Tiina oli 9-vuotias, kun sukulaismies hakeutui yöllä hänen seuraansa

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7731
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Tiina oli 9-vuotias, kun sukulaismies hakeutui yöllä hänen seuraansa

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

YHDEKSÄNVUOTIAS Tiina oli yli kymmenen vuotta sitten yökylässä sukulais­perheensä luona. Hänen perheensä kuului Jehovan todistajiin, samoin sukulais­perhe.
Kun muut olivat nukkumassa, sukulaismies hakeutui Tiinan seuraan.
Tiina kertoo, että yön aikana mies riisuutui ja kosketteli häntä. Sitä ennen mies oli Tiinan mukaan ottanut hänestä valokuvia nostaen hänen yömekkoaan.
Tiina ei tiennyt, mitä tapahtui. Hän tunsi olonsa turvattomaksi.
”Tajusin, ettei tämä ollut ihan ok. Minulla oli outo tunne asiasta. Valehtelin, että minua alkoi väsyttää, ja lähdin pois huoneesta”, nyt parikymppinen Tiina kertoo.
Hänen nimensä on muutettu asian arkaluontoisuuden vuoksi.
”Minun kokemukseni on, että lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä peiteltiin yhteisön sisällä. Aika moni saattaa ajatella, että sitä tapahtuisi vain Yhdysvalloissa, mutta sitä tapahtuu Suomessakin.”

HELSINGIN Sanomat kertoi aiemmin, että asiantuntijoiden mukaan useissa eri uskon­yhteisöissä tapahtuu lapsiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa.
Raiskauskriisikeskus Tukinaisen kehittämis­päällikkö Riitta Silver sanoi, että muun muassa lasten seksuaalista hyväksikäyttöä tiedetään esiintyvän suljettujen yhteisöjen piirissä. Sellaisia ovat esimerkiksi uskonnolliset ja muut hengelliset yhteisöt.
”Näissä piilee aina se vaara, että tapauksia on yhteisöissä paljon pinnan alla.”
Usein uhrit ovat haavoittuvassa asemassa, kuten lapsia. Esimerkiksi Pohjanmaalla poliisille tulee vuosittain epäilyjä lapsiin kohdistuneista seksuaali­rikoksista, joihin jollakin tavalla liittyy uskonnollinen yhteisö tai sellaisessa elävä perhe.

Oulun poliisin rikostorjunta­sektorin johtajan Markus Kiiskisen mukaan kyseessä on useimmiten perheen sisäinen asia. Mitä nuorempi uhri on, sitä todennäköisemmin seksuaali­rikos on tapahtunut perheen sisällä.
Usein on kyse jo hieman vanhemmista asioista, joista ilmoitetaan viiveellä.
”Näissä piilee aina se vaara, että tapauksia on yhteisöissä paljon pinnan alla”, Kiiskinen arvioi.

HS:N aiemmassa jutussa kerrottiin, että jos uskonyhteisöihin kytkeytyvien seksuaalirikosten tekijät ovat uhrien sukulaisia, suku ja perhe saattavat piilotella tapahtunutta.

TIINA kertoo olleensa vanhempiensa vaatimuksesta näennäisesti mukana Jehovan todistajien toiminnassa 16-vuotiaaksi asti. Sen jälkeen hän erosi liikkeestä.
Tiina kärsi mielenterveys­ongelmista, jotka pahenivat hänen ollessaan 17-vuotias. Tuolloin hän haki itselleen keskusteluapua ja kertoi myös vuosien takaisesta kokemuksestaan mielenterveys­työntekijälle.
Työntekijä teki rikosilmoituksen, ja asia eteni poliisille. Tapauksesta oli kulunut jo yli kahdeksan vuotta.
Miestä epäiltiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lopulta syyttäjä päätti kuitenkin jättää syytteen nostamatta.
”Tapahtuneesta oli pitkä aika, eikä ollut olemassa todisteita.”

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/ ... 48858.html