Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tara »

Ei mennä taaksepäin, pysytään kengänpohjissa. Eiköhän ne kuvattu myös siksi, että ei sekotetaisi murhaajan kengänjälkiä tätien jälkiin. Jos niitä sattumalta olisi löytynyt.

Siellä 2010 kesäkuussa taisi olla ihmettelyä myös siksi, että jos pystypaini oli käyty ikkunan edessä, niin missä olivat verijäljet?? Jukan jalkapohjissa vain yksi haava. Siinäkö se pystypaini käytiin, lasikasassa?

Terassin oven edessä, tai takan ja oven välissä ei ollut lainkaan verisiä kengänjälkiä. Ja arkun kohdalla oli vain pari hassua haaleaa murhaajan kengänjälkeä (2012 materiaalista löytyy kuva ja kaavio, piirros).Tämä kysymys on vielä auki. On kyllä mahdollista, että vastausta ei edes tarvita.


Kuva

edit: Huh, meinasi jäädä paha virhe. Vilkaisin puoliunessa tuttua kuvaa enkä tajunnut, että kirjoittaessani sekotin arkun edustan terassinoven edustaan. Kas kun ei turumurrekaan huomannut!
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Kuva
(lähde: Et-ptk, lisätutkinta 2012)[/quote]

Paikkaa tutkinut tekninen tutkija RL on tehnyt ylläolevan selvityksen surmatalon verisistä kengän jäljistä. Tuokin on riittävällä tarkkuudella juuri noin, mutta ihan sentilleen ne eivät näytä olevan (tarkoitan nyt sitä selkeämpää jälkeä lattialla).

Olen muinoin tehnyt tänne tarkan kuvan, missä kyseinen selkeä kengän verijälki oli (halon lähellä, ja toinen punainen on housuissa oleva jälki. Mustat on vasemman jalan askelia ja vain arvioita). Saman kengänpohjan jättämiä osajälkiä oli toki muitakin, emmekä tiedä missä järjestyksessä mikin on muodostunut, sitä tuskin muistaa enää huppiskaan....

Tämä selkeämpi on ollut mediassakin juuri siksi että siinä oli näkyvissä pohjakuvio lähes koko kengän pohjasta. Jatkumoa tälle jäljelle on siinä jäljessä joka oli niissä ruskeissa housuissa, jotka olivat oven vieressä lattialla tai pudonneet siihen arkulta. Näissä housuissakin oli hyvin vereentynyt jälki, joka sopii siihen että juuri se lattialla ollut suht kokonainen on tullut ensin ja sitten housuihin.
Aikanaan tämän perustelin sillä että siinä lattialla olleessa kärki ja sisäreuna eivät syystä jättäneet verikuviota lattiaan, mutta sitten taas housuissa nämä kohdat olivat niitä verisimpiä. luultavasti alkututkintakin on päätynyt juuri samaan...


Kuva

On kaksi vaihtoehtoa poistumiseen, joko arkun päältä oikealla jalalla ponnistaen tai sitten siitä vaatekasasta oven vierestä (josta ne verijälkihousut löytyivät). kuten kuvasta havaitaan: molempiin tapauksiin käypi tämä punainen, lattialta löydetty selkeä kengän verijälki.

Vaikka rikotun ikkunan alla (sisäpuolella) olevissa laseissa ei ollut kengän verijälkeä, niin eipä haittaa, ei niissä kuulu ollakkaan; kun lattiatasolta oikealla jalalla ponnistetaan, niin selvähän se on ettei silloin 'seistä' oven keskellä vaan oven laidassa (jossa vaatekassa, jossa kengän jälki). Vasen jalka siirretään aukon yli tuolille ja siitä sitten huppis katoaa yöhön...
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Ja taa siirsit toiseen ketjuun niin, etta mun viesti ei nay.

Ei se mitaan ma osaan kylla siirtaa myos.

Kukaan rekomiehista ei ponnistanut tuosta sun kuvan kohdasta ikkunasta harpatessaan . Yksikaan ei edes yrittanyt.

Tuolilla ei ollut verta.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Siiran tuolta Karkasiko mopo tutkijoilta -ketjusta oikeampaan paikkaan:

Juu, ei viittaa huppariin ollenkaan, painvastoin, kun verisia jalkia ei loytynyt siita, mista hupparin pitaa harpatakseen, karmille astumatta, ponnistaa. Kaikki kuvat on vanhoja.

