Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10832
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja damfin »

Puhelinkortti kirjoitti: Ma Touko 13, 2024 9:28 pm
viivahattu kirjoitti: Ma Touko 13, 2024 5:39 pm
Puhelinkortti kirjoitti: Ma Touko 13, 2024 12:34 pm Euroviisuista on tullut sairas tapahtuma, millä ei ole enään mtään tekemistä laulukilpailun kanssa. Nytkin voittaja miesoletettu oli keksinyt itselleen jonkun ihmeellisen sukupuolen ja pukeutui minihameeseen. Mitä pahemmin mielenterveysongelmainen friikki olet, niin sen varmemmin menestyt. Muutama vuosi sitten parrakas transu voitti ja sitäkin hyypiötä hehkutettiin mediassa.
Se oli muuten hieno biisi "muutama" eli 10 vuotta sitten. Tyylilajiltaan ihan sataprosenttinen Bond-tunnari, ja jos se olisi sitä, sitä pidettäisiin yhtenä kaikkien aikojen parhaista. Laulajan ulkoasusta saa olla ihan mitä mieltä haluaa, mutta jos joku meinaa tosissaan väittää, että Conhita Wurst ei osaa laulaa, niin se ei kyllä tajua musiikista hevon vittuakaan. :D
Varmasti osaa laulaa, mutta esityksestä tekee irvokkaan se ,että karvanaamainen äijä pukeutuu naiseksi.
Erona on se että karvanaamainen naiseksi pukeutunut mies voitti siitä huolimatta että oli karvanaamainen naiseksi pukeutunut mies, kun taas tämä sveitsin sukkahousuihin ja minihameeseen pukeutunut meikkaava friikki voitti koska edusti sopivaa sukupuoliagendaa.
Itse sveitsin kappalehan oli täysin mitäänsanomaton eikä todellakaan mikään voittokappale.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10832
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja damfin »

Se oli aivan törkeää politikointia kun kehotettiin äänestämään Israelia, mutta se että "ammattilaisraati" ei äänestänyt Israelia poliittisen tilanteen takia ei toki ollut politikointia :mrgreen:
VALTIOTIETEEN tohtori ja dosentti Rauli Mickelsson kommentoi Iltalehdelle, että kehotukset äänestää Israelia ovat olleet ”ilman muuta poliittinen kampanja”.

– Tässä on jännittävä polariteetti, että Israelia äänestämällä äänestäisi jotenkin vasemmistoa vastaan. Vaikuttaa siltä, että mielletään, että muslimien puolustaminen tarkoittaa vasemmistolaisuutta. Se on aika kihara ajatus, Mickelsson kommentoi Iltalehdelle.

Hän moitti IL:lle myös Euroopan yleisradiounioni EBU:n sitkeästi toistelemaa väitettä siitä, että Euroviisut on ”epäpoliittinen tapahtuma”.

– EBU:n väite [...] on peiton alle piiloutumista. Minusta se on raukkamaista, Mickelsson totesi Iltalehden haastattelussa.

YLEN luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén sanoi sunnuntaina IS:lle, ettei ollut havainnut masinointia viisuäänestämisessä.

Suomesta annettiin noin 150 000 ääntä, mikä oli Vilénin mukaan hyvin perinteinen määrä.

– Aika paljon pitää masinoida, jotta siihen suuresti pääsee vaikuttamaan, Vilén totesi IS:lle.

Vilénin mukaan on kuitenkin mahdotonta täysin arvioida, miten ratkaisevaa esimerkiksi Ylilaudan kaltaisen keskustelufoorumin mahdollinen masinointi olisi tulosten kannalta.

– Ne äänimäärät, jotka Suomessa annetaan etenkin Euroviisujen finaalissa, ovat niin suuria, että on vaikea ajatella, että sillä niin suurta merkitystä olisi.
Suomen raadissa istui viisi kotimaista musiikkivaikuttajaa. Raadin puheenjohtajana toimi lauluntekijä ja Kaiku Entertainment -levy-yhtiön toimitusjohtaja Pekka Ruuska. Raadissa istuivat myös Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä, NRJ-radiokanavan ohjelma- ja musiikkipäällikkö Marcus Sjöström, Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Kaisa Rönkkö sekä muusikko Sanni Kurkisuo, eli Sanni.

