8-vuotiaan Eerikan murha, Helsinki 2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Outo Enkeli
Sabrina Duncan
Viestit: 362
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 12:21 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Outo Enkeli »

IceQueen kirjoitti:
Kainonsorttinen kirjoitti:
Outo Enkeli kirjoitti: Korvaussummien suhteen on vähän niin ja näin. Ei se äitikään "hyödy" mitään siitä, että saa parikymmentä tonnia korvauksia. Vai helpottaako se oloa? Olisiko olo kamalampi, jos ei tuomittaisi korvauksia? Olen aina hiukan ihmetellyt, että millainen summa korvaa oman lapsen menetyksen. Kaikkihan eivät välttämättä mitään rahallista korvausta vaadikaan. Mutta jos ajattelee kysymystä "mikä olisi sopiva korvaussumma kärsimyksistä nyt, kun olette lapsenne menettäneet...." Onhan se vähän.. noh, absurdia?
Yleisesti ottaen näen asian niin, että vanhempi saisi surra rauhassa. Mahdollisesti työpaikka lähtee myös alta. Lisäksi ajatus siitä, että korvausvelvollinen työelämään (jos mahdollista) päästyään on ns. naimisissa tapauksen kanssa istumisen jälkeenkin ja maksaa siitä pitkään tuntuu ainakin minusta kivalta ajatukselta varsinkin tässä tapauksessa. Tästä syystä korvaussumma saisi olla suurempi. 15k ei ole suuri summa, puolen vuoden tili tavalliselle tallaajalle. Summan tulisi olla sellainen, ettei maksaja lähes tulkoon heti linnasta päästyään hae vehosta mersua ja osta omistusasuntoa (voidaan myös lukea moneen moneen vuoteen).
Hmm. Nyt on mennyt muuten lainaukset väärin. Nuo ei ole minun "kynästä", eikä päästä lähteneitä sanoja, eli tuo lainaus ei ole minun kirjoittamaa tekstiä Voisiko kirjoittaja korjata virheensä, koska en ajattele noin, niin en tahdo noita tekstejä muka omikseni. No virheitä syntyy. Tuskin tuota väärin on tahallisesti laitettu.
el músculo pierde su significado cuando la pólvora se inventó. Así que en lugar de hormonas, comprar un arma buena. por lo que no engañan a nadie que no comprende esto, pero al darse cuenta de esto debe ser un poco desordenado
debbie

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja debbie »

Virhe tehtiin siinä vaiheessa, kun lapsi palautettiin lastenkodista isälle. Miksi ihmeessä isä halusi tytön luokseen? Miksi ihmeessä siihen suostuttiin, kun ei ollut mitään syytä?
Isä asui ahtaassa yksiössä, mutta lupasi etsiä isompaa kämppää, entä sitten? Tuskin se kaksio tai kolmiokaan olisi lasta suojellut.
Kotona aikaansa kulutti nainen, ihan junttisuomalaisen näköinen, jonka henkilöllisyydestä olisi pitänyt ottaa selvää varsinkin, kun hänen jo tiedettiin kohdelleen lasta huonosti.

Luin jostain, että Eerika oli aloittanut koulunkäynninkin huithapelisti myöhässä. Ekaluokkalaiselle olisi tärkeää aloittaa samaan aikaan muiden kanssa. Ja neljän kilsan koulumatkan hän kulki yksin, vaikka koulustakin sanottiin, että matka on liian pitkä niin pienelle. Koko ajan lasta siis yritettiin puolustaa, mutta kaikessa oli lopultakin etusijalla se, että isä tahtoi lapsen taas sinne sikolättiinsä.
Miksi?
Nauttivatko he lapsen kiusaamisesta? Oliko siellä liian tylsää ilman lasta?
Mitä enemmän tätä kelaa, sitä enemmän ottaa päähän.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1930
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja jmit »

"No Sirpa on siinä vaiheessa yli 60-vuotias, josko puhtia ei enää olisi tai tuskin enää flaksi käy nuorempien miesten suhteen."

