Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Minulla on jossain tämän "Lusun" haudalla kuvattu otos. Jahka sen löydän niin kenties postailen tänne.

Korjailen samalla maija turjukan tekstiä:
maija turjukka kirjoitti:...joka istui Suomessa pitkän tuomion 1979 tapahtuneesta Kirsti Kivikosken surmasta. Tuota mainittua surmaa ennen Huuki oli viettänyt varsin monivaiheista elämää (=yksi miestappo ja oletettu naissurma ym.)Ruotsissa, jonne hän oli lähtenyt jo 60-luvun puolella, jätettyään pienen poikalapsensa (Kolivaara) isovanhempien hoidettavaksi.
Kivikoski 1976. Miestappo Solnassa 1979, surmat joista epäilty 1970-luvun alussa Tukholman alueella.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Mat-Lock
Jack Bauer
Viestit: 906
Liittynyt: La Syys 20, 2008 11:15 am

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Mat-Lock »

En sinänsä epäile asiaa, mutta onko se nyt kuinka varma tieto, että Huuki on Kolivaaran äiti? Onko jotain suoraa lähdettä tälle olemassa?

Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Tunnen 4 melkoisen samannäköistä miestä kuin Kolivaara. Kaksi heistä on kriminaaleja ja kaksi todella kilttejä. Jälleen kerran voi todeta ettei naamasta voi päätellä yhtään mitään.

Eikö Huukista ole naamakuvaa?

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Suurella osalla moottoripyöräjengiläisistä, rikollisjengiläisistä ym. on aika karski ulkomuoto. Heidän isokokoinen lihaksikas karun näköinen olemus tatuointeineen ym. viestii heidän taustastaan. Kolivaara ei ole niin karskin näköinen. Huukista on kuvia tossa Doctor Lecterin antamassa linkissä.

ItselataavaKertatuli
Armas Tammelin
Viestit: 75
Liittynyt: To Tammi 08, 2009 8:11 pm
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja ItselataavaKertatuli »

Muistaakseni Kolivaara teki murhan varastettua Mitsubishi Galantia kulkupelinä käyttäen. Jäi myöhemmin kiinni Massbyn (tms) lähellä jossa luopui aseestaan ja sen jälkeen ajoi pahki poliisin tiesulkua. Pätkää rytinästä näkyy jonkun poliisi-tvn tai muun kyttäruudun alussa tunnarin soidessa. Takaa-ajanut poliisi kuvasi. Kuka löytää ensimmäisenä tai onko netissä tuo?
Täyskielto käsiaseiden kiellolle.

Count
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: To Joulu 11, 2008 4:44 pm

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Count »

Isoviha kirjoitti: Onko veikkauksia siitä, keitä nämä 3 murhan tilaajaa olisivat? Täysin hiasta revittynä ehdotuksena voisin mainita, että Late Johansson oli ollut puhelinyhteydessä ampujaan juuri ennen tapahtumaa, hän pyöritti omaa huumebisnestään, oli Lusun entinen torpedo, ja saattoi pelätä Lusun vasikointia. Tienhaaran viestiketjussa toisaalta tulee esiin, että Tienhaaraa epäiltiin ainakin julkisuudessa kilpailevan huumekauppiaan murhasta, ja huhuna, että Tienhaara ja Johansson olisivat olleet aiemmin hyvissäkin väleissä. Olisivatko nämä kaksi noiden "Junnun" epäilemän kolmen henkilön joukossa? Laittakaa ihmeessä omia teorioitanne murhan tilaajista, ei jätetä takapenkin tappajia rauhaan :D :D :D
En nyt ketään ala murhan tilaajksi nimittelemään, mutta tulipa miellen tämä Risto Kolarista tehty haastattelu. Miehellä kyllä motiivia löytyisi, kun molemmilla oli sama myyntiartikkeli eli hashis. Tässä Lainaus Apu lehden haastattelusta. Rivien välistä voi hyvällä mielikuvituksella lukea jotakin... :

