Eläinsuojelurikoksia

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17206
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Isäntä näännytti Luna-pennun kuoliaaksi, viranomaiset ehtivät pelastaa Rosa-huskyn – Määrättiin eläintenpitokieltoon

Törkeistä eläinsuojelurikoksista tuomittu mies salasi toisen koiran olemassaolon.

Rosa-koira joutui elämään omien ulosteidensa keskellä. KUVA: VARSINAIS-SUOMEN KÄRÄJÄOIKEUS / LOUNAIS-SUOMEN POLIISILAITOS
Rosa-koira joutui elämään omien ulosteidensa keskellä. KUVA: VARSINAIS-SUOMEN KÄRÄJÄOIKEUS / LOUNAIS-SUOMEN POLIISILAITOS
rosa_koira.jpg (67.45 KiB) Katsottu 972 kertaa
VARSINAIS-SUOMEN käräjäoikeus on tuominnut 32-vuotiaan miehen yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahdesta törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Turkulaismies hankki koiranpennun syksyllä 2019. Mies laiminlöi lemmikkinsä hoidon täydellisesti. Luna-pentu ei saanut ruokaa, juotavaa eikä hoitoa ja se kuoli yhden vuoden ja neljän kuukauden ikäisenä tammikuussa 2021.

Koiralla todettiin erittäin pitkälle edennyt ja vakava-asteinen nälkiintyminen. Äärimmäisen laiha eläin painoi kuollessaan vain reilut seitsemän kiloa. Sen keho oli täysin rasvaton ja lihakseton.

Koira oli syönyt nälkäänsä sohvaa, ja sen paksusuolesta löytyi runsaasti vaahtomuovia.
...

Poliisi ja valvontaeläinlääkäri hankkivat Rosalle saman tien hoitoa muualta.

Syyttäjä vaati koirien omistajalle pysyvää eläintenpitokieltoa, sillä syyttäjän mukaan mies on pysyvästi kykenemättömän omistamaan, pitämään tai hoitamaan eläimiä. Käräjäoikeus määräsi miehelle kymmenen vuoden eläintenpitokiellon, joka koskee koiria.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
Helsingin Sanomat
29.9.2023 12:01
-------------------------------------------------------------
Turkulaismies näännytti koiran­pennun kuoliaaksi

Isäntä näännytti Luna-koiranpennun kuoliaaksi. Viranomaiset ehtivät pelastaa toisen koiran. Hovioikeus ankaroitti tuomiota.

TURUN hovioikeus on langettanut 32-vuotiaalle miehelle 15 vuoden kaikkia lajeja koskevan eläintenpitokiellon.

Kyse oli tapauksesta, jossa mies näännytti koiranpennun kuoliaaksi ja laiminlöi toisen koiran hoidon.
...

Eläinlääkäri kertoi, että nälkiintyminen on koiralle tuskallista kamppailua ja kuoleman aiheuttaneet suolen kiertymä ja nälkiintymisen aiheuttama shokki aiheutti mittaamatonta kärsimystä.

Lunan kuollessa miehellä oli myös toinen koira, jonka hän salasi viranomaisilta. Noin vuosi Lunan kuoleman jälkeen asuntoon menneet remonttimiehet löysivät asunnolta Rosa-nimisen Huskyn. Vakavasti nälkiintynyt koira oli huonossa kunnossa, eikä sille ollut tarjolla ruokaa tai vettä. Hoito oli kokonaan laiminlyöty pitkältä ajalta.

Eläinlääkäri arvioi, että sille oli annettu silloin tällöin sen verran ruokaa, että se oli pysynyt hengissä.

Käräjäoikeus arvioi, että miehen syyksi luetut kaksi törkeää eläinsuojelurikosta olivat seurausta tämän kokonaisvaltaisesta elämänhallinnan menetyksestä. Mies tuomittiin 10 vuoden koirienpitokieltoon ja yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Syyttäjä valitti hovioikeuteen ja vaati, että kielto tulee määrätä pysyvänä ja koskemaan kaikkia eläimiä. Mies ei antanut oikeudelle minkäänlaista vastausta valitukseen.

MYÖS hovioikeus antoi painoarvoa sille, että syynä laiminlyönteihin oli pikemminkin elämänhallinnan menettäminen kuin määrätietoinen pyrkimys kohdella eläimiä julmasti. Niinpä sekään ei tuominnut miehelle pysyvää eläintenpitokieltoa. Se kuitenkin katsoi, että miehen olisi pitänyt ymmärtää toimintansa seuraukset viimeistään ensimmäisen koiran kuoleman jälkeen.

