Muuramen pedofiilirinki: Äiti ja kaksi miestä vuosiksi vankilaan

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5197
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja Damien »

Lisäksi yksi heistä on laulanut rock-yhtyeessä, joka tosin ei ole menestynyt.
:lol: Mitä tapahtui termille suosikkiyhtye?
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."
Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6317
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

Olisiko se suosikkiyhtye ollut se, jossa tuo soitti bassoa?
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.
Mopoterroristi
Agentti Scully
Viestit: 651
Liittynyt: La Loka 13, 2007 1:34 am

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja Mopoterroristi »

Sirpa kirjoitti:Oletan tämän uutisen kuuluvan tämän asian yhteyteen - vai onko näitä tapauksia useampiakin? Vaihtanette oikeaan osoitteeseen, ellei kuulu tähän asiaan. Muuten en jaksa tätä asiaa enää kommentoida, en vaan jaksa....

Diakonikin kuului törkeään pedofiilirinkiin - lehti paljasti tekijöiden ammatit

29.10. - 14:32 (Luotu: 13:03) - Kommentit: 25

Poikkeuksellisen törkeästä pedofilia- ja insestitapauksesta tuomion Jämsän käräjäoikeudessa saaneet henkilöt ovat ammatilliselta taustaltaan tavallisia ihmisiä. Oikeus käsitteli tapausta suljetuin ovin. Asiasta kertoo Keskisuomalainen.

Päätekijä, 48-vuotias mies, on koulutukseltaan ekonomi ja korkeassa yhteiskunnallisessa asemassa. Hän sai kymmenen vuoden ehdottoman vankeustuomion.

Toinen tekijöistä, 48-vuotias, mies, on koulutukseltaan diakoni. Oikeus tuomitsi hänet kahdeksan vuoden ehdottomaan tuomioon.

Kolmas tekijä, 38-vuotias nainen, on työskennellyt siivousalalla. Hän sai seitsemän vuoden ehdottoman tuomion.

Tapauksen kolme muuta tekijää saivat ehdolliset tuomiot, joiden kesto on 7 kuukaudesta 1,6 vuoteen. Keskisuomalaisen tietojen mukaan heistä yksi on tehnyt atk-alan töitä. Lisäksi yksi heistä on laulanut rock-yhtyeessä, joka tosin ei ole menestynyt.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/160038.shtml
Niin kuin aiemmin olen täällä sanonut noiden "tavallisten" perheiden joilla on asiat on ulkoisesti kunnossa seinien sisällä tapahtuu kaikenlaista sairasta: insesti on Suomessa varmasti luultua yleisempää, henkistä ja fyysistä väkivaltaa jne.

Itse kun olin mielenterveysalalla aikoinaan töissä kyllä yrjötti kun vanhemmat jotka olivat hyväksikäyttäneet lapsiaan, sekä hyväksyneet hyväksikäytön vaikka tiesivät siitä, kävivät sitten katsomassa näitä sairaalassa(pitkäaikaispotilaita), kun lapset olivat sairastuneet aikoinaan vanhempien toimien takia. On tullut mitä lapsen hyväksikäyttö aiheuttaa lapselle, siitä seuraa lapselle pahimmassa tapauksessa mielenpirstaloituminen siihen kuntoon että henkilön loppuelämä kuluu mielisairaalassa.
Syntyneet räyhäämään
mihtori
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Ti Loka 20, 2009 9:25 am

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja mihtori »

Sirpa kirjoitti:Siis tässä puhutaan ehdottomista tuomioista, mutta jostakin muusta uutisesta luin, että oli ensin koeaika, ja jos sen "läpäisi", niin vasta sitten nuo tuomiot muuttuu ehdottomiksi. Kysyn nyt teiltä, jotka olette seuranneet tapausta, että olenko ymmärtänyt oikein?
Ei kun ehdoton tuomio on ehdoton. Ja se istutaan. Tosin ensikertalainen ei käytännössä istu koko tuomiota.

Ehdollinen tuomio taasen voidaan muuntaa tietyissä tapauksissa ehdottomaksi jos "et ole kiltisti".
mihtori
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Ti Loka 20, 2009 9:25 am

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja mihtori »

Mopoterroristi kirjoitti:
Sirpa kirjoitti: ....Päätekijä, 48-vuotias mies, on koulutukseltaan ekonomi ja korkeassa yhteiskunnallisessa asemassa. Hän sai kymmenen vuoden ehdottoman vankeustuomion.....
Niin kuin aiemmin olen täällä sanonut noiden "tavallisten" perheiden joilla on asiat on ulkoisesti kunnossa seinien sisällä tapahtuu kaikenlaista sairasta: insesti on Suomessa varmasti luultua yleisempää, henkistä ja fyysistä väkivaltaa jne.
Ihan palasena. Tekeekö koulutus sen, että ihminen on "korkeassa yhteiskunnallisessa asemassa" tahi ei? Ehkä osaltaan, mutta mitä tuolla sitten tarkoitetaan on sinänsä mielenkiintoinen kysymys.