Olihan tasta jo kuukausia sitten puhetta--- elokuussa--vaikka kuinka pitkaan.

viewtopic.php?f=24&t=12418&p=499149&hilit=veriset+jalanjaljet#p499149

viewtopic.php?f=24&t=12418&hilit=veriset+jalanjaljet&start=450#p498748

Itseani toistaen:

Tassa taas kerran kuva missa nakyvat housut arkun vieressa lattialla ensipartion tullessa. Tasta on taytynyt ponnistaa, jos on lattialta menty.

Kuva

Tassa taas housut verhon poiston jalkeen ynna laatoille aseteltuna (Valhallan/Turren kuva Ulvila-kuvia-ketjusta) . Alunperin verhon paalla vai alla? Niiden pitaisi olla verhon paalla, jos putosivat arkulta. Poliisin tarkemmista kuvista taytyy nakya.

Kuva


Uuden matskun mukaan parhaat jalanjaljet (jos oikein tulkitsen) ovat kaksi ihan vierekkaista suunnilleen siina kohtaa ja asennossa missa Turre (?*) on tuohon kuvaan piirtanyt yhden. Toinen on piirretty sen viereen. Se verijalki, josta on taallakin ja esim. Alibissa kuva, on noin laatan/puolentoista paassa sangyn jalasta ja halon verettomasta paasta oviaukolle pain, kantapaa on samalla pitkittaislaattarivilla ja linjassa sangyn jalan kanssa kuvassa.

Uusissa matskuissa ovat piirtaneet laatat pohjapiirrokseen: toinen jalki on piirretty sen viereen pohjapiirrokseen mutta sita ei kuvasta erota.

Tama jalki (jaljet) ovat siis pohjapiirroksessa laitettu lahinna kymmenennella taydella laatalla oviaukosta ja viidennen ja kuudennen laatan valisen sauman paalla ikkunasta katsoen. Laattariveja on 13 (taytta) leveyssuunnassa. Kuvassa ainakin selvin jalki nayttaisi kuitenkin olevan siina mihin Turre sen piirsi, eli kuudennen ja seitsemannen laatan sauman molemmin puolin. Toista jalkea ei kuvassa erota.

Ambutati nayttaisi muuten seisovan aika tarkkaan juuri noiden hupun jalkien tienoilla (kuva ylla) siina sangyn paadyssa ja viela samassa asennossa, jalat vierekkain, tosin n. 70 asteen (?) kulmassa niihin nahden. Osasiko ambutati sitten noin hyvin varoa astumasta veristen jalkien paalle vai olivatko jaljet jo kuivia?

Loppujen kolmen pienemmaksi piirretyn jaljen koordinaatit ovat pohjapiirroksessa a)kahdeksas taysi laatta ovesta ja 6/7 laatta ikkunasta b) kahdeksas ovesta ja 4/5 ikkunasta ja c) seitsemas ovesta ja 4/5 ikkunasta. Nama ovat siis poliisin pohjapiirrokseen merkitsemia laattoja ja jalkia.

Kuvista naita jalkia on vaikea nahda mutta arkkua lahin verijalki nayttaisi olevan samalla laatalla kuin Jukan hammasilta. Ihan sen viereen, seuraavalle poikittaislaattariville sankyyn, pain on piirretty toinen samansuuntainen jalki. Siihen viitataan myos kirjallisessa selostuksessa. Kuvista toista jalkea ei erota.

Jaljet suuntaavat arkulle, suht. koht. kohtisuoraan. Kyseessa siis parit lahes vierekkaiset jaljet samasta kengasta (?) ja yksi vahan kauempana. Pelkkia oikean jalan jalkia? Outoa.

Kuvissa nakyvien laattojen ja jalkien ja pohjapiirrokseen piirrettyjen laattojen valilla on edelleen heittoa. Se lattialla oleva klapi esim. alkaa piirroksessa yhdennentoista tayden poikittaislaattarivin keskivaiheilta --kuvassa halon paa on itse asiassa saman laatan etureunalla, jolla sangyn jalkakin on. Makinen ei ilmiselvasti valittanyt piirroksessaan muutamasta sentista sinne tanne. Myos Jukan paa on piirretty laatan verran eri paikkaan--vaatekaapin suuntaan--kuin mihin se on myohemmin valokuvien perusteella sijoitettu.** Edelleen, takka alkaa piirroksessa laattarivilta yhdeksan eika kahdeksan niinkuin Turren piirroksen mukaan & uusista rekokuvista selvasti nakyy. Eli verijalkien paikkoihin pohjapiirroksessa ei voi ihan uskoa.

