Poliisi esti arvokuljetusryöstön Liedossa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
halvari
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: La Kesä 14, 2008 4:07 pm

Viesti Kirjoittaja halvari »

Kun täällä ei Turun Sanomia ilmeisesti kovin tarkkaan lue, lainaanpa tälläisen:


Julkaistu 13.6.2008 2:31:49

TS/Mikael Rydenfelt
– On ristiriitaista, että ryöstön valmistelu ei ole vieläkään kriminalisoitu, vaikka esimerkiksi salakatselun valmistelu on, totesi rikosylikomisario Teijo Ristola rikostorjuntaseminaarissa.
Suomen Pankin ryöstön saalis yli miljoona euroa
Melkein sadalle syytteet Liedon ja Turun arvokuljetusjutuissa

SEPPO SUDENNIEMI

Lähes sata ihmistä saa syytteitä viimesyksyiseen Liedon arvokuljetusryöstön yritykseen ja talvella 2007 tapahtuneeseen Suomen Pankin Turun konttorin rahankuljetusryöstöön kytkeytyvistä rikoksista. Suuri osa epäillyistä on ollut mukana rahanryöstäjien toimintaa tukeneissa talouskuvioissa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Itse ryöstöhankkeisiin osallistui 22 henkilöä. Heitä syytetään törkeästä ryöstöstä, sen yrityksestä ja kymmenestä muusta teosta.

Turun ryöstöstä kertyi saalista runsaat miljoona euroa.

Ydinkoplaan kuului suomalaisten lisäksi seitsemän ruotsalaista, neljä virolaista ja yksi liettualainen. Suurin osa on 30-40-vuotiaita miehiä, ja koplan jäsenet puhuvat kahdeksaa eri kieltä.

- Uskomme, että kaikki tekijät ovat kiinni. Mitään pomoa ei ollut, vaan jutut suunniteltiin pikku piirissä, kertoi molempien juttujen tutkinnanjohtaja, keskusrikospoliisin Turun yksikön päällikkö, rikosylikomisario Teijo Ristola.

Poliisin ja finanssialan seminaarissa Turussa tutkinnasta kertonut Ristola arvioi, että poliisin näyttävä isku Liedossa viime lokakuussa ehkäisi ennalta ryöstäjien haluja turvautua aseisiin.

- Heillä oli rynnäkkökiväärejä ja järeitä käsiaseita, mutta kun poliisi ilmestyi hyvin varustettuna paikalle, he eivät aseitaan käyttäneet. Kuulusteluissa he ovat sanoneet, että ylivoima tehosi, he olisivat tehneet kiinnioton juuri näin.

Vaikka ryöstöhankkeita on pohdittu porukalla, jutun keskiössä on kolme nelikymppistä ruotsalaismiestä, joiden ulkoiset puitteet näyttivät Ruotsissa vaurailta. Heidän perheensä asuvat kuin parempi väki, lapset käyvät hyviä kouluja, pihoilla on kalliita autoja ja lomia vietettiin Karibialla tai Kaukoidässä.

Rautaisiksi ammattilaisiksi arvioidut ruotsalaismiehet ovat kuulusteluissa kehuneet olleensa mukana 40:ssä Ruotsissa tehdyssä arvokuljetusryöstössä. Kaikkiaan niitä on tehty Ruotsissa vajaan kymmenen vuoden aikana lähes sata.

Tekijät harjoittelivat Liedossa monta kertaa

Ryöstöhankkeita varten tehtiin perinpohjaisia valmisteluja alkaen aseiden, asuntojen ja tarvikkeiden hankinnasta kohteen tutkimiseen. Sisäpiirin tietoa turvatoimista saatiin vartijalta, joka teki lisätöitä turkulaisravintolassa. Mies rekrytoitiin panemalla parituhatta euroa kouraan eikä siitä sopinut kieltäytyä.

- Suomen Pankin ryöstön valmistelut maksoivat noin 140 000 euroa, eikä siinä säästelty. Keskeiset tekijät kävivät muutaman kerran Ruotsista pienkoneella Turussa. Liedon iskua he harjoittelivat kymmenen kertaa itse paikalla käymällä.

