Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
nihlist
Martin Beck
Viestit: 830
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 7:42 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja nihlist »

Ande kirjoitti:Oletteko tulleet koskaan ajatelleeksi, miksi puolustus toimii niin kuin toimii? Näin ulkopuolisesta vaikuttaa suorastaan avuttomalta, osaamattomalta ja kyvyttömältä.

Puolustus ei missään tapauksessa pyri kääntämään kiviä ja kantoja ulkopuolisen syyllisen tai edes sellaisen olemassaolosta vakuuttavien todisteitten löytämiseksi. Miksi?

Ehkä siihen on hyvä syy, eli puolustus tietää jotain sellaista, jota me emme tiedä. Hän pelkää kaiken aikaa jonkun luurangon romahtavan kaapista ja todistavan hänen päämiehensä syylliseksi. Sen estämiseksi hän suorastaan välttelee ratkaisevien todisteitten penkomista.
Eihän me muurariveljekset sellaisia ajatella, mehän toimimme kuin olisimme samassa veneessä, manner soutaa hiki hatussa ja minä muuraivelivalkama pidän perää ja välillä vaihdamme paikkoja.

Välillä otamme veneeseen hauskaa pitämään jonkun hyvän tuojuomarin,, niin teatteri taas jatkaa kulkua.

Ällös pelkää orjakansa, kyllä oikeus ja isoveli valvoo puolestas.
nihlist
Martin Beck
Viestit: 830
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 7:42 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja nihlist »

Pardon kirjoitti:Ande, tuo on yksinkertainen selitys. Kukaan joka katsoo juttua vähän objektiivisemmin (en nyt puutu äärinäkemyksiin) ei kiistä etteikö tuossa rikospaikkatutkinnassa ja siinä että jääräpäisesti jätettiin AA epäilyn ulkopuolelle ollut paljon vikaa. Minusta on ajanhukkaa vääntää siitä asiasta.

Sen sijaan käsitys siitä, mikä riittää tuomioon on muuttunut huomattavasti. Kaikista alun töppäilyistä huolimatta AA tuomittiin ihan aluksi. Jos hovi olisi tämän vahvistanut, se olisi ollut siinä.

Kun kaikki lehdet ja tv-ohjelmatkin jauhaa niistä alun puutteista, niin en ymmärrä mikä niissä enää kiinnostaa. Toinen vähintään yhtä oleellinen vaihe saa lähes nollahuomiota. Se miten syyttäjä mokasi hovissa 2011 ja mitä siitä seurasi. Seuraukset ovat järkyttävät, voitaisiin puhua jopa vääristä todisteista. Kenties lsh-tuomiokin perustuu väärennöksiin (tai tahallisen liioittelevaan ja yksipuoliseen tulkintaan hyvin kiistanalaisista todisteista). Koska AA:kin aikoo jatkaa tähän suuntaan, juttu ei varmaankaan ole vielä ohi. Tässä vaiheessa on siis paljon kysymyksiä, se alkuvaihe taas on minusta loppuun jauhettu.
Ei, kyllä alkututkimuksien ja muiden asioiden esiin ottaminen kannattaa, koska nythän väitetään eli heitellään paskavettä kaikkien alkututkintaan osallistuneiden päälle, sillä on erityinen tarkoitus ja se tarkoitus on vetää huomio pois niistä asioista jotka ovat tässä omituisia, esim. poliisien vääristelevät rekonstruktiot, kuvien ja muiden syyttömyyttä osoittavien tutkimusmateriaalien pimittäminen puollustukselta eli sanotaanko suoraan, että tässä pimitetään kansalta kaikista olennaisin.

Alkututkimus on ollut riittävän hyvä ja tarpeeksi laaja, te ette ihan kaikki tiedä mitä on tutkittu ja mitä ei.

Esim. kaikki miehen tai isommat kengät talossa tutkittiin ja haettiin sopivuutta jälkiin (eli osoitus siitä, että tutkittiin myös sitä mahdollisuutta onko Auer syyllinen, eikö vain?).

