Sannan surma - Mikkeli 2009

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
-escada-
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: Pe Loka 12, 2007 10:57 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja -escada- »

Tämän päivän lehdessä oli se kuva asunnosta niin Mikkelissä Tuukkalan kaupunginosassa näyttivät asuvan. Ja puoliso ei ole oikein vielä vielä vissiin oikein tajunnut mitä on tapahtunut, tai siis ei usko. Joku oli hänelle jo ehdotellut, että poistua Mikkelistä kun tuo juttu julkaistaan lehdessä et sen jälkeen rauhaa ei ole, mutta hän olisi uskotellut kaikille, että hänen mies on kotona eikä ole tehnyt mitään vaikka naapurit ainakin tietää jo kenestä on kyse. Lehtijutussa naapurit kehuivat isäksi, joka kävi työvuoron aikana katsomassa, että perheellä on kaikki hyvin ja taksi oli tuttu näky pihalla. Heinäkuussa on heidän lapsi syntynyt.

Wyndham
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: To Loka 01, 2009 11:48 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Wyndham »

Entäpäs jos lapsi on ollut vaikea, koliikkivauva tai yöhuutaja? Äidillä voi olla jokin raskausajan masentuneisuus tms. taustalla, ehkä siksi isä käy työvuorojen aikana kotona: koska siellä ei pärjätä ilman. Moni vanhempi puhuu vaikean lapsen saatuaan "tekisi mieli heittää parvekkeelta alas" jne. juttuja. Ihan tosi. Ja sillä saa muuten puolison himaan aika nopsaan.
Tai sitten ruoka on tosiaan niin paljon halvempaa kotona kuin läheisellä abc:llä syöminen.. En kuitenkaan näe ko. nuorta ex-pikkurikollista kotona perheen tykönä työvuoron aikana kuin tarpeen edessä. Ja tuttipullon pitämiseen ei muistaakseni kahta tarvita.

No, tuossa aiemmin ylälauteiden mies vei jalat suustani kylmän makuuhuoneen -vastauksella. Olen samaa mieltä, tiedän kokemuksesta ettei vällyjen väli ole lämmin lapsen saannin aikaan. Vieraan matkaan on mennyt siinä vaiheessa moni. Tämä ei kuitenkaan saa olla syy, toivon ettei ole.

Ja tokihan lapsen äiti peittelee miehensä jälkiä, eihän nyt kukaan lastaan isättömäksi halua tehdä, edes linnareissun ajaksi? Shokissahan tuo perhe nyt on.. Jos pikkurikollisen (valehtelemaan kykenevän) ottaa miehekseen, niin no. Riskihän se on.

Moni tuntee ko. miehen tuttavapiirissäni ja on peloissaan. Se on surullista.
Kävin Sannan löytöpaikalla, eikä sinne niin vain eksytä.. Sinne levikkeelle, tai kääntöpaikalle on päättyvän tien merkki heti ensimmäisenä hiekkatielle käännyttäessä, paikalle ei ole katuvaloja, ja kyseessä on hiekkatie, joka lähtee asuinalueella olevan tien mutkasta. Kartastahan se näkyy. Tämän tien risteys olisi todella vaikea nähdä etenkin iltahämärissä. Ja kiireessä. Paikan valinta vaikutti todella spontaanisti ja hätiköiden tehdyltä, mutta sanoin jo silloin ettei tekijä ole voinut olla ulkopaikkakuntalainen. Sen paikan löytää jos sen tietää. Se olisi sopivan etäinen ja pimeä paikka harrastaa seksiä, jos olisin itse vielä nuori ja virkeä, jolloin voisin kuvitella tuon paikan pikatoimintaan sopivaksi. Se on lähellä kaupunkia, mutta piilossa. Toisaalta, pusikko jota paikalla oli ja josta ruumis löytyi on järvenrantakasvillisuutta, kaislikkoa jne. Saimaahan (?) on aivan siinä vieressä. Pienelle sillalle on matkaa vain joitakin kymmeniä metrejä. Miksi ei siis ruumista pudotettu samantien sillalta alas..? Jospa siinä oltiinkin auton ulkopuolella, silloin kuolinhetkellä. Hmm. Se selittäisi siihen pusikkoon hylkäämisen, tai sysäämisen.

