KADONNEET: Madeleinen tapaus ( Ketju 1)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
kahvitar
Jane Marple
Viestit: 1002
Liittynyt: Ke Huhti 11, 2007 12:14 pm

Viesti Kirjoittaja kahvitar »

Derrick kirjoitti:Voi olla näin kuin Telex sanoo. Äitihän ilmeisesti ryntäsi heti seurueensa luokse, kun huomasi Madeleinen kadonneen, ja huusi jotakin tyyliin "They have taken her ...". Jos lapsi on huoneessa nukkumassa ja on seuraavassa vaiheessa kadonnut, niin aika luonnollinen reaktio kai olisi, että lapsi on herännyt ja kuljeskellut johonkin (jos pääsee ovesta ulos).

Toki tuon kommentin saattaa selittää sekin, jos huoneistossa on ollut näkyviä murtojälkiä. Tästähän on ollut epämääräisiä tietoja, jotka ovat viitanneet siihen, että huoneiston takaikkunasta olisi tunkeuduttu sisään.
Minulla ei lapsia ole, joten ei ole kokemusta, varmasti jokaiselta vanhemmalta on joskus lapsi hävinnyt ja sitten löytynyt. Mutta jos nyt yritän ajatella miten itse toimisin. Jos tulisin huoneeseen sisälle ja huomaisen yhden lapsen puuttuvan niin ensimmäisenä tulisi sieppaus mieleen, vaikka se ei loogisin ja todennäköisin vaihtoehto olekaan. Mutta ainakin itse kun tulee näitä juttuja luettua ja jo vuosia on kaikkia rikosjuttuja seurannut niin ehkä sitä vainoharhaisesti aina ajattelee heti pahinta. Englannissa on lapsilla tietyllä tavalla turvattomampaa, esim. koulumatkaa ei ainakaan kaikkialla maassa voi lapsi kulkea yksin, lisäksi Englannin lehdistössä uutisoidaan hyvin voimakkaasti kaikki lapsisieppaukset/murhat mm. Sarah Payne ja Sohamin tytöt viime vuosilta + lukuisat muut. Siitähän oli vähän aikaa sitten juttukin lehdissä kuinka englantilaiset pelkäävät jopa vainoharhaisesti lapsisieppauksia ja pedofiilejä.

Joten en minä pelkästään äidin sanoja näkisi mitenkään omituisina. Varmasti monille vanhemmille tulee ensimmäisenä mieleen sieppaus, vaikka se ei siis aina todennäköisintä olekaan. Lisäksi siinä saattaa olla vielä se juttu, että jättämällä lapsensa yksin nukkumaan, on vanhempi kuvitellut ja uskonut lapsensa olevan täysin turvassa huoneessa. Hänelle ei välttämättä tule mieleenkään, että lapsi voisi karata huoneesta. Joten voi olla jopa normaali "puolustusreaktio" lasten jättämisestä huoneeseen, että ensimmäisenä ajattelee sieppausta.
hupilainen
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ma Kesä 25, 2007 1:04 am

Viesti Kirjoittaja hupilainen »

mulle ei tulis mieleenikään jättää ovea auki jos lapset nukkuis siellä.. kun eihän lapsista ikinä tiedä jos ne herää taikka kävelee unissaan, eli silloin tarvis olla tosi vahvassa unessa... eli pakko niiden on ollut antaa unilääkettä, ei ketään tervejärkinen jätä noin pieniä valvomatta ja ovea lukitsematta... jos siis kuviteltais että oisin toi kate mccann niin en olis ilman lääkettä jättäny lapsia...

ihmeen kieroa touhua tässä ny on :?: :evil:

voi kun tulis nyt jo pian joku selvyys tähän asiaan... että sapettaa :x
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Kun tätä asiaa lisää pohdin....