Itse uskaltaisin väittää, että vain koulutuksen perusteella noin ei voi sanoa. Olkootkin, että ekonomin "arvonimeä" saa käyttää kauppatieteiden maisterin tutkinnon suorittanut, kertoo se tietysti jotain. Mutta sen perusteella mitä työtä tuo ekonomin arvonimen omaava on tehnyt, niin ei kyllä ole ollut missään ihmeellisessä yhteiskunnallisessa asemassa. Kuten joku muu totesi, niin ekonomikin voi toimia vaikka minkä pikkupuljun reskontranhoitajana. Sitä kauemmin pysyy piilossa mitä tavallisemmalta se perhe vaikuttaa. Mutta... jollainhan sitä pitää lehden myydä.

Huomattavaa on, että tuo siivooja jää heti jalkoihin, kuka nyt taviksesta kiinnostuu. Ja eipä täälläkään tuo toinen ketju olisi noin pitkä jos ei olisi asiaa uutisoitu "suosikkibändillä". "Koulutus" saa toki merkityksensä jos on esim. työskennellyt lasten parissa. Onneksi tähänkin laki ottaa nykyään paremmin kantaa ja rikosrekisteriote on esitettävä. Mutta ehkä tosiaan on niin, että meidän on edelleenkin opeteltava sitä, että niistä yliopiston käyneistäkin löytyy mätämunansa, tai ainakin siinä on olevinaan enemmän mässäiltävää.
Turvis
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: Ma Joulu 01, 2008 11:41 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja Turvis »

Iltiksen nettiversiosta:
Pedofiilirenkaan tuomittu työskenteli vuosia lastenkodissa

30.10.2009 06:09, päivitetty 30.10. 07:39

Pedofiliasta taannoin kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen tuomittu mies työskenteli vuosia lastenkodissa, kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen.

Tuomio tuli miehen vapaa-aikana tekemistä rikoksista, eikä entisen työnantajan tietoon ole tullut vastaavia epäilyjä miehen työssä. Mies on koulutukseltaan diakoni.

Iltalehden tietojen mukaan sama mies on toiminut myös partiossa pienimpien eli sudenpentujen laumanjohtajana. Sen lisäksi hän on ollut aktiivinen urheilutoiminnassa.

-Jos työpaikalla ei ole tapahtunut jotakin, niin meillehän tällaisista asioista ei tule tietoa, jos työntekijä eroaa itse. Ketään ei ole meiltä erotettu, eikä mitään epäilyjä ole koskaan ollut, sanoi miehen entinen esimies, joka kuuli eron taustoista Keskisuomalaiselta.

Laki on velvoittanut vuodesta 2003 lähtien työnantajan selvittämään työntekijän rikostaustan, jos tehtävässä työskennellään lasten kanssa. Tuomitun hakeutuessa aikanaan virkaan rikostaustoja ei vielä selvitetty. Tämä olisi tosin ollut merkityksetöntä, koska nyt tullut tuomio oli miehelle ensimmäinen merkintä rikosrekisteriin.

Jämsän käräjäoikeus tuomitsi kuun alkupuolella laajassa pedofiliajutussa kolme ihmistä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Kahdeksan vuoden tuomion saaneen miehen lisäksi yksi mies sai kymmenen vuoden ja yksi nainen seitsemän vuoden vankeusrangaistuksen.

STT, IS
StillGoingStrong
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: La Joulu 29, 2007 1:26 pm

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja StillGoingStrong »

Uskon, että tämä liittyy vielä erääseen toiseen asiaan. Vanhat pahat teot sikiävät ääretöntä vihaa. No aikanaan varmasti kuuluu, jos on kuuluakseen.

Jos nyt ajattelisi poliitikon rationaalisella ajattelulla, niin pahassa tapauksessa vielä 30 vuoden kuluttua yhteiskunnan pitää tukea näitä uhreja monin eri tavoin. Eli tulee myös kalliiksi, mutta tietysti inhimillinen kärsimys on vielä toista luokkaa. Näyttää, että tällaiset hyväksikäytetyt saattavat aikanaan purkaa padotun vihan jonnekin. Näin olen käsittänyt. Mitenkähän tämän tapauksen jäljille päästiin, tietääkö kukaan?
!One Love!
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja joey »

StillGoingStrong kirjoitti:Näyttää, että tällaiset hyväksikäytetyt saattavat aikanaan purkaa padotun vihan jonnekin. Näin olen käsittänyt. Mitenkähän tämän tapauksen jäljille päästiin, tietääkö kukaan?
Selkeästi suurin osa pedofiileista on joutunut itsekin hyväksikäytön ja perheväkivallan uhriksi lapsuudessaan. Pedofilia on siis osittain opittujen mallien toistamista. Pahimmassa tapauksessa vastaavat taipumukset voivat siis nostaa tyttöjen myöhemmässä elämässä päätään. Itse olen erityisen huolestunut nuoremmasta tytöstä, joka muistaa tapaukset, mutta joka ei vielä pysty juurikaan käsittelemään niitä.

