Kouluampuminen Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Vantaaäiti69
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Huhti 05, 2024 8:29 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Vantaaäiti69 »

Vantaa ja Viertola on ollut rauhallinen paikka kasvattaa lasta.

Kiusaaminen iso ongelma varmaan joka paikassa nykyään. Ehkä pienet kyläkoulut voi olla rauhallisia. En tiedä.

Ampua ei saa tietenkään, suren kuitenkin ampujan kohtaloa, kiusaaminen on väkivaltaa.

Me emme tiedä koko totuutta, 12 v voivat olla julmia, se on herkkää aikaa ennen yläkoulua.

Toivotaan päättäjiltä nyt aitoja tekoja eikä pelkkää puhetta.
H. Solmunen
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Ke Syys 14, 2011 8:30 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja H. Solmunen »

CSI kirjoitti: La Huhti 06, 2024 12:45 pm Tästä käynnistynee taas meuhkaaminen aseiden, niiden lupien ja säilytyksen ympärillä.

Takavuosilta muistan erään neronleimauksen: jonkun vihervassurin mielstä loistava keksintö olisi ollut säilyttää yksityisten ihmisten aseet kollektiivisesti ampumaradan läheisyydessä....LOL.

Osaatteko kuvitella kuinka idioottimainen ajatus ja ehdotus tuo oli? En avaa enempää, jokainen voi itse kuvitella mihin tuo olisi johtanut jos oltaisiin toteutettu.

Näin "älykkäitä" nämä vihervasemmistolaiset ovat - jotka niin kovasti pyrkivät poliittisille vaikutuspaikoille meitä muita johtamaan.
Samaa idiotismia edustaa mm. inkluusio ilman riittäviä tukiresursseja, kännykän salliminen opetuksen aikana, idea siitä että kiusaaminen on aina tosiasia, jos kiusattavasta siltä tuntuu, ylisuuret opetusryhmät ja -tilat jne. Kun ei ole enää erityiskouluja eikä erityisluokkia, sellaiset oppilaat jotka eivät pärjää taidollisesti eivätkä sosiaalisesti normaaleilla luokilla, jarruttavat opetustahtia niin että kukaan ei opi juuri mitään ja kokevat myös tulleensa kiusatuiksi, koska eivät omaa normaaleja sosiaalisia taitoja.

Kiusaaminen on aina väärin ja siihen pitää puuttua, mutta tästä ihmislajista sitä ominaisuutta ei täysin saada kitkettyä pois. Lukemattomat kiusatuksi tulleet lapset pärjäävät aikuisena hyvin tai erinomaisesti, joten kiusatuksi tulemisen lopputuleman ei todellakaan tarvitse olla mt-ongelmat ja 3-kymppisenä eläkkeelle, puhumattakaan koulusurmat. Kyllä lapsillekin pitää vastuuta siirtää omasta elämästään pikku hiljaa enemmän heidän kasvaessaan. Tämä sisältää vastuunottoa omasta koulumenestyksestä ja myös sosiaalisesta pärjäämisestä. Aikuiset sitten tukevat, auttavat ja puuttuvat kiusaamiseen siltä osin kuin se tulee esiin että siihen ylipäänsä on mahdollista puuttuua. Ei kuitenkaan pidä kasvattaa lapsista uhrilampaita, jotka jäävät odottamaan "yhteiskunnan" apua tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sellainen asenne, että maailma on meille jotain velkaa, on vaarallinen ja varma tie katkeroitumiseen ja masentumiseen. Elämä on lopulta selviytymistä meille kaikille ja päivästä päivään vuodesta toiseen meille tulee eteen vastoinkäymisiä ja niitä pitää vain yrittää jaksaa ihan itse läheistensä kanssa voittaa. Sillä asenteella pärjää paremmin kuin jäädä odottamaan, että joku muu ne ratkaisee. Kiusaaminenkin loppuu joskus, yleensä viimeistään kun koulu vaihtuu, vaikka helvetillistähän se on sen aikaa kun sitä kestää.
lonesjucca
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ke Heinä 26, 2023 9:26 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja lonesjucca »

CSI kirjoitti: La Huhti 06, 2024 12:42 pm On voinut olla koodilukollinen kaappikin ja lapsi on jotenkin onnistunut päättelemään tai pääsemään selville koodista omistajan tietämättä. Ei se nyt tuon kummempaa vaadi. Tällöin omistaja ei ole tehnyt mitään laitonta IMHO.
Se vaatisi sen, että lapsi tietää myös näiden lähiomaisten kännykköjen pin-koodit yms.. ne nimittäin vastaavat tuollaista mainitsemaasi koodilukkoa. Ja 12v lapsen ei todellakaan ole mahdollista niitäkään saada selville. Aseiden suhteen ollaan vielä huolellisempia. (Tai ainakin näin tulisi olla).