Meillä on sattumalta kolme lasta ja jos vastaavassa tilanteessa yksi (vanhin joka jo puhuu ja kävelee) lapsista olisi hävinnyt, niin ensimmäinen ajatus olisi, että lapsi on lähtenyt etsimään minua tai isää herättyään kesken unien yksin. Muutaman kerran on lapsi hetkellisesti hukkunut esim. kaupassa, enkä koskaan ole ensimmäisenä ajatellut, että hänet olisi viety. Mutta jos tosiaan lapset on nukutettu, niin äiti on heti tiennyt, että lapsi ei ole lähtenyt kävelemään omin voimin.

Joten äiti tietää heti mistä on kysymys ja sanoo ensimmäiseksi "HE ovat vieneet lapseni" kun luontevampi muoto olisi tietenkin ollut "JOKU on vienyt lapseni".

Ja kun vielä tuntuu vaikealta ajatukselta, että McCannit olisivat onnistuneet esittämään illan, että kaikki on hyvin ja sitten olisivat vielä pystyneet hankkiutumaan eroon ruumistaan. Niin vaikka inhoan salaliittoteorioita, niin tässä tapauksessa tuntuu, että tässä voi olla joku "elokuvajuttu" takana.

Siis jotenkin niin, että vanhemmat ovat joutuneet tekemisiin "vääränlaisen porukan" kanssa. Ovat vaikka velkaa jollekulle, joka on uhannut, että jos maksua ei tule, niin tapamme lapsesi. Sitten perhe on lähtenyt lomalle ja ajattelevat, että lapset ovat turvassa ulkomailla. Sitten lapsi katoaa ja vanhemmat tietävät heti mistä on kysymys. Joku on kostanut heille tappamalla heidän lapsensa. Koska lapsi on jo kuollut ja kateissa, ei ole järkeä kertoa totuutta. Siinä menisi oma maine. Tai jos on esim. huumeista kysymys, niin myös elanto ja lääkärinoikeudet.

Joten järkevää on alusta asti laittaa homma pedofiilien syyksi ja kovaan ääneet toistaa, että lapsi on elossa. Koska silloin tutkimukset suuntautuvat ulkomaille ja pedofiilipiireihin. Ja huomio kääntyy ruumiin etsimisestä paikallisesti elävän tytön etsimiseen kansainvälisesti. Mitä kauemmin huomio saadaan pidettyä ulkomaisissa pedofiileissä, sitä paremmat mahdollisuudet on, ettei paikallisia kytköksiä löydetä.

Mediasirkus on aluksi siis ollut väline estää skandaalia, mutta sitten vanhemmat ovat alkaneet nauttia tilanteesta. Kuinka moni pääsee keskustelemaan maailman johtavien poliitikkojen, paavin ja kaikkien kanssa. Eli varmaan ei ollut tarkoitus saada tällaista sirkusta aikaan, mutta kun mediamylly on lähtenyt pyörimään, niin vanhemmat eivät enää halua siitä poiskaan hypätä (ja toisaalta jos hyppäisivät, niin se näyttäisi aika epäilyttävältä)

Oisko tämä hyvä teoria?
Derrick
Nikke Knakkertton
Viestit: 153
Liittynyt: Su Touko 20, 2007 12:33 pm

Viesti Kirjoittaja Derrick »

Näin tuo äidin kommentti on uutisoitu-
http://www.thesun.co.uk/article/0,,2005 ... 45,00.html

“She came screaming back to the group crying, ‘They’ve taken her, they’ve taken her’. Gerry was crying and roaring like a bull.

Ymmärrän tuon niin, että "They´ve taken" on syntyperäisen puhujan sanomana täysin luonnollinen lause, joka vastaa "There is ..." rakennetta ja joka ei sisällä mitään kannanottoa siihen, kuka on vienyt. Suomalaisittain tätä vastaisi passiivi "hänet on viety".
blackwidow

Viesti Kirjoittaja blackwidow »

..
Viimeksi muokannut blackwidow, Ma Loka 08, 2007 1:34 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Okisto
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 5:48 pm

Viesti Kirjoittaja Okisto »

Teleksi ajatteli edellisellä sivulla lääkkeillä huumaamisesta kuten allekirjoittanut ehkä 15 sivua sitten. Se on aika selkeä selitys monelle epäkohdalle ja vanhemmat ovat sotkeneet tutkimuksia jättäessään tuon kertomatta.

