Ulvilan juttu prosessina

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Ja oleellisinta sisotalolle olisi ymmärtää, että mikään oikeusaste ei ole tuonut julki lapsen kertomuksia, vaan Anneli Auer itse on kertonut erinnäisistä saduista, joita hänen lapset ovat kertoneet. Valehdelleet. Kaikki tieto on peräisin rouvan omasta suusta, suomalaiselle medialle annetuista haastatteluista.
Nuotio & Äreät Tiput
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja Tara »

Sisotalo. Ettet vain menisi asioitten edelle. Jotain rajaa spekulaatioillekin toivoisi. Ulvila-ketjussa on koetettu pysytellä kohtuudessa, esim lapsia ajatellen, vaikka porukka on vahvastikin erimielistä. Tämä sositalo meni minusta kyllä ylitse ja rankasti, ampuu ilmoille henkilökohtaisia jättiläismäisiä fantasioita?? Ihan kuin ilmoituasiana vain.

Olet keksinyt nuo jutut omasta päästäsi, päättelemällä siltä pohjalta, että Anneli Auer ei voilla syyllinen. Onko mm 'Joulukirje Anneli Auerille sinun kirjoittamasi'?

(jota kiinnostaa googlatkoon Joulukirje Anneli Auerille -

Nyt taitaa mennä Ulvila topikki jonkin verran OT:ksi.. laittasko tämän avauksen hm..kiinni vaan.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3586
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Joo, kiitos Tara vinkistä. Kirje luettu. En tuu tänne enää.
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
Muori
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: La Joulu 04, 2010 9:54 am

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja Muori »

Täysin samaa mieltä Valhallan kanssa, olisin vasikoinut mutta se olikin jo tehty. Saahan sitä olla houreinen ja sekaisin mutta joku raja on oltava kun kuitenkin pienistä ihmisistä on kyse. Todella mautonta, paheksun syvästi ja toivon todella että ylläpito reagoi vauhdilla.
alpo holisti
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: La Tammi 09, 2010 2:06 am

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja alpo holisti »

Suurin mahdollinen suomalainen myötähäpeä herra >Isotalon puolesta, jossei itse ymmärrä häpeänsä määrää...lapsille rauhaa..aikuiset on joskus todella typeriä...
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10846
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Mikäs joukkojeesustelu täällä valtasi koko ketjun?=) Pian kävellään vetten päällä.

Sisotalon skenaario on ihan mahdollinen, jopa todennäköinenkin, ja itsekin olen täällä kirjoittanut, että on varsin mahdollista, että pienemmät lapset lsh-kertomuksissa laittavat myös vanhimman lapsen mukaan hyväksikäyttäjäksi tai murhaan osalliseksi. Onhan jo kerrottu pojan kertoneen, että kilpeä rakenteli murhayönä Anneli tytön kanssa yhdessä.

Että mikä nyt kanssakirjoittajia niin ahdisti, että pitää oikein ylläpidolle kannella?
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Moona
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Ke Huhti 07, 2010 12:34 pm

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja Moona »

Jostakin sikiää uskomatonta tuubaa poistettujen/lomautettujen nikkien tilalle... No, onhan täysikuunaika ja se selittää usein jo paljon. Toivoisin myös tämän turhan ketjun poistoa, vaikka tähän nyt kirjoitinkin. Nimimerkki olisi ne mielipiteensä saanut sanotuksi avaamatta uutta.
Elämä on pitkä puutelista...
Nemo me impune lacessit
On hyviä ihmisiä, on pahoja ihmisiä ja on ihmisiä, jotka olevat olevinaan ihmisiä...
Pardon
Jane Marple
Viestit: 1043
Liittynyt: Pe Tammi 07, 2011 4:35 pm

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja Pardon »

