Pahoinpidelty nuori vaatii jättikorvauksia Suomessa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Sassy
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: To Tammi 08, 2009 12:06 pm

Viesti Kirjoittaja Sassy »

^Ei maksa, vaan ne maksaa harkintansa mukaan kohtuulliseksi katsomansa summan. Näin mulle asianajaja selitti muinoin, koitan kaivaa jotain hyvää linkkiä viitteksi

Edit: http://www.valtiokonttori.fi/public/def ... ntentlan=1
Tuolta jostain löytyy taatusti se taulukkokin mistä asianaja mulle suoraan näytti paljonko valtio maksaa mistäkin.

Lainasin nyt parikohtaa tuolta josta selviää ne keskeisimmät:
7. Korvausten enimmäismäärät
Enimmäismääristä vähennetään kohdassa 6 mainitut muualta saadut korvaukset.

* Vahinkoa kärsineelle maksetaan saman vahinkotapahtuman perusteella korvauksia henkilövahingosta ja kärsimyksestä yhteensä enintään 51 000 €. Tähän enimmäismäärään ei sisällytetä ansionmenetyksestä tai elatuksen menetyksestä toistuvina suorituksina maksettavia korvauksia.
* Kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta maksettava korvaus voi olla enintään 10 000 €.
* Ansionmenetyksestä maksettava korvaus voi olla enintään 125 € päivältä.
* Surmansa saaneen läheiselle maksettava korvaus voi olla yhteensä enintään 5 000 €.
* Työnantajalle palkasta tai sitä vastaavasta korvauksesta maksettava korvaus voi olla enintään 125 € päivältä.
* Kärsimyksestä maksettava korvaus voi olla enintään 3 000 €. Seksuaalirikosten uhreille kärsimyksestä maksettava korvaus voi olla enintään 8 000 €.
* Esine ja taloudellisesta vahingosta maksettava korvaus voi olla enintään 25 500 €.
Valtiokonttori maksaa korvauksen pääsääntöisesti tuomioistuimen antaman tuomion mukaisesti. Jos Valtiokonttori poikkeaa päätöksessään tuomioistuimen korvausasiassa antamasta ratkaisusta, Valtiokonttori perustelee päätöksessään poikkeamisen syyt. Jos Valtiokonttori ei korvaa tuomittua määrää, voi hakija periä erotuksen kuten myös tuomitun koron korvausvelvolliselta, esimerkiksi ulosottoteitse.
Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6317
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

Kiitos! Eli jos oikeus määrää vaikkapa parin miltsin korvaukset, niin kenenkään ei tarvitse jänskättää, että valtiokonttuuri pistouvaa hetsillään tuon pari miltsiä uhrin tilille.
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.
Sassy
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 117
Liittynyt: To Tammi 08, 2009 12:06 pm

Viesti Kirjoittaja Sassy »

Se olisi kiva tietää että maksaa valtionkonttori tälläisissä tapauksissa sitten unelmista, sillä jos maksaa niin miljoonakorvaukset on tässätapauksessa valtiolta mahdolliset 125'21*12*480=1 260 000 (eli enimmäismäärä ansionmenetyksestä kertaa laiskanlaskijan kuukausi kertaa kuukaudet neljästäkymmenestä vuodesta). Epäilen, mutta joku viisaampi saa kertoa?
turakainen
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: Su Heinä 20, 2008 11:48 am

Re: Pahoinpidelty nuorukainen

Viesti Kirjoittaja turakainen »

mysteeri kirjoitti::oops:

Muutenkin tuomiot ja korvaukset niin suuriksi, että noi älyttömät pahoin pielyt loppuvat.Jos vie toiselta terveyden ja ammatin, niin saa kärsiä nahoissaan lopun ikäänsä.Kuoleman tuomiot voimaan on niin raaoiksi tapot ym muut menneet suomessakin.
Jep ja veronmaksajien piikkiin semenee eikös valtionkontoro maksa näitä tuomittuja korvauksia uhreille harvoin tekijältä saa mitään
Nylonköysi
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Ke Syys 03, 2008 3:17 am

Viesti Kirjoittaja Nylonköysi »