Raadin 12 pistettä meni viisut voittaneelle Sveitsin Nemolle.

Sosiaalisessa mediassa on huomautettu, että Mikko Niemelä on myös allekirjoittanut vetoomuksen, jonka mukaan Israel olisi tullut sulkea pois Euroviisuista. IS tavoittanut Mikko Niemelää kommentoimaan asiaa.
https://www.is.fi/musiikki/art-2000010424294.html

Voiko yksikään noista "ammattilaisraadin" jäsenistä puhtaalla omallatunnolla rehellisesti sanoa että Israel ansaitsi nolla pistettä musiikillisilla tai laulukilpailun henkeen liittyvillä perusteilla?

Toistan uudelleen kysymykseni, mitä mieltä nämä palestiinan puolustajat jotka vaativat Israelia lopettamaan hyökkäyksen ovat siitä, olisiko liittoutuneiden pitänyt toisessa maailmansodassa jättää Saksan valloittaminen kesken ennen Hitlerin kaatumista, että olisi vältytty saksalaisilta siviiliuhreilta, olisiko Saksan ja Hitlerin kanssa pitänyt aloittaa rauhanneuvottelut sen sijaan että olisi jatkettu hyökkäystä?
Anoteus
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Minua häiritsee noissa protestoijissa se, että yksikään jota on julkisesti haastateltu, ei ole suostunut vastaamaan kysymykseen, entä Hamasin hyökkäys? Aina tulee jotain diipadaapaa ja viimeisimmän kun näin, vastaus oli vain kylmästi että olen täällä nyt vain vastustamassa Israelia. Kokonaiskuva on hakusessa monella.
Koko Euroviisu on vitsi, eikä sillä enään ole mitään tekemistä musiikin kautta ihmisten yhdistämisen kanssa.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1760
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Puhelinkortti kirjoitti: Ma Touko 13, 2024 9:28 pm Varmasti osaa laulaa, mutta esityksestä tekee irvokkaan se ,että karvanaamainen äijä pukeutuu naiseksi.
Valitat ensin siitä, että Euroviisut ovat ihan paskaa, koska niissä ei enää ole kyse musiikista, ja sitten valitat siitä, että hyvä laulaja voitti hyvällä biisillä, koska esityksen ulkomusiikilliset seikat eivät miellyttäneet. Yritä nyt päättää.

P.S.
Drag queen -esitykset ovat olleet varsin suosittu viihdemuoto jo ainakin sata vuotta, alun perin kylläkin eri nimellä, ei niitä Euroviisuja varten keksitty.
Morapuukko
Poliisikoira Rex
Viestit: 262
Liittynyt: La Elo 13, 2011 5:54 pm

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja Morapuukko »

Muutamiin kysymyksiin voisi liittyen sateenkaariväkeen, juutalaisiin ja euroviisuihin joku antaa selvennnystä.

Miten ja milloin euroviisut menivät sateenkaari karnevaaliksi? Vanhemmille ihmisille ne kai oli oikeastikin laulukilpailut ainakin kaikki niitä katsoi, kai sellaista musiikkia sitten joku kuuntelikin.

Muslimit vihaa homoja, mutta homot puolustaa muslimeja, miksi? Ei Israelissa tietääkseni ole mitään homoja vastaan.

Olisiko ollut parempi jos natsit olisi saaneet hoitaan juutalaisten hävityksen loppuun? Silloinhan näitä nykyisiä ongelmia ei olisi.