Se että media antaa harhaan johtavaa tietoa palvelee erityistä tarkoitusta ja se on myöhemmän tutkinnan suojeleminen ja vaikuttaa siltä, että tässä suojataan samalla jotain tahoa, sen kertoo myöskin jo syyttäjä joka sanoo että tutkinta on tällä hetkellä seis, eli murhaa ei tutkita eli aikaa vaan kuluu lisää.

Olisihan se alkututkinta saanut olla laajempi, olisi sillä ainakin torjuttu myöhäisemmät mölyt ja muut, mutta jos jo paikka kertoo kokeneille poliiseille ja rikostutkinnalle selvästi sen, että ulkopuolinen on ollut asialla, niin miksi yrittää vääntää kärpäsestä härkänen.

Huomatkaa, että Joutsenlahti käytti myös omaa aikaansa, eli tutki ilmeisesti niitä soittoja Porvooseen ja muita omituisuuksia jutussa.

Ilmeisesti Joutsenlahti alkoi olemaan oikealla jäljillä koska nostettiin kohu siitä kuvasta, oikeasti siitä kuvasta ei voisi ketään sillain tunnistaa ja eihän Aueri edes ketään oikeasti tunnistanutkaan, vaan oli ilmaissut, että tuo nyt on lähinnä, mutta varma en ole.

Miettikääpä asiaa siltä kantilta, että aikaa on ollutkin oikeasti lähempänä 10min kuin alle kahdeksan ja tuostakin ajasta Auer oli pääasiassa puhelimessa, lavastuksiin ei ollut aikaa ja tosiasiassa Jukka Lahti todellakin kuoli sen puhelun aikana, tallenteella kuuluvat Jukan huutamiset ja lisäksi kuvat jotka todellakin kertovat karun totuuden, Jukka Lahden päästä virrannut veri kertoo omaa kieltään tässä asiassa eli siihen tarvitaan vielä jäljellä olevaa verenpainetta jotta sitä ihmisestä ulos tulee edes ja kuollessa ihmisen verenpaine romahtaa äkkiä, se ei kestä puolta tuntia.

Lisäksi se mitä Amanda kertoo Jukan mumisseen, niin se mumina kuuluu myöskin tallenteella.
Lisäksi tallenteelta kuulee selkeästi lopulliset kuolemaan johtaneet iskut ja noita asioita ei voi kukaan kiistää ja jos kiistää, niin silloin on oma lehmä ojassa.
nihlist
Martin Beck
Viestit: 830
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 7:42 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja nihlist »

matahari kirjoitti:Oletko Sirpa sitä mieltä että tuomareille on esitetty joku "alpon" retusoima tallenne?
Siinä sitä on salaliittoteoriaa kerrakseen johon minä en usko. Kyllä se originaali siellä on ollut käytössä.
Ei se ole originaali, sieltähän on poistettu muka Amandan kirkaisu, niin nyt herääkin se kysymys, että onko Amanda todellakin kirkaissut KAKSI ERI KERTAA, koska tallenteelta kuullaan selkeästi Amandan KIRKAISEVAN tallenteen loppupäässä, niin täytyy ihmetellä MIKSI AMANDA KIRKAISEE KAKSI KERTAA?

Vai onko niin, ettei se alun tyhjä kohta olekkaan kirkaisu ollenkaan (ainakin mitä minä päättelen siitä kohdasta, niin se alkaa selkeällä huudolla isälleen, "iii" ja tyhjää.

Kyllä sen monikin kuulee jos vain viitsivät kuunnella.

Eli ei se tallenne todellakaan ole edes originaali ja lisäksi äänihutkija litteroinneissaan vääristelee selkeästi tallenteelta kuuluvat sanomiset ja huutamiset, siellä on todella paljon tavaraa, niin minun pitää oikein hämmästellä, että mikä vittu suomen kansaa vaivaa kun menevät tällaiseen halpaan teatteriin jolle en antaisi edes ö-luokan filmioikeutta.
Pardon
Jane Marple
Viestit: 1043
Liittynyt: Pe Tammi 07, 2011 4:35 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Pardon »

Nihlist, tietysti tuota näkökulmaa saat tuoda esille jos olet sen kannattaja. Oma havaintoni on, että sivummaltakin juttua seuranneet ovat sitä mieltä että surkea tutkinta. Tuskin tulee tämä käsitys paljon muuttumaan, niin veikkaisin.