Kuva selventaisi tassa kivasti asiaa mutten uskaltaisi Turren pohjiin koskea vaikka osaisin.

Siina lahimpana arkkua, Jukan hammassillan vieressa, olevassa jaljessa nayttaisi muuten olevan sen verran vahan verta, etta mun on vaikea kuvitella silla saadun viela kunnon jalkea housuille ja viela kaksi jalkea ulos.


Edelleen, siina veitsen tienoilla/takan/oven edessa ei ole kylla mun mielesta tapahtunut paljon mitaan -- verijalkia nakyy kuvissa hyvin vahan eika tippuneita/roiskuneita pisaroita paljon nay. Esim. niiden Jukan hampaiden vieressa ei ole kaytannossa ollenkaan verta -- ei siis ollenkaan silla lailla kuin voisi kuvitella sita olevan jos silta olisi niille main lyoty/yskaisty. Enempi nayttavat siihen jostain kauempaa lentaneilta/potkaistuilta. Lattia on veressa enemmankin vasta siella lahempana Jukkaa, --sangyn oikeasta jalasta pari laattaa pesuhuoneen oven suuntaan, niinkuin Makisen pohjapiirroskin antaa ymmartaa.

Huomattava on myos, ettei siina ovesta roikkuvassa verhossa nay ainakaan kuvissa tippunutta yms. verta. Labrassa loysivat Jukan DNA:ta ja verta sivusta "saumakujan paalta, lahelta pidiketta". Paljonko verta oli plus oliko kyseessa yla- vai alapidike ja saumakuja jaa identifioimatta. Verhohan roikkui viela ovessa (entisesta) alareunastaan kun poliisi tuli.(JPEG765)

* Turre on paitsi poistunut takavasemmalle myos vienyt kuvansa mennessaan. Tuo yllaoleva loytyi Googlen kuvahaulla. Olisi kiva kuulla taman analyysia naista uusista kuvista.

** Kertovat muuten, etta Jukan paa siina kurkottelurekossa oli asetettu paikalleen oven eteen rikospaikkavalokuvien perusteella, laattojen mukaan. Turre vaitti kevaalla, etta tassa huijasivat. Aika paha paikka huijata kun olisi pitanyt sitten varmaan vaarentaa ne valokuvatkin.

Ja viela yksi linkki

viewtopic.php?f=24&t=12418&hilit=veriset+jalanjaljet&start=450#p499093

Katso myos Alpon kommentti sen jalkeen.



Kun kerran rupesit kommentoimaan, olisit sitten saman tien piirtanyt nuo kaikki merkityt jalanjaljet kuvaasi-- eika mitaan omiasi.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

ulkosuomalainen kirjoitti: Kukaan rekomiehista ei ponnistanut tuosta sun kuvan kohdasta ikkunasta harpatessaan . Yksikaan ei edes yrittanyt.

Niinpä...! eivätkä siitäkään syystä ottaneet sieltä ylhäältä kiinni, kuten tyttö on kuulusteluissa kertonut.
Lähtivätkin ylitykseen suoraan ja keskeltä ovea (menivät kuitenkin yli, vaikka vaikeasti).
Mutta Huppispa lähestyi ikkuna-aukkoa vähän vinosti....ja astalo toisessa kädessä, joten tämänkin takia oli pakko ottaa sieltä ylhäältä kiinni.
Näitä syyttäjän todista Taurun kokeita taas; Ei kerrottu että lähestykääpä tuolta arkkua viistäen ja ottakaapa nyt joku astalo toiseen käteen, niin saadaan vähän todentuntua tähänkin...

ps. Pikku vihje us: Älä sotke Valhallan piirtelyitä minun kuviin, ja jos teet sen niin tarkkaan selvität mitä V on piirtänyt alkuperäiseni päälle...varsinkin kaikki -photobucket- kuvat ovat väärennöksiä tai muuteltuja, joita T aikanaan varsinkin harrasti...
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tara »

