Kokeneet ex-poliisit perustivat turvallisuusalan yrityksen

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7852
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Kokeneet ex-poliisit perustivat turvallisuusalan yrityksen

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Entiset pitkän linjan poliisit Kari Tolvanen, Petri Rainiala ja Kenneth Eriksson ovat perustaneet turvallisuusalan yrityksen. Yrityksellä on myös poliisihallituksen myöntämä yksityisen turvallisuusalan elinkeinolupa.

(TAC) Threat Assessment Consulting Oy:n toimitusjohtajan Petri Rainialan mukaan he tarjoavat ammattimaisia selvitys-, tutkinta- ja koulutuspalveluita yrityksille ja yksityishenkilöille. Yrityksen asiantuntijoina on myös pelastusalan vahvoja osaajia.
– Yritykset mieltävät tätä nykyä paremmin muuttuneen turvallisuusympäristön ja sen uhat. Vastaamme niihin tarpeisiin. Teemme tiedustelua ja tutkimuksia rikosten ilmi saattamiseksi ja hankimme selvityksiä myös yksityisoikeudellisissa asioissa. Tärkein tavoitteemme on ikävien tapahtumien ja rikosten ennaltaehkäisy, Rainiala sanoo.

Järjestäytynyt rikollisuus ja Venäjä
Muuttuneen turvallisuusympäristön uhkia ovat muun muassa kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus ja Venäjä, joka kokee Suomen Nato-jäsenyyden myötä vihamieliseksi maaksi.
Rainialan mukaan tekninen tietoturva ja kulunvalvonta on yrityksissä järjestetty kohtuullisen hyvin, ja ylin johto on suojattu. Yritysten avainhenkilöiden ja heidän perheensä suojaamiseen ei kuitenkaan ole aiemmin välttämättä kiinnitetty huomiota.
– Yrityssalaisuudet ja huipputieto ovat kuitenkin avainhenkilöiden hallussa, ja jos ne joutuvat rikollisten käsiin, vahingot voivat olla syvät, Rainiala sanoo.
– Emme kilpaile poliisin kanssa eikä meillä ole poliisivaltuuksia. Meidän on kuitenkin mahdollista tehdä esiselvityksiä asioista ja auttaa sitten poliisia mahdollisen tutkinnan aikana, Rainiala sanoo.

Kokenut kaarti
Rikosylikomisario (evp.) Kari Tolvanen oli Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön eli murharyhmän päällikkö ja tutkinnanjohtaja vuoteen 2011 ja toimi sen jälkeen kolme kautta kansanedustajana.
Rikostarkastaja Petri Rainiala (evp.) oli tutkinnanjohtajana ja asiantuntijana Helsingin poliisin huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa 2000–2021. Hän oli mukana pitkään myös Europolin alaisen kiristys- ja kidnappaus asiantuntijaverkostossa.
Rikosylikonstaapeli (evp.) Kenneth Eriksson toimi Helsingin poliisissa muun muassa järjestäytyneen rikollisuuden tutkintaryhmän esimiehenä ja erikoistui vakavien ryöstö- ja kiristysrikosten tutkintaan.

TAC Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii Miska Berg.
Muina asiantuntijoina toimivat muun muassa keskusrikospoliisin murharyhmän entinen päällikkö, rikosylikomisario (evp.) Tero Haapala.
Kymmenien vuosien monipuolisen poliisikokemuksen eri tehtävistä ja yksiköistä omaa myös rikosylikomisario (evp.) Göran Wennqvist.
Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen palopäälliköllä Tomi Kuusamolla on 34 vuoden kokemus pelastusalalta ja Kaisa Tammi puolestaan on työskennellyt yli 30 vuotta Rikosseuraamuslaitoksen palveluksessa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kok ... #gs.8lzn7b

PRH:n tiedot kertovat, että yritys on perustettu jo 2022.
HALLITUS (Rekisteröity 18.05.2022 10:10:42)
Puheenjohtaja:
19.08.1973 Berg Miska
Jäsenet:
15.11.1960 Eriksson Kenneth Mikael
23.11.1959 Rainiala Petri Eero
24.07.1961 Tolvanen Kari Tapani
Oikeus ennen kaikkea
Hercule Poirot
Viestit: 7852
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Kokeneet ex-poliisit perustivat turvallisuusalan yrityksen

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Tällainen yritys onkin hyvä tapa laskuttaa esimerkiksi esiintymisissä Rikospaikka-ohjelmassa, vai luulitteko, että hyvää hyvyyttään siellä esiintyvät. Hyöty on kaksinainen:
1. Saavat palkkiot yritystulona, jolloin alempi veroaste ja voivat tehdä vähennykset kustannuksista.
2. Saavat mainosta omalle yritykselleen ja siten lisää asiakkaita.

Eihän tässä tietenkään ole mitään laitonta, mutta avaa vähän henkilöiden motiiveja.
Vastaa Viestiin