Äiti surmasi vauvansa Helsingissä 3.10.2011

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Rokkijäbä
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Pe Syys 03, 2010 10:34 pm

Re: Äiti surmasi vauvansa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Rokkijäbä »

No kappas, mikähän mahtaa olla kun ei koraani toiminutkaan..

Allahin tahto. :evil:
,,;`Rikollinen mieli, hyvä mieli!`;,,
Hans-Peter Haulikko
Hetty Wainthropp
Viestit: 486
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 3:03 am
Paikkakunta: Holjakoski

Re: Äiti surmasi vauvansa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Hans-Peter Haulikko »

olin siis oikeassa, että kulttuuritapaus. se ei ollut vaikea päätellä, koska media antoi siihen erittäin selkeät merkit. täytyy vain osata lukea rivien välistä, joka tosin on nykyään helppoa.
Juliet Jones kirjoitti: Huomautuksena vielä, että lääkärissä olisi toki pitänyt tehdä pikaisesti ls-ilmoitus ja ilmoitus poliisille, jos vammoja tarkastettaessa isä tunnusti tehneensä vauvalle jotakin väkivaltaista. Vauva huostaan ja heti, ja olosuhdeselvitys, niin tässä tapauksessa olisi kuulunut tapahtua.
tuohon sanoisin, että ilmeisesti rasismin pelko estää tekemästä tulevaisuutemme voimavarojen "sairaasta" kulttuurista ilmoituksia yhtään mihinkään. jos "yötimo" hakkaa lastaan ja vaimoaan, niin se on kulttuuria, ei rikos asia, näin ainakin kukkahattu osastot, eli vihreät ja muut ammattipellet väitää.
"näin mä ajattelen, mä oon maalaispoika"
aga
Adrian Monk
Viestit: 2763
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Äiti surmasi vauvansa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja aga »

Hans-Peter Haulikko kirjoitti:olin siis oikeassa, että kulttuuritapaus. se ei ollut vaikea päätellä, koska media antoi siihen erittäin selkeät merkit. täytyy vain osata lukea rivien välistä, joka tosin on nykyään helppoa.

tuohon sanoisin, että ilmeisesti rasismin pelko estää tekemästä tulevaisuutemme voimavarojen "sairaasta" kulttuurista ilmoituksia yhtään mihinkään. jos "yötimo" hakkaa lastaan ja vaimoaan, niin se on kulttuuria, ei rikos asia, näin ainakin kukkahattu osastot, eli vihreät ja muut ammattipellet väitää.
Kyllä se "yhdys sana ammatti pelle" on se, joka perusti itselleen hiljattain oman ketjun tänne foorumille...
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Äiti surmasi vauvansa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Olipas kurja tapaus. Miten ihmeessä ei ole tehty ls-ilmoitusta jos mies on jo aiemmin tunnustanut tehneensä jotakin lapselle? Tässä tapauksessa mielestäni suku ja mies ovat ne syylliset, he ovat nähneet ettei lapsenäiti voi hyvin mutta ovat antaneet tilanteen vaan jatkua.
i_i
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: Ma Loka 22, 2012 6:22 pm

Re: Äiti surmasi vauvansa Helsingissä 3.10.2011

Viesti Kirjoittaja i_i »

Luulisi tosiaan, että lääkäri tekisi lastensuojeluilmoituksen, jos isä myöntää riepotelleensa pikkuvauvaa kädestä. :shock: Eikö lääkäreillä ole nykyään ihan lain mukaan velvollisuuskin tehdä ilmoitus, jos epäilevät, että lasta kaltoinkohdellaan. Olisi kiinnostavaa tietää, miksei tämä tapaus ole herättänyt lainkaan epäilyjä.

Uutisoinnista ymmärsin, että ensimmäisen tukahduttamisyrityksen jälkeen lapsi ei välttämättä ole ollut sairaalahoidossa, vaan ambulanssi on käynyt kotona ja sen kummempaa hoitoa ei ehkä ole siis tarvittu. Tällaisessa tapauksessa ymmärrän paremmin, jos hoitohenkilökunnan hälytyskellot eivät ole soineet. Tapaushan on voinut edetä vaikka jotakuinkin näin: Isä yllättää äidin tukahduttamasta lasta -> soittaa häkeen ja kertoo, että lapsi nukkui kasvot kohti tyynyä ja hengittää huonosti -> ambulanssin saavuttua lapsi on jo toipunut -> ensihoitajat toteavat lapsen olevan kunnossa eikä jälkiä mistään tukahduttamisesta ole havaittavissa.
HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Äiti surmasi vauvansa Helsingissä 3.10.2011

