Sanna Pölönen,37v., avomies surmasi 28.3.2013, Joensuu

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

jarmo.janis kirjoitti:
elli72 kirjoitti:Voidaanko me olla 100 % varma siitä että mies on käyttänyt juuri akka sanaa? Ei mielestäni voida olla. Ylipäätään tuolle sanalla ei pitäisi niin hirveästi laittaa painoarvoa. Kukin käyttää mitä erilaisempia sanoja. Akka on voinut heidän tapauksessaan olla vaikka hellittelynimi.
Valitettavasti minulla ei ole mahdollisuutta säilyttää "puluja" pitkältä ajalta, mutta muistan "akka on kateissa" ilmaisun tulleen esiin lehdessä esiintyneen toimesta. Siis lehdessä esiintynyt olisi kuullut nyt epäilyksen alaisena olevan sanoneen että "akka on kateissa tai kadoksissa". Muistan myös kirjoitetetun että nyt syytteesä ollut olisi ollut silloin ärtynyt. Mutta ärtyminen saattaa todellakin toisin puolin ajateltuna johtua siitä, että puoliso on ottanut hatkat sanomatta mitään kertomatta minne menee. Pääpointti on kuitenkin se, että "akka kateisse/kadonnut" ei ole minun oma keksintöni vaan lehteen kirjoitettuna joltain kuultuna.
Edelleen muistuttaisin sitä että, vain viikkoja ennen tätä tapausta, oli kotoaan ritolat ottaneen naisen tapaus, jossa nainen löytyi autosta ilmeisesti itsensä tappaneena tai sairauskohtaukseen kuolleena.
Ja taas muttailen
Miksi sitten Sanna - Mariaa ei olla löydetty, jos häntä ei olla erikseensanottua huolellisuutta noudattaen kätketty ?
Hei hetkinen.
Eikös kadonneen sanottu toisinaan käyttäneen myös polkupyörää kulkuneuvona. Onko pyörä edelleen kateissa myös ?
Kyllä se ilmaisu "akka" taisi lehdessäkin olla mutta edelleenhän se tulee vähintään kahden ihmisen mahdollisen värikynän kautta eikä suoraan mieheltä.. Ei siis minkäänlaista varmuutta siitä mitä mies on todellisuudessa sanonut ja mihin sävyyn/millainen on ollut mieliala.

Itse en kyllä epäile miehen syyllisyyttä kauheasti, ihan pienestä ei vangita vahvemmalla perusteella ja poliisi tuntuu olevan henkirikoksesta varma nyt, ei ole sanottu esim että tutkitaan edelleen muitakin mahdollisuuksia vaan henkirikosta tutkitaan ja ruumista etsitään. Eli varmaan on sanonutkin akaksi, ei se yksinään kenestäkään silti murhaajaa tai edes narsistia tee.

Polkupyörästä en ole kyllä huomannut mitään mainintaa tämän yhteydessä? Täällä spekuiltiin että olisi ehkä polkupyörällä kulkenut töihin joskus mutta mitään uutista asiasta ei kai ole eikä Sannan ole poliisin mukaan uskottu lähteneen kotoa pyörällä.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja elli72 »

jarmo: En epäillytkään että sinä keksit sen akka sanan. Ajattelin ennemminkin että kyseinen naapuri on värittänyt asioita. Eikö se täällä lähtenyt liikkeelle nimenomaan naapurin viestistä? Mutta ei tuosta sen enempää, mielestäni siitä on turha jauhaa.

Polkupyörästä ei ole ollut hetkeäkään puhetta että olisi kateissa. Poliisi olisi varmasti sen kertonut jos olisi kateissa. Koska silloin olisi ollut epäily että Sanna on nimenomaan pyörällä liikkeellä. Se vaikuttaisi silminnäkijä havaintoihin.
mareritt
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Ke Kesä 25, 2008 12:21 pm

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja mareritt »

Minusta tuota akka-sanan käyttöä nyt turha spekuloida sen enempää. Joensuulaisena naisimmeisenä tuota sanaa kyllä kuulen enempi ja vähempi, eikä se mielestäni ole loukkaavaa tai mitenkään erikoistakaan.

