Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Kafka
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: La Elo 11, 2012 2:22 pm
Paikkakunta: Kuusamo

Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja Kafka »

Ruotsissa paukkuu muutenkin, ja väkivalta leviää. Sama lie tulossa Suomeen.
Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Helsinborgin kaupunki vaatii hallitusta tiukentamaan lakia suojellakseen virkamiehiä painostukselta. Viime aikoina erityisesti ympäristötarkastajat ovat olleet painostuksen ja uhkailujen kohteena, raportoi Ruotsin televisio SVT.

Ruotsissa ympäristötarkastajat ovat myös ravintola- ja elintarviketarkastajia, ja Helsingborgin kaupunki myöntää, että uhkailuja on tullut juuri ravintolayrittäjiltä.

Helsinborgin kaupungin ympäristö- ja terveystarkastajien päällikkö Eva Åkessonin mukaan uhkailuja ja painostusta tulee pääasiassa pieniltä yrityksiltä.

SVT:n uutisessa ei määritellä, keiltä uhkailuja tulee, mutta pienet, maahanmuuttajien pizzeria-kebabravintolat rikkovat usein puhtautta ja hygieniaa rikkovia sääntöjä.

”(Uhkauksia tulee) yrityksiltä, joilla on jotain salattavaa, ja eivät halua joutua vastuuseen” Åkesson sanoo.

Eräässä tapauksessa Helsingborgissa ravintolatarkastaja lukittiin kylmävarastoon, ja toinen sai puhelun, jossa puhuttiin hänen perheestään uhkaavaan sävyyn.

”Tiedän missä asut, ja kuinka monta lasta sinulla on”, sanottiin tarkastajalle tulleessa puhelussa.

Ravintolayrittäjät myös yrittävät vedota sääliin selvitäkseen sääntörikkomuksistaan.

”Jos teette tämän päätöksen, pilaatte elämäni, lapseni eivät saa ruokaa ja menetän kotini”, ympäristötarkastajat saavat kuulla yrittäjiltä.

Yrittäjät myös kutsuvat ystävänsä ja sukulaisensa mukaan tarkastukseen, ja tarkastajan ympäröi suuri joukko uhkaavasti käyttäytyviä ihmisiä.

”Tuollaisessa tilanteessa on hyvin vaikea tehdä työtään”, miettii Eva Åkesson.

Helsingborgin kaupungin mukaan uhkailu ja painostus, muun muassa tarkastajien perheitä kohtaan, herättää huolta ympäristötarkastajissa. Ruotsin hallituksen teettämän tutkimuksen mukaan kunnan sekä valtion työntekijöitten suojaa väkivallalta, uhkailulta ja häirinnältä on syytä kiristää.

Helsingborgin kaupunki haluaa mennä vielä pitemmälle, ja vaatii virkamiehiin vaikuttamisen kieltämistä lailla.

”Haluamme myös, että tarkastuksiin liittyvät asiakirjat anonymisoidaan, jotta niissä ei näy virkamiesten nimiä. Tämä vahvistaa heidän turvallisuuttaan”, sanoo toinen Helsingborgin kaupungin edustaja.

Lähde SVT
https://www.kansalainen.fi/ruotsi-ravin ... hkaillaan/
Huutaja Jaana
Axel Foley
Viestit: 2029
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

Heti silmissäni näin minkätyyppisistä ravintoloista on kysymys.
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
uusitma
Hetty Wainthropp
Viestit: 463
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 12:27 am

Re: Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja uusitma »

Uhkailu ei ole suotavaa, mutta voin ymmärtää, että noiden tarkastajien kanssa saattaa tuntua, että keinot loppuu. Nehän on ammattikunta, jonka intresseissä on saada työnsä näyttämään tarpeelliselta ja tuottavalta keinolla millä hyvänsä. Mitään yhtenäistä linjaa niiltä ei löydy, käytännön työstä eivät ymmärrä mitään ja pärstäkerroin vaikuttaa mitä suurimmassa määrin. Ei kaikilla, mutta osalla.
99% ei ole ravintolaa koskaan pyörittänyt, eikä ollut edes töissä ravintolassa. Bio- ja elintarviketekniikan inssejä koulutukseltaan, joten ihan vaan teoriassa osataan ravintolahommat.
Jos kysyt jotain, vastaus saattaa olla mitä vaan, välttämättä ei ees laillista, mutta kun osalla on liian suuret luulot asemastaan. Jos kysyt samaa asiaa toiselta tarkastajalta, saatat saada ihan eri vastauksen. Hyvin ymmärtänyt, jos joku haluaa todistajia paikalle tarkastukseen.
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3276
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Sehän on ollut vuosikausia selvää että noiden hygieniahommia katsotaan läpi sormien. Nämä räkälät poistuu ihan itsestään kun jätätte asioimatta niissä. Hyi s*tana.
qurqo kirjoitti: To Loka 26, 2023 9:01 pm Ei renkaat mustaa piirrä, kuin lukkiutuneena.
:mrgreen:
Sil5
Neuvoja-Jack
Viestit: 521
Liittynyt: La Elo 21, 2021 10:36 pm

