Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
sukka
Lauri Hanhivaara
Viestit: 128
Liittynyt: To Helmi 21, 2008 12:24 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja sukka »

huppuhiiri kirjoitti: Kevyesti voi akku loppua illalla/yöllä. Erityisesti jos sitä plärää paljon, taustalla pyörii paljon sovelluksia tai on esim. GPS päällä.
Varsinkin, jos sitä käyttää myös taskulamppuna.
Susihukka
Harjunpää
Viestit: 293
Liittynyt: Ti Maalis 09, 2010 9:51 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Susihukka »

Nepenthe kirjoitti:
Susihukka kirjoitti:Pyydän anteeksi, yleensä luen ihan kaiken ennen kommentointia, mutta nyt ei vain ehtinyt.
Onko jossakin kohtaa ilmennyt, mihin aikaan päivästä Sergey on soittanut Nelan puhelimeen ensimmäisen niistä kymmenistä puheluyrityksistään?
Jos olisit lukenut edes viimeisimmät sivut, olisit huomannut vastauksen: ei ole ilmennyt. Vähän yritystä peliin nyt ihmiset.
No itse asiassa luinkin, mutta ketju kasvaa sellaista vauhtia että mulla ei nyt vaan havaintokyky riittänyt. Sori kovasti. Ilonakin näkyi kysyneen samaa tuolla muutama sivu sitten, huomasin vasta nyt.
Ja kiitos oleellisesta, eli vastauksesta kysymykseen.
Minua mietityttää, miksi Sergey soittelee epätoivoisesti vaimolleen, jonka olettaa olevan töissä.
Kuva
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 599
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Tuossa yhessä videonpätkässä tais Sergein luuri/tabletti/mikä lie olla aika sökönä. Vihaisena paiskonut sen jonnekin? Vai onko ollut niin rankat etsinnät että siinä mennyt rikki.. Onkohan tällä pariskunnalla autoa?
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ktaina »

ProBonoPublicum kirjoitti:
LeaSommer kirjoitti: - Miksi hän ei vastannut miehensä soittoihin, mutta tekstasi kuitenkin äidilleen?
Tähän lienee yksinkertaisin vastaus se, ettei mies ehkä soittanut vaimolleen kuin vasta illemmalla, jolloin kadonneelle on jo voinut sattua jotain sellaista, jonka vuoksi hän ei enää vastaa puheluihin. Tekstari äidille taas oli lähetetty iltapäivällä. Tätä tukee Iltalehden lauantaina julkaistu uutisointi:

"Illalla Utkin kestitsi yhteisiä kavereita, jotka tulivat kylään pariskunnan kotiin Helsingin Malminkartanoon.

- Vietimme iltaa ja odotimme Nelaa, jonka oli määrä tulla töistä kotiin. Joskus hänen työpäivänsä venyvät pitkiksi start-up yritysten parissa, joten en heti osannut huolestua, kun häntä ei kuulunut kotiin. Nela ei myöskään vastannut puhelimeen, mutta ajattelin hänen olevan palavereissa, Utkin muistelee iltaa, jonka jälkeen elämä on ollut pelkkää sumua."
Kyllä soittanut monta kertaa pitkin päivää Nelalle mutta vasta illemmalla työhnumeroon...ei ole kerrottumihin aikaan eka soitto oli..kun joku kyseli.
shercule
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 3:57 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja shercule »

sukka kirjoitti: Varsinkin, jos sitä käyttää myös taskulamppuna.
Jos hyörii eksyneenä pimeässä metsässä ja käyttää puhelinta taskulamppuna, eikä puhelimena, saa minun puolestani jäädä sinne metsään. Menee jo niin Darwin-awardien puolelle nämä ennustukset että huhhuh.
Manfreda
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 3:01 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Manfreda »

Susihukka kirjoitti: Minua mietityttää, miksi Sergey soittelee epätoivoisesti vaimolleen, jonka olettaa olevan töissä.
On mietityttänyt montaa muutakin; puhelinkäyttäymis-spekulaatiota on uuvuttavissa määrin ketjun alkupäässä. Yksinkertaisin syy voi olla se, että hän soitti muutaman kerran koska hänellä oli asiaa Nelalle, eikä ole tavanomaista ettei Nela soita takaisin. On myös ihmetelty, miksei ole laittanut tekstareita tai whatsuppia, mutta ei tästä ole kerrottu, on voinut laittaakin muutaman.
This case is a mess. Whodunnit?
Vedem
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: Pe Touko 01, 2015 6:57 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Vedem »