Pitäisikö Israellin poistua nykyisesta maastaan?
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1760
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Euroviisut ovat olleet homojen erityisessä suosiossa melkein sieltä 1950-luvulta asti. Ensin "salaa", mutta ainakin jostain 1990-luvulta lähtien täysin avoimesti. Eikä siinä mitään, kyllähän homot bilettää osaavat. Myös ajankohtaiset yhteiskunnalliset kysymykset ovat kuuluneet viisujen repertuaariin aina, vaikka menneinä vuosikymmeninä niitä ilmaistiinkin vähän hillitymmin. Yrittäkääpä laskea vaikkapa se, kuinka monta maailmanrauhabiisiä löytyy kylmän sodan vuosilta. Ei kyse siis siitä ole, että ennen oli kunnollista ja istuttiin puvut päällä kuuntelemassa oikeaa musiikkia, mutta sitten homot tulivat ja pilasivat kaiken. Ajat ovat muuttuneet muutenkin, ja kyllä siellä edelleenkin pitää biisillä sentään jotain musiikillisia ansioita olla, jotta se pärjäisi. Esimerkiksi tänä vuonna Ison-Britannian biisi kertoi homoilusta, sen esitti homo ja lavashow oli ihan silkkaa homoilua vaatteet päällä. Ei tullut pisteitä sen paremmin raadeilta kuin yleisöltäkään, koska biisi oli myös paska ja unohtui sekunnissa.
QwertyKeyboard
Agentti Scully
Viestit: 697
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

damfin kirjoitti: Ti Touko 14, 2024 7:41 am Se oli aivan törkeää politikointia kun kehotettiin äänestämään Israelia, mutta se että "ammattilaisraati" ei äänestänyt Israelia poliittisen tilanteen takia ei toki ollut politikointia :mrgreen:
Ei tietenkään ollut politikointia, koska ammattiraati koostuu viisaammista ja paremmista ihmisistä toisin kuin huonompiin ja vähemmän viisaisiin ihmisiin kuuluva tavallinen kansa. Paremmat ja viisaammat ihmiset saavat politikoida, mutta vähemmän viisaammat huonot ihmiset eivät. Siltikin se naurattaa, että kansa antoi Israelille poliittisesta painostuksesta ja ohjauksesta huolimatta maksimi pisteet ja ammattiraati nolla pistettä. :)

Ilmeisesti ammattimuusikoista koostuva suomen raati ei tee musiikkia suomen kansalle ainakaan enemmistölle, koska kansa on vääränlaisia ihmisiä joilla on vääränlaiset mielipiteet. :roll:
Susiraja
Lauri Hanhivaara
Viestit: 143
Liittynyt: Ke Elo 16, 2023 9:58 pm
Paikkakunta: Planeetta Kuu

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja Susiraja »

Oli homo tai mitkä tahansa pirskeet , nuo euroviisut. Minulta ne on jääneet useampana viime vuonna katsomatta.
Syy yksinkertaisesti se, musiikki armottoman huonoa.
Tänä vuonna katsoin pitkästä aikaa ja täytyy sanoa ettei taso ole noussut yhtään. '

Kuulostaa euroviisu kappaleet siltä kuin kissaa rääkättäisi. Sori kissat.
tosiReiska
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: To Syys 17, 2020 5:07 pm

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja tosiReiska »

HiljainenTodstaja kirjoitti: Su Touko 12, 2024 6:28 pm Israelin edustaja on siis ryssä. Vaikka miten tulkitsisi. Eipä voittanut eikä voita
Venäjäkään.Saati sitten Israel.Mutta uhriutumisen ne osaa,siis iipot.Valittu kansa,joo o.
Äiti ukrainalais-juutalainen, isä latvialais-juutalainen, syntynyt Israelissa, Israelin kansalainen, asunut perheen mukana isän työn takia ryzzäzzä 12 vuotta 6-18 vuotiaana kunnes perhe muuttanut takaisin Israeliin sodan alkaessa 2022.
https://en.wikipedia.org/wiki/Eden_Golan

Ei kovin ryzzältä vaikuta. X:ssä jotkut vassarit levittää juttua, että on ryzzä koska on ukrainalaisten PEACEMAKER-tietokannassa, jonka on sanottu sisältävän "enemies of Ukraine". No, siellä näyttää olevan, mutta aika helposti tuonne listalle joutuu. Syy miksi joutui 'Ukrainan viholliset' listalle: osallistui johonkin lasten laulukilpailuun Krimillä 2015.
https://en.wikipedia.org/wiki/Myrotvorets
Puhelinkortti
Jane Marple
Viestit: 1031
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti »

viivahattu kirjoitti: Ti Touko 14, 2024 9:02 am
Puhelinkortti kirjoitti: Ma Touko 13, 2024 9:28 pm Varmasti osaa laulaa, mutta esityksestä tekee irvokkaan se ,että karvanaamainen äijä pukeutuu naiseksi.
Valitat ensin siitä, että Euroviisut ovat ihan paskaa, koska niissä ei enää ole kyse musiikista, ja sitten valitat siitä, että hyvä laulaja voitti hyvällä biisillä, koska esityksen ulkomusiikilliset seikat eivät miellyttäneet. Yritä nyt päättää.