Ehdottomasti pois. Vaikka lasten nimiä esiintyy siellä täällä ja netissäkin asiakirjoissa, niin kukaan ei täällä ole kirjoittanut näin. Kirjoittaja on omalla koko nimellään tunkenut samaa informaatiota myös Uuteen Suomeen, josta ilmeisesti samasta nimienmainitsemissyystä kirjoituksia on poistettu. Ei näytä soittavan kelloja, Ruotsissakaan.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10846
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Pardon kirjoitti:Ehdottomasti pois. Vaikka lasten nimiä esiintyy siellä täällä ja netissäkin asiakirjoissa, niin kukaan ei täällä ole kirjoittanut näin. Kirjoittaja on omalla koko nimellään tunkenut samaa informaatiota myös Uuteen Suomeen, josta ilmeisesti samasta nimienmainitsemissyystä kirjoituksia on poistettu. Ei näytä soittavan kelloja, Ruotsissakaan.
No poru, poru.
Joka ainoa tietää lasten nimet, ja ne on täysin avoimesti ilmoitettu myös syyttäjän muutoksenhakupapereissa.
On se nyt ihme homma, että täällä on moni spekuloinut esim tytön osallistumisesta murhaan (ihan veistäkin heilutellen), ja sitten ei saa kirjoittaa, että vanhimman pojan jutut saattavat sisältää semmoistakin, että vanhin tyttö on mukana murha- ja lsh-tarinoissa osallistujana.

Vanhimman tyttären ja muiden lasten kohtelukin on ollut aivan erilaista, ja hänellä on eri edunvalvojakin kuin muilla. Poika on kertonut tytön rakentaneen kilpeä äidin kanssa murhayönä. Täällä joka toinen on sitä mieltä, että tyttö tietää Annelin surmaajaksi, mutta valehtelee, ja häntä on syytetty ties mistä.

Nyt alkaa kauhea itku, kun joku epäilee pojan kertomusta, tai vetää sen perusteella johtopäätöksiä.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
alpo holisti
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: La Tammi 09, 2010 2:06 am

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja alpo holisti »

Voi voi Kuolemannaakka...enpä olisi sinusta uskonut..siis jos joku tekee väärin, niin se on sitten ok....täällenhän ne perusteli Nürnbergissäkin...uh ihan vihaksi pistää!
Harpo

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja Harpo »

Mulle tuli tän ketjun avauksesta mieleen Annelin hätäpuhelu. Ensimmäiseksi purskautetaan ulos se, mikä on valetta, mutta tärkeää saada muut uskomaan. "Oon täällä Ruotsissa, enkä ole seurannut tapausta." vs. "Tulkaa äkkiä, täällä on joku tappaja. Joku tuli ikkunasta sisään..."
Avatar
sisotalo
Jessica Fletcher
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja sisotalo »

Valhalla on aivan oikeassa. Ei tähän keskusteluun sovi asiakirjojen käyttö. Niistä selviää, että kiista on nyt Annelin lasten välinen. Varsinainen oikeudenkäynti Annelia vastaan on loppunut hovioikeuden vapauttavaan päätökseen. Lasten nimet ovat moneen kertaan julkaistu, toisinaan kerrotaan vain lasten ikäjärjestys. Siitä ovat he tunnistettavissa. Lasten poisjättö asiakirjoista on yhtä reaalista kuin jos kiistetään Jukka Lahden kuolema.

Tunnen tämän tilanteen omassa perheessäni. Olen kirjoittanut asiasta Joulukirjeen Annelille, kuten Tara on huomannut. Ulvilan tapaus antoi aiheen rauhalliseen keskusteluun <uusisuomi.fi>. Minulle Annelin asia on henkilökohtainen. Olen ammatiltani sosiaalipolitiikan dosentti, joka tietenkin näkyy kirjoituksissani.

Samalla olen tahtomattani tullut mukaan jäsentenväliseen kiistaan. Auerin puolustajilla on oma ketjunsa, joka on joutunut tarkkailuun. Yhdenkin osallistujan vaatimus siitä, että tämä ketju on poistettava riittää tämän ketjun asettamiseen tarkkailuun. Jättäydyn vapaaehtoisesti keskustelusta, mutta muut voivat kirjoittaa juridisesta prosessista. Professori Jyrki Virolainen on kovin vähän käsitellyt Ulvilan prosessin virheitä. Hänen esille ottamansa EIT tuomio tuo ratkaisun Ulvilan asiaan. Ehkä häntä kiinnostaa kahden oikeusprosessin yhteydet. Murhajutussa ovat asiakirjat avoimia, Turun jutussa kaikki salaista vielä oikeudenkäynnin jälkeenkin. Näin hän kirjoitti:

Strasbourgin ihmisoikeustuomioistuin (EIT) antoi tänään 28.9.2010 Suomelle langettavan tuomion epäoikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä seksuaalirikosasiassa. EIT katsoi tuomiossaan, että sille valittaneen rikosasian vastaajan oikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin oli loukattu, kun hänelle ei ollut varattu tilaisuutta esittää kysymyksiä asianomistajana olleelle lapselle. Mies tuomittiin 4-vuotiaan pojan seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Ainoa todiste oli lapsen videoitu kertomus.