Mutta käsitys AA: n syyllisyydestä surmaan tulee varmasti muuttumaan, jos lsh-tuomio kyseenalaistuu tai jopa peruttaisiin (en tiedä miten). Silloin ajatellaan, että jos kerran tyhmä poliisi tässä niin miksei myös toisessa jutussa ja tämä on AA:n etu.
Vespa velutina
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2012 8:41 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Vespa velutina »

Pardon kirjoitti:Oma havaintoni on, että sivummaltakin juttua seuranneet ovat sitä mieltä että surkea tutkinta. Tuskin tulee tämä käsitys paljon muuttumaan, niin veikkaisin.
Alkupään tutkinta oli ihan surkeaa. Ratsiat öisille kaduille olisi pitänyt saada. Ajokortti ja rekisteriote tarkistaa kaikilta yökuskeilta. Heti. Kun kerran oltiin paikalla muutama minuutti tyypin poistumisen jälkeen. Se varmaan naureskeli varjoissa vielä silloin.

Minusta tuntuu, että alkupään tutkinta keskittyi nimenomaan perheen sisäiseen riitaan. Vasta kun pari tuntia oli kulunut ja murhaaja varmasti turvallisesti kotonaan, rupesi joku pohtimaan, että pitäskö meidän vaikka joku koira kutsua haistelemaan, josko se olis vaikka vielä täällä jossain ulkona hiippailemassa, niin siltä varalta, ettei se ollukaan sen vaimo?

Kuka uhkaili uhria? Miksi uhri soitteli Porvooseen ennen kuolemaansa? Kun tätäkään ei tiedetä, niin ei tiedetä paljon muutakaan. Mikä oli uhrin viimeiseksi jäänyt puhelu?

Patjaan imeytynyt verimäärä olisi pitänyt selvittää. Ja Annelin jalalle vuotanut veri. Näistä on myöhemmin leivottu leskeä syyllistävää matskua, vaikka tutkinta olisi varmaan tukenut hänen syyttömyyttään.

Sen sijaan, lapsikin tajuaa, ettei Anneli hakenut astaloa pakastimesta enää sairaalasta poistumisen jälkeen. Maksimissaan kurkisti sinne, että ai tää on vielä täällä. Eikö ne tätä oo löytäneet? Jättää vaan sinne pakkaseen ja antaa muuttomiesten viedä uuteen kotiin. Hävittää siellä sitten kaikessa rauhassa. Ei kai idioottikaan ottaisi sorkkarautaa Siwan kassiin jonkun sossutädin silmien edessä. Kun sen voi jättää sinne jemmaan, jota ei tutkittu.
Aasianherhiläinen Vespa velutina on hieman pienempi kuin eurooppalainen herhiläinen. Tulokkaan erityistuntomerkki on keltaiset jalat.
Pardon
Jane Marple
Viestit: 1043
Liittynyt: Pe Tammi 07, 2011 4:35 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Pardon »

Se nyt tuskin tätä samaa paukuttamalla muuttuu se kuva. En ole kenenkään täällä nähnyt muuttavan mielipidettään asiasta.

Mutta jotain muuta tulee varmasti muuttumaan. Jos nyt AA tosiaan tästä kesällä vapautuu, niin varmasti aika laajalti leviää vähintään se käsitys että se ei tainnutkaan olla ihan selvä tapaus. Ja varsinkin jos syntyy jotain liikehdintää, että vaaditaan lsh-tuomion tarkistamista. Jos alkaa syntyä käsitys, että tutkijoiden ja/tai syyttäjän toiminta on ollut epäasiallista, niin erityisesti silloin vahvistunee käsitys myös siitä että AA ei välttämättä olekaan murhaaja.