Erikoista on kyllä se, että edelleenkään asia ei mitenkään etene :(
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Se on kyllä tosi sääli ettei asia etene. Tai eihän me voida tietää onko poliisi edennyt. Mutta jos poliisilla olisi tiedossa ruumiin sijaintipaikka, niin kai poliisi Sannan olisi jo löytänyt. Se viestii siitä ettei mies ole mitään tunnustanut. Vähän kyllä pelottaa että mies päästetään vapaaksi sunnuntaina.
Blue<3
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Su Huhti 21, 2013 6:33 pm

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja Blue<3 »

elli72 kirjoitti:Se on kyllä tosi sääli ettei asia etene. Tai eihän me voida tietää onko poliisi edennyt. Mutta jos poliisilla olisi tiedossa ruumiin sijaintipaikka, niin kai poliisi Sannan olisi jo löytänyt. Se viestii siitä ettei mies ole mitään tunnustanut. Vähän kyllä pelottaa että mies päästetään vapaaksi sunnuntaina.
En usko miehen sunnuntaina (vielä) vapautuvan. Juurikin tuo ruumiin puuttuminen voi olla yksi syy, kun ilmeisesti muuta näyttöä on. Pakkokeinolaki määrää vapauttamaan pidätetyn/vangitun heti, mikäli tutkimuksissa ilmenee syyttömyyttä puoltavia seikkoja. Mutta katsellaan mitä tapahtuu...
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Eukonkannon kisoja on kutsuttu ja kutsutaan (ainakin Kinnulassa, pohjoisessa Keski-Suomessa ja muualla Pohjanmaalla) myös nimellä akankantokisat tmv. mutta tuntuu että tämä koko prkl:n ketju on mennyt akattelu-ukottelu ketjuksi. Varmaan 10 sivua tuota sontaa jo, itselleni on ainakin kaikkien mielipiteet tulleet akka-sanan käytöstä selville ja liikaa siihen takerrutaan, ihan sama miten ukko nyt on asian ilmaissut. Voisiko tässä edes epätoivoisesti yrittää puhua aiheesta, joka on: "Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013" jos keskustella haluaa tai sitten olla kirjoittamatta??

Ja kyllä ukko vapaaksi pääsee, ei ruumista, ei rikosta. Erittäin vahvat oli näytöt Tauno Luukkalaa (Kangasala 1993) vastaan jo 2008 mutta ei ruumista ja ukko vapaaksi (nyt onneksi kiven sisällä kun ruumis löytyi v. 2011), Urho Laitistakin (Nastola v. 1972) vastaan näyttöä oli vaikka kuinka paljon mutta Hilkka Laitisen ruumista ei koskaan löytynyt joten rikosta ei tapahtunut ja Hilkka Laitista ei virallisesti kukaan surmannut. Pekka Tuukkasen (katosi Kinnulassa v. 2004) kohdalla myös todennäköisin syin pari kaveria vangittiin, näyttöä oli mutta ei ruumista joten ei myöskään rikosta, Pentti Puotiniemi, noin 20 vuotta sitten katosi, ei ruumista, ei rikosta. Antero Harjun (katosi 1990 Hämeenlinnassa) jutussa nostettiin syyte taposta teon tunnustanutta vastaan 2010 mutta syytetty kiisti oikeudessa ja näytöistä huolimatta, ei Harjun ruumista joten ei rikosta ja kaksi muuta henkirikoksen epäiltyä tekijää/avustajaa olikin jo kuollut, tätä listaa voisi jatkaa melkein loputtomiin.
Aikamoisen työn saa poliisi ja syyttäjä tehdä että saa Pulkkiselle haettua tuomion käräjiltä ja hovi viimeistään vapauttaa.
Ikävä sanoa näin pessimistisesti mutta näin tämä vaan menee että Pulkkinen marssii ennemmin tai myöhemmin (jos ruumista ei löydy) vapaana miehenä vapaaksi ja valtio maksaa vielä koppirahatkin päälle todennäköiselle tappajalle.
Viimeksi muokannut matlockb, Pe Touko 03, 2013 12:55 pm. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Hyvin on avokki ''murhainfonsa'' lukenut.

Jos olisi vähän enempi tietoa, voitais yhteistuumin kehitellä skenaarioita ja voisi sitten poliisikin resurssipulassa niitä hyödyntää. Ettei tarttisi jättää 20vuoden ajaksi roikkumaan tätäkin keissiä. ;)
Nuotio & Äreät Tiput
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Minunkin on pakko sanoa, ettei se akattelu tee kenestäkään murhaajaa. Käytetäänhän sanoja eukko ja ämmäkin. Ja eikös me naisetkin sanota miehiä joskus ukko tai äijä. Se riippuu tietty, miten sanoo. Äänenpainostahan huomaa, jos on vähättelyä.
Voipi olla, että syytön mies on häkissä. On niin käynyt ennenkin. Mm. Kuopion nailonsukkamurhista (tai ainakin toisesta) oli vangittuna syytön mies. Elämä oli sen jälkeen tuolla miehellä pilalla; oli leimattu, vaikka oli syytön.
Syyttömyyttä puoltaa se, että mitään uutta ei ole ilmennyt. Kun miehellä ei ole rikostaustaa, hän murtuisi hyvinkin äkkiä kuulusteluissa. Mutta kun niin ei ole käynyt, niin uskon, ettei ole tekijä.
Linnanvenkulat ovat eri asia. He eivät puhu mitään muutenkaan. Tutkijat saavat tutkia omassa rauhassaan. Tämä mies ei ole linnanvenkula.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja matlockb »