Siis saman ikäinen kuin Aino Nykopp.
Indrid Cold
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 5:54 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Indrid Cold »

reimareipas kirjoitti:
jmit kirjoitti:Kuunneltuani ääninauhat ja perustuen pitkään valelääkärikokemukseeni lausun asiassa seuraavaa:

Sirpa Laamanen ei ymmärrä tekoaan. Hänelle ihmishenki on saman arvoinen kuin tiskirätti, siis käytetty tiskirätti. Laamanen kuuluisi ehdottomasti pakkohoitoon. Sama diagnoosini koskee muuten myös Jammu-setää. Hän joutui oikeusmurhan kohteeksi, kun mieleltään sairas ihminen laitettiin vankilaan. Sitten virhe tajuttiin ja vankilan jälkeen laitettiin mielisairaalaan loppuelämäkseen, kun olisi pitänyt laittaa jo alkujaan. Tällä tavoin mieleltään sairaita ei saa vankilaan laittaa, vaikka ei heitä voi mielisairaalassakaan parantaa.
Samaa mieltä. Lisäisin vielä, että ne jotka iloitsevat siitä että nämä tuomitut - sen lisäksi että saivat pitkät tuomiot, joutuvat olemaan koko ajan väkivallan pelossa - eivät ole millään muotoa parempia kuin nämä kaksi.
Näin juuri. Surullinen on pikkutytön julma kuolema, mutta vielä surullisempaa on jälleen kerran huomata, kuinka niin moni vapaa ja normaalina itseään pitävä ihminen on valmis samanlaisiin julmuuksiin kuin nyt elinkautiseen tuomittu kaksikko.
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3634
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Flakseista tuomion jälkeen en tiedä, mutta aika tavallisen näköinen tätihän tuo Laamanen on. Tarkki on varmaan ainakin alkuvaiheessa myhäillyt partaansa, kun on saanut oikein lääkärisnaisen iskettyä. Minäpä melkein luulen, että Tarkille on jossain vaiheessa paljastunut ainakin jollain tasolla tuo suuri kusetus, eipä vaan ole ollut munaa myöntää sitä itselleen saatikka muille. Olisihan se nyt ollut noloa, kun kerran kaikkien silmissä hän oli jo noussut päihde- ja töppäilykierteestään kunnon työssäkäyväksi, lapsensa huoltajuuden saaneeksi ja lääkärin kanssa seurustelevaksi mallikansalaiseksi . Kummankin murhaajaosapuolen valheille perustuvaksi tietämää elämää jatkettiin ja rangaistuksen alati kiristyvästä ja hermoja rassaavasta tilanteesta kärsi hamaan loppuun saakka Tarkin lapsi.

Ihan mutuihin perustuva psykologinen arvio tekijäpariskunnasta: Kummatkin ovat empatiakyvyttömiä itsekeskeisiä paskoja.
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
awa
Angus MacGyver
Viestit: 6562
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja awa »

reimareipas kirjoitti: Lisäisin vielä, että ne jotka iloitsevat siitä että nämä tuomitut - sen lisäksi että saivat pitkät tuomiot, joutuvat olemaan koko ajan väkivallan pelossa - eivät ole millään muotoa parempia kuin nämä kaksi.
Eipä tuo paljon sureta jos joutuvat vankilassa huonosti kohdelluksi, ja uskallan sanoa, että olen monellakin muotoa parempi ihminen kuin nuo kaksi iljetystä. No - ehkä sillä vankilassa on joku reipas "parempi ihminen" joka jeesustelee ja hoivailee -nyt minä teidät rakkaudella ja anteeksiannolla parannan
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Aika outo ajatusmalli reimareippaalla :roll: Itsekin väitän kyllä samoin kuten esimerkiksi awa tuossa edellä, että koen olevani paljonkin parempi ihminen kuin nämä kaksi murhaajaa ja kiduttajaa. Aivan sama kuin olisi sitä mieltä että esimerkiksi Saddam Husseinin ja Osama bin Ladenin, Jammu Siltavuoren jne.. kuolemasta iloitsevat väkivallan vastustajat eivät ole parempia ihmisiä kuin kyseiset herrat.
Itse en ainakaan ketään ole koskaan tappanut enkä edes pahoinpidellyt tmv. joten voin hyvillä mielin väittää olevani jopa puhdas pulmunen jos verrataan Touko Tarkkiin ja/tai Sirpa Laamaseen.
Narsistinvihaaja
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ke Maalis 06, 2013 11:24 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Narsistinvihaaja »