"Olin tehnyt kolmisen vuotta huumehommia, kun kauppa paisui itä-suomeen ja Lusun reviirille. Meillä oli ollut kinaa jo linnassa. Kuulin joskus vuonna 93 ensimmäistä kertaa, ettei se tykkää meistä. Se yritti niitata mut parin kaverin avulla, mutta yksi tuttu varoitti mua siitä Tanskassa. Se oli kuullut kaveriltaan, että lusu haluaisi Riken päiviltä, mutta kaveri oli sanonut, ettei taa sitä, koska Rike on niin hyvä jätkä. Mä ja mun torpedot tilattiin silti tyyppi pimeelle metsäpolulle stadissa. Tää mun torpedo oli 204 senttiä pitkä ja painoi 150 kiloa. Sen auton alle oli lyöty pommi 90-luvulla Kotkassa ja moottori oli lentänyt viisikymmentä metriä, mutta äijä oli selvinnyt nuutamalla naarmulla. Se oli sanonut kytille, että taisi olla nokipiikki tulpassa. Siellä metsätiellä juteltiin niitä ja näitä, sitten pudotin maahan tykin muka vahingossa ja kaveri veti mersun takapaksin auki. Muistan, kun sen jouset narisi. Takapaksiin oltiin duunattu suojamuovit. Sanoin tyypille kuulleni tanskassa, että se on meinannut hoitaa mut yhdessä Laten kanssa ja että nyt ois paikka. Se oli aika valkoinen ja kiisti jutun. Mä päästin kaverin menemään. Ja näinhän siinä sitten kävi, että Lusulle sattui jotain. Joku kävi ampumassa Lusun sen kotiovelle. Muistan lukeneeni lehdestä, että näin oli käynyt. Meillä jatkui bisnekset"

-Apu 24/2006

Tässä vielä linkki kyseiseen haastatteluun jonka nimimerkki Albinin postasi Risto Kolarista kertovaan ketjuun: http://koti.phnet.fi/hauki10/kolari.jpg

Kyllähän tuosta tietysti paistaa myös halu esittää itsensä ehkä kovempana äijänä, kuin mitä mahdollisesti oli, mutta miksei noin olisi hyvin voinut tapahtuakin. (Yksityiskohtana ja OT:na mainittakoon, että ainakin tuo Kotkan autopommi tapaus pitää hyvin pitkälle paikkansa).

Jos lähdetään siitä oletuksesta, että tuo lainaamani pätkä pitää paikkansa, niin silloinhan Late ja Rike ovat olleet ainakin vielä 1993 vastakkaisilla puolilla pöytää ja tuskin ainakaan yhteistyössä lähteneent murhahankkeisiin. Late ja Lusuhan tekivät tunnetusti aika paljon bisnestä yhdessä. Late oli omien sanojensa mukaan Lusun organisaatiossa jonkinlainen alapomo miljoonaliigan aikoihin. Hän kuitenkin kieltää olleensa Lusun torpedo. Lusu puolestaan on esimerkiksi ollut apuna Pauli Saastamoisen ruumiin hävittämisessä. Toisaalta kahdessa vuodessa voi asiat muuttua moneen kertaan ja joku mainitsikin pelon vasikoimisesta... Smoilla markkinoilla Lusu ja Late eivät pyörineet, koska toinen myi etupäässä pilveä ja toinen oli erikoistunut piriin. Mölsän kirjassa Late puhuu Lusun huumebisneksistä siihen sävyyn, että aika varomattomasti niitä hoiti, joten tämä selittäisi pelon lörpöttelystä.

