Suomalaismiehelle tuomio USA:ssa

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Vybz Kartel
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: To Tammi 03, 2013 9:14 pm

Suomalaismiehelle tuomio USA:ssa

Viesti Kirjoittaja Vybz Kartel »

Suomalaismies syytteessä Teksasissa: "Paljasti ja ahdisteli"

Perjantai 4.1.2013 klo 19.46

51-vuotiasta Teksasissa asuvaa suomalaismiestä syytetään lapseen kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Amerikkalaislehtien mukaan uhri on 16-vuotias tyttö, joka työskenteli miehen omistaman autoliikkeen vastaanotossa. Syytteessä on myös autokauppiaan 37-vuotias miesavustaja. Rikokset ovat syyttäjän mukaan sattuneet kolmena eri ajankohtana.

Tytön mukaan suomalaismies lähestyi häntä elokuun 15. päivä liikkeen sulkemisaikaan ja tarjosi energiajuomaa. Tyttö kertoo ihmetelleensä juoman outoa makua, jolloin suomalaismies myönsi hänelle juoman sisältävän alkoholia.

Tyttö kertoo, että maistettuaan energiajuomaa hän meni toimistoon, jossa sekä suomalaismies että hänen miesavustajansa koskettelivat häntä sopimattomasti.

Rahaa riisuutumisesta

Oikeuden dokumenteissa kerrotaan kerrotaan myös toisesta, myös elokuussa sattuneesta tapauksesta. Tällöin tytön mukaan mies tarjosi hänelle rahaa sitä vastaan, että saisi nähdä tytön alasti. Suomalaismies oli tarjouksensa jälleen kosketellut tyttöä sopimattomasti ja lisäksi myös paljastanut itsensä. Lopuksi mies oli antanut tytölle 200 dollaria.

Kolmannen kerran mies ahdisteli tyttöä lokakuun 17. päivä. Tällöin mies oli tytön kertoman mukaan johdattanut tytön autokaupan yläkertaan ja käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen. Tytön mukaan suomalaismies tarjosi hänelle jälleen rahaa. Tyttö kertoo saaneensa mieheltä yhteensä 500 dollaria.

Oikeuden asiakirjojen mukaan yksi autoliikkeen työntekijöistä oli kuullut suomalaismiehen kehuskelleen harrastaneensa seksiä tytön kanssa. Samainen työntekijä kertoi asiasta tytön vanhemmille.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013010 ... 9_uu.shtml

mitäs siru sanoikaan yhdessä topicissa että suomalaiset miehet ovat pedofiilejä?
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6675
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: IL: Suomalaismies syytteessä Teksasissa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Seksuaalirikossyytteitä ei ole vielä käsitelty, mutta Riku Melartin on nyt saanut tuomion yrityksestä lahjoa poliisia.
Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 35630.html

”Suomalaissankarille” pitkä
linnatuomio Yhdysvalloissa – taustalla
vielä synkempiä rikosepäilyjä


Julkaistu: 8.8. 7:09

Riku Melartin sai Yhdysvalloissa 11 vuoden vankeustuomion poliisin lahjonnasta, mutta edessä on vielä oikeudenkäynti epäillystä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Suomalainen liikemies Riku Melartin, 54, on saanut Yhdysvalloissa 11 vuoden vankeustuomion yrityksestä lahjoa poliisia.

Melartinin tuomio voi kuulostaa suomalaisittain ankaralta, mutta taustalla on paljon vakavampi rikosepäily, jonka selvittely on yhä kesken.

Melartinia epäillään muun muassa kahden alaikäisen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapseen kohdistuneesta siveellisyysrikoksesta sekä prostituutioon painostamisesta. Hänen epäillään myös hävittäneen todisteita ja pitäneen hallussaan kokaiinia.

Viime ajat autokauppiaana itsensä elättänyt Melartin ei ole Suomessa laajemmin tunnettu, mutta Texasissa hän on pieni paikallisjulkkis.

Itsevarmasta olemuksestaan tunnettu Melartin nousi kuuluisuuteen vuonna 2012, kun hänen uutisoitiin ottaneen sankarillisesti kiinni naapurinsa ryöstäjän Houstonissa.

Myös IS kertoi tuolloin Melartinin saamasta huomiosta, kun yhdysvaltalaiset tv-kanavat kiiruhtivat haastattelemaan häntä. Tarina oli kuin villistä lännestä: Melartin esitteli toimittajille Desert Eagle -pistooliaan, jolla hän kertoi ampuneensa varoituslaukauksen ennen kuin kaatoi ryöstäjän käsivoimin maahan.

– Huusin hänelle, että pysähdy tai ammun. Laukaisin maahan ja huusin täydellä äänellä, että pysähdy. Ehkä tämä antaa sellaisen pienen viestin näille kavereille: luulette, että on ihan OK tulla tänne ryöstämään kovasti työtä tekeviä ihmisiä, Melartin kuvaili tuolloin.