Jutun pöytäkirja on pullistunut, koska siihen liittyy 11 talousrikosjuttua. Kuulusteltuja kertyi 150. Ruotsin rönsyssä varoja on hankittu yli miljoona euroa, ja Viron osio on vielä hiukan kesken. Suomen talousrikoshaarassa pimeätä tuloa oli yli miljoona euroa ja tekijöitä on noin 30, syytettynä törkeistä veropetoksista, rahanpesusta ja kuudesta muusta teosta.

- Pöytäkirja käsittää monistuspaperilaatikon verran paperia, noin 3 000 sivua, ja kun siitä on otettava 35 viranomaiskopiota, niin pelkästään kopiointiin menee viikko. Opuksen kääntäminen maksoi 90 000 euroa, Ristola huokaili.

Julkaistu 13.6.2008 2:31:49

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6669
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 Uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /09/710355

Turun ja Liedon ryöstöjuttujen oikeudenkäynti vauhtiin
12.09.2008 09:24

Turun Suomen Pankin konttorin ryöstöä ja Liedon raharyöstön yritystä koskevan rikosjutun oikeudenkäynti on alkanut tänään Turun käräjäoikeudessa klo 9.00. Oikeudenkäyntiä seuraa MTV3:n uutisten rikostoimittaja Jarkko Sipilä.

Oikeudenkäynti alkaa tänään valmisteluistunnolla, johon syytetyt eivät saavu vielä henkilökohtaisesti. Iltapäivän vangitsemiskäsittelyssä käsitellään rikoksesta epäiltyjen vangitsemisen jatkamista.

Oikeudenkäynti tapahtuu erityisjärjestelyin. Yleisö ei pääse seuraamaan istuntoja, myös tiedotusvälineiden edustajia on paikalla rajoitetusti.

Pääkäsittely alkaa maanantaina 15.9. klo 9.00. Oikeudenkäynnissä käsitellään ensin Suomen Pankin ryöstöä koskeva syyte ja sen jälkeen Liedon tapahtumat.

(MTV3)
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6669
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 Uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /09/712164

Puolustus: Ryöstön suunnitteleminen ei ole kiellettyä
Julkaistu 15.09.2008 12:42 (päivitetty 13:15)

MTV3-Jarkko Sipilä

Kaikki kolmetoista syytettyä kiistivät syytteet Turun vankilassa alkaneessa arvokuljetusryöstöjutussa. Ruotsalais-suomalais-virolaista liigaa syytetään helmikuussa 2007 tapahtuneesta Turun Suomen pankin konttorin ryöstöstä ja lokakuussa 2007 Liedossa tapahtuneesta raharyöstön yrityksestä.

Oikeutta käytiin Turun vankilan auditoriossa tiukkojen turvatoimien vallitessa. Saliin pääsi vain joukko toimittajia, ei lainkaan yleisöä.

Suomen pankin ryöstössä saalis oli 1,5 miljoonaa euroa. Tästä ryöstöstä on syytteessä kahdeksan miestä, jotka kaikki kiistivät.

Liedon ryöstöyrityksestä on syytteessä 11 miestä. Siitä ei ole tietoa kuinka paljon rahaa keräyskierroksen loppuvaiheessa olleessa rahankuljetusautossa oli.

Puolustus: "Suunnittelu ei ole rikos"


Yksi pääsyytetyistä on ruotsalaismies, jota syytetään sekä Suomen pankin ryöstöstä että Liedon ryöstöyrityksestä.

Asianajaja Thomas Lillqvistin mukaan hänen päämiehensä oli helmikuussa 2007 - siis Suomen pankin ryöstön aikaan - järjestelemässä liiketoimiaan Barcelonassa. Mies kiisti syytteet jyrkästi.

Liedon osalta ruotsalaismies myönsi ryöstön suunnittelun. Hän sanoi olleensa Liedossa paikalla autossa, jossa oli aseita.

Puolustuksen mukaan ryöstöä oli suunniteltu, mutta se ei koskaan edennyt yritykseksi. Lain mukaan ryöstön valmistelu ei ole rikos.