Minusta AA:lla on jo nyt hyvin pullat uunissa. En käsitä, miten joku voi olla tyytymätön kun ei ole vielä selvemmin syytön. Asia kerrallaan. Nyt pääsee vapaaksi ja saa korvauksia. Sitten katsotaan miten lsh-jutun kanssa käy. Luotan tässä vahvasti Niskasaareen, kun arvelen että jutussa ei ole perää.
Avatar
luxetveritas
Jane Marple
Viestit: 1056
Liittynyt: Pe Syys 26, 2014 8:15 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja luxetveritas »

Suosittelen tutkimaan huolellisesti HO:n päätöksen.

Olisivatko syyttäjät löytäneet sieltä jotain, joka muutti heidän tilannearvionsa viime perjantaihin mennessä, jolloin heidän oli valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen mukaan määrä ilmoittaa hakevatko valituslupaa KKO:sta vai eivät? Torstai-illan A-talk -lähetyksen perusteella vaikutti siltä, ettei Nissinen ainakaan tuossa vaiheessa nähnyt perusteita jatkaa prosessia. Epäilenkin, että jotain on sen jälkeen löytynyt tai joku on taas ottanut yhteyttä syyttäjään tms.
On vain kerättävä faktat, vankkumattomat tosiasiat, asetettava ne oikeisiin yhteyksiinsä ja tehtävä niistä välttämättömät johtopäätökset.
Avatar
luxetveritas
Jane Marple
Viestit: 1056
Liittynyt: Pe Syys 26, 2014 8:15 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja luxetveritas »

nihlist kirjoitti:
matahari kirjoitti:Oletko Sirpa sitä mieltä että tuomareille on esitetty joku "alpon" retusoima tallenne?
Siinä sitä on salaliittoteoriaa kerrakseen johon minä en usko. Kyllä se originaali siellä on ollut käytössä.
Ei se ole originaali, sieltähän on poistettu muka Amandan kirkaisu, niin nyt herääkin se kysymys, että onko Amanda todellakin kirkaissut KAKSI ERI KERTAA, koska tallenteelta kuullaan selkeästi Amandan KIRKAISEVAN tallenteen loppupäässä, niin täytyy ihmetellä MIKSI AMANDA KIRKAISEE KAKSI KERTAA?

Vai onko niin, ettei se alun tyhjä kohta olekkaan kirkaisu ollenkaan (ainakin mitä minä päättelen siitä kohdasta, niin se alkaa selkeällä huudolla isälleen, "iii" ja tyhjää.

Kyllä sen monikin kuulee jos vain viitsivät kuunnella.

Eli ei se tallenne todellakaan ole edes originaali ja lisäksi äänihutkija litteroinneissaan vääristelee selkeästi tallenteelta kuuluvat sanomiset ja huutamiset, siellä on todella paljon tavaraa, niin minun pitää oikein hämmästellä, että mikä vittu suomen kansaa vaivaa kun menevät tällaiseen halpaan teatteriin jolle en antaisi edes ö-luokan filmioikeutta.


En tiedä, mitä tallennetta HO on kuunnellut. Ihmettelin kuitenkin, ettei tuomioistuimen ratkaisuun ole kirjattu mitään A:n kirkaisusta, josta tämä kertoi ekassa kuulemisessaan 1.12.2006. Kun tämä tärkeä ääni, joka voidaan häke-tallenteelta tunnistaa, sivuutetaan, menetetään tuntomerkki, jolla A:n kertomus on mahdollista ajoittaa täsmällisemmin ja varmemmin illan tapahtumakulkuun.

Missä on olemassa häke-tallenne, jossa muka olisi kaksi kirkausua?
On vain kerättävä faktat, vankkumattomat tosiasiat, asetettava ne oikeisiin yhteyksiinsä ja tehtävä niistä välttämättömät johtopäätökset.
Mikisu
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: Ti Syys 24, 2013 9:24 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Mikisu »

luxetveritas kirjoitti:Suosittelen tutkimaan huolellisesti HO:n päätöksen.