Eihän Sirpa halua kuin hilpeästi vastaten yrittää vielä saada tuossa kuulustelunauhalla tuomarinkin vakuuttumaan omasta "hyväntahtoisesta kasvatusmetodistaan".
Kyllä se ymmärtää mitä on tehnyt,mutta ei koe olevansa syypää siihen,syyttää lasta.
(eikö psykot toimi näin,aina vika jossain muussa).
Tarkki on myös ollut niin kostonhimoinen äitiä kohtaan,(koska ei saanut tavata lasta pienenä)että pikku-Eerika on jäänyt kakkoseksi.Tarkki on vain käyttänyt Eerikaa koston välineenä äidille.
Saanut Eerikan lapsilisät ym ja siis hyötynyt taloudellisesti.
Se mitä ihmettelen tosiaan,että Eerika on palautettu Meripihasta isälleen,koska isä halusi.(tai vastusti Eerikan lisäaikaa Meripihassa)
Eikö nimenomaan lastensuojelun idea ole että he tekevät päätökset eikä kyseenalainen vanhempi.
Ihmettelen suuresti,että jotkut täällä ei ymmärrä sitä vihaa,minkä nuo kaksi ihmishirviötä ansaitsevat.Yritetään väittää että jotka heille toivovat pahaa ovat samanlaisia.
Ehkä olen sitten samaa kastia,jos en pystyisi millään tavoin kiduttamaan lasta ja puolustuskyvytöntä.Edes henkisesti.
En koe huonoa omaatuntoa,että toivon näille kahdelle todella rankkaa loppuelämää.
Toivon myös että joku hautaa nää arkussa elävältä nippusiteissä.En silti pystyisi tekemään sitä itse.Ei,en koe itseäni samanlaiseksi kuin nämä kaksi,pahoittelen.
Trust no one....
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Indrid Cold kirjoitti:

Näin juuri. Surullinen on pikkutytön julma kuolema, mutta vielä surullisempaa on jälleen kerran huomata, kuinka niin moni vapaa ja normaalina itseään pitävä ihminen on valmis samanlaisiin julmuuksiin kuin nyt elinkautiseen tuomittu kaksikko.
Mitäs tämä nyt sitten tarkoittaa? Että minä, joka en kykene tuntemaan empatiaa noita lapsentappajia kohtaan, olisin kuitenkin itse valmis julmasti kiduttamaan lastani ja sen päälle vielä tappamaankin?

Ei ole vielä käynyt mielessä :roll: Monilapsisessa perheessämme on nähty kiukkua ja temppuilua ajoittain jopa runsaastikin lasten ikävaiheista riippuen, muttei ole vielä tullut mieleen tukehduttaa heitä kuoliaiksi.

Uskoisin olevani jossain määrin edelleen parempi ihminen kuin Tarkki ja Laamanen ovat. Vaikka jopa toivoisin noille hirviöille jonkinlaista omakohtaista kokemusta siitä mitä on olla alistettu ja avuton ja kidutettu.
Narsistinvihaaja
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ke Maalis 06, 2013 11:24 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Narsistinvihaaja »

Mitenhän muuten on,vieläkö lempi noilla kahdella leiskuu? En tiedä vankilakäytännöstä mitään,eli saavatkohan koskaan tavata?
Kai se on jo käynyt niin kuin Steen Christensenin tapauksessa,että rakkauskirjeitä näille hulluille satelee.
Mitenhän sekin menee,onko näille(jos ovat eristyksessä)mahdollisuus tavata ikinä ketään?
Toivottavasti ei.
Trust no one....
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Täällä on keskusteltu Laamasen esiintymisestä oikeuskäsittelyssä ja rekonstruktiossa. Tulee mieleen, että Laamanen olisi elänyt elämänsä tähtihetkiä päästyään huomion keskipisteeksi. Hän on saanut esiintyä ja esittää tekemisiään, häntä on kuunneltu hyvin tarkasti hänen puhuessaan. Laamanen pääsi pääosaan joka kerran, kun häntä haluttiin kuulla. Ehkä siksi ääni on reipas ja pirteä: hän on ilahtunut saatuaan viimein kaipaamaansa huomiota.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1930
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja jmit »

Juliet,

Mietin itse millaisessa tilanteessa käyttäytyisin kuten Laamaska. Tällaisessa:

