Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Kliina
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kliina »

En usko yhtään, että aviomies tai ystävät olisivat tässä mukana. Kaikki vaikuttavat olevan ihan sekaisin tästä tapahtumasta, etenkin kadonneen vanhemmat jotka tulivat Suomeen. Vieläköhän he mahtavat olla etsinnöissä mukana. En näe yhtään syytä miksi Nelan olisi pitänyt tällä tavalla muiden avustulla paetan muualle.

Yksin tehty omaehtoinen katoaminen. Ei tietenkään poissuljettu juttu, mutta tässäkin ihmettelen sitä miksi se näin olisi pitänyt hoitaa. Mitä tästä hyötyy? Jos haluaa aloittaa uuden elämän muualla yksin tai jonkun toisen kanssa mahdollisen löytymisen olisi turvannut jättämällä joku viesti asiasta. Aviomies lähtee töihin, pakkaa laukut ja nousta lentokoneeseen tai laivaan. Viimeistään pitää puhelin päällä ja ilmottautua poliisille ja kertoa ettei halua olla missään tekemisissä ja asia olisi silläkin selvä.

Onnettomuuden mahdollisuus on ehkä suurin mun mielestä. Kuvista ei todellakaan voi päätellä särkeekö ihmisen päätä vai ei. Suon imaisemalla ei välttämättä löydy koskaan. Paljon lääniä, hankalaa maastoa ja luonnon voimat, mitä vain voi tapahtua,

Itsemurha, ei sekään poissuljettu vaihtoehto. Ajatuksen ei välttämättä ole tarvinnut olla tarkoin suuniteltu, ajatus voi tulla hetkessäkin jos todella pahalta tuntuu. Sattuumaa ettei Nelaa ole vielä löydetty.

Tässä pohdin, että kuinka helppo puhelin on piilottaa sammaleen alle tai kannon koloon lehtien verhoamaksi. Äänettömällä saa soida niin kauan kun aukkua riittää tai ulkona alkaa sade ja puhelin kastuu. Satoiko muuten katoamisyönä vettä? Sammaleen alta sitä ei välttämättä kukaan edes löytäisi.
It-säätäjä
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Su Syys 20, 2015 4:01 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja It-säätäjä »

HUHHUH , itse en usko ufoihin , selvännäkijöihin taikka meedioihin , siltikin en täysin pois sulje sitä että jollain voisi olla tälläisiä kykyjy. Tosin tiedä sitten onko tuota aluetta silmäilty kartalta ja keksitty että tuolla tuommoinen mäntysuo on , itse sen verran nuuksiota tunnen että tuo mäntysuo on "lähellä" eli tuolta suurvallan puolelta kerkee tuonne puolelle nuuksiota melkein samassa ajassa jonka autolla ajaa tuota kiertoreittiä , ja tässä oli retkeilijänä tavallinen kotirouva joka ei ole aktivisesti harrastanut patikointia , tarkoitan siis matka ajan ero noin 30-60 min joka tuntuu siis naurettavan lyhyeltä matkalta kun automatkakin sieltä kestää tovin. elikkä mäntysuo osuu suoraan "reitille" jos on tarkoitus ollut kävellä kattilasta siikarannan bussi pysäkille tuo lenki voisi arviolta olla noin 2h-3h jos ei polkuja pitkin mene.
eli kattilasta espoon 28 linjan päätepysäkille , ja nyt tullaan vilunväristyksiä aiheuttavaan asiaan. tuolta 28 päättäriltä pääsee tasan kahta reittiä pois , toinen on mutkikas tie suurvallan tielle lähelle turunväylää tai tuosta mäntysuon ohi vanhalle turuntielle , eli vilunväreet kulkee omassa mielessä koska ja jos tuossa näyssä on edes jotain perää tuo paikka ei täysin mahdoton ole ajatuksella että Nela olisi tarkoitus ehtiä illaksi kotiin eli 28 bussilla leppävaaraan ja jaja hyhhyh kun pelkkä ajatus puistattaa ::( ehkä liian vilkas mielikuvitus mutta ei omasta mielestä täsmäisi ehkä alkuperäisen ajatuksn kanssa että illaksi kotiin.Veikkaisin että puhelin sammaleen alla on sen verran hyvässä sateen suojassa jos koira lähellä on saattaisi se pystyä haistamaan sen puhelimen vielä pitkänkin ajan päästä. jossei vesi sitä pääse pesemään pahemmin pois.
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Kikkara kirjoitti:^Nuuksioon tai ei niin aika pian oli julkisuudessa mies ja ne ilmoitukset.
Totta. Mutta asialle voi olla ns. viatontakin selitystä, esimerkiksi jos heidän välinen suhde hyvin tiivis, huolehtiva ja semmoinen että ollaan holleilla siitä, missä toinen on, niin sitten on ollut poikkeuksellista että naista ei kuulu kotiin iltaan, puolen yöhön mennessä (ja onhan se poikkeuksellista ettei ihmistä kuuluisi kotiin normipäivänä kun yö jo lähenee eikä yhteyksiä saada, etenkään jos ei kuulu tapoihinsa) JA ottaen huomioon, että mies saanut selville töistä, ettei nainen ollutkaan siellä koko päivänä --> paniikki alkaa muodostua, kännykkäänkään ei yhteyttä. Myös on mahdollista, että julkisuuteen ei kerrota asiaan liittyviä mahdollisia mvterveysasioita, esim. jos henkilöllä olisi pidempään ollut masennusta (yleinen esimerkki) tms. En tiedä voisiko Venäjän tausta vaikuttaa myös asiaan niin, että vaarallisuusarviointi asteen ylempää, Venäjällä käsittääkseni ei niin turvallista (ei sillä että Suomikaan lintukoto, mutta verrannossa) kuin täällä, voinut jäädä takaraivoon kulttuurinen turvallisuusarviointi sieltä.

