Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - törkeä tuhotyö, epäilty kuollut

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1978
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

damfin kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 1:48 pm
Skloddi kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 1:46 pm
damfin kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 1:44 pm

Jos on samat vaatteet jotka miehellä oli päällään niin melko hyvin säilyneet siihen nähden että ruumis löytyi palaneen talon raunioista.
Ei löytynyt, löytyi pihapiiristä kuolleena.
POLIISI vahvisti tiistaina epäilevänsä Rautjärven kirkkopalon sytyttäjäksi iäkästä miestä, joka löytyi kuolleena omakotitalon raunioista noin kolmenkymmenen kilometrin päästä kirkosta. Poliisi tutkii kirkon paloa törkeänä tuhotyönä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009291222.html

Sellainen huomio vielä, että kun ruumiin löytymisestä uutisoitiin niin kerrottiin että ruumiin henkilöllisyyttä ei oltu vielä saatu vahvistettua, eli ei ilmeisesti ollut kovin hyvin tunnistettavassa kunnossa.
Huoh... Pitäisi sinunkin tietää että kuolleen tunnistus virallisesti ei tapahdu löytöpaikalla toteamalla että "kyllähän tuo Karilta näyttää". Siinä kestää aina kun tunnistetaan VIRALLISESTI. Eli todistetusti.
Riippakivi
Nikke Knakkertton
Viestit: 156
Liittynyt: To Helmi 25, 2021 8:52 pm

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja Riippakivi »

Erakkomiestä on kuvattu hoikaksi. Yksi teoria voisi olla epäillyn vakava sairastuminen, esimerkiksi syöpään ja siitä seurannut näköalattomuus.Jos vielä kotitalo on ollut uhattuna sukulaisten toimesta, pidäkkeet ovat poistuneet. Ehkäpä seurakunta on todellakin havitellut maita oman rahapulansa paikkaamiseksi.

Teko ei kuitenkaan ole ollut hetken mielijohde, vaan kaikki on suunniteltu etukäteen. Todistusaineisto on nyt hävinnyt kuin tuhka tuuleen.

Sinänsä en usko, että erakon elämä on ollut niin kauheaa kuin moni uskoo. Se on ollut oma valinta, elää kauniissa ympäristössä luonnon keskellä kalastaen ja metsätöitä tehden.
Avatar
ajanpatina
Jack Bauer
Viestit: 993
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Loimaa, Tampere
Viesti:

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja ajanpatina »

AyCapo kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 11:51 am Tämä tilahan oli jakamaton kuolinpesä,missä kyseinen herra on asunut koko ikänsä? Jossain oli maininta siskosta. Onko elossa vielä vai onko testamentannut omaisuutensa seurakunnallle,mikä on alkanut vaatimaan ko. kuolinpesää jaettavaksi? Onko tässä syytä polttaa kirkko,kotitila ja tappaa itsensä? Noh,ehkä tuollaiselle erakolle on..
Eiköhän vakuutusyhtiö vie kuolinpesän, kun se joutuu makseleen kirkon polton viulut. Maita ja mantuja, kun erakko Kari ei sentään saanut olemattomiin edes tulen voimalla. Mutta, patu teki näyttävän lähdön täältä ikuisuuteen, jonka ainakin pari sukupolvea muistaa Karjalan korvissa. :mrgreen:
Kaikella on aikansa.
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1287
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja maxi »

Riippakivi kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 3:24 pm
Sinänsä en usko, että erakon elämä on ollut niin kauheaa kuin moni uskoo. Se on ollut oma valinta, elää kauniissa ympäristössä luonnon keskellä kalastaen ja metsätöitä tehden.
Jaa, että oma valinta. Niinhän se tietysti on mutta kun emme tiedä mitä se elämä on ollut ennen valintaa. Ihminen sairastuessaan mielen tasapainon horjumiseen ei välttämättä ole valintakelpoinen siitä miten haluaa elää.
Elämä on laiffii
Tak
Nikke Knakkertton
Viestit: 189
Liittynyt: Ke Syys 30, 2015 3:27 pm

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja Tak »

Katri, 18, kertoo oudosta tunteesta, joka valtasi hänet Rautjärven joulu­kirkossa – pelastautui viimeisten joukossa

Katri Paajanen tunsi, ettei kaikki ollut kunnossa, kun hän saapui äitinsä ja mummonsa kanssa Rautjärven kirkkoon jouluaamuna.