Sassy kirjoitti:Se olisi kiva tietää että maksaa valtionkonttori tälläisissä tapauksissa sitten unelmista, sillä jos maksaa niin miljoonakorvaukset on tässätapauksessa valtiolta mahdolliset 125'21*12*480=1 260 000 (eli enimmäismäärä ansionmenetyksestä kertaa laiskanlaskijan kuukausi kertaa kuukaudet neljästäkymmenestä vuodesta). Epäilen, mutta joku viisaampi saa kertoa?
Epäilen, määrääkö oikeuskaan mitään maksettavaksi unelmista. Ei ainakaan minun mielestäni pitäisi. Kyllä minäkin haluaisin olla kovasti tunnettu ja rikas Hollywood-näyttelijä, mutta valtion palkoilla kitkuttelen. :D
Tiiti
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 92
Liittynyt: Ti Syys 30, 2008 3:13 pm

Re: Pahoinpidelty nuori vaatii jättikorvauksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Tiiti »

Ja näin siinä sitten kävi:
Päähän potkittu nuorukainen saa yli 1,5 miljoonan korvaukset
Maanantai 29.6.2009 klo 20.00

Vaikean aivovamman saanut nuorukainen saa pahoinpitelijältään yli 1,5 miljoonan euron korvaukset, Savon Sanomat kertoo.

Vahingonkorvausoikeudenkäynti päättyi maanantaina sovintoon, Savon Sanomat kertoo.

Korvausten määräksi tuli kaikkiaan yli puolitoista miljoonaa euroa. Joonas Turunen, 23, vaati alunperin yli 2,5 miljoonan euron korvauksia.

Savon Sanomien mukaan suurin osa korvauksista koostuu 3 000 euron kuukausittaisesta ansion- ja elannonmenetyksestä 65-vuotiaaksi asti.

Turunen perusteli korvausvaatimustaan sillä, että vammautuminen tuhosi hänen urahaaveensa. Nuorukaisesta piti tulla proviisori tai lääkäri, mutta hän joutui vaihtamaan yliopisto-opinnot ammatilliseen koulutukseen.

Pahoinpitely sattui Kuopiossa lokakuussa 2006. Entuudestaan tuntematon mies pahoinpiteli Turusen raa'asti kadulla potkimalla tätä päähän.

Pahoinpitelijä tuomittiin jo aiemmin törkeästä pahoinpitelystä 6,5 vuodeksi vankeuteen.

IL
.. Ja solmu tämän alunperin bongasi :)
markja
Adrian Monk
Viestit: 2911
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Pahoinpidelty nuori vaatii jättikorvauksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja markja »

Uskomatonta, että Suomessakin voidaan noin suuria (ja järkeviä ja oikeutettuja) korvauksia maksaa! Hienoa! Juuri näinhän asian pitää olla. Tekijä korvatkoot. Sitä vain ihmettelen, miksei näistä korvauksista voi päättää suoraan jo rikosoikeudenkäynnissä, on naurettavaa byrokratiaa pitää 2 eri oikeudenkäyntiä tätä tarkoitusta varten?!?

Onko tietoa tekijästä, onko hänellä rahaa maksaa noita vai miten käy? Eikös rikosasioissa ja oikeudenkäynneissä todetut korvaukset maksa valtionkonttori jos tekijä on varaton, mutta näissä siviilijutuissahan ei taida maksaa vai miten on?
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Pahoinpidelty nuori vaatii jättikorvauksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja joey »

markja kirjoitti: Onko tietoa tekijästä, onko hänellä rahaa maksaa noita vai miten käy? Eikös rikosasioissa ja oikeudenkäynneissä todetut korvaukset maksa valtionkonttori jos tekijä on varaton, mutta näissä siviilijutuissahan ei taida maksaa vai miten on?
Tuskin tekijällä on ihan näin suoralta kädeltä varaa maksaa korvauksia. En tiedä käytännöstä muuten, mutta luulisi, että valtionkonttori olisi kaikissa tapauksissa valmis maksamaan korvaukset tuon kohtuullisuuskäsityksensä rajoissa. Eihän korvausten hakemisesta olisi muuten mitään hyötyä.

Minusta korvauspäätös on kohtuullinen ja oikeudenmukainen. Unelmien menettämisestä ei tietenkään tule kellekään korvata yhtään mitään, mutta tämä unelma oli realistinen ja poika pystyi sen todistamaan. Ja kyllä, olen myös sitä mieltä, että liikenteen vaarannettuaan ja onnettomuuden aiheutettuaan syyllisen tulisi maksaa uhrille mahdollisia ansionmenetyksiä. Teon tahallisuuden asteella ei minusta ole niin suurta merkitystä kuin sillä, että varomattomasti on joka tapauksessa menetelty ja silloin täytyy kantaa vastuu. Koskee mielestäni kaikkia tapauksia, joissa tekijän varomattomuus aiheuttaa uhrille vamman, joka heijastuu työ- tai opiskelukykyyn.