Mene ja tiedä. Olen syvästi pahoillani tapahtuneesta, omaisille ja läheisille kaikki voima jaksaa surussa. Toivottavasti oikeus tässä tapauksessa tapahtuu.

v-a-45
Javier Pena
Viestit: 1873
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja v-a-45 »

Voisko nyt mitenkään olla mahdollista, että kuskilla on ollut mukana juomaa+siinä juomassa jotain, vain siitä syystä, et on ajatellut tehdä pidemmän kierroksen saadakseen paremman maksun. Käynyt vahinko ja kipannut Sannan sit hätäpäissään sinne löytöpaikalle?
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme

mineraalimies
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Su Syys 07, 2008 8:41 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja mineraalimies »

Epäillyn aiemmat rikokset eivät liity tähän tapaukseen mitenkään. En usko myöskään Sannan poikaystävän tai ex-poikaystävän osallisuuteen.

Eikö kannattaisi antaa poliisin selvittää asiaa, eikä kehitellä aivan älyttömiä teorioita? :?:

PERKELE-FTW
Nikke Knakkertton
Viestit: 154
Liittynyt: La Joulu 06, 2008 8:50 pm
Paikkakunta: Etelä Suomi

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja PERKELE-FTW »

Olen noiden parin aikaisemman tyypin kanssa samaa mieltä siitä "makkarikylmyydestä".Kotona vaimokeen aika menee lapsen kanssa.Veikkaisin että nuori pojankloppi puutteessaan kattonut humalaista kyyditettävää joka on nukahtannu takapenkille,Hetken mielijohteesta ajannut syrjemmälle,alkanut koskettelemaan mutta yllättäin S herännytkin esim napit auki housuista.Nostanut metelin ja kuski siitä säikähtäneenä yrittänyt hiljentää huutamisen.Jos S on ilmottanut poikaystävän ammatin luulisin kuskin tajuavan mitä on tullu tehtyä ja mitä on tiedossa.Päässä pimenee ja loput saadaan lukea sitten lehdistä.Spekulaatiota mutta tuskin ensimmäinen tapaus maailmassa kun noin on käynyt.
Olen vähän ajatellut,ettei tuo viina oikein sovi minulle.
- Tauno Veikko Pasanen -

Wyndham
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: To Loka 01, 2009 11:48 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Wyndham »

Epäillyn aiemmat rikokset uskoakseni liittyvät vahvasti henkilöprofiilin luomiseen. Se, että on usein ylittänyt tietyt yhteiskunnan luomat raja-aidat aiemminkin kertoo psyyken ammattilaisille jotakin. Ei, niillä ei varmasti ole suoraa syy-yhteyttä tähän tapaukseen. Ne vain antavat vahvistuksen tietyntyyppiselle ja mahdolliselle käytökselle.
mineraalimies kirjoitti:
Eikö kannattaisi antaa poliisin selvittää asiaa, eikä kehitellä aivan älyttömiä teorioita? :?:
Kyllä ensimmäiseen lauseeseen. Niinhän me erittäin mielellään annamme heidän tehdäkin, ja toivomme että He ovat tehokkaita ja nopeita resurssipulasta huolimatta. Kaikki kunnia sille työlle.

Mutta: miksi heidän työskentelynsä tulisi estää vapaa ajattelu foorumilla, joka on sitä varten perustettu? Poliisi seuraa keskusteluja, ja jos joukkoon mahtuu jokin varteenotettava "vihje" tms. ei se liene keneltäkään pois. Jokainen ymmärtänee keskustelupalstalle tullessaan, jos otsikkona on MURHA.INFO, että kyseessä ei ole pelkkä surufoorumi tai lehdistötiedotteiden jakokeskus. Toki sellaisiakin tarvitaan. Ja blaablaa. Samat jutut taitaa löytyä jokaisesta foorumin viestiketjusta.

Ymmärrän, että on helppoa pyöritellä silmiä ja toivoa ihmisten pitävän sisällään tyhmät ja "aivan älyttömät" ajatuksensa. Helppoa ei olekaan ymmärtää tällaisen teon motiiveja. Ymmärrys on kuitenkin yksi avain tietoon, sitä oikeaa älyttömyyttä on tehdä tällainen rikos.

******
Ei vaikuta isojen poikien tilaustyöltä, sillä asiakashan astuu taksiin hyvinkin spontaanisti. Etenkin puoli 4 aamuyöllä. Tapaus vaikuttaa erittäin vahvasti hetken päähänpistolta, paikan valintoineen pusikkoon hylkäämisineen kaikkineen. Paniikki ja kiire paistaa läpi.

mustakaapu
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Syys 26, 2008 12:10 pm
Paikkakunta: ankkalinna

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja mustakaapu »

hyvinkin uskottava teoria minusta tuo "saamattomuus"/vaikeat kotiolot. johtuiskohan siitä, ettei ole tunnustanut, ku kotiin ei ole kiva mennä :twisted:

minä ihmettelin myös sitä, ettei ruumista ollut heitetty veteen. tästä veikkaisin, että on tapahtunut jotain yllättävää, esim. kaatuminen, jolloin on kanto tai kivi aiheuttanut kuoleman ja siitä on lähdetty paniikissa karkuun tai joku on liikkunut tiellä, eikä suunniteltu veteen heittäminen ehtinyt tapahtua.
Me transmitte sursum, caledoni

