Valtimon K-Market puretaan - muistot jäävät

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Valtimon K-Market puretaan - muistot jäävät

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Jo muutaman vuoden olen kesälomareissuilla surkutellut kun Valtimon K-marketiin ei saatu yrittäjää enää moneen vuoteen. Viereen tehty S-Market erikoistarjouksineen kiinnostaa valtimolaisia - ja myös kesälomamatkaajia - paljon enemmän.

Rakennus oli tarjolla monen monta monituista vuotta. Mutta ei. Kukaan ei innostunut. Puhuttiin sisäilmaongelmista. Hintaa oli vain "kolkyttonii".

Lopulta Kesko pisti ns pillit pussiin ja rakennus puretaan. Tulevana kesänä ajan taas Valtimon kautta. Pysähdyn tyhjälle tontille ja kertaan haikeana mukavat muistot. Hyvä kun olit olemassa - jo 80-luvulta lähtien. Pelastit monet kerrat nälkäiset matkalaiset. Miten odotimmekaan, että kohta päästään kauppaan; minä haen oluet, sinä makkarat ja naisväki muut tuotteet.

Nyt ei heistä enää ole kuin minä. Eikä kohta nää K-Marketiaakaan. Miks tää on tällästä?
Valtimon K-market saa uudet kauppiaat

https://www.karjalainen.fi/maakunta/72617
https://www.karjalainen.fi/maakunta/72617
uudet_kauppiaat.jpg (121.33 KiB) Katsottu 301 kertaa
Harri Liukka, 39, aloittaa puolisonsa Sanna Karjalaisen, 39, kanssa kauppiasuransa Valtimon K-marketissa. Nykyiset kauppiaat Kari Kylmänen ja Maija Heikkinen ovat olleet kauppiaina Valtimolla 12 vuotta
...
Enemmän täällä: Karjalainen.fi
14.4.2015 12:01

Kauaa Harri ja Sanna eivät voineet jatkaa. Kauppa ei käynyt tarpeeksi hyvin ja ne sisäilmaongelmat olivat sitten se lopullinen kuolinisku. Remontti olisi tullut kalliiksi. Liian kalliiksi.
Valtimon K-market lopetti – miljoonaluokan remonttia ei kannata tehdä

Valtimolla on hyvä yrittäjähenki päällä, mutta vähenevä väkiluku ja K-marketin loppuminen sisäilmaongelmien vuoksi tuovat tummia pilviä kirkonkylän taivaalle.
...
Enemmän täällä: Karjalainen.fi
7.10.2017 14:38
Kauppa kiinni - tänään on Valtimon musta päivä

...
Viikon huono uutinen tulee Pohjois-Karjalan Valtimosta. Ylä-Karjala kertoo nettisivuillaan, että kauppiaspariskunta Harri Liukka ja Sanna Karjalainen laittaa terveydellisistä syistä kauppansa ovet kiinni. Sen jälkeen runsaan 2 200 asukkaan kunnassa on vain yksi ruokakauppa.

Elokuun viimeinen on Valtimon K-Marketin musta päivä. Kiinteistössä on ollut sisäilmaongelmia eikä uusia kauppiaita enää tule. Kesko ei halua satsata kalliisiin peruskorjauksiin. Aluejohtaja Jari Kuosmanen sanoo Ylä-Karjalassa suoraan, että Valtimon ostovoima ei riitä. Investointi olisi kannattamaton.

K-Market on työllistänyt kauppiaspariskunnan lisäksi vakituisesti neljä henkilöä. Kaikki joutuvat etsimään uuden työpaikan. Avoinna on myös se, miten Valtimossa järjestetään postipalvelut. K-Market on ollut postin palvelupiste.

Tämä on raaka ajankuva. Kaupungeissa on pulaa asunnoista, mutta niissä on töitä, elämää ja kysyntää. Kaupunkeihin lähtisi osa syrjäseutujen vanhenevasta väestäkin, mutta vanha asuintalo ei mene kaupaksi eikä se välttämättä kelpaa edes uuden asuntolainan vakuudeksi.

Ongelma on iso. Ihmisistä on tullut asuntojensa vankeja.
Enemmän täällä: Seura
31.8.2017 16.33

Ylempi kuva 2011 ja alempi 2022.
Ylempi kuva 2011 ja alempi 2022.
Valtimon.jpg (164.92 KiB) Katsottu 301 kertaa
https://www.facebook.com/ylakarjala/
https://www.facebook.com/ylakarjala/
peruuttamattoman_edessä.jpg (71 KiB) Katsottu 301 kertaa

Kerro omat muistosi Valtimon K-Marketista. Ehkä olemme siellä joskus tavanneet? Olitko se sinä kuin loit viipyilevän katseesi sitruunoita punnitessani, vai kenties sinä, joka valppaasti seurasit kun punnitsin irtokarkkeja. Tai ehkä sinä joka maltoit odottaa kun arvuuttelin kumpaa jogurttia maitohyllystä otan ja pidin ovea auki ehkä tarpeettomankin kauan, etkä päässyt heti noutamaan mitä sitten olitkaan hakemassa. Saatoit paheksuakin.

EDIT: otsikkoa täydennetty
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!