Late on tosiaan myöntänyt neuvoneensa Kolivaaralle tien Lusun talolle, mutta kiistänyt tietäneensä mitään murha-aikeista. Kuulostaa jotenkin epäilyttävältä. :? Ihmettelen kuitenkin miksi hän ei myöntäisi osuuttaan, kun on kerta myöntänyt kolme muuta murhaa (joista kaksi olisi todennäköisesti pysynyt muuten pimeinä). Tietysti tähän tapaukseen on saattanut liittyä, niin paljon muita ihmisiä, joita vastaan olisi kenties löytynyt näyttöä, jos Late olisi tunnustanut oman osuutensa. Mölsän Prosenttijengit kirjassa Johansson epäilee, ettei hänelle Lusun ystävänä ole uskallettu kertoa totuutta koska hänen on pelätty kostavan. Todennäköisenä kuitenkin pidän, että jotain tietoa Latellakin asiasta on, vaikkei sitä myönnä.

ps. Laten sanoin= tässä yhteydessä iltapäivälehdet ja Mika Mölsän Prosenttijengit opus, sekä jotkut muut haastattelut mitä olen lukenut aiheesta...

Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re:

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

C-Bane kirjoitti:
Ampujana toimi silloin 30-vuotias Jari Kolivaara. Kolivaaraa jouduttiin jahtaamaan oikein urakalla, sillä mies pakeni pitkin Porvoon moottoritietä. Kiinnijäämistä ei kuitenkaan voitu välttää.
Eikai sitä erikoisemmin jahdattu. Poliisi bongasi liikenteestä varastetun Mitzun ja silloin poliiseilla ei ollut vielä tietoa murhasta. Normaali takaa-ajo ja Kolivaara ajoi päin poliisiautoa lopulta. Heitti aseen autosta kesken takaa-ajon, joka tallentui poliisien videolle. Etsivät aseen ja alkoivat lopulta laskeen 1+1 = 11 jne.
Huomasin tämän vanhan viestin...
Kolivaara jäi tänä vuonna kiinni siten että poliisiauto ajoi takana ja Kolivaara luuli että ne on hänen perässään (oli raiskauksen takia etsintäkuulutettu). Sitten kaasu pohjaan ja karkuun. No lopun kaikki tiedämmekin :D

Tämän vuoden takaa-ajoa ei olisi edes tullut jos Kolivaara ei olisi hermoillut. Vuonna 1995:kin olisi voinut yrittää piilottaa aseen autoon eikä hätiköidä. Tuskin se olisi onnistunut, mutta paremmat mahdollisuudet silti kuin karkuun ajamalla ja aseita ikkunasta heittelemällä.

Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Kiinnitin kans huomiota tohon, että se on molemmilla kerroilla ajanut poliisia täysillä karkuun ja törmännyt johonkin. Ilmeisesti tää on joku sen tapa toimia näin ennen varmaa lähtöä vankilaan. Mitään järkeähän siinä ei ollut varsinkaan tällä viimeisellä kerralla. Poliisilla oli kaikki tarvittavat todisteet vangitsemista varten, ja jos se pakoon halusi, olisi voinut vaikka lähteä maasta. Ehkä se halusi vain lähteä vankilaan tyylillä?

Muutenkin näissä Kolivaaran edesottamuksissa näyttää olevan ylimääräistä häikäilemättömyyttä, ja toimintatavat on erikoisia. Esim. Ahlqvistin ampuminen, kun pieni poika oli sylissä, amfetamiinin myyminen 12-vuotiaalle ja viimeisimpänä tämä alle 20-vuotiaan naisen raiskaus. Raiskaushan oli kosto vasikoinnista, mutta siinä on ylimääräistä sadismia. Tässä tarkempi teonkuvaus.
Oikeuden mukaan perillä kerhotiloissa Kolivaara ja Piri pakottivat naisen yhdyntään lukuisia kertoja tämän lopetuspyynnöistä tai kielloista huolimatta. Seksuaalista väkivaltaa tapahtui useaan otteeseen usein eri tavoin. Raiskaus oli pitkäkestoinen, sen teki osin samanaikaisesti kaksi henkilöä ja siinä aiheutettiin erityisen tuntuvaa henkistä kärsimystä.