Re: Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja Sil5 »

Kummisetä kirjoitti: Ti Touko 07, 2024 12:19 pm Sehän on ollut vuosikausia selvää että noiden hygieniahommia katsotaan läpi sormien. Nämä räkälät poistuu ihan itsestään kun jätätte asioimatta niissä. Hyi s*tana.
Kysymys ei ole pelkästään hygieniasta..

Ruotsin lähiöissä (ja paljolti muualakin) jokainen näistä ruokapaikoista (pizzeria, kebab jne. ravintolat) toimii tiukan suojelun alaisena. Enkä tarkoita viranomaisten valvontaa.
Kaikki toimintaan liittyvät raaka-aineet, palvelut jne. tulee pääosin vain "hyväksytyiltä" toimittajilta. Ehkä tarkoita viranomaisten hyväksymiä tai edes tiedossa olevia toimijoita.
Monessa tapauksessa henkilökunta (myös alihankkijat) saavat perustoimeentulonsa (asunnot, avustukset jne.) sossulta. Muuten tekevät pimeästi hommiaan. Voidaan myös ns."sumplia asioita" jotta saadaan parempia korvauksia jne.
Ei kannata yhtään epäillä etteikö näitä sossu-, korvaus-, avustushuijauksia osattaisi tehdä myös Ruotsissa. Tottahan siellä on lisätty kassaseurantaa/-valvontaa (kamerat ja korttimaksut) mutta turha kuvitella etteikö viranomaisvalvontaa osattaisi kiertää monin tavoin.

Oikeauskoisia (ja muitakin vastaavia) asiakkaita löytyy ja asuu lähimaisemissa ja muutenkin omaa porukkaa on riittävästi ettei yksittäisten vääräuskoistan vierailut juurikaan vaikuta kokonaisuuteen. Ravintoloita löytyy moneen lähtöön. Kaikista ei edes huomaa alkuperää jne.
Suurin osa ruotsalaisista ravintoloista ja ainakin pikaruokapaikoista lienee jo enemmän tai vähemmän maahanmuuttajien (jopa rikollisten) ohjauksessa.

Kysymys on pitkälti siitä että monin paikoin Ruotsissa toimii rinnakkain kaksi yhteiskuntaa. On virallinen Sverige, lakeineen ja sääntöineen.
Sen lisäksi löytyy myös se toinen. Joka toimii ihan omilla säännöillään. Sen ohessa toimii myös muutakin rikollisuutta. Oma porukka (oli ne sitten heimoja, sukuja, kansallisuuksia) ja esim. oikeauskoiset pelaa täysin omilla säännöillään..ja usein siihen kuuluu että vääräuskoisten palveluita saa, jopa pitääkin, käyttää hyväksi kaikissa käänteissä.

Tuossa asiat pääpiirteissään kuvattuna, ehkä osin hieman kärjistettynä, mutta kaikki tuo löytyy naapuristamme. Todennäköisesti jonkun ajan päästä sama tilanne realisoituu myös Suomeen. Jollei näin jo olekin. Ainakin suurimmilla paikkakunnilta ja isommissa keskuksissa.
Joke75
Nikke Knakkertton
Viestit: 180
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 12:02 am

Re: Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja Joke75 »

Kyllä noita tarkastajia on ihan täällä kotosuomessakin uhkailtu ja pahoinpidelty, jopa isojen ketjujen tiloissa.
Paikalla
Yrjö Yrjönpoika
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1411
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »


- "Mita sina sanoa?
Onko pitzasasi muka jotain vikana?"
Paikalla
Täytekakku Koskinen
Remington Steele
Viestit: 229
Liittynyt: Ti Huhti 12, 2022 6:55 pm

Re: Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja Täytekakku Koskinen »

Onhan tätä ilmeisesti suomalaisessa elintarvikebisneksessäkin. Näihin ei vaan päästä käsiksi.

