Olipakerran kirjoitti: Ke Maalis 10, 2021 11:43 amMikäli masentunut uhri on saanut siihen lääkityksen, on lääke voinut olla ns. päihdyttävä.
Mitä nämä päihdyttävät masennuslääkkeet ovat?
????? ?? ??????.
Vastaa Viestiin