Miehen syyllisyyttä vastaan on pari tärkeää seikkaa, ei näy mitään ulkoisia naarmuja käsissä, ei kasvoissa, kaulalla - näitä luulisi tulleen jos kamppailua kehkeytynyt, ellei äkisti ja voimalla yllättävää. Miehen tulo julkisuuteen hyvin riskaabelia jos olisi syyllinen, koska ihmiset voisivat tunnistaa ja muistaa nähneensä häntä Nuuksiossa tai jossain katoamispäivänä. Myös luulisi että jos Nelalla olisi ihan mitta täyteen taikka pelkoa, pakenemista tms miehestä johtuen, hän olisi avautunut asioista jollekulle, esimerkiksi äidilleen ja tämä olisi nyt katoamisjutun yhteydessä sanonut asioista poliisille, kuitenkin vanhemmat eivät ainakaan julkisuuteen ole sanoneet mitään pariskunnan välisista hankalista asioista (en tarkoita revittelyä vaan ympäripyöreää "jotain vaikeutta on ollut tiellään" sanontaa), olisivatko myöskään majoittuneet miehen luokse (jos ovat sinne majoittuneet täksi aikaa) jos epäilystä siihen suuntaan asiassa.

Kontrolloinnista, siitä ollut pähkintää ketjussa. Jos mies olisi hyvin mustasukkainen ja epäterveesti kontrolloiva, niin silloin käsittääkseni tähtäimessä toisen "eristäminen" muista kuin itsestään. Kuitenkin heillä ilmeisesti paljon sosiaalisia tuttuja ja ystäviä, vierailuja usein ja rentoa meininkiä, nytkin oli ystäväpariskunta kutsuttu kotiinsa. Myös lehtijutussa mainittiin Nelan parhaaksi ystäväksi joku miespuolinen henkilö, eihän sellainen mahdollista jos puoliso epäterveesti mustasukkainen. Töissä myös miehiä ja tiivis työyhteisö ilmeisesti, vaimo tehnyt ylitöitäkin - liian kontrolloiva kumppani ei varmaan päästäisi ylitöihin liikoja, etenkään kun samaa ikäluokkaa ja komeuttakin löytyy töistä. Facebook-muutokset jotka luultavasti mies tehnyt ovat voineet olla yksityisyydensuojaksi. Saattaahan olla että esimerkiksi miehen ystävät ohjaistaneet häntä asiaan, "kannattaa laittaa asetukset yksityisiksi, kun nyt on mediassa tää juttu". Vaikea sanoa.

Täysin ei voida poissulkea puolisoteoriaa, mutta siinä on "ongelmia" kuten yllä hahmoteltua, omasta mielestäni vähemmän todennäköistä kuin esimerkiksi loukkaantumis/tapaturmateoria. Toivotaan että poliisi jo asioiden poissulkemiseksi tarkistaisi lähimmäisten koneen, puhelimen, tapahtumankulun. Sehän on kaikkien eduksi, siis myös lähimmäisten, jotka voidaan poissulkea asioista tarkistamisen myötä, jos niikseen on asiat. No, nyt poliisi tarkistaa vinkkejä ja havaintoja kuten tuoreessa uutisessa oli, että etsinnässä se painopiste, ei varmaankaan laajempaa tutkintaa tee koska ei ole rikoksen esitutkintaa kun ei viitteitä rikoksesta, ei tosin todistetta oikein puoleen taikka toiseen muutenkaan (ilmeisesti), on vain katoaminen ja siitä lähdetään.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
dulcimer
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: To Heinä 23, 2015 7:56 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja dulcimer »

morbidelli kirjoitti:
Ei ole ollut perustamassa yritystä.