Î tm:lle postia kackelissa,
että jaksaa vääristellä ja yrittää toista leimata. Ota luu, ota luu! Istu!
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

turumurre kirjoitti
ps. Pikku vihje us: Älä sotke Valhallan piirtelyitä minun kuviin, ja jos teet sen niin tarkkaan selvität mitä V on piirtänyt alkuperäiseni päälle...varsinkin kaikki -photobucket- kuvat ovat väärennöksiä tai muuteltuja, joita T aikanaan varsinkin harrasti...
Ah -- ja nyt paastaan taas tahan. Mahan sanoin ylla, etta kuva loytyi Googlella kun olit poistanut.
Ja ma lainaan ylta.:

Uuden matskun mukaan parhaat jalanjaljet (jos oikein tulkitsen) ovat kaksi ihan vierekkaista suunnilleen siina kohtaa ja asennossa missa Turre (?*) on tuohon kuvaan piirtanyt yhden. Toinen on piirretty sen viereen. Se verijalki, josta on taallakin ja esim. Alibissa kuva, on noin laatan/puolentoista paassa sangyn jalasta ja halon verettomasta paasta oviaukolle pain, kantapaa on samalla pitkittaislaattarivilla ja linjassa sangyn jalan kanssa kuvassa.

---

Kuva selventaisi tassa kivasti asiaa mutten uskaltaisi Turren pohjiin koskea vaikka osaisin.

---

* Turre on paitsi poistunut takavasemmalle myos vienyt kuvansa mennessaan. Tuo yllaoleva loytyi Googlen kuvahaulla. Olisi kiva kuulla taman analyysia naista uusista kuvista.
Huom kysymysmerkki ja selvitys. Sen lisaksi annoin linkin alkuperaiseen viestiin, josta loytyi tiedot kuvan alkuperasta. Mutta tama ei riita vaan mun olisi pitanyt ulkomuistista tietaa mita sun poistamissa kuvissa oli?

Hah.
Ja viela kerran hah.

Se ainoa mulle relevantti juttu tuossa oli selvasti kohta, johon sina (?) olit piirtanyt kenganjaljen.
Vaitatko, etta se on vaarassa paikassa tai Valhallan piirtama? Jollei -- mita ihmetta sina urputat?

Pikkuvihje itsellesi. Haasta Google oikeuteen kun levittelevat sun kuviasi.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Paljoakaan en ymmärtänyt kissankorkuisista vuodatuksistasi ulkosuomalainen, sen kuitenkin että olet jostain asiasta eri mieltä… Verinen kengänjälki tuntuu painavan liikaa liika tuossa esittämässäni paikassa.
Lienee parasta, uusienkin lukijoiden takia, kertoa vähän seikkaperäisemmin tästä jäljestä.

Kuva
(lähde: Satakunnan Kansa/Et-ptk)

Tämä sama kuva hieman eri ’valossa’:
Kuva
(lähde: Et-ptk)

Tästä jäljestä alun alkaen annettiin ymmärtää että se olisi lähes ainoa surmahuoneessa, tässä uskossa myös me olimme vaikka esitutkintamateriaali käytössä olikin.
Oikeuskäsittelyiden edetessä paljastuikin että onhan siellä ollut paljonkin jälkiä samasta kengän pohjasta. Tämä nimenomainen jälki nousi tärkeimmäksi alkututkinnankin aikana siksi että se oli lähes koko kengän pohjan muodostama.

Me täällä minfossa tiedettiin jäljen sijainti (v2010) vain suurinpiirtein, koska tuollaisia esitutkintamateriaalista pois jätettyjä ’karttoja’ kuten yllä teknisen tutkijan (RL) ei ollut käytössä.
Olen tämän jäljen tarkkaan paikallistanut joskus takavuosina ja perustelut löytyvät seuraavasta kuvasta:

Kuva
(lähde Et-ptk-kuvia, kaikki punaviiva/tekstimerkinnät lisätty; turumurre)

Jäljen tarkka paikka siis löydettiin (RL:n tekemässä ’kartassa’ on suurinpiirteinen sijainti).
Takka/makuuhuoneen tarkasta koosta käytiin monituiset keskustelut ja väittelyt, kuten myös huonekalujen sijannista. Väitän, ettei tämän tarkempaa esitystä surmahuoneen koosta ja tavaroiden sijainneista ole olemassa kuin tämä alla oleva tekemäni pohjakuva (myös 3D-mallini on näillä mitoillaan):

Kuva
(lähde: turumurre)

Tuo kengän verijälki on siis ihan oikeassa paikassa kuvissani. Uskon että tämä jälki on ollut alkuvuosien tutkinnallakin se ’lähtöjälki’ (toisaalta v 2009 tutkinta piti tätäkin lavastuksena…).