Tapauksen jäljille päästiin niin, että isänsä (joka ei liity tapaukseen mitenkään, ja jonka olinpaikasta ei muutenkaan ole puhuttu mediassa mitään) vanhempien luona hoidossa ollessaan tytöistä nuorempi oli sanonut jotain, joka oli kiinnittänyt isovanhempien huomion. En tiedä, oliko toimeen sitten tartuttu heti, vai jääty tarkkailemaan tilannetta. Joka tapauksessa tapahtumien paljastuminen oli olennaisesti kiinni siitä, että uhri aukaisi suunsa. Tarina ei kerro tarkemmin, mitä tyttö sanoi, eli puhuiko tyttö pelosta, vai huomauttiko vain ohimennen arkisesta asiasta.

Mistä seuraakin se kysymys, että jos jo viitisen vuotta sitten naapurintäti oli osannut syyttää pisimmän kakun saanutta miestuomittua pedofiiliksi (täti oli oikeudessakin ilmoittanut seisovansa sanojensa takana), ja hänet oli tuolloin tuomittu maksamaan korvauksia solvatulle, miten huonosti juttua on silloin tutkittu?
M. Kallas

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja M. Kallas »

Meinasin juuri tulla sanomaan, että päivän Keskisuomalaisessa näkyisi olevan otsikkona "päätekijä työskenteli lasten kanssa" tai jotain sinne päin. Tosiaan, eipä sillä rikosrekisterin kyttäämisellä olisi tässä tapauksessa ollut merkitystäkään, kun tämä miekkonen sai sellaisen vasta nyt.

Edelliselle, tapauksen jäljille päästiin siten että lasten isovanhemmat olivat huomanneet/lapset sanoneet heille jotain. Mitään sen tarkempaa tietoa ei ymmärrettävästi ole lehtiin annettu.
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja Chopper »

M. Kallas kirjoitti: tapauksen jäljille päästiin siten että lasten isovanhemmat olivat huomanneet/lapset sanoneet heille jotain. Mitään sen tarkempaa tietoa ei ymmärrettävästi ole lehtiin annettu.
Ei olekkaan,tästä jo aikaisemmin vain spekuloitu mikä sai isovanhemmat oikeille jäljille...
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
mihtori
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Ti Loka 20, 2009 9:25 am

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja mihtori »

joey kirjoitti:
StillGoingStrong kirjoitti:Näyttää, että tällaiset hyväksikäytetyt saattavat aikanaan purkaa padotun vihan jonnekin. Näin olen käsittänyt. Mitenkähän tämän tapauksen jäljille päästiin, tietääkö kukaan?
Selkeästi suurin osa pedofiileista on joutunut itsekin hyväksikäytön ja perheväkivallan uhriksi lapsuudessaan. Pedofilia on siis osittain opittujen mallien toistamista. Pahimmassa tapauksessa vastaavat taipumukset voivat siis nostaa tyttöjen myöhemmässä elämässä päätään. Itse olen erityisen huolestunut nuoremmasta tytöstä, joka muistaa tapaukset, mutta joka ei vielä pysty juurikaan käsittelemään niitä.
Padottu viha puretaan jonnekin. Kyllä. Hyväksikäytetyllä on erilaisia tapoja purkaa tuskaansa tahi joillekin se jää ikuisesti sisälle. Osa pystyy hakeutumaan hoitoon, osa pystyy purkamaan paljon itsekin, osa ei koskaan kykene edes hakeutumaan hoitoon. Osa taas on ikänsä hoidossa.

JOTKUT pedofiilit ovat voineet kokea elämässään jotain traumaattista. Niin moni muukin. Mutta väittämä alkoholistin lapsesta tulee alkoholisti, väkivaltaa kohdanneesta väkivaltaa käyttävä ei ihan pidä paikkaansa niin suurelta osin kuin luullaan. Voitaisiin tehdä myös tutkimus, monestako alkoholistin lapsesta on tullut absolutisti, monestako väkivaltaa kohdanneesta jonkin sortin auttaja (esim. poliisi, sairaanhoitaja, työskentelee rikosuhreja auttavana tms). Sama pätee hyväksikäytettyihin.