Olisivatko syyttäjät löytäneet sieltä jotain, joka muutti heidän tilannearvionsa viime perjantaihin mennessä, jolloin heidän oli valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen mukaan määrä ilmoittaa hakevatko valituslupaa KKO:sta vai eivät? Torstai-illan A-talk -lähetyksen perusteella vaikutti siltä, ettei Nissinen ainakaan tuossa vaiheessa nähnyt perusteita jatkaa prosessia. Epäilenkin, että jotain on sen jälkeen löytynyt tai joku on taas ottanut yhteyttä syyttäjään tms.
Jos valituslupaa korkista haetaan, on aika alkaa uskoa salaliittoon. Olen jo ostanut kaksi rullaa Rainbow'n vahvaa foliota. Luuletteko, että se riittää?
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9273
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Mikisu kirjoitti: Jos valituslupaa korkista haetaan, on aika alkaa uskoa salaliittoon. Olen jo ostanut kaksi rullaa Rainbow'n vahvaa foliota. Luuletteko, että se riittää?
Saa nähdä, ratsastavatko syyttäjät edelleen samoilla valheilla, jotka ovat kirjanneet 10.4.2014 päivätyssä vastauksessaan Vaasan hovioikeudelle. Oikein risoo, että näitä samoja alas ammuttuja valheita saa kerta toisensa jälkeen esittää ihan nuin vain. Aion kyllä pistää kukkahatun päähäni ja käydä suurennuslasin kanssa syyttäjien mahdollisen valituksen läpi, koska enää en aio katsella noita valheita läpi sormien, vaan tuoda ne kunnollisesti perustellen esiin. Valitusta odotellessa tavailen Vaasan hovioikeuden viime viikolla antamaa päätöstä.

Epäilen, että Suomessa ovat asiat todella huonolla tolalla, jos syyttäjät lähtevät hakemaan valituslupaa. Onko niin, että syyttäjät saavat tuhlata meidän veronmaksajien rahoja aivan rajattomasti? Miten on, jos virkamies todetaan syylliseksi virkarikokseen ja hänet määrätään maksamaan korvauksia, niin vastaako hän pahimmassa tapauksessa omalla omaisuudellaan näistä korvauksista?
Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Ande »

nihlist kirjoitti: Alkututkimus on ollut riittävän hyvä ja tarpeeksi laaja, te ette ihan kaikki tiedä mitä on tutkittu ja mitä ei
....
Olisihan se alkututkinta saanut olla laajempi, olisi sillä ainakin torjuttu myöhäisemmät mölyt ja muut, mutta jos jo paikka kertoo kokeneille poliiseille ja rikostutkinnalle selvästi sen, että ulkopuolinen on ollut asialla, niin miksi yrittää vääntää kärpäsestä härkänen.
Miten sinä selität sen, että mainitsemasi kokeneet poliisit olivat alusta asti sitä mieltä, että 'puhutettiin tekijää ' (sairaalassa) ja laativat vielä jonkun kirjelmän, jos paikka kertoi heille riittävän selvästi, että asialla oli ulkopuolinen?

Emme me todellakaan tiedä, mitä tutkittiin ja mitä ei. Oletko sinä itse poliisi, vai miten sinä olet niin hyvin perillä tutkimuksista?
Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Caldera »

Ande kirjoitti: Miten sinä selität sen, että mainitsemasi kokeneet poliisit olivat alusta asti sitä mieltä, että 'puhutettiin tekijää ' (sairaalassa) ja laativat vielä jonkun kirjelmän, jos paikka kertoi heille riittävän selvästi, että asialla oli ulkopuolinen?
Kuuntelin yhden noista kavereista todistuksen ja tässä on se lista jonka hän selosti oikeudessa, omilla kommenteillani ryyditettynä:

- Auerin toiminta väitetyn ikkunan rikkomisen yhteydessä, kun hän ei ollut mennyt heti puhelimeen = Anneli käyttäytyy väärin.

- väitetyn sisään tunkeutujan aseistautuminen ohutteräisellä fileerausveitsellä, joka pikemminkin otetaan hätäpäissään keittiöstä käteen --> joo, jos sellainen on ollut kotikäytössä, mutta kun myöhemmin kävi ilmi ettei kyseinen veitsi ollut mikään keittiöveitsi.