Ilta-Sanomat on tutkinut Melartiniin liittyviä poliisitiedotteita sekä häntä koskevia yhdysvaltalaisia oikeidenkäyntipapereita, joista paljastuu koko monimutkainen kuvio.

Melartinin nyt saama lahjontatuomio liittyy välillisesti isompaan rikosepäilyyn, sillä hänet oli vapautettu vankilasta 400 000 dollarin takuita vastaan odottamaan vuosina 2012 ja 2013 tapahtuneiksi epäiltyjen seksuaalirikosten oikeuskäsittelyä. Melartinilla oli seurantalaite sekä vaatimus pysytellä erossa päihteistä, mutta kesäkuussa 2014 hän jäi kiinni humaltuneena ratista.

Houstonin lähellä sijaitsevan Kemahin kaupungin poliisi pysäytti Melartin sen jälkeen, kun sivullinen henkilö oli ilmoittanut moottoritiellä liikkuvasta vaarallisesta autoilijasta. Melartin puhalsi liki kaksi kertaa sallitut promillet ja ryhtyi sen jälkeen tarjoamaan poliisille lahjuksia, mikäli tämä päästäisi hänet menemään.

– Poliisiauton sisäinen videokamera tallensi kolme rahantarjousta. Ensimmäinen oli kaksisataa dollaria, sitten kolmesataa dollaria ja lopulta kaikki laukusta löytyneet rahat, yli 1 800 dollaria, kerrotaan Kemahin poliisiaseman tiedotteessa.

Poliisin mukaan Melartin otti riskin joutua syytetyksi lahjuksen antamisesta sen vuoksi, että hän halusi välttää takuuvapaansa paljastumisen ja joutumisen takaisin vankilaan. Yritys ei kuitenkaan onnistunut, sillä poliisi ei ottanut lahjusta vastaan. Elokuun alussa texasilainen oikeusistuin tuomitsi hänet lahjonnasta 11 vuodeksi vankeuteen ja määräsi vielä 10 000 dollarin sakot.

Melartinin julkinen kuva tahraantui pian sankarillisen ryöstäjäpidätyksen jälkeen 2012. Poliisi teki ratsian Melartinin omistamaan Babes-strippariklubiin, ja hän sai syytteen luvattoman seksiyrityksen pyörittämisestä.

Tämän jälkeen paljastuivat epäillyt lasten seksuaaliset hyväksikäyttötapaukset. Syyttäjän mukaan Melartin houkutteli alaisuudessaan työskennelleen 16-vuotiaan vastaanottovirkailijan seksiin ja erilaisiin seksuaalisiin tekoihin antamalla tälle alkoholilla terästettyä energiajuomaa ja yritti vaientaa tämän rahalla.

Pian esille tuli toinenkin tapaus, jossa alaikäinen teinityttö ilmoitti joutuneensa Melartinin ja tämän työtoverin hyväksikäyttämäksi.

Melartinin seksuaalirikossyytteiden on määrä edetä oikeuskäsittelyyn Harrisin piirikunnassa Texasissa. Hän on kiistänyt syytteet ja katsoo joutuneensa kiristyksen uhriksi.

Arja Paananen
Jos seksuaalirikossyytteet menevät tuollaisenaan läpi, Melartin ei todennäköisesti enää koskaan tallaile vapaudessa.
Inhorealisti

Re: IL: Suomalaismies syytteessä Teksasissa

Viesti Kirjoittaja Inhorealisti »

Se olisi hyvä juttu. Jätkä vaikuttaa juuri sellaiselta ylimieliseltä, itsekeskeiseltä suurisuulta, jota karsastan yli kaiken.

Toinen hyvä juttu olisi, ettei tämä tampio olisi sukua Erkki Melartinille. Juhlamarssi Prinsessa Ruususesta ei ansaitse tällaista kompostin kärpästä Teosto-maksujen kerääjäksi...
inner circle
Harjunpää
Viestit: 296
Liittynyt: Su Joulu 28, 2014 5:13 pm

Re: IL: Suomalaismies syytteessä Teksasissa

Viesti Kirjoittaja inner circle »

Laihon ja Melartinin kiinteistösijoituksissa katosi sukulaisten ja sivullisten rahaa – Laiho: Minusta tuntui että Rikulle jäi pääomia

Texasissa vankilaan joutunut Riku Melartin ja valelääkäri Esa Laiho tekivät Yhdysvalloissa epäonnista kiinteistöbisnestä, jonka jälkeen syntyi idea väärennetystä lääkärintutkinnosta.

Texasissa poliisin lahjontayrityksestä 11 vuodeksi vankilaan tuomittu Riku Melartin on valelääkäri Esa Laihon vanha kaveri ja omistaa myös itsekin väärennetyn pietarilaisen lääkärindiplomin. Miehillä on takanaan myös monia yhteisiä liiketoimia, jotka eivät ole aina menneet parhaalla mahdollisella tavalla.