Gaius T.
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: To Loka 01, 2009 2:22 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Gaius T. »

Pistän pikaiseen tiivistelmää tämän päivän printti-Iltalehdestä (7.10.2009)

Iltalehdessä haastatellaan epäillyn lapsuudenystävää, joka kuvailee miestä hiljaiseksi, tunnolliseksi ja rauhalliseksi. Lapsuudenystävän mukaan 23-vuotias epäilty ei koskaan osoittanut merkkejä väkivaltaisuudesta, päinvastoin. ”Hän ei todellakaan ole sen oloinen tyyppi, että olisi voinut tehdä jotain tuollaista”.

Epäillyllä lapsuus tavallinen, koulussa kavereita normaalisti. Lapsuudesta asti ollut kaksi erityisen hyvää ystävää, joista toinen menehtyi noin vuosi sitten, minkä epäilty otti haastateltavan mukaan erityisen raskaasti. Uutinen tyttöystävän raskaudesta oli kuitenkin iloinen surun keskellä. Vajaa vuosi sitten aloitti taksikuskin työt, koska halusi pitää huolta perheestään. Pidätys oli kaikille epäillyn tuttaville suuri yllätys.

Uhrin ravintolailta on tallentunut ravintolan kameravalvontaan. Tallenteiden avulla on mm. varmistunut uhrin poistumisaika. Motiivi teolle edelleen epäselvä, eikä ole mitään tietoa riidasta tai vastaavasta.

MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Miten tuo lapsuuden ystävä menehtyi?
Liittyykö tyttö tai joku hänen läheisensä siihen jotenkin?
Nuotio & Äreät Tiput

Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Gaius T. kirjoitti: Iltalehdessä haastatellaan epäillyn lapsuudenystävää, joka kuvailee miestä hiljaiseksi, tunnolliseksi ja rauhalliseksi. Lapsuudenystävän mukaan 23-vuotias epäilty ei koskaan osoittanut merkkejä väkivaltaisuudesta, päinvastoin. ”Hän ei todellakaan ole sen oloinen tyyppi, että olisi voinut tehdä jotain tuollaista”.
Eipä yllätä.
Tälläiset luonteenpiirteet pitäisi ehdottomasti ottaa erityiskäsittelyyn ja tarkkailuun jo neuvola-iässä. :mrgreen:
Totuus

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Komppaan Kyllikkiä.

Mistä ne aina kaivaa näitä...AAArgh :|

Mielestäni on palstan miespuolisilta tyypeiltä aika ala-arvoista heittää tässä(kään) tapauksessa tuota äsken synnyttäneen äidin osaa tänne ikään kuin syyksi tai selittäväksi tekijäksi.
Eikö oikeasti mies osaa koskaan ajatella muilla kuin kiveksillään??!!
Ja tämä on niin "normaalia" miehen elämää, että mennään sinne minne jortikka näyttää.. :twisted:

On se miehelläkin vastuu, eikö? Jos nainen tekee samoin hän on huora, mutta miehillä tämä on vain elämää.
Anteeksi OT-vuodatus,mutta mua niiiiiiin ärsyttää tällanen ajatusmaailma.

(Ja en, en ole puutteessa)
Ihan selvennykseksi ettei sitä tarvitse kenenkään alkaa tähän heittämään :shock:
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

meddLe
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 1:43 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja meddLe »

HerloCCi Solmunen kirjoitti:Mielestäni on palstan miespuolisilta tyypeiltä aika ala-arvoista heittää tässä(kään) tapauksessa tuota äsken synnyttäneen äidin osaa tänne ikään kuin syyksi tai selittäväksi tekijäksi.
Eikö oikeasti mies osaa koskaan ajatella muilla kuin kiveksillään??!!
Ja tämä on niin "normaalia" miehen elämää, että mennään sinne minne jortikka näyttää.. :twisted:

On se miehelläkin vastuu, eikö? Jos nainen tekee samoin hän on huora, mutta miehillä tämä on vain elämää.
Anteeksi OT-vuodatus,mutta mua niiiiiiin ärsyttää tällanen ajatusmaailma.
Tietysti miehellä on vastuu teoistaan, ei kai sitä kukaan ole kiistänyt. Vaikka tuollainen syy olisi ollut teon taustalla, se ei mielestäni vähimmässäkään määrin siirrä syytä naiselle. Tuo on vain yksi realistinen näkökulma siihen, mikä on voinut osaltaan vaikuttaa tapahtumasarjan syntyyn. :|