Koska oikeus katsoi, että mies voi myöhemmässä elämänvaiheessa soveltua pitämään eläimiä, se määräsi eläintenpitokiellon 15 vuoden ajaksi.
Enemmän täällä: Helsingin Sanomat
13.3.2024 9:25
kokonaisvaltaisesta elämänhallinnan menetyksestä...
...syynä laiminlyönteihin oli pikemminkin elämänhallinnan menettäminen
Pyh! "Elämänhallinnan menettäminen" my ass. Jollain tapaa piti syytä loiventaa, niin keksittiinpä sitten tälläinen sanahirviö, joka kuitenkin johtuu valtaosin miehen omista toimista; laiska, narkkari, juoppo, sossun elätti... "Mut ei hän oikeesti niiku sillai paha ole".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6923
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Salo: Eläintenpitokieltoon määrätyn pariskunnan omakotitalosta löytyi nyt 12 häkkikoiraa

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Salon eläintenkiduttajat sitten aktivoituivat ensi tilassa ja hommasivat kotiin tusinan häkkikoiria.

Kovan luokan piittaamattomuudesta on kyse.

https://yle.fi/a/74-20079627

Poliisi pelasti kymmeniä eläimiä karmeista oloista Salossa – omistajat tuomittu jo aiemmin eläinsuojelurikoksista
Poliisin mukaan osa haltuun otetuista eläimistä jouduttiin lopettamaan niiden huonon kunnon vuoksi. Rikoksesta epäillyt on tuomittu aiemmin jo eläinsuojelurikoksesta.


Poliisi tutkii kahta ilmitullutta törkeää eläinsuojelurikosta Salossa.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että epäiltyjen hallusta on otettu pois kymmeniä eläimiä, joista osa jouduttiin lopettamaan niiden huonon kunnon vuooksi.

Kyseenalaisista oloista löydettiin lähes 50 eläintä. Omakotitalosta löydettiin muun muassa kissoja, koiria, kilpikonnia, liskoja, käärmeitä, jyrsijöitä, kaneja ja siili. Lisäksi asunnossa oli poliisin mukaan runsaasti akvaariokaloja, joita ei ole huomioitu eläinten kokonaismäärässä.

Poliisin mukaan eläinsuojelurikokset tulivat ilmi, koska poliisi ja valvontaeläinlääkärit tekivät taloon joulukuussa tarkastuskäynnin aikaisempien eläinsuojelurikosten takia, jolloin hoidotta oli jätetty lähes sata eläintä.

Kaikki eläimet pelastettiin talosta nyt joulukuussa. Poliisin mukaan omakotitalossa on kirjoilla kolme ihmistä, joista kahdella on eläintenpitokielto. Oikeus määräsi kiellot eläinsuojelurikoksesta viime elokuussa.

Toinen tarkastuskäynti tehtiin tämän vuoden helmikuussa.

Tällöin talosta löytyi jälleen eläimiä. Poliisin mukaan talossa oli helmikuun tarkastuksessa yhteensä 12 koiraa, joista osa oli pienissä häkeissä ja erittäin huonokuntoisia.

Rikosnimikkeinä tutkinnassa ovat nyt törkeä eläinsuojelurikos, eläinsuojelurikkomus ja luonnonsuojelurikos.


https://yle.fi/a/74-20037115


Pariskunta jätti hoidotta yli sata eläintä - 12 eläintä löytyi kuolleena, kilpikonna asui muovikorissa ja jyrsijät autonkorjausmontussa

Syyttäjä vaatii naiselle ja miehelle rangaistuksia törkeistä eläinsuojelurikoksista. Vailla hoitoa muun muassa oli koiria, kissoja, jyrsijöitä, matelijoita, hevosia, lampaita ja erilaisia lintuja.


https://yle.fi/a/74-20047055

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kaksi ihmistä vuosia kestäviin eläintenpitokieltoihin ja sakkoihin eläinsuojelurikoksesta.
Kaikkia elämiä koskeva eläintenpitokielto kestää oikeuden päätöksen mukaan neljä vuotta. Lisäksi oikeus tuomitsi molemmat vastaajat sataan päiväsakkoon eläinsuojelurikoksesta. Toisen vastaajan osalta sakko on 2 100 euroa ja toisen 2 300 euroa. Kaksikko laiminlöi tuomion mukaan yli sadan eläimen hoidon Salossa. Laiminlyönnit tulivat ilmi joulukuussa 2020 eläinsuojelutarkastuksessa.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8373
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Nämä samat paskakasat ovat saaneet temmeltää jo vuosia. Ei näihin tehoa mitkään löperöt eläintenpitokiellot ja pikkusakot. Vittu kun näitä ei millään saada häkkiin. Heidän maatilansa pitäisi laittaa pakkomyyntiin ja saadut rahat eläinten suojeluun! :twisted:
oh my
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Ma Joulu 11, 2023 8:19 am