Nyt tullaan siihen että mihin tästä on jatkettu. Hajanaisten tietojen valossa on selkeytynyt se että alkuvuosien tutkinta on päätellyt tästä jatketun arkulle jossa oli housut ja joissa verinen kengän jälki. Tutkinta silloin päätteli että ne housut ovat pudonneet (ponnistusvaiheessa) arkulta siihen oven viereen mistä ne löydettiin. Toinen vaihtoehto on se minkä tuolla aikaisemmassakin postissani kerron.

Mikä jälki siellä housuissa sitten oli. Se oli sikäli eheä mutta ’kantapää’ puuttui. (tästä housujen jäljestä muuten määriteltiin sitä kengän kokoa, koska lattialla olevassa oli liukumaa).
Tuolloin v2010 emme tienneet kuin tämän kuvan, ei aluksi edes sitä että se oli oikean jalan kengästä. Alla on kuvat tästä housuissa olevasta jäljestä. Alempi on aito muuttamaton ja ylempään olen sovitellut oikean jalan kenkälayeriä:


Kuva
(lähde Et-ptk, ylempään lisätty kenkälayer, turumurre)

Nyt sitten omat perusteluni siitä miksi juuri se selkeä verinen lähes kokonainen lattiajälki on askellus tätä housujälkeä ennen (alkuvuosien perusteluista ei ole tietoa koska ne tutkimukset on jätetty esitutkintamateriaalista pois).

Kehottaisin kiinnittämään huomiota lattialla olleen jäljen niihin kohtiin joista veri ei ole tarttunut tiettyjen syiden vuoksi lattian pintaan, ne kohdat on siellä ulkokärjessä ja sisäsyrjässä alempana.
Nyt voitte verrata housissa olevaa jälkeä; JA HOPLAA…, juuri ne kohdat siinä housuissa olevassa jäljessä ovat paljon verellisimpiä.

Mielestäni tuon parempaa osoitusta ei tarvita että ymmärtää siinä olevan kaksi perättäistä askellusta.

*
Ulkosuomalainen täällä ihmettelee sitä miksei ensihoitajat ole sotkeneet tätä/niitä jälkiä. Ensinnäkin heidät on koulutettu olemaan sotkematta (vrt mieshoitajan lausunto (Et-ptk, lisätutkinta 2012), toisekseen kyseinen naishoitaja joka kuvissa näkyy, ei seiso ainakaan tämän selkeän jäljen päällä (joka on todennäköisesti muodostunut vasta poistumisen yhteydessä).
Vieressä oleva jälki on voinut syntyä aikaisemmassa vaiheessa (eikä se olekkaan ollut tietojen mukaan niin selkeä kuin tämä toinen). Lisäksi vaikka se vieressä oleva toinen jälki olisi ollut tämän naishoitajan alla, niin se on voinut jo hyvinkin kuivua. Syyttäjän todistaja Taurun mukaan heidän rekokokeessa verijäljet alkoivat kuivumaan/kuivuivat jo 7-8 minuutissa.
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

No sen ma arvasin, ettet paljoa ymmartanyt.

Sen verran nyt kuitenkin bonjasit, etta nyt esitat kahden rinnakkaisen verisen oikean jalan kenganjaljen syntyneenkin eri aikoina: toinen on ollut kuiva ja toinen syntynyt vasta poistumisvaiheessa. :roll:

Talla saat siten katevasti selitettya miksi ambutati voi seisoa toisen jaljen paalla sita sotkematta ja lisaksi miten yhdesta kengasta riittaa verta viela housuun ja kahteen askeleleeseen kuistille.

Aika luokille sita kylla joutuu meriselittaja vaantymaan, etta saa sen hupun vasemman jalan pidettya vereentymattomana. Pakkohan sita on kuitenkin yrittaa, kun silla ulkona olleella tuolilla ei edelleenkaan ollut verta.