RAUTJÄRVELTÄ kotoisin oleva, Lahdessa opiskeleva Katri Paajanen, 18, oli viimeisten joukossa, joka pääsi pelastautumaan palavasta Rautjärven kirkosta.

Joulupäivän aamuna hän saapui äitinsä ja mummonsa kanssa kirkkoon varttia vaille kahdeksan.

Ulkona oli pimeää ja vanha puukirkko oli himmeästi valaistu.

– Kirkon eteisessä tuli jotenkin vahva olo, että kaikki ei ole kunnossa. Oli jotenkin jännittynyt tunnelma. Tokaisin rappusia noustessa ääneen, että nyt varmaan syttyy tulipalo.

Katri hiljennettiin ja hänelle sanottiin, ettei tuollaisia sovi puhua kirkossa.

Katri ihmettelee, mistä vahva tunne syntyi. Hän miettii, että jospa palon sytyttäjä on silloin jo ollut kellotapulissa.
Hän kertoo olevansa yleensä hyvin rauhallinen. Joulukirkossa hänellä oli kuitenkin koko ajan levoton olo.

Kirkkosaliin ja yläparvelle mentäessä Katrille tuli vaistomainen tunne, että kirkkosalin ovi pitää vetää tiukasti kiinni.
PAAJASEN suvun perinteeseen kuuluu istua vanhan kirkon parvella. Parvelle naiset nousivat jouluaamunakin.

Ennen papin saarnaa kirkossa esiintyivät Katrin hyvät ystävät. Katri ihmetteli, kun ystävien laulu ei kunnolla kuulunut eikä hän saanut sanoista selvää.

– Kuului sellaista ihmeellistä kohinaa. Tulipalohan oli silloin jo kirkon etuosassa täydessä liekissä, mutta sitä me emme voineet kirkon parvella tietää.

Katri kuuli palveluksen aikana eteisestä pamauksen. Hän oletti, joku tuli kirkkoon myöhemmin sisälle ja pamaus johtuisi siitä.

– Mutta eihän sinne kirkkoon kukaan jälkeenpäin tullut. Kukaan ei huomannut mitään sellaista.


MUSIIKKIESITYKSEN jälkeen oli vuorossa papin saarna.

Katri muistelee, miten pappi huomasi puheensa aikana, että kirkkosaliin alkaa tulla savua. Kirkon suntio meni tutkimaan paikkoja.

Pappi näki sitten, että liekit tulevat kirkkoon. Hän sanoi kesken saarnan kirkkokansalle, että kirkon eteisessä on pieni tulipalo. Pappi kehotti ihmisiä poistumaan rauhallisesti kirkon sivuovista.

Katri Paajaselta ja muilta parvella olevilta kesti hieman kauemmin kirkosta poistuminen. Parven portailta laskeutuminen vei oman aikansa.

Katri Paajanen muistelee, että vanhasta tottumuksesta hän lähti poistumaan pääovista. Kirkon etuosa oli sen verran tulessa, ettei pääoven kautta ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia poistua palavasta rakennuksia.

– Pieni paniikki siitä sitten syntyi, että mistä pääsee poistumaan ulos. Sanottiin, että pieni tulipalo kyseessä, mutta kun kurkkasi ikkunaan, näki, miten liekit löivät siellä.

RAUTJÄRVEN kirkossa on pääoven lisäksi kolme sivuovea.

Yhdessä sivuovessa on liuska pyörätuolia käyttäviä varten. Yksi sivuovi on kirkkosalin puolella ja yksi sivuovi sakastissa.

Suurin osa kirkkokansasta poistui tavallisesta sivuovesta. Sitä ei ollut yritetty viritellä köysillä ja naruilla kiinni, kuten kahta muuta sivuovea.