Seuraavana päivänä nainen kuljetettiin vielä uudelleen samaan paikkaan, ja Kolivaara raiskasi hänet uudelleen.
http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/ ... eustuomiot

Kolivaaraa ei näytä paljon liikuttavan mahdolliset oheisuhrit kuten Ahlqvistin tapauksessa lapsi tai ylipäänsä lasten haavoittuvaisuus. Harmi sinänsä, että noin karismaattiseen ulkoiseen olemukseen yhdistyy ilmeisesti täydellinen empatian puute.

Isoviha
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 4:46 am

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Isoviha »

Count kirjoitti:En nyt ketään ala murhan tilaajksi nimittelemään, mutta tulipa miellen tämä Risto Kolarista tehty haastattelu. Miehellä kyllä motiivia löytyisi, kun molemmilla oli sama myyntiartikkeli eli hashis. Tässä Lainaus Apu lehden haastattelusta. Rivien välistä voi hyvällä mielikuvituksella lukea jotakin... :
Hyvä huomio Countilta tuo bisnesalue. Pilvikauppa on aivan eri maailma, kuin amfetamiini ja heroiinikauppa, jälkimmäisissä käytetään huomattavasti enemmän väkivaltaa. Toisaalta, punavuoren surmat ja tämä Lusun juttu ovat varmasti liittyneet pilvikauppoihin. Lusun huumekauppa mainitaan Aarne Kinnusen kirjoittamassa kirjassa "Isännät, rengit ja pokat. Huumemarkkinat ja oheisrikollisuus Helsingissä. (Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos)". Sen mukaan Lusun jengi toi kevään 1994 ja syksyn 1995 välisenä aikana 300 kg hasista ja muutaman kilon amfetamiinia Hollannista. Sehän tarkoittaisi n. 200 kg vuosivauhtia, kun Kolarilla taisi olla 200-250kg, parhaimmillaan 650 kg vuodessa. Ihan selkeä kilpailutilanne.

Toi Kolari on kyllä oikein realistinen kandidaatti. Eipä tullut hänelle tuosta palkkamurhasta mitään ongelmia, jos sen on tehnyt (spekulointiahan tämä aina :wink: ). Fiksu mies toisaalta, mutta toisaalta käyttäytyi kyllä tyhmästi, kun hankki noin paljon kultakoruja ja autoja, ja toi Tarki Kangas kanssa oli sellainen ihminen, että voi elämä! Mutta hyvä Countti, kallistun kyllä siihen, että Kolari on hyvin voinut olla sanansa mittainen. Jos nimittäin mies alkaa esittään tehneensä jotain noin kovaa, mitä ei oikeasti ole tehnyt, niin kyllä häntä sitten (vasikka Ipe Kähköstä lainatakseni) pidettäisiin todellisena pellenä.

Jos on veikkauksia keitä ne kaksi muuta Rööperin Junnun vihjaamaa Lusun murhan tilaajaa olisivat, niin ihan vapaasti saa heittää tänne! Ja jos muuten Junnu lukee tätä itse, niin salanimellä vaan, älä kainostele :D

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Doctor Lecter kirjoitti:
Kolivaara.jpg
Kolivaara.jpg (6.21 KiB) Katsottu 5822 kertaa
Tässä Kolivaaran kuva Helsingin Sanomissa 2.12.1995:
Kolivaara1.jpg
Kolivaara1.jpg (123.76 KiB) Katsottu 5822 kertaa

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Osmo Ahlqvist on haudattu Kotkan Karhulaan, Kymin hautausmaalle:
Lusu_hauta.jpg
Lusu_hauta.jpg (205.24 KiB) Katsottu 5822 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Indrid Cold
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 5:54 pm

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Indrid Cold »

Ahlqvistin ampuja Kolivaarasta on juttua uudessa Alibissa, kuvan kanssa. United Brotherhoodin tiloissa Pähkinärinteessä tapahtuneesta raiskauksesta napsahti lähes kuuden vuoden kakku. Kirjoittanut Alibille pitkän kirjeen, jossa kiistää seksuaalirikoksen.