Tekijällä kävi mäihä, kun mäiskittävä ei ollut lentäjäopiskelija.
Mr. Kampamaneetti
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Kesä 02, 2009 11:21 am

Re: Pahoinpidelty nuori vaatii jättikorvauksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Mr. Kampamaneetti »

Pahoinpitely ei lannistanut Joonasta
19.6.2009 05:02 (Päivitetty 19.6.2009 19:47)

Kuva

Vielä hyppään laskuvarjolla, joskus. Se on varmaa, vaasalainen Joonas Turunen, 23, sanoi, kun kaksi vuotta sitten tapasimme ensimmäisen kerran Kuopiossa.

Silloin oli kulunut seitsemän kuukautta kohtalokkaasta lokakuun yöstä, joka murskasi Joonaksen tulevaisuuden. Piti tulla lääkäri, mutta haave hautautui raakaan pahoinpitelyyn Kuopiossa.

Lokakuussa 2006 entuudestaan tuntematon mies hakkasi ja potki Joonaksen pään muodottomaksi. Joonas oli juuri ennättänyt aloittaa farmasian opinnot Kuopion yliopistossa.

Toukokuussa 2007 Joonas oli toipunut jaloilleen. Välissä oli kaksi suurta kalloleikkausta. Ne olivat säästäneet kuin ihmeen kaupalla hengen.

Lähes kaikki piti aloittaa alusta. Arkisten asioiden ja esineiden nimet piti opetella uudestaan. Jalkaa ei erottanut kädestä eikä tiennyt nimeä kahvikupin vieressä olevalle värilliselle paperille, lautasliinalle.

Jo silloin oli selvä, että Joonaksesta ei ole jatkamaan opintoja Kuopion yliopistossa. Kaksi kuukautta niitä oli vasta takanakin ennen kohtalokasta yötä. Tavoitteena oli valmistua proviisoriksi tai lääkäriksi.

Vajavaisin taidoin ja heikoin eväin Joonas aloitti kuitenkin syksyllä 2007 opinnot Vaasan ammattiopistossa. Suurella sitkeydellä opinnot ovat juuri päättyneet, kun tapaamme nyt Joonaksen kanssa toisen kerran. Ei tullut proviisoria eikä lääkäriä, tuli laborantti.

– Matematiikka, fysiikka ja kemia sujuivat. Monessa muussa aineessa oli vaikeuksia, kun asiat eivät tartu lukemalla muistiin, Joonas kertoo.

– Lukeminen on hidasta. Erityisesti englanti tuotti vaikeuksia, vaikka sain siitä ylioppilaskirjoituksissa eximian.

Ylimääräistä tuskaa opintoihin toivat vielä kalloleikkausten jälkimainingit.

Ensimmäisessä leikkauksessa heti pahoinpitelyn jälkeen ohimosta oli poistettu kämmenen kokoinen pala luuta paineiden tasaamiseksi. Muutaman kuukauden jälkeen pakasteessa säilytetty pala kiinnitettiin takaisin.

Elimistö alkoi kuitenkin hylkiä palaa, joka alkoi vetäytyä kallon sisään. Kovien päänsärkyjen vuoksi Joonas joutui olemaan ajoittain poissa koulusta. Edessä oli kolmas leikkaus keväällä 2008.

Yhdysvalloista tilattiin kalloon titaani-muovisekoitteinen pala, proteesi. Sitäkin piti odottaa kuukausia luvatun parin viikon sijasta.

Tuskainen odotus palkittiin lopulta, ja kivut häipyivät proteesin myötä. Muistona leikkauksista kulkee pitkä arpi kuin elämänviiva pään yli takaraivolle.

Joonaksen pahoinpitelijä tuomittiin kaikissa oikeusasteissa törkeästä pahoinpitelystä kuudeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen.

– Rangaistus on riittävä – Suomen käytännön mukaan. Mielestäni hän olisi saanut olla loppuelämänsä vankilassa, Joonas sanoo.

– Olisi voitu tuomita USA:n tyyliin. Parisataa vuotta vankeutta olisi ollut riittävä.

Kuopiosta piti tulla pohjalaisnuorukaiselle opiskelu- ja kotikaupunki. Muuten mukavasta kaupungista jäivät kolkot muistot, joita eivät imagokampanjat kirkasta.

– Jos muuttaisin Kuopioon, miettisin ulkona kävellessäni, tuleeko pahoinpitelijäni vastaan. En uskaltaisi liikkua yksin yöllä kaupungilla, Joonas arvelee.