Sisällä olijat onnistuivat rynkyttämään naruilla kiinnitettyjä sivuovia niin, että ihmiset mahtuivat niiden kautta ulos. Huonokuntoisimmat onnistuivat poistumaan liuskaovesta narun alta.

Kaikki kirkossa olleet saatiin pois rakennuksesta.

– On tullut mieleen, että jos se oli tuhopoltto, tekijä ei ole ollut mikään ammattilainen. Jos hän olisi halunnut polttaa kaikki kirkossa olijat, hän olisi pannut kaikki ovet kiinni.

Kun Katri Paajanen pääsi ulos, kello oli 8.31. Hän otti kuvan palavasta kirkossa.

Ulkona Katri Paajanen näki, ettei kyseessä ollut mikään pieni tulipalo. Kirkon kellotapuli oli tuossa vaiheessa aivan liekeissä.

Kun Katri oli laskeutunut kirkon kivirappuset alas, kuului räjähdys ja kirkon ikkunat sinkoutuivat säpäleiksi paineen voimasta.

– Kyllä oli kauheaa katsella, että tuollaisella voimalla lähtee kirkko palamaan.

MITÄÄN ei ollut tehtävissä kirkon pelastamiseksi. Kirkon sisälle jäivät kaikki arvoesineet.

Katri kertoo, että kaikki olivat sen verran shokissa, ettei siinä vaiheessa ehditty miettiä kaste- ja ehtoollismaljojen hakemista kirkon sisältä.

– Palo- ja pelastuslaitoksen autot olivat viiden kilometrin päässä, niillä meni melkein puoli tuntia ennen kuin ensimmäinen auto tuli.

Katri Paajanen ei voi vieläkään uskoa todeksi, että vanha kirkko on palanut maan tasalle.

Hän miettii, että joku on tutkinut hyvin kirkon rakenteet. Muuten kirkkoa ei olisi saanut noin nopeasti poltettua maan tasalle.

Rautjärven kirkossa oli jouluna paljon iäkkäitä ihmisiä. Katri Paajanen on nuorimpia, joka poistui kirkosta.

– Harmitus on suuri. Nuoren näkökulmasta toivoisi arvostusta ja kunnioitusta kirkkoa kohtaan. Toivoo, ettei kukaan nuori ole ainakaan ollut paloa sytyttämässä.

RAUTJÄRVEN kirkon mukana katosi paljon historiaa.

– Se on ollut oma rippikirkko ja siellä on vietetty esivanhempien hautajaisia. Kirkko on ollut monelle eteläkarjalaiselle merkittävä kohde.

Katri Paajasta harmittaa, ettei hänen tullut otettua kuvia kirkon sisältä. Kirkosta ajatteli, että se on aina siinä ja pysyy.

– Kirkon sisällä oli todella kauniit alttaritaulut ja pastellivärinen sävy, jota ei enää paljon käytetä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009291205.html

Mielenkiintoista! Mistä moinen tuntemus. .
murhe
Nikke Knakkertton
Viestit: 158
Liittynyt: Su Joulu 25, 2022 8:48 pm

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja murhe »

Tiemuli kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 11:54 am
Amnestia kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 10:32 am Valitettavasti talon (paloiko autokin?) mukana on varmaan mennyt todistusaineisto siitä, millaista "tietoa" tämä kyseinen erakko kulutti. Onko ollut jotakin salaliittoteorioita, onko ollut Venäjän propagandaa. Toki voi olla vain yksinäisyyttä ja siitä sekoaminen, mutta voi olla muutakin taustalla.
Mikä ihmeen pakkomielle tähän venjään propagandaan täällä on?
----Ja testamentti-propagandaan... :?: :mrgreen:
massarati
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Su Tammi 15, 2012 1:20 am

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja massarati »