Indrid Cold
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 5:54 pm

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja Indrid Cold »

Lukijana kirjoitti:Onko se kirje siis luettavissa Alibissa?
"Kirjeen sisältö on julkaistu pääkohdittain uusimmassa Alibi-lehdessä." http://www.alibi.fi/uutiset/joukkoraisk ... -paatekija

Näytöt
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: Pe Touko 22, 2009 4:11 pm

Re:

Viesti Kirjoittaja Näytöt »

Doctor Lecter kirjoitti:Kuka vielä muistaa Vaasassa tehdyn hyökkäysyrityksen vankilaan tarkoituksena vapauttaa vanki?

Kiväärimies oli vapauttamassa vehkalahtelaista

Rynnäkkökivääri aseenaan Vaasan lääninvankilaan 16. lokakuuta yrittänyt helsikiläinen sekatyömies Osmo Allan Laukkanen, 30, tuomittiin tiistaina Vaasan raastuvanoikeudessa 1 vuodeksi 2 kuukaudeksi vankeuteen. Tuomiosta vähennetään tutkintovankeusaika eli 1 kuukausi 16 päivää. Laukkanen passitettiin Vaasan lääninvankilaan kärsimään tuomiotaan.

Laukkanen yritti tunkeutua Vaasan lääninvankilaan ja vapauttaa sieltä tutkintovankeudessa olevan Osmo Olavi Ahlqvistin, 34. Laukkanen pelästyi kuitenkin vartijaa päästyään muurin harjale ja pakeni paikalta.

Vapautusyrityksen kohteena ollut vanki Osmo Olavi Ahlqvist tuomittiin yllytyksestä vangin vapauttamisyritykseen 1 vuodeksi vankeuteen. Lisäksi tuomittiin eteläsuomalainen 30-vuotias mies avustuksesta sekä moottoriajoneuvon kuljettamisesta ilman kulkulupaa 4 kuukaudeksi vankeuteen.

Lähde: Sanomalehti Etelä-Suomi 5.12.1979


Tuo vapautusyritys tehtiin lokakuun puolivälissä -79. Mutta mites tämä Laukkanen heitti leikin tavallaan kesken. Pääsi jo muurille rynkky mukana, mutta vartijan näkeminen pelästytti. Eikö hän ollut varautunut siihen, että vankilassa on vartijoita, vai oliko vartijan näkeminen siinä kohdin yllätys, johon ei osannut varautua?

Vastaavia tekoja taitaa olla Suomen rikoshistoriassa melko vähän.
Aika vanhojen muistojen varassa mennään nyt, mutta eikö tässä ollut kyse siitä että Ahlqvist oli tutkintavankeudessa epäiltynä Alkon myymälään tehdystä murrosta? Lopulta tuo murtokeikka sitten olisi päättynyt epäonnisesti pakomatkalla ajettuun kolariin, jonka seurauksena viinapullot menivät sirpaleiksi pitkin tietä ja poliisit pääsivät asioiden jyvälle?

Tuon viinavarkauden oikeudenkäynti olikin sitten oma lukunsa, kun uuden vapauttamisyrityksen pelossa turvatoimet oikeussalissa ja sen lähiympäristössä kiristettiin äärimmilleen.

taneliii
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ti Touko 05, 2009 5:28 pm

Re: "Osmo "Lusu" Ahlqvistin murha Kotkassa 1995

Viesti Kirjoittaja taneliii »

Mielenkiintoinen tapaus. Ei vähiten siksi, että tajusin juuri pyörineeni nuorempana tuon luodeista kärsineen pikkupojan kanssa samoissa piireissä. Muistaakseni pojalla jonkinlainen arpi näkyvällä paikalla, josta kysyttäessä kivahti aikalailla.

Vähän rajummissa piireissä tuo poikakin pyörinyt nyttemmin. Ei kuitenkaan tietääkseni mitään oikeasti "vakavaa". Aggressiivinen luonne jne.
"Whenever I’m about to do something, I think, ‘Would an idiot do that?’ And if they would, I do not do that thing."

Vastaa Viestiin