Kyllä tuosta aseesta ja kuinka se on saatu haltuun on oltu niin hiljaa, että sen aseen antaja tulee istumaan myös syytettynä.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4477
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

TikTokin nuorisokanavilla on jo muutaman päivän väitetty kosovolaistytön kuolleen. En usko viranomaisten moista tietoa pimittävän, mutta voi olla aivokuollut. Sitä vähän niin kuin tukisi myös tytön läheisten pessimistiset kommentit.

Aseesta vielä, että mafian palkkamurhaajien ja muiden siivoojien kerrotaan käyttäneen ihan tarkoituksella .22 kaliiperisia pistooleja. On hiljaisempia ja "siistimpiä", kun päähän ammuttaessa luoti läpäisee kallon kerran, mutta ei tee sotkuista ulostuloa vaan jää kallon sisään ja jopa kimpoilee siellä lisävahinkoa aiheuttaen. Tälle on jenkkilässä jopa ihan oma terminsä, pinball theory, flipperiteoria. Tuolla mm. ko. teorian testausta vähän Myytinmurtajien tyylisesti.

-> https://youtu.be/vPb_YqctuIw?feature=shared

Edit: Sattumalta muuten tuolla testivideolla hyvin todennäköisesti samanmallinen Rugerin kuudestilaukeava revolveri kuin mikä näkyy Viertolan kiinniottovideolla.
Amatimies
Alibin satunnaislukija
Viestit: 61
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 6:09 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Amatimies »

CSI kirjoitti: La Huhti 06, 2024 12:45 pm Tästä käynnistynee taas meuhkaaminen aseiden, niiden lupien ja säilytyksen ympärillä.

Takavuosilta muistan erään neronleimauksen: jonkun vihervassurin mielstä loistava keksintö olisi ollut säilyttää yksityisten ihmisten aseet kollektiivisesti ampumaradan läheisyydessä....LOL.
Jos aseen käyttötarkoitus on ampumaharrastus niin miksi sitä asetta pitäisi saada kotona säilyttää? Ammatin vuoksi myönnettyjen lupienkin kohdalla aseet on lähtökohtaisesti työpaikalla. Metsästys on sitten asia erikseen, hieman hankala järjestää aseiden säilytystä ja valvontaa keskitetysti.
jetroputro
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Su Helmi 11, 2024 12:24 am

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja jetroputro »

Robert F. Kennedyn murhassa 1968 käytettiin " .22 caliber Iver-Johnson handgun used by Sirhan" myös .22 asetta ja Kennedy oli tajuissaan ampumisen jälkeen ja tiesi ettei kannata liikutella päätään, oli useampi luoti kallon sisällä, mutta kuoli sairaalassa.

Julkisuudessa ei ole taidettu paljoa kertoa revolverista muuta kuin, että 12 vuotiaan pojan ampui kahdella laukauksella, jonka jälkeen ehkä ampui samalla tavalla myös tyttöjä kahdella laukauksella, kunnes rulla oli tyhjä, tai sitten rullassa oli vain 5 patruunaa koska turvallisuusohjeiden mukaan iskurin edessä ei saisi pitää patruunaa lepotilassa.
Sil5
Neuvoja-Jack
Viestit: 512
Liittynyt: La Elo 21, 2021 10:36 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Sil5 »

Kotietsivä kirjoitti: La Huhti 06, 2024 1:24 pm Ihan yleiseen elämänkokemukseen perustuen,miksi ihmeessä Vantaalle joku muuttaisi, jos lapsella jo muutenkin vaikeaa.
Luulisi,että jos pikkukunnan idyllisessä pikkukoulussa ei ”koko kylä kasvattaa” auta,niin Vantaan lähiöiden. ”lapsi luovikoon” systeemiin ei kukaan ehdoin tahdoin jälkeläistään vie.
Sekin kuuluu osana elämänkokemusta että monen aikuiset ja perheet (lapsetkin) heidän mukanaan joutuu muuttamaan paikkakuntaa vanhempien työn perässä. Voisin jopa veikata että tulevaisuudessa vielä nykyistä useammin. Jopa ulkomaita myöten. Kokemustakin on.