- Ei ole kiellettyä suunnitella ryöstöä, Lillqvist totesi. Päämiehen mukaan ryöstöä ei olisi toteutettukaan. Se olisi keskeytetty ilman poliisin välintuloakin.

Muut syytetyt olivat samoilla linjoilla. - Poliisi esti yrityksen aloittamisen ennen kuin konkreettista rikoksen vaaraa aiheutui, totesi virolaismiehen avustaja, asianajaja Jaakko Tuutti.

Suomalaissyytetyn avustajan mukaan rikoksen täytäntöönpanotoimi ei koskaan alkanut siitä yksinkertaisesta syystä, että merkittävä alkutieto rahankuljetusauton liikkeestä jäi puuttumaan.

- Auranlaakson ABC:n ns. väijymiehen olisi pitänyt antaa ilmoitus arvokuljetusauton ohikulusta, jolloin tekijät olisivat voineet pukeutua liiveihin ja naamioihin, ottaa varusteet käden ulottuville ja siirtyä asemiin S-marketin lähelle odottamaan autoa. Kyseistä ilmoitusta ei koskaan tullut, asianajaja Jaakko Uotila kirjoitti vastineessaan.

- Ehdoton edellytys ryöstön onnistumiselle oli se, että rahankuljetusauton ryöstäjät olisi pitänyt päästä yllättämään ennen kuin he lukitsevat auton ovet. Yllätys ei olisi onnistunut ajamalla parkkipaikalle, jos auto olisi jo siellä, ryöstöyrityksestä syytetyn ruotsalaisen asianajaja Pontus Lindberg totesi.

Valtionsyyttäjä Mika Illman puolestaan on vakuuttunut siitä, että ryöstö eteni yrityksen asteelle.

Valmistelun ja yrityksen rajankäynti nouseekin keskeiseksi kysymykseksi oikeudenkäynnissä, joka jatkuu Turun vankilassa jatkuu viikkoja..
MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1271
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

MONDEO kirjoitti:
373 kirjoitti:Juu eli niiden tekijöidenkin pitää olla aika perillä siitä, mitä tekevät, mikäli aikovat kiinnijäämättä selvitä.

Se vaan mietityttää, että eihän se olisi kovin vaikea tehdä sellaisia "laatikoita" mitä ei saisi murrettua tai räjäytettyä? Onhan se tekniikka nyt siinämielessä kuitenkin aika pitkälle kehittynyt, että ei luulis olevan kovin ihmeellistä? - Väripanoksia, panssareita, aikaviivelukkoja yms.. :D
Ei teknisesti ihmeellinen tehdä ryöstövarma, mutta taloudellisesti varmaankin, koska pitää käyttää erikois metalliseoksia ja sillä pitäähän rahat olla siirrettävissä pois autosta esim jos auto hajoaa tai joutuu onnettomuuteen tms.

Ja Jos olen oikeen ymmärtänyt niin ei niillä rahankuljettajilla ole avaimia sahasäilöön vaan lähettäjällä ja vastaan ottajalla on vain mahd avata säilö laillisesti rikkomatta autoa tms.

Ja vaikka käytettäisiin erikoismetalleja niin kyllä aina on keino murtautua/päästä läpi kun jokaisella yhdisteellä on omat hyvät ja huonot puolensa Esim. jos on kestävä niin voi olla liian raskas liikuteltava ja jos taas kevyt niin ei kestä. Sillä jotkut metallit kestävät kuinka paljon vain puristusta laajalta alalta mutta kun piikillä pistää niin metalli on halki jopa 1/20 puristus voimalla mitä laaja alainen puristus kesto.

Siispä mielestäni pitäisi säilön olla moni kerroksinen(varmaan onkin), 1.(päälys kerros)olisi laaja alaisen puristuksen kestävä , 2. kerros(keskimmäinen)Palon kestävä 3.kerros(sisin) kevyt mutta esim pisto rasitusta kestävä kerros eli esim KEVLAR(joka on myös palonkestävä) http://fi.wikipedia.org/wiki/Kevlar .