"Lihatukkuri Votkin Ylelle: raportti hämäristä remonteista on puolueellinen – HS kertoo yhtiön kytköksistä Helvetin enkeleihin. Helsinkiläisen Lihatukku Veijo Votkinin remonttitöiden kautta on kanavoitu rahaa rikollisjärjestö Helvetin enkeleille, kertoo Helsingin Sanomat.

Aluehallintovirasto (Avi) tilasi tarkastuksen Lihatukun osoitteessa sijaitsevan kiinteistöyhtiön toiminnasta sen jälkeen, kun kiinteistöyhtiön vähemmistöosakkaat olivat sitä vaatineet. Tarkastusraportti yhdistää yhtiön rikollisjärjestöön."

https://yle.fi/a/74-20004330
Ainut kakku mikä maistuu, on täytekakku. :D
aku88
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Su Helmi 02, 2020 5:21 pm

Re: Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja aku88 »

Suomessa eivät edes mene tiettyihin paikkoihin, kun kielimuuri yllättää. Kuinka käy kun just menee veronkierto juttuja eteenpäin? Unohtuu varmasti, ja vanhenee!
canis lupus
Vic Mackey
Viestit: 1916
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

aku88 kirjoitti: Ti Touko 07, 2024 9:22 pm Suomessa eivät edes mene tiettyihin paikkoihin, kun kielimuuri yllättää. Kuinka käy kun just menee veronkierto juttuja eteenpäin? Unohtuu varmasti, ja vanhenee!
Esimerkki: Tarkastus edellyttää farsinkielistä tulkkia, kun muuten yrittäjä ei voi saada "oikeaa käsitystä tarkastuksen luonteesta". Tarkastusviranomaisen tilatessa farsinkielisen tulkin tarkastettavaan osoitteeseen tulkki ilmoittaa tarkastuksen ajankohdan ko. yrittäjälle.

Ai, eikö näin tapahdu? Tarkastus ei edellytä tulkkia? Edellyttääpäs, muuten olet rasisti. Tulkki soittaisi ennakkoilmoituksen pizzeriaan? No soittaisi, jos häntä edes tilattaisiin...

Edellämainittu esimerkki on kuvaus siitä kuinka kulttuurieroavaisuudet ja niiden "suuri kunnioittaminen" rapauttaa skandinaavisten yhteiskuntien toimintajärjestystä ja aikaansaa rinnakkaisyhteiskuntien, ghettojen, rikollisjengien syntyä.

Kun karvakäsipizzerioitsija sanoa "minula on iso perhe, mina halua vain tehda tuötä, miksi sina tulla tanne sanomaa mite liha sailutetaa, se hyva liha, halal" hän tahtoo vain sanoa että hän ei ikinä tahdokaan jakaa skandinaavisia ihanteita yhteiskuntajärjestyksestä kanssamme. Hän haluaa rinnakkaisen yhteiskunnan, jossa hänen kultturinsa kertoo pelisäännöt.


Edit: Minä ymmärrän toki hänen näkökulmansa. Ymmärsin myös sen kun Triestessä muutama vuosi sitten jossain sivukujilla ohimolleni ilmestyi beretta, ja ympärilleni muutama henkilö kyselemään sijaintini tarkoitusta. Nämä ovat näitä vähemmistökulttuurien erilaisuuksia joita kuulemma pitääkin ymmärtää.


edit 2, oikolukua
Mens malus in corpore sano
aku88
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Su Helmi 02, 2020 5:21 pm

Re: Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja aku88 »



Saksassa vasemmisto haluaa kebabeille hintakaton! Valtio korvaisi n. 5 euron ylittävän osan. tällä hetkellä korvaus olisi 3-4 euroa per kebab. No, joutuisivat lyömään kassaan edes sen 5 euroa....Saattaa oikeat myynnit paljastua.
aku88
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Su Helmi 02, 2020 5:21 pm

Re: Ruotsi: Ravintolatarkastajia uhkaillaan

Viesti Kirjoittaja aku88 »

Kannattaa käydä vain niissä paikoissa missä käy mm. palomiehet ja poliisit. He saavat tiedon ei niin siisteistä paikoista heti!
Vastaa Viestiin