Olisin viranomisten kuultavana kun olisin silminäkijä tapauksessa, jossa meteoriitti on saapunut ilmakehään törmäten maahan aiheuttamatta mitään henkilövahinkoja. Kuvaisin ystävällisesti ja innostuneesti tapahtumaa juuri samaan tyyliin jopa puhuen kuulustelijan päälle.
mummo59
Remington Steele
Viestit: 202
Liittynyt: To Loka 04, 2012 10:38 am

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja mummo59 »

Kuva
Indrid Cold
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: To Helmi 05, 2009 5:54 pm

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Indrid Cold »

Juliet Jones kirjoitti:
Indrid Cold kirjoitti:

Näin juuri. Surullinen on pikkutytön julma kuolema, mutta vielä surullisempaa on jälleen kerran huomata, kuinka niin moni vapaa ja normaalina itseään pitävä ihminen on valmis samanlaisiin julmuuksiin kuin nyt elinkautiseen tuomittu kaksikko.
Mitäs tämä nyt sitten tarkoittaa? Että minä, joka en kykene tuntemaan empatiaa noita lapsentappajia kohtaan, olisin kuitenkin itse valmis julmasti kiduttamaan lastani ja sen päälle vielä tappamaankin?
Varmasti et omaa lastasi, mutta jonkun toisen lapselle sen soisit: "toivoisin noille hirviöille jonkinlaista omakohtaista kokemusta siitä mitä on olla alistettu ja avuton ja kidutettu" (Juliet Jones)

Hirviöilläkin on äidit ja isät, hekin ovat joillekin tärkeitä ja rakkaita. Mitä ajattelet vaikkapa Tarkin äidin ajattelevan siitä, että soisit hänen poikansa tulevan kidutetuksi?

Jos oma lapsesi joskus syyllistyy väkivaltaan, sallitko häntä rankaistavan samalla mitalla, oli sitten kuinka julmaa hyvänsä?
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2420
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: 8-vuotiaan tytön henkirikos, Helsinki 2012

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Indrid Cold kirjoitti:
Juliet Jones kirjoitti:
Indrid Cold kirjoitti:

Näin juuri. Surullinen on pikkutytön julma kuolema, mutta vielä surullisempaa on jälleen kerran huomata, kuinka niin moni vapaa ja normaalina itseään pitävä ihminen on valmis samanlaisiin julmuuksiin kuin nyt elinkautiseen tuomittu kaksikko.
Mitäs tämä nyt sitten tarkoittaa? Että minä, joka en kykene tuntemaan empatiaa noita lapsentappajia kohtaan, olisin kuitenkin itse valmis julmasti kiduttamaan lastani ja sen päälle vielä tappamaankin?
Varmasti et omaa lastasi, mutta jonkun toisen lapselle sen soisit: "toivoisin noille hirviöille jonkinlaista omakohtaista kokemusta siitä mitä on olla alistettu ja avuton ja kidutettu" (Juliet Jones)

Hirviöilläkin on äidit ja isät, hekin ovat joillekin tärkeitä ja rakkaita. Mitä ajattelet vaikkapa Tarkin äidin ajattelevan siitä, että soisit hänen poikansa tulevan kidutetuksi?

Jos oma lapsesi joskus syyllistyy väkivaltaan, sallitko häntä rankaistavan samalla mitalla, oli sitten kuinka julmaa hyvänsä?
Nämä tappajat ovat aikuisia, eivät lapsia vaikka ovatkin jonkun lapsia. En tiedä mitä Tarkin äiti ajattelee, eikä se minua suuremmin kiinnostakaan.

Jos minun lapseni syyllistyisi aikuisena tuollaiseen hirvittävään tekoon, miettisin missä kohtaa meni vikaan. Jos tapaus ja tapauksen tutkinta osoittaisi samaa mitä Eerika-keissinkin, eikä varsinaista vikakohtaa lapseni menneisyydestä tulisi selville (mehän emme tiedä Tarkista kaikkea ja Laamasen menneisyys taas on hyvinkin puhutteleva= mutta molemmat todettu täydessä ymmärryksessä olleiksi), en voisi tuntea myötätuntoa.
Kysymykset olisivat lähinnä (mikäli lapseni olisikin sairauden vuoksi vinksahtanut ja päätynyt tekemään äärimmäistä väkivaltaa), että näkyikö merkkejä, hainko apua lapselleni jne. Vika voisi olla myös minussa alunperin, esim. kasvatin hirviön.
Vastaa Viestiin