Nahkatakki voi olla mukana sen takia, että kun palaa ihmisten ilmoille voi helpommin kadota massaan. Repussa saattoi olla vaikka mustat housut tai muuta kaupunkivaatetta, pipo, aurinkolasit, silmälasit. Käveltyään Nuuksion läpi Nela on voinut jo samana päivänä tai iltana palata kaupunkiin, eri asussa. Autokyydillä, moottoripyörän kyydissä. Tuo nahkatakki ja eväät eivät tunnu mitenkään sopivan kuvaan naisesta, joka aikoo päättää päivänsä. Miksei ottanut kotoaan fleeceä ja ulkoilutakkia saman tien? Jokin ei täsmää tässä.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 561
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

Elizabeth kirjoitti: Onkohan tällä pariskunnalla autoa?
Kyllä, ainakin yhdessä lehtijutussa näin mainittiin
Willows
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: To Syys 17, 2015 1:12 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Willows »

Pakko oli rekisteröityä tänne eilen muutaman päivän viestien seuraamisen jälkeen. Kiinnostus tapaukseen syttyi, kun parin päivän uutisoinnin jälkeen tajusin tietäväni pariskunnan jollain tapaa. En väitä siis tuntevani heitä henkilökohtaisesti, mutta olen ollut heidän kanssaan työni kautta tekemisissä ja tavannut kerran, jolloin juttelin heidän kanssaan reilun tunnin verran. Jonkinlainen käsitys heistä persoonina syntyi, mutta varmasti hyvin pintapuolinen. En voi siis sen pohjalta lähteä vetämään mitään johtopäätöksiä heidän käytöksestään tai elämästään. Ainoa mitä osaan sanoa, on että tämä Nela on hyvin viehättävä ja mukava nainen, kaunis hymy ja eloisa persoona. Hyvin sanavalmis ja päättäväisen oloinen. Mies myös todella mukava ja avoin, vaikutti arvostavan (sillä hetkellä tulevaa) vaimoaan ja hänen mielipiteitään paljon. Jäi sellainen fiilis että rouva "määrä kaapin paikan".

Yksi asia mitä täällä on ihan pariin otteeseen sivuutettu vähän, ja on jäänyt minua vaivaamaan, on nämä Sergein yhteydenottoyritykset päivän aikana. Eikö hän jossain sanonu, että oli yrittänyt tavoitella 5-10 kertaa päivän aikana, niinkuin hänellä on tapana. Jos heillä on tapana olla yhteydessä työpäivän aikana useita kertoja, eikö hänelle missään vaiheessa päivää ole alkanut ihmetyttämään että Nela ei ole vastannut hänelle kertaakaan, ei edes laittanut tekstiviestiä jossain välissä. Hän varmasti tuntee myös Nelan työkaverit ja jos hän itse on viettänyt etäpäivää kotona, ei hänellä varmasti ole ollut mikään kiire. Loogisemmalta tuntuu että hän edes jossain vaiheessa iltapäivää jo soittelisi töihin työkavereille ja kyselisi, onko Nela mahdollisesti kadottanut puhelimensa vai miksi hänestä ei ole kuulunut koko päivänä, kun kerta useita puheluita hän oli jo jättänyt. En siis tällä mitenkään syyllistää Sergeitä, enkä usko laisinkaan että hän olisi syyllinen mitenkään katoamiseen, mutta tämä kohta vaan jotenkin hämmentämää. Tosin voihan olla että asia on käynyt hänellä mielessä, mutta ei ole halunnut kuulostaa ylihuolehtivalta aviomieheltä ja päättänyt odottaa iltaan asti.

