Nainen lähti juhlista vieraan miehen kanssa kotiinsa Helsingissä ja heräsi yöllä raiskaukseen

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7731
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Nainen lähti juhlista vieraan miehen kanssa kotiinsa Helsingissä ja heräsi yöllä raiskaukseen

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

HELSINGIN hovioikeus kovensi rangaistusta tapauksessa, jossa vuonna 1982 syntynyt mies raiskasi sammuneen naisen yhteisen illanvieton päätteeksi.
Rikos tapahtui Helsingissä lokakuussa 2020.
Uhri ja mies olivat tutustuneet ystäväpariskunnan järjestämissä illanistujaisissa. Nainen kertoi tulleensa illan aikana kovaan humalaan, ja havahtuneensa yhtäkkiä taksissa.
Nainen oli päässyt kotiinsa, ja hänen juhlissa tapaamansa mies oli ollut mukana. Perillä asunnossa nainen oli kävellyt suoraan makuuhuoneeseen ja sammunut sängylle.
Sitten nainen oli herännyt siihen, että mies oli ollut hänen päällään ja raiskannut naista.
Nainen oli rimpuillut ja käskenyt miestä lopettamaan.

MIES kiisti syytteen. Hän kertoi, että seksiä olisi harrastettu kummankin osapuolen suostumuksella.
Helsingin käräjäoikeus katsoi, etteivät naisen vammat tukeneet tämän kertomusta väkivallasta. Miehen kuitenkin katsottiin käyttäneen hyväkseen naisen avutonta tilaa.
Käräjäoikeus tuomitsi Hannek Mäeseppin vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta. Hänet määrättiin maksamaan uhrille 4 350 euroa kärsimyskorvauksia.

SEKÄ uhri että syyttäjä valittivat tuomiosta hovioikeuteen. He vaativat miehelle kovempaa rangaistusta tämän käyttämän väkivallan vuoksi.
Helsingin hovioikeus katsoi, että lääkärinlausuntoon kirjatut naarmut ja hankaumat käsissä sekä mustelmat olivat riittävä näyttö miehen käyttämästä väkivallasta.
Hovioikeus korotti miehen rangaistusta kahden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaksi vankeudeksi. Sen lisäksi naiselle maksettavat korvaukset korotettiin 8 500 euroon.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010321948.html