Oliko polttajan sisko siellä kirkossa?
Oliko heidän vanhemmat olleet esim erittäin uskonnollisia?
Mietin tätä ilmeistä katkeruutta ja sen hulluuteen johtanutta päätepistettä. Miksi tuikata juuri kirkko tuleen?
Toki jo yksinäisyys voi tehdä hulluksi.
Ja siskolle voi olla jo siitä katkera, jos elänyt toisenlaisen elämån.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5066
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja Hermione »

ajanpatina kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 3:54 pm
AyCapo kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 11:51 am Tämä tilahan oli jakamaton kuolinpesä,missä kyseinen herra on asunut koko ikänsä? Jossain oli maininta siskosta. Onko elossa vielä vai onko testamentannut omaisuutensa seurakunnallle,mikä on alkanut vaatimaan ko. kuolinpesää jaettavaksi? Onko tässä syytä polttaa kirkko,kotitila ja tappaa itsensä? Noh,ehkä tuollaiselle erakolle on..
Eiköhän vakuutusyhtiö vie kuolinpesän, kun se joutuu makseleen kirkon polton viulut. Maita ja mantuja, kun erakko Kari ei sentään saanut olemattomiin edes tulen voimalla. Mutta, patu teki näyttävän lähdön täältä ikuisuuteen, jonka ainakin pari sukupolvea muistaa Karjalan korvissa. :mrgreen:
Jos ja kun se kirkon polttaja on kuollut (tai siis kuollutta epäillään tekijäksi - esitutkinta on vielä kesken), niin kuollutta ei voi asettaa syytteeseen ja tuomita korvauksiin.

Mikäli näyttö osoittaa kuolleen olleen myös kirkonpolttaja, niin kun esitutkinta saadaan valmiiksi, ei esitutkinta koskaan päädy syyttäjän pöydälle. Korvaukset tulee olemaan seurakunnan ja vakuutusyhtiön välinen asia.

Noin kauniin kirkon tuhoaminen oli kyllä todella törkeä teko. Tuollaisia ei enää uusia rakenneta :(
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4477
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

massarati kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 4:33 pm Oliko polttajan sisko siellä kirkossa?
Oliko heidän vanhemmat olleet esim erittäin uskonnollisia?
Mietin tätä ilmeistä katkeruutta ja sen hulluuteen johtanutta päätepistettä. Miksi tuikata juuri kirkko tuleen?
Toki jo yksinäisyys voi tehdä hulluksi.
Ja siskolle voi olla jo siitä katkera, jos elänyt toisenlaisen elämån.
Jos sisko oli kirkossa ja pyörätuolissa, niin jotain motiivia voisi löytääkin siltä suunnalta, jos oli tosiaan nyörittänyt vain pyörätuoliliuskalla varustetun ja yhden toisen sivuoven, mutta jättänyt yhden sivuoven kokonaan nyörittämättä.

Tuli myös mieleen, että eikö erilaiset hoivakodit vaadi joskus hoidettavan omaisuuden myyntiäkin hoitokulujen kattamiseksi? Voisiko sisko olla joutunut vanhainkotiin ja käteissäästöjen loputtua olisi hoitolaitoksesta/kunnalta ruvettu vaatimaan, että siskon osuus perintötilasta on saatava käteiseksi maksuja varten...
Avatar
LexVeritas
Michael Knight
Viestit: 4216
Liittynyt: Ke Loka 13, 2021 8:07 pm

Re: Kirkko paloi aivan Venäjän rajan tuntumassa Rautjärvellä - epäily ilkivallasta

Viesti Kirjoittaja LexVeritas »