P.S.
Drag queen -esitykset ovat olleet varsin suosittu viihdemuoto jo ainakin sata vuotta, alun perin kylläkin eri nimellä, ei niitä Euroviisuja varten keksitty.
Naiseksi puettu mies voi olla hauskaa huumoria. Esim. Pekka ja Pätkä puistotäteinä on hauskaa.
Eikä tuo karvanaamakaan olisi voittanut pelkillä musiikillisilla ansioillaan. "Parrakas nainen" oli vaan niin hurjasti hehkutettu jo etukäteen, että oli selvää että se voittaa oli esitys minkälainen hyvänsä. Saas nähdä minkälaisia hyypiöitä ensi vuonna nähdään? Ehkä joku synnyttänyt mies olisi aika varma menestyjä, tai joku muu täysin utopistinen henkilö.
Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1981
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Alkuun nauratti helvetisti ja piti katsoa mille sivulle tulin. Nyt naurattaa, vituttaa ja oksettaa. Mitä helvettiä tännekin rikosaiheiselle sivulle päästetään tälläinen ketju. Miten tää taso laskee näin alas??? Ylilauta jää kohta kakkoseksi. Siitäkään NY EE's jonnekin huuhaa osioon tää ja nopeasti. :shock:
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1760
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Puhelinkortti kirjoitti: Ti Touko 14, 2024 3:57 pm Eikä tuo karvanaamakaan olisi voittanut pelkillä musiikillisilla ansioillaan. "Parrakas nainen" oli vaan niin hurjasti hehkutettu jo etukäteen, että oli selvää että se voittaa oli esitys minkälainen hyvänsä.
Kappaleen lyriikat olivat niin vahvasti sidottuja esiintymisasuun, että ei olisi välttämättä voittanutkaan. Ihan kuten Lordikaan ei olisi voittanut, jos se olisi näyttänyt ihan tavalliselta rokkibändiltä. On kuitenkin aivan äärimmäistä älyllistä köyhyyttä väittää, että Conchita Wurst voitti sen takia, että oli "parrakas nainen". Se oli vain yksi esityksen elementti, mutta kyllä voitto tuli ihan sillä, että kyseessä oli sen vuoden paras biisi ja paras laulaja. Hehkutus oli täysin ansaittua. Kökkö biisi ja huono laulaja, niin ei sitä enää kukaan muista jälkeenpäin, vaikka olisi miten paljon homoilua mukana.

Euroviisujen kovimmat pisteet ikinä niin tuomaristoilta kuin yleisöltä veti muuten Salvador Sobral vuonna 2017 - heteromies Portugalista ehkä vähäeleisimmällä lavashow'lla, mitä modernin ajan Euroviisuissa on nähty ja biisillä, jonka pitäisi täyttää nirsoimmankin elitistin "oikean musiikin" kriteerit. Miten tämä on mahdollista, jos Euroviisuissa ei voi pärjätä ilman räiskyvää homorummutusta?
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11508
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja URSA »

Huomasiko joku, mistä sai alkunsa tuo harhakuvitelma, että Israelia pitäisi vastustaa etenkin Euroviisuissa?

Joku ainakin väitti, että Israel olisi pitänyt sulkea kilpailun ulkopuolelle, koska niin tehtiin Venäjällekin. Eikö siinä samalla vähätellä Venäjän hyökkäyssotaa, kun se rinnastetaan terrorismin vastaiseen taisteluun aivan kuten ryssätrollitkin tekevät.
aumari
Axel Foley
Viestit: 2035
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja aumari »