Kuopio ja öinen kohtaaminen pahoinpitelijän kanssa eivät jätä silti rauhaan. Viime viikolla Joonas saapui päiväksi vahingonkorvausoikeudenkäynnin valmistelun vuoksi.

Joonas vaatii pahoinpitelijältään korvausta elämänsä tuhoamisesta. Vaatimus elinikäisestä ansionmenetyksestä nostaa korvauspotin yli 2,5 miljoonaan euroon. Sitäkin ovat jotkut ennättäneet jo kadehtia.

– Minulle tultiin sanomaan, että kyllä Joonaksen asiat ovat nyt hyvin, kun hän saa noin suuret korvaukset, tuohtuu Arja Turunen, Joonaksen äiti.

– Sanoin, että sinne vain menet asemalle potkittavaksi, niin rikastut sinäkin. Jutusta on mennyt yli kaksi vuotta, eikä senttiäkään ole saatu.

Pahoinpitelijä on myöntänyt korvauksista murto-osan. Joonas on muun muassa vaatinut 3 000 euron kärsimyskorvausta, koska hänen ruumiillista koskemattomuuttaan loukattiin ihmisarvoa alentavalla tavalla.

Pahoinpitelijän asiamiehen mielestä maahan lyödyn pään murskaaminen potkimalla ei alenna ihmisarvoa. Asiamies katsoi kärsimystä syntyneen 500 euron verran.

Oikeus ratkaisee lähiviikkoina, mikä on kohtuullinen korvaus. Viime kädessä korvaukset maksaa Valtiokonttori, koska pahoinpitelijä on varaton.

Valtiokonttorilla on taas omat taksansa oikeuden päätöksestä riippumatta. Kertakorvaukset voivat olla enintään yhteensä 51 000 euroa ja ansionmenetyskorvaus enintään 140 euroa työpäivältä eli noin 3 000 euroa kuukaudessa.

Joonas vaatii kertakorvauksia yhteensä 100 000 euroa ja ansionmenetyksestä 5 000 euroa kuukaudessa.

– Raha ei korvaa menetyksiäni, vaikka saisin kaiken vaatimani. On ihan eri asia, saanko rahana vai olisinko saanut elää, kuten olin halunnut ja olin elämäni suunnitellut, Joonas sanoo.

Suurella työllä ja sinnikkyydellä hankittu laborantin tutkinto ei vielä kerro, selviytyykö Joonas työssä. Lääkärin lausunnon mukaan Joonas on työkyvytön.

– Joonas joutuu opettelemaan elämistä vammautuneena ja luopumaan ammattisuunnitelmistaan, lääkäri arvioi hiljattain.

Tällä viikolla Joonas aloitti kuitenkin työt Vaasan kaupungin ympäristökeskuksen laboratoriossa, viime kesäisessä harjoittelupaikassaan. Vain kesäksi on luvassa työtä nytkin. Sen jälkeen kaikki on auki.

– En ole sulkenut pois jatkokoulutustakaan. Ensin haluaisin kuitenkin olla töissä jonkun vuoden, jos vain pystyn, Joonas pohtii.

Lujimmille on tähän mennessä ottanut näkökyvyn osittainen menetys. Aivovaurion vuoksi Joonas ei näe oikealle puolelle lainkaan. Se estää autolla ajon pysyvästi.

– Joku helsinkiläinen silmälääkäri kirjoitti ajokiellon papereiden perusteella, minua näkemättä. En tykännyt siitä yhtään, Joonas manaa vieläkin.

Ajo-oikeuden menetys himmentää silti vain vähän riemua kaksi vuotta eläneen yhden haaveen toteutumisesta. Toukokuun lopulla ilmailulääkäri antoi hyppymestari Joonas Turuselle luvan taas hypätä laskuvarjolla.

– Olihan se mahtavaa pitkästä aikaa, vaikka jännitys kasvoikin koneen noustessa ylemmäksi.

Ensimmäinen hyppy ei ollut mikä tahansa loikka. Kone nousi 3,5 kilometrin korkeuteen, mistä Joonas liiteli kaverinsa kanssa alas tandem-hyppynä.

– Kaveri oli varmistamassa, jos satun pyörtymään alas tullessa.

Joonas ei pyörtynyt, eikä ole pyörtynyt sen jälkeenkään. Yhteensä hyppyjä on kertynyt jo 480 siitä, kun Joonas aloitti harrastuksensa 15-vuotiaana.