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

i_i kirjoitti:Luulisi tosiaan, että lääkäri tekisi lastensuojeluilmoituksen, jos isä myöntää riepotelleensa pikkuvauvaa kädestä. Eikö lääkäreillä ole nykyään ihan lain mukaan velvollisuuskin tehdä ilmoitus, jos epäilevät, että lasta kaltoinkohdellaan. Olisi kiinnostavaa tietää, miksei tämä tapaus ole herättänyt lainkaan epäilyjä.
Pitäisi kai olla. En sitten tiedä vaikka ilmoitus olisi tehtykin niin mitä se olisi auttanut, kun sen vastaanottajan on Helsingin kaupungin lastensuojelu 8)
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6669
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Äiti surmasi vauvansa Helsingissä 3.10.2011

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Käykö kuten Ior Bockin tapauksessa: syyntakeeton, mutta kokenut ihmeparantumisen?
Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 76042.html

Vauvansa surmaamisesta syytetty äiti
päästettiin vapaaksi

Julkaistu: 22.4.2013 10:41, päivitetty: 22.4.2013 11:45

Helsingissä tyttövauvansa kaltoinkohtelusta ja surmaamisesta syytetty äiti ei mielentilatutkimuksen mukaan ymmärtänyt tekoaan. Hänet todettiin siinä syyntakeettomaksi.

Äidin epäillään toissa vuonna muun muassa pudottaneen vauvansa lattialle ja siitä muutamien viikkojen päästä tukehduttaneen vauvansa.

Äiti on myöntänyt teot mutta kiistänyt tahallisuuden ja ymmärryksen. Hän on vedonnut uupumukseen ja ahdistukseen. Käräjäoikeuden tammikuisen välituomion mukaan äiti on menetellyt rangaistavaksi säädetyllä tavalla.

Oikeus antaa ratkaisunsa torstaina.

Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä on vaatinut parikymppiselle äidille rangaistusta muun muassa taposta ja tapon yrityksestä tai vaihtoehtoisesti lapsensurmasta ja lapsensurman yrityksestä. Syytetty päästettiin maanantaina vapaaksi odottamaan oikeuden päätöstä.

STT
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Äiti surmasi vauvansa Helsingissä 3.10.2011

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Ihmeparantuminen on käräjäoikeuden mukaan tapahtunut (olisiko asialla samat KäT:t kuin päättämässä polttomurhan olevan erityisen raaka ja julma mutta ei törkeä.. toivottavasti hoviin menee ja tuomio edes vähän "korjaantuu"):
Äiti tukehdutti vauvansa - oikeus jätti tuomitsematta

Torstai 25.4.2013 klo 15.13 (päivitetty klo 15.44)

Helsingin käräjäoikeus katsoi äidin syyllistyneen surmaan, mutta jätti tämän syyntakeettomana tuomitsematta.

Helsingin käräjäoikeus antoi torstaina tuomion lokakuussa 2011 Helsingissä tapahtuneesta lapsen surmasta, josta syytettiin äitiä.

Oikeuden mukaan nainen syyllistyi vammantuottamukseen, lapsen surman yritykseen ja lapsen surmaan, mutta hänet todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi, minkä vuoksi hänet jätettiin tuomitsematta rangaistukseen.

Oikeus katsoi äidin kärsineen tekoaikaan synnytyksestä johtuneesta uupumuksesta ja ahdistuksesta, minkä vuoksi hän ei kyennyt säätelemään käyttäytymistään eikä ymmärtämään tekoaan.

Mielentilalausunnon mukaan syytetty ei enää mielentilatutkimuksen aikana ollut pakkohoidon tarpeessa, minkä vuoksi hänet päästetään vapaaksi.

Tukehdutti vauvan

Noin kolmen kuukauden ikäisen lapsen surma tapahtui äidin sukulaisen asunnossa Helsingin Kontulassa lokakuussa 2011.

Äiti tukehdutti vauvan kuoliaaksi tyynyllä, kun muut asunnossa olleet olivat lähteneet ulos.

Surma ei tullut varoittamatta, sillä nainen oli jo syyskuussa painanut tyynyä vasten lapsen kasvoja.

Elokuun lopulla äiti oli retuuttanut vauvaa kädestä pudottaen tämän lattialle.

Molemmilla aiemmilla kerroilla lapsi kuitenkin vietiin hoitoon, ja toisin kuin lokakuisen surmatyön kohdalla tämä onnistuttiin pelastamaan.

KALLE JOKINEN
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013042 ... 2_uu.shtml
Vastaa Viestiin