Mikset muuten lisannyt niita muita askelkuvioita--- niita siina arkun edessa -- siihen piirustukseen kuten jo useamman kerran pyysin, kissankokoisin kirjaimin? Pitaako kirjoittaa sama sinisella?

Et kai siksi jata pois kun ne eivat sovi tuohon sun kahden askelen kuvitelmaasi? Annelinkaan hatyyttamiseen nuo askelet eivat sovi kun jaljet suuntautuvat ikkunaan eivatka olohuoneeseen pain.
Jaljista paatellen huppu on lahinna tanssahdellut siina sangyn paadyssa sorkkarautansa kanssa ja peilannut itseaan ikkunasta.

Vahan niinkuin nain.
http://www.youtube.com/watch?v=ZXMa5rDmmrI

Mikas siina muuten mutta kun se eka kaikkein verisin jalki Jukan luota tuohon ekan verisen jaljen kohtaan puuttuu.

Mistas siihen kenkaan oli se eka veri (se jo ambunaisen alla ollut jo kuivahtanut) muuten yleensakaan tullut? Naakan teesihan (ja sinunkin?) oli kaikki nama vuodet, ettei lattialla ollut astuttavaa lammikkoa ennenkuin Jukka sai astalosta?

Vai oliko se sun teoria itse asiassa, etta huppu veresti kenkansa vasta kun potkaisi Jukan kumoon?? Talloin huppu siis seisoi sorkkarautansa kanssa jossain Jukan lahella- vasemman jalan varassa-- potkaisi Jukkaa oikealla ja samalla pyorahti kevyen 180 asteen balettipiruetin tukijalan varpaiden varassa (sangynpaadyn yli ojentaen) niin etta jatti ekan verisen askelen vasta siihen lahes arkun eteen?

Mitas jos ne Zemin kuulemat askeleet/Turren sydamenlyonnit onkin balettitossujen kopsetta?

http://www.youtube.com/watch?v=tQU7ZZ2i ... ure=relmfu
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Kun nyt verisestä kengänjäljestä puhutaan, niin enpä malta olla laittamatta tähän siitä th/oh oviaukon kohdilla olleesta liukumajäljestä.

Alkupuolen tutkinta totesi sen kengän syrjän aiheuttamaksi (tästä oikeudessa todistelut). Nyt tästä tehtiin uusia rekokokeita joista Tauru on lausunnon johtopäätöksenään jotenkin että 'kenkää on käytetty mutta kenkä ei ole ollut jalassa vaan kädessä...' :D

Alla ensimmäinen kuva on tutkinnan alkuajoilta joissa määriteltiin kengän pohjakuviointia.


Kuva
(lähde: poliisi)

Voi havaita että että näinhän se on, kun aitoon jälkeen vertaa...
Kuva
(lähde: Satakunnan Kansa/Et-ptk)

Näihin uusiin rekonstruktioihin, joissa tutkittiin kyseistä liukumajälkeä, on valittu täysin erilainen kengän pohjakuvio:

Kuva
(lähde: Et-ptk, lisätutkinta 2011-2012)

Mitä tälläsillä, väärin välinein tehdyillä rekonstruktioilla on todistearvoa, ei mitään..
Vähän jopa tuntee myötähäpeää tälläisistä tutkimuksista.


-
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tara »

Kun etsittiin paluujälkeä tuosta liukumajäjestä, niin sillä ei ole mitään väliä mikä kuvio kengänpohjassa on.
Paluujälkeä ei löytynyt. Siellä tämä on selitetty 2012 vapautetussa matskussa.

Jos jälki, se liukumajälki, oli jostain kengästä, se olisi jättänyt jonkinlaisen paluujäljen paluusta takaisin takkahuoneeseen. Mutta kun ei vaan sellaista löytynyt.

Siitä on tullut varmaan mieleen monenlaista: 1) liukujälki ei ole kengästä 2) huppu palasi takaisin yhdellä jalalla pomppien, sillä jossa oli veretön kenkä.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
zem
Rico Tubbs
Viestit: 1223
Liittynyt: Pe Marras 16, 2012 4:41 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja zem »

Tara kirjoitti:Kun etsittiin paluujälkeä tuosta liukumajäjestä, niin sillä ei ole mitään väliä mikä kuvio kengänpohjassa on.
Paluujälkeä ei löytynyt. Siellä tämä on selitetty 2012 vapautetussa matskussa.

