Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1751
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Nyt kun näitä yksityiskohtia on tullut ilmi, niin on ihan päivänselvää, että päitä on pakko pudota SiunSoten lastensuojelussa. Jumalauta jos Milon hyvinvoinnista vastuussa olleet viranomaiset tästä luistelevat lupaamalla, että toimintatapoja tarkastellaan ja että varmistetaan, että tämä ei toistu enää koskaan. Toki lainsäätäjä on katsonut parhaaksi suojella viranomaisia sen erittäin epätodennäköisen skenaarion varalta, että joku joskus joutuisi leivättömän pöydän ääreen perseilystään vastaamaan. Virkavelvollisuuden rikkomisesta maksimirangaistus on yksi vuosi vankeutta ja viraltapano, eikä laki edes tunne törkeää tekomuotoa.
Vilmavain
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2021 4:14 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Vilmavain »

Lähihoitaja isoäiti, katsoo että maallikko isäpuoli elvyttää pientä lasta ja kokee että Muusa tarvitsee häntä enemmän siinä tilanteessa? Aivan idiootti tämä nainen. Ei nyt maallikon tekemä elvytys ole ikinä parempaa kuin lähihoitana työskentelevän. En ikinä olisi toiminut vastaavassa tilanteessa näin. Oma lapsenlapsi vielä kyseessä ja antaa isäpuolen kokeilla jospa osaisi elvyttää lasta oikein. Vai onkohan jo siinä tilanteessa huomannut itse, että myöhäistä on.
Avatar
JudgeCooper
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2023 4:44 pm
Paikkakunta: NY

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja JudgeCooper »

Kuten IL on uutisoinut "Joensuun kaupungin lastensuojelu on suhtautunut välinpitämättömästi kymmeniin lapsesta tehtyihin lastensuojeluilmoituksiin."
Joensuusta on paljastunut Suomen ulkohuussi. Tässä ei trollausta tarvita.
Välinpitämättömyys on valinta.
Keinonen666
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: To Heinä 06, 2023 5:50 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Keinonen666 »

Lasta pahoinpidelty hyörymopilla polttaen kasvoihin, imurin varrella hakattu mustelmille tms, onko vasaraa käytetty johonkin kehon osaan myös, entä muita kodintyökaluja tai siivoustarvikkeita? Mitähän särkylääkettä annettu sillä toi voi olla oikeesti tosi huono kombo energiajuoman kanssa ja vieläpä +39c kuumeessa olevalle 4v pienelle lapselle, joka on jo nestehukassa kuumeen takia.

Ei helvetti nää on niin typeriä vanhempia ei voi tajuta. Nää on kohdellu tätä lasta kuin eläintä!
Odotetaan sotaa - Kuoleman edess kaikkien arvo selviää
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Vuoden äiti JA isoäiti. Pahimmillaan tuo helekkarin mummo pilannut Milon pääsyn sijoitukseen. Selittänyt kultaisia tarinoitaan tyttärestään, miten kumppani päässyt eroon päihteistä, hän on ite viiden lapsen äiti ja vieläpä lähihoitaja. Tukiverkko on niin perkeleen hyvä että lapsi voi palata äidin ja isäpuolen hoiviin.

Ai saakeli jos on näin :evil:
Justiinsa
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Ma Tammi 03, 2022 6:30 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Justiinsa »

Maurae85 kirjoitti: Ma Helmi 12, 2024 7:36 pm Ei herranjumala oon vähän järkyttynyt isoäidin kommenteista .. ollut tiivisti lapsen elämässä, mutta ei ole huomannut mitään??? Voiko olla noin sokea tai sitten vaan tyhmä.

Iltalehdestä:
Isoäidin mukaan lapsenlapsen ja isäpuolen suhde vaikutti aivan hyvältä. Hänen mukaansa lapsi ei pelännyt isäpuoltaan. Isoäidin mielestä mitään vaaraa kotona ei ollut.

– Tyttäreni on aika kärkäs ilmaisemaan itseään.

Isoäiti ei huomannut lapsessa sellaisia jälkiä, joista olisi huolestunut.
Iltasanomista:
Isoäiti kertoo olevansa lähihoitaja ja ajatelleensa, että hän menee hieman herättelemään lasta.

- Isäpuolen elvytys näytti sujuvan asianmukaisesti. Katsoin, että tyttäreni tarvitsee enemmän minua ja isäpuoli hoiti elvytystä, isoäiti sanoo.
Ja
Isoäidin mukaan murhasta syytetty isäpuoli halusi viettää aikaa 4-vuotiaan pojan kanssa mielellään. Isoäiti oli siinä uskossa, että lapsi viihtyi isäpuolen kanssa, eikä mies ollut väkivaltainen.

Isoäiti tiesi, että isäpuoli oli käyttänyt aiemmin päihteitä. Hän luuli, että tämä oli taaksejäänyttä elämää.

- Uskon kuitenkin, että ihminen voi muuttua.

Isoäidin positiivissävytteinen kertomus on hyvin päinvastainen verrattuna siihen, millaiseksi lapsen äiti koki isäpuolen ja lapsen suhteen. Äiti koki, että mies "aina kidutti" lasta kun he jäivät kahden.