^^Näimpä, MissHolmes ;) eiköhän tämä "Joensuun Luukkala" ole tapaus Juutilaa seurannut enemmän tai vähemmän, näin voisin kuvitella, Pulkkinenkin on taustaltaan nuhteeton (vaikkakaan ei yrittäjä) mies kuten oli Luukkalakin aina vuoteen 2011 asti..

E: Atlanta: Ei se murtunut Luukkalan Taunokaan vaikka oli nuhteeton yrittäjä ilman aikaisempaa rikostaustaa (http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=12399).
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Jep, kovin olen Matlockbin kanssa samaa mieltä. Ei kaikki miehet murru. Enkä usko että syytön mies on vangittuna. Jotain hyvin konkreettista poliisilla kyllä on ollut kun mies on vangittu. Mutta pahoin pelkään että sunnuntaina pääsee kyllä pois. Siinä muuten voi olla naapureilla "hauskaa" kun ovat kertoneet juttujaan.

Atlanta: Jos kyse on narsistista, niin ei hän murru. Narsisti on aina oikeessa
Sohvapoliisi
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 4:10 pm
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja Sohvapoliisi »

matlockb kirjoitti: Voisiko tässä edes epätoivoisesti yrittää puhua aiheesta, joka on: "Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013" jos keskustella haluaa tai sitten olla kirjoittamatta??
Tässäkin aiheessa alunperin ihmetyttänyt, miksi otsikko on Sanna-Maria Pölönen, kun Maria on kaiketi hänen toinen nimensä eikä missään virallisessa tai epävirallisessakaan tiedotteessa kai ole mainittu Sanna-Mariaa väliviivalla.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Ei kai sillä nimen kirjotusasulla nyt ole niin suurta merkitystä. Tärkeintä olisi että poliisi löytäisi Sannan ja omaiset saisivat edes jonkinlaisen rauhan. Epätietoisuus on varmasti aivan kamalaa. Mitenköhän muuten on. Kuinka paljon poliisit kertovat omaisille. Eli jos kotoa esim ruumiskoira on saanut ihan selkeän vainun, ja poliisilla on syytä olettaa Sannan kuolleen. Kertovatko he epäilynsä omaisille?
Sohvapoliisi
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 4:10 pm
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja Sohvapoliisi »

On sillä merkitystä, jos on eukonkantokisoillakin. Tuntuu, että vähintään yhtä kamalaa kuin omaisille tämä epätietoisuus on elli72:lle.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

En tiedä, paljonko omaisille kerrotaan. Tuskin paljonkaan. Sitten kun homma on valmis, kerrotaan ja oikeudessahan ne ovat kaikkien kuultavina ja nähtävinä, ellei istuntoa pidetä suljetuin ovin.
Voipi olla, että epäilty pääsee vapaaksi. Silloin on naapureilla varmaan hiljaisuus kuin kusi sukassa. Ei enää tiedetä yhtään mitään. Jos ne nyt ensinnäkään naapureita olivat.
Ja toisekseen, toivottavasti eivät ole antaneet lehdille mitään lausuntoja. Turhaa juhlia ja hakea kuuluisuutta kenenkään onnettomuudella.

Se on totta, että narsisti on aina oikeassa, valitettavasti! Mutta mistä me tiedämme, onko tuo epäilty narsisti?
Tauno Luukkala ei murtunut, se on totta. Mutta hän oli bisnesmies. Varmasti oli ohivetoja ja pimitettyjä tuloja, mutta se ei kuulu tähän muuta kuin niin, että on oppinut sumplimaan ihmisten ja asioitten kanssa. Pokka on aina pitänyt, vaikka olisi petkuttanut ketä. Ja hän varmasti onkin narsisti.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
saippuakauppias
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: La Loka 03, 2009 7:10 pm

Re: Kadonnut Sanna-Maria Pölönen, Joensuu 28.3.2013

Viesti Kirjoittaja saippuakauppias »

Taas näitä kaikki sattumat tekijän puolella, eli kukaan ei ole nähnyt eikä hiisku mitään.
Vastaa Viestiin