Tottakai lapsille saattaa tulla perheen muuton vuoksi hankaluuksia uudessa koulussa. Kenties enemmän Suomessa ja ehkä jopa erityisesti Vantaalla tai muualla pääkaupunkiseudulla kuin monissa muissa maissa.
- joskus tuntuu että meillä Suomessa ollaan menty jo liiankin pitkälle ns. "vapaan kasvatuksen" periaatteissa (= lue, lapset saa kasvaa ilman sääntöjä, valvontaa, läheisyyttä ja rakkautta).
- jopa niin että perhe elää lapsen mielen/mielialan mukaan..sitten kun tulee tilanne jossa lapsen pitää sopeutua sääntöihin, muihin lapsiin ja pitäisi kyetä toimimaan yhteisten sääntöjen sekä vieraiden aikuisten ohjauksessa tuleekin vastaan katastrofi..minä, minä, minä, minä.
- käy niin että muna opettaa kanaa aikuiseksi kasvamisessa, vaikka lapsen normaalin kehityksen tulisi tapahtua vanhempien ohjauksessa.

Toki tämä koskee vain hyvin pientä osaa perheistä ja lapsista, mutta ikävä kyllä siitä huolimatta lähes jokaiseen kouluun ja luokkaankin näitä tapauksia tuntuu riittävän.

Ongelmia syntyy vaikka Suomesta löytyy kiistämättä eräs maailman parhaiten koulutettu opettajakunta..joka varmasti hallitsee tehtävänsä jos vain heille annetaan siihen mahdollisuudet. Tältä osin ihan kaikki ei ole kohdallaan..enkä tarkoita tällä pelkästään rahaa. Omasta perheestäkin löytyy opettajia. Joten aiheesta on vähintäänkin kuulopuheisiin perustuvaa tietoa.
Sarjo
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Ma Helmi 22, 2021 3:14 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Sarjo »

Kotietsivä kirjoitti: La Huhti 06, 2024 1:24 pm
Sarjo kirjoitti: La Huhti 06, 2024 9:15 am Toistan itseäni, kun edellisen kommentin lainaus meni ikävästi pieleen.

Kun pohditaan noita alle 10 000 asukkaan kuntia, Askola olisi vahva veikkaukseni. Huom veikkaus vaan.

Askolan koululla on ollut levotonta ja väkivaltaista syksyllä 2023
https://yle.fi/a/74-20052209
Täälläkin on ketju aiheesta.

Voisi hyvin kuvitella, että siellä kiusatun perhe on päättänyt muuttaa pois. Sitten kun uudessa koulussa on tullut jotain, ampujan mitta on tullut täyteen.
En missään tapauksessa puolustele ampujaa. Kiusaaminen ei oikeuta tappamiseen.
Ihan yleiseen elämänkokemukseen perustuen,miksi ihmeessä Vantaalle joku muuttaisi, jos lapsella jo muutenkin vaikeaa.
Luulisi,että jos pikkukunnan idyllisessä pikkukoulussa ei ”koko kylä kasvattaa” auta,niin Vantaan lähiöiden. ”lapsi luovikoon” systeemiin ei kukaan ehdoin tahdoin jälkeläistään vie.
Ajatukseni perustui uutiseen, että hän on muuttanut Viertolan kouluun tämän vuoden alussa paikkakunnalta Uudellamaalla. jossa on alle 10 000 asukasta.
Asun itse "koko kylä kasvattaa" lintukodossa, jossa lapset voivat nykyään todella huonosti.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4477
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »



Mistähän tuo 10 000 asukkaan ajatus tuli, kun niin monet sitä täälläkin toistelevat. Alusta saakka, kun aiemmasta asuinpaikasta kerrottiin, puhuttiin muutaman tuhannen asukkaan kunnasta. Mm. Yle: "Ylen tietojen mukaan poika muutti Vantaalle Uudellamaalla sijaitsevalta pieneltä paikkakunnalta, jossa on vain muutama tuhat asukasta." Ainakin omalla mutullani 10 000 on paljon enemmän kuin muutama tuhat.
Puhelinkortti
Jane Marple
Viestit: 1004
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti »

Amatimies kirjoitti: La Huhti 06, 2024 2:22 pm
CSI kirjoitti: La Huhti 06, 2024 12:45 pm Tästä käynnistynee taas meuhkaaminen aseiden, niiden lupien ja säilytyksen ympärillä.