Uskon kuitenkin vahvasti siihen itsetuhoisuusteoriaan tällä hetkellä. Yksi asia minkä haluan nostaa esille, koska moni on kommentoinut sitä, että hänen edellisillan iloiset viestit, suunnitelmat ja normaali käyttäytyminen aamulla olisi jotenkin epänormaalia itsetuhoisen ihmisen käyttäytymistä. Täytyy sanoa, että mielestäni asia on juurikin päinvastoin. Itsetuhoinen ihminen joka vakavasti harkitsee itsemurhaa, ei missään nimessä halua paljastaa aikeitaan ja tekee kaikkeensa että näyttää normaalilta loppuun asti. Jos pomo kysyy tulevasta tapahtumasta, niin eikö olisi ollut oudompaa jos hän olisi vastannut "joo en pääse silloin :(" ilmaan mitään sen kummempaa selitystä. Helpompi vain esittää niinkuin elämä jatkuisi normaalisti. Muutenhan herätyskellot alkavat soimaan ja voi olla, että aamulla Sergei olisi herännyt kumppaninsa tueksi ja onnistunut estämään hänen aikeensa /saanut hänet muuttamaan mielensä. Ehkä lähtö ku mies vielä nukkui oli helpompi, kun ei tarvinut katsoa häntä ovella silmiin ja hyvästellä niinkuin olisi vain lähdössä normaalisti töihin, kun itse tietäisi että nyt sanotaan heippa viimeistä kertaa ikinä. Vaara purskahtaa itkuun tuossa vaiheessa on varmasti suuri. Mistä tietää, oliko hän ollut lähellä tehdä sen jo aiemmin, mutta aviomies on tietämättään sotkenut nämä kuviot, koska on alkanut miettimään hänelle aiheuttamaa tuskaa tai on saanut pienen toivonpilkahduksen taas siihen päivään hänen takiaan.

Nämä vaan tälläisiä ajatuksia, ei sinänsä mitään sen kummempia teorioita, mutta halusin tuoda varsinkin tuon kannan esiin siitä, että se itsetuhoinen ihminen ei aina käyttädy minkään selvän kaavan mukaisesti. Syvästi masentuneita ihmisiä on niin paljon, ja monen silmään he vaikuttavat todella normaaleiltaa ja jopa iloisilta. Myös masentunut ihminen pystyy nauramaan.
Pula-aho
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 1:58 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Pula-aho »

ProBonoPublicum kirjoitti:
Pula-aho kirjoitti:Jäi Nuuksiossa bussista, tunki puhelimensa äänettömänä tyhjässä karkkipussissa bussipysäkin roskalaatikkoon ja lähti uuden miehensä matkaan. Ei sammuttanut puhelintaan, että saa pidemmän etumatkan. Menivät laivalla Turusta ulkomaille. Tiputti takin ja repun laivan kannelta mereen ja ne löysivät tiensä Turun satamaan. Omat fiilikset.

Nelao & Djimitrei
Ja palasi sitten Turusta iltapäivällä kaivamaan puhelimensa roskiksesta sieltä Nuuksion bussipysäkiltä, jotta pääsi tekstaamaan sillä äidilleen, jonka jälkeen palasi taas Turkuun heittelemään tavaraa kannelta mereen?

Joo-o. Uskottavaa. Aukotonta. Todennäköistä. Kyllä.

Ihan pitää kysyä, että miksi ihmeessä se reppu ja takki olisi ylipäätään pitänyt heittää mereen? Mikä merkitys sillä olisi?
Kävi Nuuksion luonnonpuistossa ja piilotti puhelimen sinne, ettei sitä löydetä. Lähti äidilleen lähettämän tekstiviestin jälkeen. Äidille lähetetty viesti saattoi olla muotoa ei tästä tule Sergein kanssa mitään, nähdään myöhemmin.

Poliisilla lienee velvollisuus yrittää etsiskellä kadonnutta, vaikka viesti viittaisikin siihen, että etsittävä on maansa jättänyt. Signaali, kun jäi maahan.
Vedem
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: Pe Touko 01, 2015 6:57 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Vedem »

Tuli myös mieleen, että jos mies ja ystävät ovat menneet jo keskiviikkoiltana etsimään Nelaa Nuuksioon -> jos Nelalla toiset avaimet, on voinut kömpiä auton takakonttiin kun etsivät. Päässyt kyydissä takaisin, ystäväpariskunnan tietämättä. Silloin suunnitelma olisi pariskunnan yhteinen.