Tärkeinhän olisi viivyttää/hidastaa ryöstöä niin että pako on "mahdotonta", mutta aina on joku joka yrittää vaikka kiinnijääminen olisi kuinka varmaa vain.


Niin... sen verran voin kertoa, että autojen ym. kuljetusvälineiden tekniikkaa ei paljon netissä kertoilla... ei kuskit kuitenkaan halua sahata sitä oksaa millä istuu ja paras tapa suojata kuljetukset on tehokas disinformaatio ja merkittävän tiedon salaaminen.

Mitä taas tulee teknisen suojaamisen riittävyyteen. Jos puhutaan "auton" auki räjäyttämisestä, kuten ruotsissa on tehty, niin perustiedot onteloräjähdyspanoksesta riittävät kertomaan, että panssaroinnin lisäämisellä on hankala saada suojausta riittämään. Päinvastoin, raskas panssarointi vaatii raskaammat panokset, joka taas olennaisesti heikentää kuljettajien ja sivullisten turvallisuutta, mitä ei yleensä julkisuudessa osata ajatella.
Tästä samasta syystä, kuljetuksia ei turvata palkkasotilain (blackwater ehdotukset ym. leffameininki...), raha on vain rahaa ja ihmishenkiä, sen enempää kuljetushenkilöstöä, rosvoja, kuin sivullisiakaan ei haluta menettää. Raskaampi aseistus hyviksillä tuo raskaamman aseistuksen pahiksille ja tämä kilpavarustelu ei vain ole järkevää.

Kuljetukset ovat riittävän hyvin suojattuja Suomessa toisilla keinoin.

Olennaisinta on että rikoksesta saatava hyöty jää pieneksi suhteessa kiinnijäämisriskin korkeuteen. Käyttäkää mielikuvitustanne.
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Raharyöstöjen syytetyt kiistävät lähes kaiken
15.9.2008 12:57 (Päivitetty 15.9.2008 16:07)

Valtionsyyttäjä Mika Illman uskoo näyttöjen riittävän liigan tuomitsemiseen.

Kuva
Raharyöstöistä syytetyt peittivät kasvonsa oikeudenkäynnin alussa. (RONI LEHTI)

Huippuunsa viritetyt turvatoimet leimasivat maanantaiaamuna alkanutta maratonoikeudenkäyntiä, jossa haetaan syyllisiä Suomen Pankin Turun konttorin pihassa 2007 helmikuussa tapahtuneeseen rahankuljetusauton ryöstöön ja vastaavan ryöstön yritykseen lokakuussa Liedossa.

Oikeutta istutaan Turun uudessa Saramäen vankilassa, jonne niin asianajajat kuin mediaväkikin joutui kulkemaan tiukan turvatarkastuksen läpi.

Syytettyjä on kolmetoista, viisi Ruotsista, kuusi Suomesta ja kaksi Virosta. Heidät oli sijoitettu salissa etäälle toisistaan ja yksi jopa vastasi poissa näkyviltä. Oikeussalin rauhaa vartioi kuusitoista vartijaa ja poliisia.

Aamupäivällä luettiin syytteet ja kuultiin syytettyjen vastineet. Syytteet kiistettiin lähes kautta linjan. Vain aivan selvät asiat, kuten laittoman aseen halluspito, myönnettiin.

"En tiedä mitään"

Ryöstöjutun keskeinen problematiikka on, että Turussa ryöstön tehneet olivat naamioituneina ja jokainen epäilty väitti, ettei ollut mailla halmeillakaan ryöstön aikaan. Yksi päätekijöitten joukkoon luettu ruotsalaismies jopa todisteli olleensa sinä aikana Barcelonassa. Myös muut ryöstöstä syytetyt vakuuttivat, että he eivät ryöstöön osallistuneet.

- Minä en tiedä mitään mistään rikoksesta, vakuutti yksi syytetyistä.

Oikeudessa katsotaan, riittävätkö poliisin keräämät todisteet näytöksi epäiltyjä vastaan. Iltapäivällä kuullut syyttäjäkolmikon todisteet olivat pitkälti teletunnistetietoja.