Jos jälki, se liukumajälki, oli jostain kengästä, se olisi jättänyt jonkinlaisen paluujäljen paluusta takaisin takkahuoneeseen. Mutta kun ei vaan sellaista löytynyt.

Siitä on tullut varmaan mieleen monenlaista: 1) liukujälki ei ole kengästä 2) huppu palasi takaisin yhdellä jalalla pomppien, sillä jossa oli veretön kenkä.
3) hupun tukijalka petti, kaatui, kääntyi kontalleen,
nousi palasi ... tms. -- ei synny kengänjälkiä.

Mikä lienee neljäs selitys, Tara(ntula) -- heh ?
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tara »

zem kirjoitti:
Tara kirjoitti:Kun etsittiin paluujälkeä tuosta liukumajäjestä, niin sillä ei ole mitään väliä mikä kuvio kengänpohjassa on.
Paluujälkeä ei löytynyt. Siellä tämä on selitetty 2012 vapautetussa matskussa.

Jos jälki, se liukumajälki, oli jostain kengästä, se olisi jättänyt jonkinlaisen paluujäljen paluusta takaisin takkahuoneeseen. Mutta kun ei vaan sellaista löytynyt.

Siitä on tullut varmaan mieleen monenlaista: 1) liukujälki ei ole kengästä 2) huppu palasi takaisin yhdellä jalalla pomppien, sillä jossa oli veretön kenkä.
3) hupun tukijalka petti, kaatui, kääntyi kontalleen,
nousi palasi ... tms. -- ei synny kengänjälkiä.

Mikä lienee neljäs selitys, Tara(ntula) -- heh ?
Ketterä mies meni kontalleen? Noh, liukasta oli. Oliko lähettyvillä veristen käsien jälkiä?

Ei ihan OT: Onko sinulla mahdollisuutta lukea viikonlopun Iltalehteä? Joutsenlahdesta artikkeli.

kollega: - Hän suuttui aina, kun joku esitti, että vaimo voisi olla tekijä....osa kollegoista kuvailee häntä narsistiksi ja häikäilemättömäksi persoonaksi... 'Yksinäinen ratsastaja, joka ei anna muiden vaikuttaa mielipiteisiinsä'... pitää ympärillään kuppikuntaa, myötäiljöitä..Jotkut ovat toki toista mieltä. ..'Juhan ei tarvinnut hakea naisseuraa, naiset hakeutuivat hänen luokseen..

mutta en nyt tuosta Auer-tutkijasta enempää. Kiirettä pitää. Laitan jos ehdin myöhemmin koko kuvan huonoina valokuvina jonnekin.

Tässä henkilössö on syy miksi tätäkin jauhamista jatketaan, ja tarantelloista löydät tietoa muualta.

Keskustelijoihin kohdistuvat utelut ja vihjailut ym kysymykset ovat kiellettyjä: OT: Yritätkö yllyttää chattaamaan? Miksi minuun takerrut... nikki kuin nikki.. Kerran minulla oli yhdellä palstalla hetken aikaa nikkinä spoo, otin sen Espoosta!
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
huippumies
Roger Murtaugh
Viestit: 872
Liittynyt: Ke Maalis 07, 2012 9:59 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja huippumies »

Lentävää, pomppivaa, ninjatemput hallitsevaa huppista täällä onkin jo ehdoteltu, muttei konttaavaa :mrgreen:

Jos huppis konttasi, missä veriset hanskanjäljet?
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tara »

..lisäys ed postiini. Siis laitan tänne tai jonnekin ko IL JJ-artikkelin valokuvina, saamme kokokuvan hänestä, tai ainakin jotain lisää siihen mitä ennestään tiedetään. IL:ssa nimenomaan kuvaillaan jj:ea henkilönä. Vaikea sanoa, kumpiko jutussa on pääasia, Ulvilan surman eli ns Auer-tutkinnan pieleen meno vai syyt miksi niin kävi. Molempi parempi.

kiiruspäivä mulla.. viihtykäämme, puolin ja toisin.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Vastaa Viestiin