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja oh my »

Miksi noiden eläinrääkkääjien nimiä ei saada julki kuin joskus? Ne pitäisi olla varoituksena niille, jotka kasvattaa eläimiä, etteivät ainakaan noille myisi. Julkisuus on ilmeisesti ainoa keino edes yrittää lopettaa noiden hommat.Vaikka osa ilm jatkaa. Tietääkö kukaan, mitä sille Vihdin koiratappeluporukalle kuuluu, dunkel taisi olla nimi? Ja eräskin tuomion saanut jatkaa vaan eläinten kasvatusta ja ullatus, pohjanmaalla....pohjanmaa on kummaa seutua kun vaikuttaa olevan paljon noita tapauksia, olisko sukurutsalla ja lahkolla asian kanssa tekemistä?
Taikalihapulla
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Su Maalis 19, 2023 8:24 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia

Viesti Kirjoittaja Taikalihapulla »

Salanimiparasnimi kirjoitti: Ti Maalis 12, 2024 12:54 pm Juttu näyttää paisuvan. Hevosurheilu sanoo, että sieltä on otettu myös 9 hevosta.
https://ratsastus.hevosurheilu.fi/uutis ... hjanmaalla
Joo, tuolta lähti kaikki, siis koirat ja hevoset. Edelleen sinne jäi tietojen mukaan kanit ja muut pikku eläimet, sekä akvaario... En tajua miksei lähteneet, ellei ne nyt ole haettu myöhemmin. Hevosethan haettiin, ainakin osa jo alkuvuodesta.
Sen mä kuulin muita reittejä, että sieltä olisi löydetty myös yksi kuollut hevonen, mutta sen paikaansa pitävyydestä en ole varma. En tuota juttua itse saa auki.

Ja edelleen tämä Malinator´s kennel pitää ihan julkisia sivuja esim. instassa. Toivotaan että ko. tyyppi saa apua ongelmiinsa eikä ihan äkkiä ole ottamassa mitään eläintä uudelleen.
Alexaco
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: To Huhti 28, 2022 12:44 pm

Hevosta pahoinpidelty kaustisella

Viesti Kirjoittaja Alexaco »

https://www.osterbottenstidning.fi/Arti ... a0w8Hjg5Dw

Juttu maksumuurin takana.
Kuka asialla?
santeri90
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Pe Kesä 03, 2022 3:53 pm

Re: Hevosta pahoinpidelty kaustisella

Viesti Kirjoittaja santeri90 »

Jani Suonperä
Avatar
Tarkastaja Levisi
Angus MacGyver
Viestit: 6923
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Koiravihaa Kuopiossa - nuppineulalihapullia portaikossa, suklaata ja ksylitolipastelleja pudotettu postiluukuista

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010491828.html



Poliisi varoittaa häikäilemättömästä ilmiöstä – yksi koira loukkaantunut vakavasti
Kuopiossa leviää poliisin mukaan jälleen lihapullia, joilla pyritään vahingoittamaan koiria.




ITÄ-SUOMEN poliisilaitos tiedottaa Kuopiossa löytyneen jälleen lihapullia, joiden sisään on työnnetty nuppineuloja.

Viimeisin löydös tehtiin sunnuntaiaamuna Kelkkailijantie 4 rakennuksen c-rapun porraskäytävästä. Talon asukas löysi lihapullat ensimmäisen kerroksen käytävältä hissin edestä.

– Tekijän ilmeisenä tarkoituksena on ollut aiheuttaa tahallaan koirille kipua ja kärsimystä, poliisin tiedotteessa todetaan.

Poliisin mukaan vastaavia tapauksia on ollut kyseisen talon sisällä ja ympäristössä vuoden sisällä useita. Asuntojen postiluukuista on jopa pudotettu suklaata ja ksylitoli­pastilleja, jotka molemmat ovat pienissäkin määrin vaarallisia koirille.

Kyseinen rikossarja alkoi viime vuoden huhtikuussa. Itä-Suomen poliisi on saanut hieman yli vuoden aikana yli kahdeksan ilmoitusta vastaavasta toiminnasta.