Laiho ja Melartin olivat molemmat mukana suomalaisen sijoittajaryhmän kiinteistöseikkailussa Texasissa 1980- ja 1990-lukujen taitteessa.

Joukko suomalaisia sijoitti Houstonissa noin neljäänsataan vuokra-asuntoon, jotka oli suunnattu paikallisille työläisille. Epäselvien tapahtumien jälkeen kiinteistöosakkeet päätyivät kuitenkin toisille omistajille ja sijoittajat menettivät rahansa.

Myöhemmin Suomeen jääneet muut sijoittajat joutuivat maksajiksi, kun pankit alkoivat karhuta käräjäoikeudessa saataviaan. Houstonin sijoitukset oli rahoitettu lainarahalla.

Kun Esa Laihoa kuulusteltiin poliisin esitutkinnassa valelääkäriepäilyjen vuoksi, Laiho kertoi menneensä Yhdysvaltoihin 1980-luvun lopulla harjoittamaan kiinteistöbisnestä nimenomaan Melartinin houkuttelemana. Laiho oli tutustunut Suomessa Melartiniin, joka oli sitten esittänyt idean kiinteistösijoituksista ja miehet olivat lähteneet Yhdysvaltoihin.

– Keväällä 1988 minä ja Riku keräsimme suomalaisilta sijoittajilta pääomia siihen aikaan noin 500 000 markan määrästä. Tämä oli tarkoitus sijoittaa Texasissa asuntojen ja pienten liikekeskusten ostamiseen.

– Sijoitimme suunnitelmien mukaan ja aluksi meni ihan hyvin, ja osa sijoittajista (tuttavia, ystäviä) sijoitti lisää. Rahaa taisi olla sijoittajilta yhteensä jopa miljoona markkaa. Sitten Jenkeissä tuli pieni lama ja sijoitukset lähtivät alamäkeen. Minulta meni kaikki ja samoin sukulaisiltani, Laiho kertoi esitutkinnassa vuonna 2012 Suomen poliisille.

Jotain jäi kuitenkin jo tuolloin kaihertamaan kaverusten välille. Sittemmin miesten välit menivät kokonaan poikki.

– Minusta tuntui, että Rikulle jäi pääomia. Siitä alkoivat myös riidat, ja sijoittajat kävivät Jenkeissa vaatimassa selvitystä siitä, mihin rahat ovat kadonneet, Laiho kertoi poliisille.

– Sijoittajat menivät USA:ssa myös oikeuteen saakka, mutta tuomari ei ottanut asiaa käsitelläkseen. Varat oli sijoitettu veroparatiisiin, josta niillä ostettiin sijoitettavia kohteita, Laiho selitti.

Laihon mukaan Melartin johti kaksikon kiinteistöbisneksiä.

– Kiinteistöbisnes oli minun päätoimeentuloni, muita töitä en tehnyt. Melartin oli tässä päällikkönä ja itse olin vähän niin kuin huoltopuolella, josta sain pientä palkkaa ja asunnon Houstonissa, Laiho kuvaili.

Kiinteistöbisnesten kariutuessa kaksikko keksi idean hankkia väärennetyt lääkärindiplomit Venäjältä.

– Kun alalla alkoi mennä huonosti niin aloin harkita lääkärinuraa yhdessä Riku Melartinin kanssa... Riku kertoi, että hän oli jo aiemmin tutustunut Pietarista valmistuneisiin venäläisiin lääkäreihin, jotka tarjosivat madollisuutta hankkia heidän kauttaan diplomin, Laiho kertoi esitutkinnassa.

– Riku lupasi hankkia kaikki tarvittavat Venäjältä. Riku lähti Venäjälle ja myöhemmin ilmoitti, että kaikki asiat ovat siellä koulun (Pavlovin) kautta hoidettu ja ovat kunnossa. Riku kertoi, että yhteyshenkilönä toimi tällainen Denis Dubrovin Pavlovin lääketieteen instituutissa, Laiho selitti.

Kun Suomen poliisi yritti sittemmin etsiä Denis Dubrovinia Venäjän poliisille tehdyn virka-apupyynnön avulla, tämän nimistä henkilöä ei löytynyt Pavlovin lääketieteellisestä yliopistosta.

– Minä olen tavannut tällaisen herran Venäjällä Pavlovissa, joka väitti olevansa Denis Dubrovin, Laiho vastasi ja kertoi käyneensä itsekin sittemmin Pietarissa väärennetyn diplomin hankinta-asioissa.

Poliisi kysyi Laiholta myös, kuka keksi alkujaan idean väärennetyistä pietarilaisista papereista: Laiho, Melartin vain joku muu.

– Kyllä se Melartin oli, Laiho vastasi.

Arja Paananen

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 35842.html
Vastaa Viestiin