Hyväksikäytetyistä kyllä suuri osa valitettavasti UHRIUTUU UUDELLEEN. Paljon paljon paljon useammin, kuin että heistä tulisi itsestään hyväksikäyttäjiä. Tämä tulisi muistaa.

Nyt ennenkuin tätä spekulaatiota jatketaan, niin miettikää hetki uhrien ja heidän omaistensa asemaa. Näillä sanoilla voidaan satuttaa todella paljon. Mieti, että lukisitte nyt tuollaista tekstiä syyllisten vanhempana joka on todellakin kaikkea muuta kuin ikinä lastaan kaltoin kohdellut, tahi uhriksi joutuneen lapsen...

Muutenkin vanhemmat miettivät, että mitä tekivät väärin ja sitten vielä saavat osakseen epäilyt, että ehkä juuri NUO ovat myös "todennäköisesti pedofiilejä" kun lapsesta kerta sellainen tuli tai vähintään hakanneet lastaan.

Ja uhrina ollut lapsi taasen voi miettiä, mm. että tuleeko minustakin nyt hyväksikäyttäjä ja ehkä uhriutuu vielä pahemmin. Tahi ei esim. uskalla hankkia lasta vaikka haluaisi koska pelkää turhaan.
M. Kallas

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja M. Kallas »

Chopper; me kirjoitettiin Joeyn kanssa vissiin yhtä aikaa, vastasin siis vain tuolla StillGoingStrongille joka kysyi onko asiasta mitään tietoa :) Tuon verran siis on, ja spekuloinnit päälle.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja joey »

Kuten sanoin, pahimmassa tapauksessa vastaavat taipumukset voivat nostaa tyttöjen myöhemmässä elämässä päätään.
mihtori kirjoitti:Tahi ei esim. uskalla hankkia lasta vaikka haluaisi koska pelkää turhaan.
Jos ei uskalla hankkia lasta, koska pelkää hyväksikäyttävänsä tätä, pitää se lapsi jättää silloin kyllä hankkimatta. Olivat syyt pelolle sitten kuinka ymmärrettävät tahansa.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Tämä tapaus on kaiken kaikkiaan kauhea. Ja luulen, että tuo julkitulleen uravalinnan takia tämä sikiää vielä lisää juttuja.

Totta on se, että ensikertalaisina pääsevät helpolla, mutta tuon tyyppisten rikosten tekijöillä on onneksi aika ankeat olot. Eikös se jammu-setäkin istunut koko tuomionsa eristyksissä?
mihtori kirjoitti:Tahi ei esim. uskalla hankkia lasta vaikka haluaisi koska pelkää turhaan.
Jos ei uskalla hankkia lasta, koska pelkää hyväksikäyttävänsä tätä, pitää se lapsi jättää silloin kyllä hankkimatta. Olivat syyt pelolle sitten kuinka ymmärrettävät tahansa.
mihtori ajoi tuolla varmaankin takaa sitä, että esim. nämä uhrit tuolla mentaliteetillä voisivat peloissaan jättää hankkimatta aikanaan lapsia, vaikka mitään syytä siihen ei todellakaan ole.

On paljon todennäköisempää, että jos elämässään pääsee vaikeiden kokemustensa yli niin pitkälle, että lapsen hankintaa mietitään ja harkitaan, ei ole mitään syytä sitä epäröidä.
Eri asia sitten on, jos elämä sillä mallilla, että niitä lapsia vain putkahtaa toinen tuonne, toinen tänne.
_______________________________________________
Nuotio & Äreät Tiput
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Suomalainen pedofiilirinki:Vanhemmat parittivat lapsiaan

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /10/986048
Pedofiileistä nettirekisteri?
Oikeusministeriön työryhmä miettii, voitaisiinko Suomessa ottaa käyttöön nettirekisterit pedofiilien asuinpaikoista, kirjoittaa Aamulehti.

Suomen lainsäädännön tiukat säännöt tietosuojasta voivat estää rekisterin luomisen. Esimerkiksi Yhdysvalloissa julkaistaan netissä vankiloista vapautuvien pedofiilien nimet.

Työryhmä miettii, vastaavatko Suomen lait Euroopan neuvoston yleissopimusta lapsen seksuaalisen riiston torjumisesta.

Pedofilian ennaltaehkäisy korostuu, kun lasten seksuaaliseen riistoon liittyvä lainsäädäntö käydään läpi. Lääkehoitoa on tarjottava myös henkilöille, jotka pelkäävät sortuvansa pedofiliaan.
....
Joko googletitte diakonin henkilöllisyyden? :mrgreen:
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /10/985967
Totuus
Vastaa Viestiin