- hätäkeskustallenteelta puuttuvat tappelun ja iskujen äänet --> No tässä on järkevä pointti, mutta onko toisena päivänä tästä jo oikeasti käsitys, kun ne ulkopuolisenkin äänet kyettiin sieltä myöhemmin löytämään ihan KRP:nkin päässä?

- Auerin toiminta, kun hän ei pyrkinyt saamaan lapsia turvaan = Anneli käyttäytyy väärin.

- asunnon epäsiisteys, joka viittasi siihen, etteivät asukkailla olleet kaikki asiat kunnossa. = Tai sitten siihen että äiti paitsi hoitaa neljää lasta, tekee myös töitä kotoa käsin. Ja muutenkin pohjimmiltaan, Anneli käyttäytyy väärin.

^^Niinkuin tuosta näet, tuossa on nämä iänikuiset antiannelistiset teemat, josta suurin osa koskee sitä miten Annelin pitäisi poliisin mukaan käyttäytyä. Manner laittaa kaverin puheet paikoilleen kysymällä että olitteko mukana palavereissa seuraavat kaksi vuotta ja esitittekö siellä näitä käsityksiä, ja todistaja vastasi että en osallistunut niihin. Samoin muistaakseni Koskinen kommentoi tätä a4-listaa että miten kaverit ovat katsoneet että heillä on toisena päivänä riittävä käsitys asioista, kun suuri osa tutkintaa on vielä edessäpäin. Ja lisäksi, miten selitetään se, että jos näillä kavereilla oli riittävän selvänä mielessä että tekijä oli Anneli, miksi he hoitivat tutkinnan niin huonosti?
Nicht schuldig
Adrian Monk
Viestit: 2535
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2014 2:19 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Nicht schuldig »

Pieni liekki kirjoitti:
Mikisu kirjoitti: Jos valituslupaa korkista haetaan, on aika alkaa uskoa salaliittoon. Olen jo ostanut kaksi rullaa Rainbow'n vahvaa foliota. Luuletteko, että se riittää?
Saa nähdä, ratsastavatko syyttäjät edelleen samoilla valheilla, jotka ovat kirjanneet 10.4.2014 päivätyssä vastauksessaan Vaasan hovioikeudelle. Oikein risoo, että näitä samoja alas ammuttuja valheita saa kerta toisensa jälkeen esittää ihan nuin vain. Aion kyllä pistää kukkahatun päähäni ja käydä suurennuslasin kanssa syyttäjien mahdollisen valituksen läpi, koska enää en aio katsella noita valheita läpi sormien, vaan tuoda ne kunnollisesti perustellen esiin. Valitusta odotellessa tavailen Vaasan hovioikeuden viime viikolla antamaa päätöstä.

Epäilen, että Suomessa ovat asiat todella huonolla tolalla, jos syyttäjät lähtevät hakemaan valituslupaa. Onko niin, että syyttäjät saavat tuhlata meidän veronmaksajien rahoja aivan rajattomasti? Miten on, jos virkamies todetaan syylliseksi virkarikokseen ja hänet määrätään maksamaan korvauksia, niin vastaako hän pahimmassa tapauksessa omalla omaisuudellaan näistä korvauksista?
Ymmärrän varsin hyvin, että tekee kipeää myöntää, että alun perin on alettu syyttämään ilman järjellistä ajattelua. Mutta jossain vaiheessa jokainen ihminen tekee virheitä, joskus vain ne virheet ovat niin suuria, että kysymys ei enää olekaan totuuden etsimisestä vaan oman itsensä suojelusta.
On aika tunnustaa tosiasiat. Anneli Auer ei surmannut puolisoaan Jukka Lahtea, eikä ole tehnyt häntä kohtaan tai ketään muutakaan kohtaan minkäänlaista väkivaltaa.
Erehdykset täytyy vain kyetä myöntämään ja niistä ehkä jotain oppimaankin. En ole täällä palstalla ilkkumassa kenenkään tekemiä erehdyksiä. Mutta vähintä mitä voisi olettaa näitten asiaan liittyvien henkilöitten osalta olisi se, että toivotonta tarinaa on turhaa jatkaa. Kannattaisi ehkä ottaa huomioon se seikka, että jos itse jatkaa niin sitten jatkaa vastapuolikin.