Tämä 35-vuotiaan miehen tapaaminen on kyllä todella outo juttu. Mielenkiintoista nähdä, millainen selitys sille tulee.
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Ehkä Madeleine tosiaan on vain herännyt ja lähtenyt yksin vaeltelemaan. Päätynyt sitten johonkin vesistöön mistä ei kukaan ikinä löydä.
Tuli vaan mieleen se Porissa muutama vuosi sitten sattunut Anton-pojan katoaminen (autistinen lapsi) joka ehti olla viikon kadoksissa. Kukaan ei ollut nähnyt yksin kuljeskelevaa pikkupoikaa keskikaupungilla.
Löytyi sattumalta kokemäenjoesta hukkuneena. Yhtähyvin voisi olla kadoksissa yhä edelleen, ajautunut merelle saakka tai jäänyt pohjaan kiinni..
Sen viikon aikana ehti huhumylly käydä läpi kaikki mahdolliset vaihtoehdot.

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Viesti Kirjoittaja skoone »

Kyllikki S kirjoitti:Ehkä Madeleine tosiaan on vain herännyt ja lähtenyt yksin vaeltelemaan. Päätynyt sitten johonkin vesistöön mistä ei kukaan ikinä löydä.
Tuli vaan mieleen se Porissa muutama vuosi sitten sattunut Anton-pojan katoaminen (autistinen lapsi) joka ehti olla viikon kadoksissa. Kukaan ei ollut nähnyt yksin kuljeskelevaa pikkupoikaa keskikaupungilla.
Löytyi sattumalta kokemäenjoesta hukkuneena. Yhtähyvin voisi olla kadoksissa yhä edelleen, ajautunut merelle saakka tai jäänyt pohjaan kiinni..
Sen viikon aikana ehti huhumylly käydä läpi kaikki mahdolliset vaihtoehdot.

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:
No, ei se Anton mennyt kuin pikkusen matkaa tarhasta joelle.
Lydia07
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Ma Huhti 02, 2007 10:31 am
Paikkakunta: Tre

Viesti Kirjoittaja Lydia07 »

“She came screaming back to the group crying, ‘They’ve taken her, they’ve taken her’. Gerry was crying and roaring like a bull. "

Miksi äiti huusi hänet on viety.
Miksi ei huutanut: "lapsemme Madelaine on kadonnut" tms.
Hieman johdatteleva lause...

Äiti varmaan tiesi lääkärinä, että jos lapsen lelu oli sieppaajien toimesta nostettu korkealle, siitä olisi voitu saada DNA, mutta äiti tuhosi johtolangat kuljettelemalla Madeleinen lelua mukanaan paparazzien räpsiessä kuvia ympärillä.

Sotkiko tahallaan jälkiä vai shokissa?
Viimeksi muokannut Lydia07, Ti Elo 14, 2007 10:11 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kun etsii toisen parasta, löytää omansa.
- Platon -
blackwidow

Viesti Kirjoittaja blackwidow »

--
Viimeksi muokannut blackwidow, Ma Loka 08, 2007 1:34 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
minttusuklaa
Remington Steele
Viestit: 200
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 4:43 pm

Viesti Kirjoittaja minttusuklaa »

Kyllikki S kirjoitti: Tuli vaan mieleen se Porissa muutama vuosi sitten sattunut Anton-pojan katoaminen (autistinen lapsi) joka ehti olla viikon kadoksissa. Kukaan ei ollut nähnyt yksin kuljeskelevaa pikkupoikaa keskikaupungilla.
Minun muistini mukaan monikin ihminen oli nähnyt Antonin yksin kävelemässä.
Patricia C. Itämaa
Javier Pena
Viestit: 1864
Liittynyt: To Elo 02, 2007 10:53 am

Viesti Kirjoittaja Patricia C. Itämaa »

Teleksi kirjoitti:Kun tätä asiaa lisää pohdin....