Takavuosilta muistan erään neronleimauksen: jonkun vihervassurin mielstä loistava keksintö olisi ollut säilyttää yksityisten ihmisten aseet kollektiivisesti ampumaradan läheisyydessä....LOL.
Jos aseen käyttötarkoitus on ampumaharrastus niin miksi sitä asetta pitäisi saada kotona säilyttää? Ammatin vuoksi myönnettyjen lupienkin kohdalla aseet on lähtökohtaisesti työpaikalla. Metsästys on sitten asia erikseen, hieman hankala järjestää aseiden säilytystä ja valvontaa keskitetysti.
Luvattomia aseita on nykyään niin helposti saatavilla, että monet eivät edes viitsi osallistua monimutkaiseen lupaprosessiin. 2015 mamuinvaasion jälkeen pimeiden aseiden kauppa kasvoi räjähdysmäisesti.
Sil5
Neuvoja-Jack
Viestit: 512
Liittynyt: La Elo 21, 2021 10:36 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Sil5 »

H. Solmunen kirjoitti: La Huhti 06, 2024 1:37 pm ....kiusaaminen on aina tosiasia, jos kiusattavasta siltä tuntuu..
Kouluväkivalta on aina väkivaltaa kun toista oppilasta hakataan ja potkitaan kuukaudesta ja vuodesta toiseen samojen tekijöiden toimesta. Ja vielä lisäksi videoidaan ja levitellään netissä näitä pahoinpitelyitä. Samaan liittyy se että varastellaan ja rikotaan tavaroita ja/tai alistettu lapsi pakotetaan lähikauppaan näpistämään tavaroita kiduttajilleen...pakotetaan tuomaan suojelurahaa jne. jne.
- kyllä se todellakin tuntuu uhriksi joutunesta pahalta..enkä laskisi tällaista miksikään kiusaamiseksi..

Kaiken lisäksi uhriksi joutunutta syyllistetään ja kehitellään kaikenlaista hyväksyntää sekä oikeutusta sadistiselle väkivallalle.
- ja tähän henkiseen vainoamiseen löytyy kaikenlaisia keinoja..jotka nekin ovat usein pahempia kuin pelkkä kiusaaminen..

Hyvin usein kidutuksen kohteeksi joutuu ahkera sekä koulutyöhön paneutunut ja siinä menestynyt oppilas (ennen heitä haukuttiin lukutoukiksi)...tai fyysisesti heikompi/pienikokoisempi oppilas jne. Voi olla toki muutakin erilaisuutta..

Selvää on ettei ketään saa tappaa, ei mistään syystä, ei ampumalla, puukolla tai millään muullakaan tavalla. Kaksitoistavuotiaiden lasten kohdalla koulunkäynnin ajautuminen tällaiseen katastrofiin on kaikkien osalta huonoin mahdollinen lopputulema. Olipa syynä mikä tahansa.
- jostain syystä tällaista äärimmäisiä asioita kuitenkin tapahtuu, onneksi varsin harvoin. Syitä sopii jokaisen mietiskellä.

Siitä ei ole tarkkaa tietoa mitä kaikkea tämän kyseisen tapauksen taustoilta löytyy? Tekijä sekä uhrit ovat niin nuoria että todennäköisesti jotain on mennyt pahasti väärin. Jää nähtäväksi mitä niistä julkisuuteen kerrotaan.
Riippakivi
Nikke Knakkertton
Viestit: 154
Liittynyt: To Helmi 25, 2021 8:52 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Riippakivi »

"Vantaan Viertolan koulussa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa vakavasti loukkaantuneen kosovolaistaustaisen 12-vuotiaan tytön toipumisennuste vaikuttaa heikolta.

Tytön perheystävä kertoo kosovolaismedia RTK:lle, että lääkäreiden ilmoituksen mukaan tytön selviytymismahdollisuudet ovat olemattomat. Kosovolaismedia ATV puolestaan kertoo, että tyttö sai vakavia vammoja päähänsä."

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7a46 ... 448beded69

Oma veikkaukseni paikkakunnasta on Pornainen. Se olisi lähellä Vantaata.
Amnestia
Theo Kojak
Viestit: 1132
Liittynyt: Ma Touko 04, 2020 8:34 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Amnestia »

Korkeajännitystä lukevilla on näitä ".22LR on niin heikkotehoinen, että tekee vain naarmuja" -machopuheita. Kyllä se menee heittämällä kallosta läpi, ja samoin mistä kohdasta vain, ellei todella vinossa kulmassa osu. Tuurista toki kiinni kaikki verenvuoto yms. mutta tappava kaliiberi se on.