Konkreettisia näyttöjä syyttäjille ei ainakaan eilen ollut vielä esittää.

Laki sallii rikoksen valmistelun

Liedon raharyöstön yrityksessä saatiin keskeinen tekijäporukka kyllä verekseltään kiinni, mutta heidän pelastuksekseen voi koitua Suomen laki, joka ei pidä rikoksen valmistelua vielä rikoksena. Vasta aktiivista toimintaa edellyttävä yritys on rikos.

Syytetyt vetosivat tähän ja väittivät, että poliisin iskiessä ei vielä mitään yritystä ollut käynnistynyt. Yksi vastaaja jopa sanoi, että valmistelu olisi loppunut ilman poliisin puuttumistakin.

- Kyllä siinä rikokseen tähdättiin, mutta kyse oli vasta valmistelusta. Kysymys oli muutamasta minuutista, sanoi erään päätekijän asianajaja Thomas Lillqvist.

Valtionsyyttäjä Mika Illman sen sijaan katsoi, että koplan toimet olivat jo ylittäneet pelkän valmistelun.
http://www.iltalehti.fi/turku/200809158268372_tu.shtml
"Yöperho on koteloitunut"
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6669
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 Uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /09/720065

Syyttäjät: Liedon ryöstöyritys selvä rikos
24.09.2008 16:06

Syyttäjien mukaan rikoksen tunnusmerkit täyttyvät kirkkaasti arvokuljetuksen ryöstöaikeessa Liedossa. Törkeän ryöstön yritys oli käynnissä jo viikkoa ennen koplan kiinniottamista. Tuolloin kopla aikoi iskeä mutta myöhästyi arvokuljetusauton aikataulusta.

Kopla toisti aikeensa viikon päästä, jolloin poliisi tuli väliin. Syytetyt vastaavat edelleen, että teko ei edennyt missään vaiheessa yrityksen asteelle. Siten kyseessä ei olisi rangaistava teko.

Käräjäoikeus käsittelee nyt toista viikkoa viimevuotisia Liedon tapausta ja Turun raharyöstöä Saramäen vankilassa Turussa. Oikeuskäsittely ei ole vielä edes puolessavälissä.

Syyttäjät ovat vakuuttuneita siitä, että tapausten takana on sama joukkio. Syytetyt taas kiistävät osuutensa Turun raharyöstöön. Arvokuljetusautosta vietiin viime vuoden helmikuussa puolitoista miljoonaa euroa Turussa. Rahat ovat kateissa.

(MTV3-STT)
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Syytetty näyttäisi chillaavan kuvassa Gantin paita päällä ja jutussakin puhuttiin tekijöiden ulkonäön viittaavan mm. menestyviin liikemiehiin. Ilmeisesti bisnes on luistanut melko mallikkaasti, eivätkä tekijät ole mitään ongelmallisia pirinistejä?
Paavo Arhinmäki on äijä!
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

loneliness kirjoitti:Ilmeisesti bisnes on luistanut melko mallikkaasti, eivätkä tekijät ole mitään ongelmallisia pirinistejä?
Käsittääkseni moni tekijöistä on elänyt ns.kaksoiselämää. On perhe, lapsia.. käyvät "oikessa" töissä jne.
Usealla ei vissiin tainnut olla rikosrekisteriäkään.

Harrastus se on tuommoseen liigan kanssa puuhailukin varmaan, siinä missä partio tai 4H-kerhokin :lol:
"Yöperho on koteloitunut"
373
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Su Helmi 03, 2008 11:22 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 373 »

Toivottavasti eivät saa tuomiota... Mun mielestä toi oli ihan "nice try", vaikka ei ihan odotuksiensa mukainen tällä kertaa..
Better luck next time ;)
-K-
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: La Kesä 28, 2008 1:14 am
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja -K- »

Niinpä! "eihän yrittänyttä laiteta" :D
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6669
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /10/730469

Syyttäjät vaativat pitkiä tuomioita Turun raharyöstöistä
13.10.2008 13:48

Syyttäjät vaativat kovia rangaistuksia Turussa viime vuonna tehdyn rahankuljetusauton ryöstön ja Liedossa tehdyn ryöstöyrityksen pääsyytetyille.