Tähän mennessä yksi koira on loukkaantunut vakavasti toiminnan seurauksena. Koira oli syönyt lihapullan, jonka sisällä oli ainakin neljä nuppineulaa. Koira joutui aina leikkaus­hoitoon asti.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.
Sipi
Rico Tubbs
Viestit: 1206
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:58 pm

Re: Koiravihaa Kuopiossa - nuppineulalihapullia portaikossa, suklaata ja ksylitolipastelleja pudotettu postiluukuista

Viesti Kirjoittaja Sipi »

Olen miettinyt, että näitä sekopäitä kun ei juuri koskaan saada kiinni... Olisi todella mielenkiintoista lukea vaikka anonyymi artikkeli tai toimittajan tutkielma, jossa haastatellaan näitä henkilöitä. Heidän motiivinsa on minulle täysin hämärän peitossa.

Koirat kärsivät, se on selvää. Mutta omistaja kärsii todella myös, eikä vähiten taloudellisesti.

Ovatko syynä koirien haukkuminen, siivoamatta jätetyt kakat vai mikä? Näistäkin molemmat asiat ovat omistajan syytä, ei koiran.

Vai yleinen katkeruus kaikkia kohtaan? Mikä taas ei ole koiran eikä sen omistajan syytä.

Olen miettinyt myös, onkohan tässä samaa värinää kuin tuhopoltoissa; henkilö sytyttää tulen ja jää katsomaan roihua. Löytyyköhän näiden neula- ja myrkkysyöttien asettaja jostakin hyvin läheltä, jotta hän voi seurata työnsä tuloksia? Koiran kitumista ja omistajan kauhua? Uskon niin, ettei kukaan tällaiseen ryhtyvä aja vaikka toisesta kaupungista asettamaan syöttejä ja palaa sitten takaisin. Kyllä hänen täytyy jollain tavalla ns mehustella aikaansaannoksillan. Eli paikallinen henkilö, ja syötit ovat todennäköisesti hänen lähipiirissään.

Lisäksi mietin, että ovatkohan ne kohdistettu joillekin tietyille koirille? Vai yleisesti kaikille koirille? Seuraako tekijä tiettyjen koirien lenkkirutiineita ja valitsee syöttipaikat sen mukaan, että saa varmuudella uhrikseen juuri tietyn koiran? Tuo postiluukuista tiputtelu ainakin tukee tätä, että kohteena on juuri tietty koira. Tekijän täytyy tietää, keitä rapussa asuu.

Sairasta.

Yksi erinomainen keino (josta huolimatta pitää silti olla tarkkana) on se, jonka olen ihan pennusta opettanut omalle koiralleni. "Jätä". Jos näen sen nuuhkivan jotain intensiivisesti, sanon jo valmiiksi siis "jätä" vaikka se ei ole ottanut mitään suuhunsa. Se nostaa päänsä eikä enää jatka ko. paikan tutkimista. Se ei ota suuhunsa mitään, ei syö edes omaa ruokaansa kupistaan ellei sanota "ole hyvä" eikä koskaan huoli vieraalta mitään namia kädestä. Jos joku haluaa antaa koiralleni namin, se tulee antaa ensin minun käteeni ja koira ottaa sen vasta minulta. Suosittelen.
Ahmi
Poliisikoira Rex
Viestit: 282
Liittynyt: Ma Maalis 08, 2021 10:26 pm

Re: Koiravihaa Kuopiossa - nuppineulalihapullia portaikossa, suklaata ja ksylitolipastelleja pudotettu postiluukuista

Viesti Kirjoittaja Ahmi »

Onko kelkkailijantie puijonlaaksossa? Tunnettua mummoaluetta. Siellä joku koiranpaskoihin rollaattorin jaloissa kyllästynyt mummo pistänyt rähinäksi.
Avatar
Countess Bathory
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: La Touko 25, 2024 3:26 pm

Re: Koiravihaa Kuopiossa - nuppineulalihapullia portaikossa, suklaata ja ksylitolipastelleja pudotettu postiluukuista

Viesti Kirjoittaja Countess Bathory »

Ahmi kirjoitti: Ti Kesä 11, 2024 2:57 pm Onko kelkkailijantie puijonlaaksossa? Tunnettua mummoaluetta. Siellä joku koiranpaskoihin rollaattorin jaloissa kyllästynyt mummo pistänyt rähinäksi.
Aika paljon on mummeli vaivaa nähnyt asian eteen.
:twisted: To hell and back :twisted:
Avatar
Countess Bathory
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: La Touko 25, 2024 3:26 pm

Re: Koiravihaa Kuopiossa - nuppineulalihapullia portaikossa, suklaata ja ksylitolipastelleja pudotettu postiluukuista

Viesti Kirjoittaja Countess Bathory »

Jos kelkkailijantiellä on ulko-ovet lukossa luulisi syyllisen löytyvän samasta talosta .
:twisted: To hell and back :twisted:
Vastaa Viestiin