"Kiva koulu" on vitsi, jossa keskitytään kertomaan, että "meidän koulussa ei esiinny kiusaamista". Mutta todellisuudessa kiusaamista ei a) selvitetä b) siihen ei oikeasti puututa. Lapsille ei saa sanoa pahasti, eikä heiltä saa vaatia nykyään mitään.

Kaikki aseet ja patruunat kuuluisi raskaaseen asekaappiin, ja asekaappiin koodilukko. Avaimilla varustettuun on aina jossakin vara-avain, jonka lapset tai teinit löytävät.
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4477
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Iltalehti kertoo kosovolaismedian kertoneen, että vakavammin loukkaantuneella tytöllä on vakavia päävammoja ja selviytymismahdollisuudet käytännössä olemattomat. Viittaa siihen, että tyttöä on ammuttu kosketuslaukauksella päähän.

-> https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7a46 ... 448beded69

Lisäksi lehdet tietävät nyt kertoa, että tämä suomalais-kosovolainen tyttökin oli opiskellut ko. koulussa vasta muutaman kuukauden. Ihan spekuna, että voisikohan kiusaamiskokemus ja motiivi liittyä jotenkin siihen, että tuo samaan aikaan tai jopa myöhemmin tässä samassa uudessa koulussa aloittanut tyttö on otettu paremmin "piireihin" kuin tämä ampuja? Että ampuja olisi kokenut jääneensä ulkopuoliseksi, kun taas tämä toinen (ja vielä ulkkari/muslimi/tyttö!) on heti löytänyt ystäviä?

-> https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bc40 ... 292719f04d
Avatar
Brass
Martin Beck
Viestit: 816
Liittynyt: Ti Loka 04, 2011 6:17 pm

Re: Kouluammuskelu Vantaan Viertolassa 2.4.2024 - 1 kuoli, 2 loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Brass »

Amatimies kirjoitti: La Huhti 06, 2024 2:22 pm
CSI kirjoitti: La Huhti 06, 2024 12:45 pm Tästä käynnistynee taas meuhkaaminen aseiden, niiden lupien ja säilytyksen ympärillä.

Takavuosilta muistan erään neronleimauksen: jonkun vihervassurin mielstä loistava keksintö olisi ollut säilyttää yksityisten ihmisten aseet kollektiivisesti ampumaradan läheisyydessä....LOL.
Jos aseen käyttötarkoitus on ampumaharrastus niin miksi sitä asetta pitäisi saada kotona säilyttää? Ammatin vuoksi myönnettyjen lupienkin kohdalla aseet on lähtökohtaisesti työpaikalla. Metsästys on sitten asia erikseen, hieman hankala järjestää aseiden säilytystä ja valvontaa keskitetysti.
Suomalaiset ampumaradat ovat syrjässä asutuksesta ja siellä on tyypillisesti muutama kevytrakenteinen rakennus. Niissä ei ole mitään jatkuvaa miehitystä ja rataa pidetään yllä talkoovoimin. Aseiden säilyttäminen radoilla edellyttäisi valtavia investointeja turvajärjestelmiin ja määräykset täyttäviin säilytystiloihin. Aseiden vastaanotto ja jakelu edellyttäisi kirjanpitoa ja työvoimaa. Ampuja voi haluta käyttää asetta myös eri radoilla ja kilpailuissa, jolloin aseen noutamiseen kuluisi aikaa ja bensaa. Kaiken kaikkiaan kustannukset olisivat älyttömät ja turvallisuus ei välttämättä edes paranisi nykyisestä.

Joitakin kaupallisia sisäampumaratoja on myöskin, mutta niillä ei ole tiloja aseiden säilyttämiseen ja ne haluaisivat korvauksen palveluksistaan. Aseen käyttö muualla olisi ongelmallista. Tällä hetkellä näitä ratoja on niin vähän, että ne eivät ratkaisisi säilytysongelmaa kuin hyvin harvoin paikallisesti.

Aseiden säilytys on Suomessa erittäin tarkkaan säädeltyä verrattuna moniin muihin kotona potentiaalista vaaraa aiheuttaviin asioihin. Auton avainten, alkoholin, lääkkeiden, veitsien, yms. säilytykseen ei ole tarkkoja säännöksiä.

Nyt enemmän ketjun aiheeseen ja siihen miten 12-vuotias sai aseen haltuun. Yleisketju aseiden säilytyksestä on olemassa täällä:
viewtopic.php?t=13473
-NILS-
WW2 jälkeisen merisotahistorian suurimmat tappiot aiheuttaa maa, jolla ei ole edes kunnon laivastoa.
Vastaa Viestiin