Harrastuksen hohtoa lisää, että sieltä löytyi myös tyttöystävä vähän ennen pahoinpitelyä. Silloinen tyttöystävä on ollut kohta kaksi vuotta Joonaksen kihlattu morsian.

Mikä on elämässä nyt parasta?

– Olen terve eikä tarvitse asua yksin.
Joonaksen korvauksista syntyi sovinto
29.6.2009 14:24 (Päivitetty 29.6.2009 16:12)
[Joonas Turunen ]

Kuva



Kuopiossa syksyllä 2006 pahoinpidellyn Joonas Turusen, 23, vahingonkorvausoikeudenkäynti päättyi maanantaina sovintoon.

Kaikkiaan korvausten määräksi tuli yli puolitoista miljoonaa euroa.

Turunen vaati alunperin yli 2,5 miljoonan euron korvauksia. Pahoinpitelyyn syyllistynyt Toni Räsänen, 28, katsoi, että korvaussummaksi riittää korkeintaan 72 000 euroa.

Suurin osa Turusen saamista korvauksista koostuu 3 000 euron kuukausittaisesta ansion- ja elannonmenetyksestä 65-vuotiaaksi asti.

Kuopiossa opiskellut pohjalaisnuorukainen joutui hänelle tuntemattoman pahoinpitelemäksi, ja hänelle jäi pysyvä aivovamma.
Summa summarum, vammat lienevät aika haitalliset. Elämä varmasti jatkuu, mutta ei tosin samanlaisena kuin ennen pahoinpitelyä. Toivottavasti pahoinpitelijä Toni Räsänen joutuu maksupuuhiin loppuelämäkseen. Maksut toivon mukaan muistuttaa "pienen pienestä" ylilyönnistä...
Valtiokonttorin korvauksista ei kyllä uskalla sanoa mitään...vaatimusta kokonaisuudessaan ei tulla korvaamaan.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Pahoinpidelty nuori vaatii jättikorvauksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Vankila-ajan jälkeen tämä heppu tuskin töihin menee, ainakaan muihin kuin pimeisiin, joten kela-korvauksistako tälläisiä ajateltiin ulosmitata? "Normipalkkalaisellakin" menisi elinikä maksaa tuollaista summaa.
There are no crimes behind enemy lines
Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6317
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Re: Pahoinpidelty nuori vaatii jättikorvauksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

Ehkä hän jossain vaiheessa perii vaikka vanhempansa.
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Pahoinpidelty nuori vaatii jättikorvauksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja joey »

Rezah kirjoitti:Vankila-ajan jälkeen tämä heppu tuskin töihin menee, ainakaan muihin kuin pimeisiin, joten kela-korvauksistako tälläisiä ajateltiin ulosmitata? "Normipalkkalaisellakin" menisi elinikä maksaa tuollaista summaa.
Eikö siis vähävaraisilta/-tuloisilta pitäisi vaatia vahingonkorvauksia ollenkaan?
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Pahoinpidelty nuori vaatii jättikorvauksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Damien »

Miksihän pahoinpidelty opiskelee laborantiksi jos ammattitutkinnon suorittaminen ei onnistu?
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
Draize
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: To Loka 02, 2008 5:04 pm

Re: Pahoinpidelty nuori vaatii jättikorvauksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Draize »

Damien kirjoitti:Miksihän pahoinpidelty opiskelee laborantiksi jos ammattitutkinnon suorittaminen ei onnistu?
No olisikohan siksi, että ei halua jäädä vain oleskelemaan. Siinä käy aika pitkäksi. Kyllä kaksikymppinen haluaa täytettä päivään, vaikka työkuntoinen ei olekaan, työkyvyttömyyshän on jo todettu.

3,000 € kuukaudessa tuntuu isolta summalta, mutten ole tippaakaan kateellinen. Tuon tällin jälkeen komplikaatioita tulee aivan varmasti ilmenemään vuosia - vuosikymmeniä myöhemmin.
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Pahoinpidelty nuori vaatii jättikorvauksia Suomessa

Viesti Kirjoittaja Damien »

Draize kirjoitti: No olisikohan siksi, että ei halua jäädä vain oleskelemaan. Siinä käy aika pitkäksi. Kyllä kaksikymppinen haluaa täytettä päivään, vaikka työkuntoinen ei olekaan, työkyvyttömyyshän on jo todettu.
Joten ei päätä opiskella ammattiin jossa voisi toimia?Mikäs siinä...
Eläähän korvauksillakin eikä tarvitse tehdä mitään.
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
Vastaa Viestiin