Nelan vanhemmat vaikuttivat aidosti järkyttyneiltä. Mitä tahansa onkaan suunniteltu, he eivät ole siitä tienneet.
Dame Edna
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: To Kesä 05, 2014 10:59 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Dame Edna »

Ensinnäkin, mikä tässä haisee on se, että jos naisella siis vaimolla, olisi hirveä päänsärky, hän sanoisi miehelleen, että kulta, minulla on niin pää kipeä, etten pysty menemään töihin. Mies tässä vaiheessa ottaisi vaimonsa kainaloon ja sanoisi, että soita töihin ja ole tämä päivä kotona, niin hoidan sinua. Näin tekisi vastavihitty pari!

En usko alkuunkaan, että vaimo ei sanoisi mielelleen tätä ja jos ollaan umpirakastuneita, vaimo varmasti antaa pusun, jotta mies tietää mihin nainen on menossa ja mihin aikaan.

Tämä on niin keksitty juttu ja kaikki tämän ympärillä on teatteria. Syyt ovat syvemmällä ja ne tulevat vielä paljastumaan, siitä olen varma.
Willows
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: To Syys 17, 2015 1:12 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Willows »

Manfreda kirjoitti:
Susihukka kirjoitti: Minua mietityttää, miksi Sergey soittelee epätoivoisesti vaimolleen, jonka olettaa olevan töissä.
On mietityttänyt montaa muutakin; puhelinkäyttäymis-spekulaatiota on uuvuttavissa määrin ketjun alkupäässä. Yksinkertaisin syy voi olla se, että hän soitti muutaman kerran koska hänellä oli asiaa Nelalle, eikä ole tavanomaista ettei Nela soita takaisin. On myös ihmetelty, miksei ole laittanut tekstareita tai whatsuppia, mutta ei tästä ole kerrottu, on voinut laittaakin muutaman.
Pahoittelen jo valmiiksi sitä, että edellisessä viestissäni mietin juuri samaa. Luin ketjun ensimmäiset n. 10 sivua, ja sen jälkeen menin hieman nopeammin selaten läpi muutaman kymmensivua, jonka jälkeen olen lukenut kaikki viestit alkaen n. sivulta 40. Eli voi olla että missasin juuri nämä puheluita koskeneet pähkäilyt, pitääpä mennä takaisin lukemaan.
ProBonoPublicum
Lauri Hanhivaara
Viestit: 148
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja ProBonoPublicum »

ktaina kirjoitti: Kyllä soittanut monta kertaa pitkin päivää Nelalle mutta vasta illemmalla työhnumeroon...ei ole kerrottumihin aikaan eka soitto oli..kun joku kyseli.
Tämä totta. Kuuntelin uudelleen miehen ensimmäisiä haastatteluita ja hän tosiaan sanoo soittaneensa jo päivällä 5-10 kertaa vaimolleen, mutta tämä ei vastannut ja vasta myöhemmin huolestuneensa.

Tosin tuossa ei käy ilmi mihin aikaan on aloitettu soittamaan. Se on varmistunut, että kadonnut on ollut yhteydesä äitiinsä 14.25 (Tsekin aikaa 13:25).

Tämä on ehkä ensimmäinen järkevä kysymys moneen päivään täällä (ehdin poistaa lainauksesta kysymyksen esittäjän nickin, sori):

Kun kadonnut oli 14.25 (tai 13.25) yhteydessä äitiinsä tekstiviestillä (jossa ei ilmene mitään viitteitä katoamiseen), miksi hän ei olisi vastannut miehelleen, mikäli tämä oli ehtinyt häntä tavoitella ainakin yhden, mahdollisesti useammankin kerran?

Siihen on oltava jokin järkevä syy.
Lauha
Alibin satunnaislukija
Viestit: 68
Liittynyt: Ke Syys 07, 2011 1:11 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Lauha »

Hei mun tunnarit toimi vielä.

Minä ihan oikeasti luulen, että poliisi tietää hivenen enemmän kuin kertoo, katoaminen Suomessa kun ei ole mikään rikos. Ehkä poliisi on siksikin ollut vähän haluton laajoihin maastoetsintöihin. Ne tietää jotain, mitä me ei tiedetä.
Vastaa Viestiin