Kun lapsia ei kuulla oikeudessa todistaja pitää syytetyn saada esittää kysymyksiä lapselle videota tehtäessä. Vain näin videosta tulee todistusaineistoa oikeuteen. Tässä ei auta, että videota saa kommentoida jälkeenpäin. Asia on pilattu - videoita.
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja cicero »

Vaikka ammattinimike on mikä vain niin tässä kohtaa ja varsinkin kun itsekin sanoit ekassa tekstissäsi että sinulla ei Ruotsissa asuvana ole materiaalia käytettävissäsi niin miten ihmeessä voit aloittaa keskustelun tietämättä ovatko käyttämäsi "tiedot" oikeita. Olet siis itsenäisesti päätellyt että pikkuveli tässä kostaa isosiskolle jostakin asiasta. Mielikuvituksellisten asiakirjojen käyttö ei tosiaan sovi tälle foorumille.
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
Valhalla
Watson itse
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

Isotalolle.

Nimien käyttö virallisissa asiakirjoissa on tyynni eri asia kuin keskustelupalstalla. Ensinnäkin asiakirjassa ne eivät todellakaan ole irti asiayhteydestään. Ja sinun kirjoituksessasi todellakin ovat. Oletko huomannut nimien käyttöä lehdistössä. Oletko tuumannut miksi. Miksi käytät lasten nimiä kun vaikkapa Auerin miesystävä on edelleen vain Auerin miesystävä.

Lapset ovat keskeisessä asemassa kummassakin oikeuskäsittelyssä ja heillä on omat edunvalvojansa ja hyvä niin. Mutta kun molemmat käsittelyt on kesken, lasten lausuntojen käsittely on kesken ja oikeus on myös määrännyt ne salaisiksi niin silloin ei todellakaan osoita hyvää arvostelukykyä nimien käyttö joidenkin huhujen pontimena. Kaltaisiesi vuoksi lapset voivat joutua muuttamaan nimensä ennen pitkään saati mitä muuta ahdistusta julkisuus tuottaa kaiken sen kuorman päälle mitä jo kantavat.

Ja koominen on tämä prosessina-termisi. Omat tarkoitusperäsi on kaikkea muuta kuin hyvin jäsennellyt joten miten tuolla voi arvostella ymmärrettävästi kahta oikeusprosessia jotka ovat kesken. Tottahan itse lainkäyttäjätkin olisivat toivoneet asioiden menevän toisin, mutta olisit sinäkin ollut äänessä silloin kun murhan alkututkinta oli työn alla. Silloin rikoksen selvittelyprosessiin olisi apua tarvittu.

Nyt kirjoitteluusi sekoittuu omat antipatiasi eikä itse asiaan perehtyneisyys erityisemmin paista tekstistä. Se, että arvelet jotakin on eri asia kuin valehdella jostakin. Tuon sinun kirjoittamastasi katson siinä valehtelun olevan lähempänä kuin vain arvelun - etenkin kun nimeät henkilöt. Olisi ihan oikein, että kuten kävi Satakunnan Kansan -lehdelle Julkisen Sanan neuvoston nuhdellessa heitä niin sinunkin väitteesi kulkeutuisi tässä tapauksessa lasten asianhoitajille ja syyttäjän pöydälle. Tulisi terveisiä Suomesta.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10846
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Ulvilan juttu prosessina

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

alpo holisti kirjoitti:Voi voi Kuolemannaakka...enpä olisi sinusta uskonut..siis jos joku tekee väärin, niin se on sitten ok....täällenhän ne perusteli Nürnbergissäkin...uh ihan vihaksi pistää!
Kuka siellä kirjoittelee alpon nimimerkillä?
Missä ovat tekstianalysaattorit, silloin kun niitä tarvitaan=)
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Vastaa Viestiin