Eipä tuo muuta vaadi kuin sen, että tuo isäpuoli käyttäytyy hyvin aina muiden ollessa läsnä. Vaikea silloin on nähdä varoitusmerkkejä. Samalla kun haluaa uskoa vain hyvää omasta tyttärestään niin jotkut mustelmat on helppo selittää itselleen sillä että poika nyt vain on vähän menevämpää sorttia.

Pojan biologinen isä kertoi myös ettei ole nähnyt merkkejä väkivallasta silloin kun on pojan harvoin nähnyt. Minun on vaikea uskoa että niitä merkkejä olisi ihan hirveästi ollut sitten myöskään näkyvillä. Eiköhän tämä pariskunta ole aika hyvin osannut tekonsa peittää. Kyllä joku naapuri olisi asiaan puuttunut jos poika olisi selkeästi pahoinpidellyn näköinen ulkoisesti.

Mutta on tässä kyllä monia asioita jotka pistävät vihaksi ja laittaa miettimään myös kuinka moni lapsi joutuu tälläkin hetkellä elämään tuollaisissa oloissa. Isä käy huumekauppaa, äiti lipittää kaljaa, äidin sisko pyytää tuomaan kaupasta kaljaa ja voi maksaa sitten samalla lapsen pillimehun (sen jonkun 50 senttiä, voi että miten kiva), lapselle juotetaan kipulääkkeitä energiajuoman mukana, asunto on kuin sikolätti. Kyllä siinä alkaa olemaan oikea turvaverkko pienelle lapselle.

Tämä on juuri tätä porukkaa, joka saa kelalta kerran kuussa rahaa. Parissa päivässä 80% niistä rahoista on mennyt alkoholiin ja muihin päihteisiin. Ehkä joku jauhelihapaketti on myös ostettu. Sitten valitetaan kun Suomessa ei rahat riitä. Kotona odottaa pieni lapsi elätettävänä. Helvetti että pistää vihaksi.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Onkohan tuo lähihoitaja-mummeli ollut ihan työelämässä kovilla lääkkeillään, oksitosiini,
Tämä lääke juttukin on varmasti oikeasti sellainen että mummo on niitä lääkkeitä antanut ”kipeälle” tytölleen, muttei sitä tietenkään nyt kerrota, koska jos hän on oikea lähihoitaja ja syyllistyy huumausaineiden antamiseen toiselle niin luvat ja työt muuten loppuu sitten siihen.
Siksi yhdessä sovittu että muusa on ne varastanut. Ja antanut sebulle. Pakotettuna/manipuloituna.
Muusan kohdalla tälläinen syyte ei enää merkitse mitään, voi ehkä jopa alentaa tuomiota koska Suomen tuomiot ovat välillä erikoisia.
Ja vaikka ei tekisi töitä niin resepti-lääkkeen antaminen toiselle on silti rikos ja saattaisi aiheuttaa tuomion, lisäksi ei varmasti enää saisi voimakkaita kipu lääkkeitä vaikka tarvetta olisikin, koska lääkkeitä ei määrätä/myönnetä huumausaine-rikollisille.
Jasukki
Alibin satunnaislukija
Viestit: 66
Liittynyt: To Heinä 21, 2022 10:21 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Jasukki »

Refrey kirjoitti: Ma Helmi 12, 2024 7:48 pm Minun mielestäni äiti(muusa)on tekoon ihan yhtä syyllinen kuin isäpuoli, ellei enemmänkin. Hänellä on lapseen tunneside ja ainakin itse äitinä tunnen lapseni kivun, hädän tai surun itsessäni.
Lapsi on varmasti luottanut äitiin ja tukeutunut häneen kaikesta kokemastaan huolimatta. Ja mitä äiti tekee; antaa lapsen kärsiä.

Mietin myös isoäitiä ja muuta lähisukua. Kyllä varmasti lapsesta näkee pelon. Osasi varmasti jo kertoakin asioita. Onko tosiaan suljettu silmät totuudelta vai onko ihan idioottia sakkia koko porukka? Eikös sen Muusan veli heti alussa puolustellut sillä potkulaudalla kaatumisella.
Niinhän se teki ja sekin nyt paljastui isäpuolen aiheuttamaksi vammaksi, jonka tää äiti peitteli ja valehteli päikkyynkin. Samalla tavalla Muusa valehdellut koko suvulle.

Aivan yhtä syyllinen tää Muusa kuin Sebukin, kun peitellyt oman lapsensa kidutusta (jota viestien perusteella tiesi Sebun tekevän jo pitkältä aikaa). Tuosta noin vaan hyvällä omalla tunnolla nukkumaan vaikka omalla lapsella kuolettavat vammat.
Tässä mummo ja äiti heittäytyyvät äärimmäisen tyhmiksi päästäkseen pälkähästä.