Anneli Auer ei ole toivoton tapaus, vaan hänellä on kaikki toivo jäljellä oman nimensä puhdistamiseksi kaikista syytöksistä.
Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja Ande »

Caldera kirjoitti:
Ande kirjoitti: Miten sinä selität sen, että mainitsemasi kokeneet poliisit olivat alusta asti sitä mieltä, että 'puhutettiin tekijää ' (sairaalassa) ja laativat vielä jonkun kirjelmän, jos paikka kertoi heille riittävän selvästi, että asialla oli ulkopuolinen?
Kuuntelin yhden noista kavereista todistuksen ja tässä on se lista jonka hän selosti oikeudessa, omilla kommenteillani ryyditettynä:
- Auerin toiminta väitetyn ikkunan rikkomisen yhteydessä, kun hän ei ollut mennyt heti puhelimeen = Anneli käyttäytyy väärin.
- väitetyn sisään tunkeutujan aseistautuminen ohutteräisellä fileerausveitsellä, joka pikemminkin otetaan hätäpäissään keittiöstä käteen --> joo, jos sellainen on ollut kotikäytössä, mutta kun myöhemmin kävi ilmi ettei kyseinen veitsi ollut mikään keittiöveitsi.
- hätäkeskustallenteelta puuttuvat tappelun ja iskujen äänet --> No tässä on järkevä pointti, mutta onko toisena päivänä tästä jo oikeasti käsitys, kun ne ulkopuolisenkin äänet kyettiin sieltä myöhemmin löytämään ihan KRP:nkin päässä?
- Auerin toiminta, kun hän ei pyrkinyt saamaan lapsia turvaan = Anneli käyttäytyy väärin.
- asunnon epäsiisteys, joka viittasi siihen, etteivät asukkailla olleet kaikki asiat kunnossa. = Tai sitten siihen että äiti paitsi hoitaa neljää lasta, tekee myös töitä kotoa käsin. Ja muutenkin pohjimmiltaan, Anneli käyttäytyy väärin.
^^Niinkuin tuosta näet, tuossa on nämä iänikuiset antiannelistiset teemat, josta suurin osa koskee sitä miten Annelin pitäisi poliisin mukaan käyttäytyä. Manner laittaa kaverin puheet paikoilleen kysymällä että olitteko mukana palavereissa seuraavat kaksi vuotta ja esitittekö siellä näitä käsityksiä, ja todistaja vastasi että en osallistunut niihin. Samoin muistaakseni Koskinen kommentoi tätä a4-listaa että miten kaverit ovat katsoneet että heillä on toisena päivänä riittävä käsitys asioista, kun suuri osa tutkintaa on vielä edessäpäin. Ja lisäksi, miten selitetään se, että jos näillä kavereilla oli riittävän selvänä mielessä että tekijä oli Anneli, miksi he hoitivat tutkinnan niin huonosti?
Ilmeisesti kerrot, mikä oli nimenomaan poliisin mielestä väärin. Minä en allekirjoita sitä, että olisi pitänyt häätää lapset ulos. MInä olisin toivonut, että olisivat pysytelleet piilossa. En olisi ainakaan päästänyt lastani hiippailemaan siihen suuntaan, josta minun perääni olisi hetki sitten lähtenyt joku (viittaan häkepuheluun) murha-aikeissa.

Olen minä hyvinkin sekaisia asuntoja nähnyt, mutta en tähän mennessä yhtään murhaajaa, tai siis en ainakaan tunne yhtään oman puolisonsa tappanutta. Onko heidän asuntonsa ollut aiemmin siistimpi, eli onko poliisilla / syyttäjällä todisteita siitä, että viime aikoina olisi tapahtunut elämänhallinnassa jotain dramaattista?

Oletko katsonut kuvia, joissa näkyy matkalaukkuja? Näyttäisi jotain tursuavan kiinni olevasta laukusta. Paha päätellä, onko noita pakattu lähtöä varten vai jätetty purkamatta paluun jälkeen.