Meillä on sattumalta kolme lasta ja jos vastaavassa tilanteessa yksi (vanhin joka jo puhuu ja kävelee) lapsista olisi hävinnyt, niin ensimmäinen ajatus olisi, että lapsi on lähtenyt etsimään minua tai isää herättyään kesken unien yksin. Muutaman kerran on lapsi hetkellisesti hukkunut esim. kaupassa, enkä koskaan ole ensimmäisenä ajatellut, että hänet olisi viety. Mutta jos tosiaan lapset on nukutettu, niin äiti on heti tiennyt, että lapsi ei ole lähtenyt kävelemään omin voimin.

Joten äiti tietää heti mistä on kysymys ja sanoo ensimmäiseksi "HE ovat vieneet lapseni" kun luontevampi muoto olisi tietenkin ollut "JOKU on vienyt lapseni".
Just näin
Totuus on tarua ihmeellisempää
Teleksi
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

Ymmärrän tuon niin, että "They´ve taken" on syntyperäisen puhujan sanomana täysin luonnollinen lause, joka vastaa "There is ..." rakennetta ja joka ei sisällä mitään kannanottoa siihen, kuka on vienyt.
Minustsa se passiivi olisi She's been taken tai somebody took her tai jotain. Mutta en tosiaan tiedä varmasti, kun en ole kieliexpertti. Kuitenkaan THEY ei myöskään sulje pois sitä mahdollisuutta, että puhutaan nimenomaan tietyistä tahoista.

Mutta oli miten oli, niin se kuulostaa minutsa jotenkin väärältä. Ikäänkuin he olisivat tienneet mitä Maddylle oli tapahtunut. Jotenkin minusta ensimmäinen ajatus on todeta: "Maddy on kadonnut, tietääkö teistä kukaan missä hän on?" Koska asiallehan olisi voinut olla joku luonnollinen selityskin. Ensimmäisenä tulee mieleen, että tyttö on ruvennut itkemään unissaan ja joku ohikulkija (esim. henkilökunnan jäsen) on ottanut lapsen "huostaansa" ja etsiskelee itkevän lapsen vanhempia. Tai jotain.

Ja sitten ihan kun he olisivat tienneet etteivät muut lapset ole vaarassa, kun kummatkin palasivat ravintolaan ILMAN kaksosia. Uskalsivat jättää kaksi jäljelle jäävää lasta nukkumaan sänkyihinsä vaikka eivät tienneet mitä isosiskolle oli tapahtunut. Itse kuvittelen, että olisin napannut nukkuvat kaksoset syliini turvaan ennen kun lähden etsimään apua. Ihan varmuuden vuoksi.

Eli olen sitä mieltä, että vanhemmat eivät pikkutyttöään tappaneet, mutta he tietävät asista paljon enemmän kun kertovat. Joko suojellakseen itseään tai tytärtään tai jotain kolmatta tahoa. Tai sitten yksinkertaisesti vain julkisuudelle ei kerrota tutkinnallisista syistä totuutta.
Derrick
Nikke Knakkertton
Viestit: 153
Liittynyt: Su Touko 20, 2007 12:33 pm

Viesti Kirjoittaja Derrick »

Jackie Kennedyn kerrotaan huutamaan välittömästi JFK:n päähän osuneen laukauksen jälkeen: "My God, they have killed him." Hän ei varmasti tuona hetkenä tiennyt, kuka tai ketkä olivat ampuneet, joten tällaisen "they have" -rakenteen käyttäminen näyttää olevan luonnollista syntyperäisillä englannin puhujilla, vaikka suomalaisen korvissa siinä tuntuu olevan johonkin tiettyyn henkilöpiiriin viittava sävy.

Lähteenä esim:
http://news.scotsman.com/topics.cfm?tid ... 1287542003
Okisto
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 5:48 pm

Viesti Kirjoittaja Okisto »

Iso-Britanniaa monia vuosia asuttaneena ja kolunneena voin kyllä vahvistaa, että "they've taken her" on luonnollinen tapa ilmaista asia. "There is" oli hyvä vertaus.
Lukittu