viivahattu kirjoitti: Ti Touko 14, 2024 4:43 pm
Puhelinkortti kirjoitti: Ti Touko 14, 2024 3:57 pm Eikä tuo karvanaamakaan olisi voittanut pelkillä musiikillisilla ansioillaan. "Parrakas nainen" oli vaan niin hurjasti hehkutettu jo etukäteen, että oli selvää että se voittaa oli esitys minkälainen hyvänsä.
Kappaleen lyriikat olivat niin vahvasti sidottuja esiintymisasuun, että ei olisi välttämättä voittanutkaan. Ihan kuten Lordikaan ei olisi voittanut, jos se olisi näyttänyt ihan tavalliselta rokkibändiltä. On kuitenkin aivan äärimmäistä älyllistä köyhyyttä väittää, että Conchita Wurst voitti sen takia, että oli "parrakas nainen". Se oli vain yksi esityksen elementti, mutta kyllä voitto tuli ihan sillä, että kyseessä oli sen vuoden paras biisi ja paras laulaja. Hehkutus oli täysin ansaittua. Kökkö biisi ja huono laulaja, niin ei sitä enää kukaan muista jälkeenpäin, vaikka olisi miten paljon homoilua mukana.

Euroviisujen kovimmat pisteet ikinä niin tuomaristoilta kuin yleisöltä veti muuten Salvador Sobral vuonna 2017 - heteromies Portugalista ehkä vähäeleisimmällä lavashow'lla, mitä modernin ajan Euroviisuissa on nähty ja biisillä, jonka pitäisi täyttää nirsoimmankin elitistin "oikean musiikin" kriteerit. Miten tämä on mahdollista, jos Euroviisuissa ei voi pärjätä ilman räiskyvää homorummutusta?
Olisiko portugalilainen voittanut ilman ennakkovuodatusta vakavasta sairaudesta? Kuka tietää.
aumari
Axel Foley
Viestit: 2035
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Euroviisut 2024 - itse kilpailu ja muut tapahtumat

Viesti Kirjoittaja aumari »

holmesin haamu kirjoitti: Su Touko 12, 2024 1:32 pm
viivahattu kirjoitti: Su Touko 12, 2024 1:24 pm
Susiraja kirjoitti: Su Touko 12, 2024 12:14 pm Musiikkikilpailuista näissä ei ole ollut kyse enää aikoihin.
Sellaista hetkutusta, anorektikkoja esiintymässä miltei alasti. Taso menee koko ajan alas päin kuin lehmän häntä.
Homot ym. kummajaiset tuo esiin omaa agendaansa , nyt hyväksykää meidät ja plaap plaap.

Miksi näitä ei voi palauttaa musiikkikilpailuksi , kun katsojaluvutkin on romahtaneet.
Ainahan nämä ovat olleet homojen suosiossa ja ensimmäinen transuvoittajakin oli jo viime vuosituhannella. Eikä siinä mitään, karnevaalihan se on ollut jo kohta kolme vuosikymmentä eikä mikään vakavasti otettava musiikkikilpailu. Millään taidemusiikilta haiskahtavallakaan ei kannata edes yrittää, minkä todistaa joka ikinen kerta kun sinne joku oopperalaulaja menee. Virolla oli joku vuosi sitten nimenomaan klassisesti koulutettu oopperalaulaja, jolla oli visuaalisesti upea esitys, mutta jostain kumman syystä ne tuomaristojen "kriteerit" eivät hänen kohdallaan päteneet. Niillähän kuulemma on sellaiset, arvioidaan muka jostain äänenkäytöstä lähtien että kuka osaa oikeasti laulaa. Ja sitten jotkut hevonpaskapopparit ja sirkuspellet vetävät moninkertaiset tuomaripisteet oopperalaulajaan nähden. :D
Usein nämä tuomarit taitavat edustaa sekalaista joukkoa ja monet ovat vielä tavalla tai toisella euroviisumusiikin faneja.

Katsojaluvut ovat ilman muuta nousseet ja euroviisuista on tullut entistä isompi tapahtuma. Siinä on jo erittäin paljon maita mukana.

Musiikki itsessään ei saata olla parasta mahdollista, mutta hienosti on panostettu esityksiin. Pelkästään noiden esitysten takia Euroviisut on katsomisen arvoinen.
Tuota Sannin tuomarointia en ymmärrä: mm. Voice of Finland ja nyt Euroviisut! Siksikö kun on homo? Ei mun tietämän mukaan muuta kykyä kuin suhde entisen Miss Suomen kans, voi jee!
Vastaa Viestiin