Kahdelle syytetylle esitettiin 11 vuoden ja kahdelle 10 vuoden rangaistusvaatimus. Muiden yhdeksän syytetyn rangaistusvaatimukset vaihtelevat 2,5 vuodesta 9:ään vuoteen.

Oikeudenkäynnin loppulausuntojen antaminen alkoi tänään Turun vankilassa Saramäessä.

(MTV3-STT)
Citizen
Nikke Knakkertton
Viestit: 192
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 3:27 pm

Viesti Kirjoittaja Citizen »

Jos mietitään tätä casea voimavarojen käytön kannalta, halutaan tuomiot pitää mahdollisimman korkeana.
Toinen tärkeä pointti on tarve lähettää selkeä viesti ulkomailla vakuttaville rosmoille, ettei Suomeen kannata tulla huseeraamaan.

Vaikka veijareilla onkin kovat juristit asialla, rohkenen epäillä sitä, että kipittävät vapaina miehinä ulos tuomioistuimesta.
Judge Dredd
Hetty Wainthropp
Viestit: 481
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 9:14 pm

Viesti Kirjoittaja Judge Dredd »

Kovin lievä rikos jos verrataan esim. raiskaukseen eli kaiken järjen mukaan tekijöiden ei pitäisi joutua vankilaan.
On vaikea katsoa, kun Stalin makaa vain murtuneena sohvalla.
"Ovatko suomalaiset pystyneet tekemään niin suuria tuhoja kunniakkaalle puna-armeijalle? Selittäkää minulle," vaatii Stalin.
Solmu
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: Ti Heinä 22, 2008 2:19 pm

Viesti Kirjoittaja Solmu »

Liedon ryöstöyrityksen ja Suomen Pankin ryöstön rahoituksesta tuomiot

julkaistu tänään klo 17:19, päivitetty tänään klo 17:36

Turun käräjäoikeus on tuominnut perjantaina yli kaksikymmentä henkilöä törkeistä veropetoksista, kirjanpitorikoksista, rahanpesusta ja työeläkevakuutusmaksupetoksista. Rikokset liittyvät vuonna 2007 tapahtuneiden Suomen Pankin arvokuljetusryöstön ja Liedon ryöstöyrityksen tehneen liigan toiminnan rahoitukseen.

Osa vankeustuomion saaneista on edelleen vangittuna osallisuudestaan varsinaiseen ryöstöön tai sen yritykseen.

Turun käräjäoikeus määräsi päätekijöille ehdottomia vankeusrangaistuksia, jotka olivat pituudeltaan enimmillään kaksi vuotta 10 kuukautta. Päätekijät saivat myös liiketoimintakieltoja, jotka olivat pituudeltaan 4 - 5 vuotta. Lievimmät tuomiot olivat lyhyitä vankeusrangaistuksia, yhdyskuntapalvelua ja sakkoja.

Tuomitut välttivät veroja ja työeläkemaksuja satojentuhansien eurojen edestä. Turun käräjäoikeus määräsi heidät korvaamaan verohallinnolle on yli 400 000 euroa. Osa tuomituista menetti ehdonalaisen vapautensa.

Tuomio Suomen Pankin rahakuljetusryöstöstä ja Liedon ryöstönyrityksestä annetaan viikon kuluttua. Tuomion antoa on hidastanut muun muassa sen laajuus ja kääntäminen usealle kielelle.

YLE Uutiset
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2008/12/l ... 26075.html
"Yöperho on koteloitunut"
Retku
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Marras 30, 2008 2:02 am

Viesti Kirjoittaja Retku »

Liedon tapauksessa kiistellään myös siitä, oliko kyseessä törkeän ryöstön yritys vai vain sen valmistelu, joka ei ole rangaistavaa.

Tämä täydennyksesksi edelliseen uutiseen.
Vastaa Viestiin