Ei usko, että tytär ikinä satuttaisi lasta, seuraavassa jo kertoo ettö uskoo ihmisen pystyvän muuttumaan. Miksi ei oma tytär muuttuisi?
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Mun järkeen ei myöskään mene se että jos lasta ei viety tarhaan mustelmien takia (minkä Muusa tietää isäpuolen aiheuttamiksi) ni miksi hän vaatimalla vaatii että lapsi ja nisti on kaksistaan kotona? Kun kerran olevinaan huolissaan ni miksei ottanut lasta mukaan kun käytti isoäitiä asioilla. Vai oliko Muusalla ja isoäidillä kovin tärkeätkin lääkebisnekset meneillään?
Electricboogie
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 11:49 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Electricboogie »

Tämmöisille pitäisi olla kuolemantuomio. Ja ihan yhtä syyllinen tuo akkakin on. On kuitenkin ollut ymmärrys mitä tuo Sebu tekee sen omalle lapselle ja on siitä sanonut, mutta ilmeisesti oli kivaa, kun ukko toi vähän nappeja kotia niin ei sitä voinut poiskaan potkia. Isoäiti joutaisi myös linnaan tai psykiatriseen hoitoon vähintään. Toivottavasti nämä raiskataan moottorisahalla.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1751
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Ludmina kirjoitti: Ma Helmi 12, 2024 8:05 pm
Niin siis lääkkeet oli varastettu Muusan isoäidiltä, jonka ammatillisesta taustasta ei ole tietoa. Se lähihoitaja on Muusan äiti ja Milon isoäiti.
Marcus Aureli Anus
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: La Kesä 10, 2023 1:20 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Marcus Aureli Anus »

Nojoo, kyllähän nää oikeudenkäynnissä esiin tulleet asiat vähän muuttaa käsitystä tosta äidistä ja sen roolista, mutta ehkä vain nyanssitasolla. Kokonaisuutena murhasta syyttäminen aivan ok, kun en mä nyt hirveästi mihinkään Touko Tarkkiin eroa näe. Mutta tuo jätkän touhu ei millään nistiydellä enää pelkästään selity. Aivan himmeetä OCD-oireista paskaa tuollanen pakonomainen kidutus aina, kun silmä välttää.
JohanPomppas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1412
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas »

Jokukukavaan kirjoitti: Ma Helmi 12, 2024 11:35 am Milolla on siis myös velipuoli siellä bioisän luona 🥺 Oi miksi oi miksi Milo ei asunut isin luona...
Veikkaan ettei isä ole tunnustanut lasta omakseen, eikä näin ollen ole oikein ollut oikeuksia, jos välttämättä kovasti halujakaan vaatia tai ottaa lasta luokseen. Jossain uutisessa sanottiin, että eron jälkeen äiti ei ole luovuttanut lasta isänsä seuraan, varsinkaan sen jälkeen, kun isä löytänyt uuden morsion. Varmaan tuo Milon äitipuoli olis ollut se turvallisempi puolivanhempi, kuin Muusan itsensä valitsema konsanaan.

Uutisoinnissa molemmat narkkipariskunnasta on kuvailleet lasta viesteissä "kiukuttelijaksi". Lapsi on "kiukkupylly" tai "riehuu", kun on ollut todellisuudessa kovissa tuskissa. Nämä taitaa olla tunnevammaisia molemmat. Jotenkin tulee kuva, että lapsen on koettu olevan hankala kiukuttelija. No kyllähän tuon ikäinen lapsi tietysti hankaloittaa nuoren elämää, kun menojalka vipattaa, eikä pääsekään tuosta vain lähtemään. No sentään siskoille yms. on aikaa kuskata kaljaa... First things first ja silleen.
surulintu

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja surulintu »

Jokainen ensihoitaja tietää, että ne, jotka ovat hiljaisimpia, ovat kaikkein pahimmassa hädässä. Kun kipu on tarpeeksi kovaa, ei pysty itkemään. En ihmettele, ettei lapsen huutoa ole kuulunut naapuriin. Ei tuollaisilla palovammoilla voi pieni lapsi tajuissaan pysyä.

Puolustusasianajajan ammattia en pysty ymmärtämään. Millä moraalilla tuokin väittää mustaa valkoiseksi ja selittelee suihkusta ja potkulaudalla kaatumisesta?
Jokukukavaan
Martin Riggs
Viestit: 626
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2021 1:49 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Jokukukavaan »

Miten voi olla joku äiti noin itsekäs!
Bioisä ei eron jälkeen saa lastaan tavata muuten kuin Muusan valvonnassa pari kertaa vuoden 2023 aikana. Ei anna Miloa bioisän luokse, koska hänellä uusi naisystävä.

Mutta tuollainen huumehörhö, joka tiedettävästi hakkaa ja Muusan sanojen mukaan kiduttaa hänen lastaan niin sellaisen seuraan hän oikein mielellään lapsensa jättää.

Vituttaa Milon isän puolesta että hän ei saanut edes mahdollisuutta olla Milon isä. Missä lastensuojelu ja miksi isän olosuhteita ei olla selvitetty kun Muusalla mennyt noin huonosti ja lasuja on tehty ja Milo ollut jopa huostassa hetken.
Vastaa Viestiin