Bloodhound
Lauri Hanhivaara
Viestit: 132
Liittynyt: To Maalis 19, 2009 3:09 pm

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Bloodhound »

MissHolmes kirjoitti:Miten tuo lapsuuden ystävä menehtyi?
Liittyykö tyttö tai joku hänen läheisensä siihen jotenkin?
Mä mietin kanssa tätä samaa..
Etenkin tuota "joku hänen läheisensä"..
Toinen mitä mietin; Jos poliisi sanoo että uhrilla ja rikollisella ei ole mitään keskinäistä suhdetta, tarkoittaako se sitä että myöskään Sannan perhepiiri ei tunne tekijää.. Oletuksena tässä että Sannalla on esim. sisaruksia..

serialist
Olivia Benson
Viestit: 746
Liittynyt: To Touko 22, 2008 9:53 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja serialist »

Entä jos Sanna sammui taksiin ja kuski päätti käyttää tilannetta hyväkseen? Jotain tapahtui ja hän tukehdutti Sannan? Tätäkään ei voida tietää, koska poliisi ei ole julkaissut kuolinsyytä. Mikäli Sanna olisi kuristettu, kaulaanhan jäisi jälkiä. Tukehduttamisesta ei tietääkseni jää niin näkyviä jälkiä ja poliisikin sanoi, ettei ulkoisia väkivallanmerkkejä ollut. Olettaen toki, että tuo poliisin väite pitää paikkansa.

Eräs minulle läheinen henkilö työskentelee Mikkelissä taksikuskina ja sanoi, että tämä epäilty ei paljoa asiakkaiden kanssa jutellut. Tämä ei tietenkään leimaa epäiltyä mitenkään epänormaaliksi, jos taksikuskin hommakin oli vain pitää perhe kasassa ja turvata toimeentulo.

Haluaisin tietää missä päin Sannan löytöpaikkaa epäilty on asunut. Sen verran voin kertoa, että ko. paikka on minulle hyvinkin tuttu, joten ei olisi ihme jos oltaisiin törmätty.
A good way to threaten somebody is to light a stick of dynamite. Then you call the guy and hold the burning fuse up to the phone. "Hear that?" you say.
"That's dynamite, baby.".
- Jack Handy -

Nancy_Drew
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: To Tammi 08, 2009 11:48 am

Re: Sannan surma - Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Nancy_Drew »

HerloCCi Solmunen kirjoitti:
Mielestäni on palstan miespuolisilta tyypeiltä aika ala-arvoista heittää tässä(kään) tapauksessa tuota äsken synnyttäneen äidin osaa tänne ikään kuin syyksi tai selittäväksi tekijäksi.
Eikö oikeasti mies osaa koskaan ajatella muilla kuin kiveksillään??!!
Ja tämä on niin "normaalia" miehen elämää, että mennään sinne minne jortikka näyttää.. :twisted:

On se miehelläkin vastuu, eikö? Jos nainen tekee samoin hän on huora, mutta miehillä tämä on vain elämää.
Anteeksi OT-vuodatus,mutta mua niiiiiiin ärsyttää tällanen ajatusmaailma.

(Ja en, en ole puutteessa)
Ihan selvennykseksi ettei sitä tarvitse kenenkään alkaa tähän heittämään :shock:
Ei kai tässä kukaan ole lieventävänä asianhaarana tuota pitämässä, tai sanomassa, että se on millään lailla hyväksyttävä syy? Itse olen naispuolinen ja kahden pienen lapsen äiti, ja minulle tuli mieleen ihan sama. Siis että nuori jannu joutuu opettelemaan perhe-elämää, vauva huutaa, tyttöystävä on muuttunut ihan toisen oloiseksi ihmiseksi, enää ei pysty menemään ja tulemaan miten haluaa eikä saa seksiäkään samalla tavalla kuin ennen, jos ollenkaan.
Ja sitten taksiin astuu ihana tyttö, väsyneenä kuskin mieli toimii miten sattuu, ja lopulta kaikki menee pieleen.
Enkä nyt TODELLAKAAN puolustele epäiltyä, sanonpahan vaan, että ei olisi eka kerta, kun pienen vauvan isä tai äiti sekoilee väsymyspäissään. Ja ennen kuin kaikki ryntäävät sanomaan, että "no kyllä minäkin olen ollut väsynyt, on meilläkin pieniä lapsia, enkä siltikään ole tappanut ketään" - juu juu. Ei aloiteta taas sitä jauhantaa.

Mutta mitäänhän ei voida vielä varmaksi tietää.

Vastaa Viestiin