Sen me tiedämme, että Anneli ei tehnyt paljonkaan estääkseen tappajaa. Meni puhelimeen, mutta kun lähti katsomaan, ei ollut mitään suojaa mahdollisen murhaajan ja itsensä välillä. Olohuoneessa näkyy selvästi mm. tuoli, joka on oikeastaan valmiina kulkureitillä ikään kuin odottamassa, että otapa tämä käteen niin ainakin hidastaa tappajaa.
Jos Anneli olisi huitaissut halolla huppista sillä aikaa, kun tämä piileskeli "takan takana" tai tikkasi niitä 70 puukonjälkeä, Jukka olisi voinut jäädä henkiin. Käsittääkseni se viimeinen tappava isku oli puhelun aikana annettu lyönti päähän, joka murskasi aivot ja jonka jälkeen ei kyennyt enää puhumaan.

Eipä sattunut verisestä huppiksesta tai hänen astalostaan roiskahtamaan Jukan verta Annelin vaatteisiin kuin ne pari pientä pisaraa.
Avatar
sisotalo
Jessica Fletcher
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: Surman 2. HO-päätös, tammikuu 2015

Viesti Kirjoittaja sisotalo »

https://www.dropbox.com/s/nz3vo4qy2pu8q ... 4.mp4?dl=0

Poliiisiministeri Päivi Räsänen on antanut poliisille tehtäväksi tutkia omia virheitään. Mitä ne virheet mahtaisivat olla? HO on tätä pohtinut taitavasti:

Kohta 128
. Aiemmin todetulla tavalla Mäkinen on itse tutkinut takapihan pihavaraston sekä läheisen rivitalon roska-astiat. Osa Joutsenlahden johdolla asiaa tutkineista poliisim
iehistä, nimittäin Santaoja, Jouni Kullervo Kostensalo, Esa Juhani Koivuniemi
ja Marju Sinikka Kujansivu, on kuitenkin kertomustensa perusteella voinut
ainakin mieltää, ettei Anneli Auerin mahdollista osallisuutta Jukka Lahden
surmaamiseen ollut tutkinnassa otettu aluksi riittävästi huomioon, varsinkaan
teknisessä rikostutkinnassa.


Poliisimiehet olivat heti teon jälkeen ja
myöhemminkin etsineet nimenomaan henkirikokseen liittyviä verisiä vaatteita,
kenkiä, mahdollisia tekovälineitä ja muuta tekoon liittyvää talosta, autotallista,
autosta, roska-astioista ja talon lähiympäristöstä.


Siis tässä on kysymys kahdesta ryhmästä poliiseja. Varsinaiset päätutkijat Lapinlahti, Mäkinen, Koskinen, Joutsenlahti kertovat sellaisten merkkien etsinnästä, jotka osoittaisivat Annelin oleva murhaaja. toinen ryhmä jonka aika koitti Salonojan johdolla 2009 olivat myös mukana jo 2006 ja tutkivat juuri sillä tavalla, että annelin syyllisyys paljastuisi. V.2014 he todistavat että ennen kaikkea Joutsenlahti oliis estänyt heitä tarkastamasta olisiko Annelin mahdollisesti syyllinen.

Tässä on siis kysymyksessä kahden poliisiryhmän sanaharkasta. Heidät erottaa suhteutuminen siihen mitä HO on juuri päättänyt. Ensimäinen ryhmä hyväksyy HOn tuomion ja toinen ryhmä halusi muuttaa sen elinkautiseksi vankeudeksi. Kysymyksessä on siis poliisin sisäinen kiista, jossa panokset ovat hyvin dramaatiset.

Ministerin on nyt vaivauduttava itse lukemaan koko tuomio ja sitten hän voisi antaa tutkimustehtävän, mutta ei missään tapauksessa poliisille. Tehtävän annossa on oltava selvää, että tutkimus ei saa lainkaan puuttua siihen onko Anneli Auer syyllinen vai syytön.
Vastaa Viestiin