Rousku kirjoitti: Ma Joulu 26, 2022 10:11 pm
LexVeritas kirjoitti: Ma Joulu 26, 2022 7:35 pm Pääsiäinen ei ole juhlapäivä, vaan juhla. Pääsiäisen juhlapäiviä Suomessa ovat pitkäperjantai (surujuhla), ensimmäinen pääsiäispäivä (pääsiäispyhä) ja toinen pääsiäispäivä.
Pääsiäinen on juhlapäivä. Ensimmäinen ja toinen pääsiäispäivä suhtautuvat toisiinta kuin ensimmäinen ja toinen joulupäivä. Pitkäperjantai taas ei ole pääsiäistä ollenkaan.
Kristjana kirjoitti: Ma Joulu 26, 2022 7:20 pm Luulis nimittäin, että jos on jotain hampaankolossa kirkkoa tai seurakuntaa kohtaan, niin oli sytyttäny palon aattoyön jumalanpalveluksen aikoihin ja mahdollisesti tuhonnut muitakin srk:n rakennuksia. Mut jos on ollu skismaa jotain henkilöä kohtaan, joka sit on juuri tuolloin kirkossa ollut, niin sit käy enempi järkeen tuo polton ajankohta.
Tai, kun kysymyksessä on vanha henkilö, ei vain ole seurannut aikaa tietääkseen, ettei siellä kirkossa ole joulupäivän aamuna enää juuri kukaan. Muistanut jostakin lapsuudestaan kuinka se oli täynnä. Tuokin kyllä kävisi järkeen, että uskoo että juuri vihan kohteena oleva henkilö on siellä, ja että jos menee samalla kourallinen muitakin vanhoja mummoja niin ei se haittaa, samaa paskasakkia kaikki.
Pääsiäinen on juhla, ei juhlapäivä. Ensimmäinen ja toinen pääsiäispäivä ovat pääsiäisen juhlapäiviä. Pitkäperjantai on kirkkovuoden pääsiäispiirin virallinen pyhä surujuhlapäivä, jonka jälkeen varsinainen ylösnousemusjuhla voi alkaa iloisemmissa tunnelmissa.
5 no viisia Perhettä
Puu elohim jahvella
-Ai, sä oot. Mä en, veli.
Jopi ja genesis
‏אלהים‎ Sten näin Isä
ykseydellä Raidaa
Sepä Elia Me ts. Kaa
naassa ja
Luminol-Lennard

In Omnibus Veritas Suprema Lex Esto
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11462
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tuollaisen erakon kuolemaa ei muista juuri kukaan mutta kirkon palamisen muistavat etenkin kirkossa sen syttyessä olleet. Eli teko saattoi olla vähän kuin ns. näyttävä itsemurha. Sääli kun tuollaisia yli sata vuotta vanhoja rakennuksia ei ole yhtään liikaa jäljellä riippumatta siitä, oliko kyseessä kirkko vai maallinen rakennus.
Riippakivi
Nikke Knakkertton
Viestit: 156
Liittynyt: To Helmi 25, 2021 8:52 pm

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja Riippakivi »

Väärin. Tämän ihmisen kuolema tullaan aina muistamaan tämän kirkkopalon yhteydessä.
Staff Meeting
Hetty Wainthropp
Viestit: 480
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2021 8:51 pm

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja Staff Meeting »

Riippakivi kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 6:34 pm Väärin. Tämän ihmisen kuolema tullaan aina muistamaan tämän kirkkopalon yhteydessä.
Nimenomaan.
Erakon kuolemaa ei muista kukaan, mutta erakon polttaessa kirkon hänet muistetaan.
sherlocknolmes
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Marras 15, 2021 11:19 pm

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja sherlocknolmes »

Riippakivi kirjoitti: Ti Joulu 27, 2022 6:34 pm Väärin. Tämän ihmisen kuolema tullaan aina muistamaan tämän kirkkopalon yhteydessä.
Olette kyllä erittäin älykäs yksilö. Sillä juuri tuotaha tuo tarkoitti.
satamanteppo
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Marras 09, 2022 11:53 pm

Re: Rautjärven kirkko paloi 25.12.2022 - epäily törkeästä tuhotyöstä

Viesti Kirjoittaja satamanteppo »

Eiköhän vakuutusyhtiö vie kuolinpesän, kun se joutuu makseleen kirkon polton viulut.
Ei vakuutusyhtiö voi viedä kuin korkeintaan syyllisen osakkaan osuuden kuolinpesästä.
Mutta tuolla miehellä on ilmeisesti ollut ihan omaakin omaisuutta, joten siitä saadaan kai ne rahat:
"Hän omisti runsaasti metsiä, joita hän hoiti ja vuokrasi."
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009291794.html

Lainausta korjattu
-NILS-
Vastaa Viestiin