Nykytoimitusjohtaja on ostanut aikaa sitten muut perustajaosakkaat ulos eikä yksikään heistä ole NU. On mahdollista mutta hallituksen kokoonpanosta päätellen äärimmäisen epätodennäköistä että yrityksessä olisi muita osakkaita.

Tämä on kuitenkin sivuseikka. Yrittäjäksi pääsee joko omistamalla puolet yrityksestä, tai johtamalla yritystä josta omistaa vähintään kuudesosan. Ei ole pienintäkään mahdollisuutta siihen että N.U. olisi yrittäjäasemassa.

Huom! en käyttänyt kertaakaan termiä 'muistaakseni'.
No hyvä, tuli tämäkin yksityiskohta selväksi. Korjaan luonnehdintaani "yrittäjähenkiseksi" naiseksi, kun on ollut mukana Slushissa edustamassa tätä start up -lafkaa jne. (Lähde: HS, linkitin artikkelin joskus 50 sivua sitten) Joka tapauksessa, ihan mukavasti työelämässä menestyneeltä vaikuttaa - siltä pohjin vaikea uskoa mihinkään hämäräpuuhiin (kuten kultaryöstö!).

Mutta se, että nainen on siis ollut ihan tavallisena palkollisena ko. firmassa on tosiaan merkittävää kun miettii tuota rokulipäivää. Ei vaikuta sen kaltaiselta työntekijältä, joka noin vain juksaa työnantajaa että on saikulla, mutta lähteekin luontoon vaeltamaan. Jos olisi ollut tasapuolisena osakkaana, olisi ehkä pelivaraa ollut enemmän. Nyt tuntuu todella erikoiselta käytökseltä. Ja siihen päälle vielä tuoreen aviopuolison harhautus...en käsitä miksi ei edes vastannut tämän puheluihin myöhemmin päivällä. Edelleen, ihan kuin olisi yhtäkkiä halunnut kadota kaikilta.

Hyvin esillä tämä tapaus kyllä on kun vertaa muihin kadonneiden keisseihin. 11.9. bongasin ilmoituksen Itä-Vantaalla juna-asemalta, ja nyt tuntuu että koko pk-seutu etsii Nelaa. Ihme, jos ei pian löydetä - tai sitten on jo poistunut maasta.
Kari77
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Su Helmi 13, 2011 4:29 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kari77 »

Tässä rupesin miettimään tuota Nelan työpaikalle ilmoittamaa poissaolon syytä eli päänsärkyä ja että miten itse toimisi jos on päänsärky. No, ottaisin särkylääkkeen jos sellaista sattuu kotona olemaan tai jos ei niin käyn ostamassa apteekista. Onkohan tämä tarkistettu oliko Nelalla kotona särkylääkettä ja jos oli niin onko niitä otettu ? Apteekissahan Nela ei ilmeisesti ole käynyt eikä lääkärissä tämän päänsäryn takia ? Joten hieman kyllä mun korvaan haiskahtaa keksityltä jutulta tuo päänsärky. Sitten taas jos Nelalla aivan oikeasti ollu päänsärky, niin hän on voinut ajatella että pienellä ulkoilulla päänsärky lähtisi ja päättänyt lähtä ulkoilemaan, päänsärky ollutkin oire jostain vakavammasta ja saanut esim. aivoverenvuodon ja tuupertunut jonnekkin metsikköön, jos näin on, niin ei voi kuin ihmetelle että ei ole vielä löytynyt, mutta ei ollenkaan pois suljettu vaihtoehto. Jostain syystä en kuitenkaan jaksa uskoa henkirikokseen.
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Piilopaikkojakin löytyy runsaasti, lähistön asukkaat tietää muutkin tälläiset paikat, supat, luolat, yms. Kaikille etsijöille tsemppiä jotka koirien kanssa siellä liikkuu, teette arvokasta työtä.
http://retkipaikka.fi/vapaa/nuuksion-va ... ola-vihti/
taskumaija
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 12:25 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja taskumaija »

Tästä tapauksesta voisi laatia faktoihin perustuvan eri tutkintalinjoja tutkailevan vuokaavion.
Tietoa on periaatteessa paljon ja lisää valuu koko ajan. Tietomassa pitäisi saada ojennukseen ja sitä voisi käyttää punnitessa eri vaihtoehtoja. Poliisi tietää mitä tekee, minfolaiset leikkivät hiekkalaatikossa fantasialeluillaan (myös minä).

Nythän on fakta, että kahden päivän etsinnät Nuuksiossa olivat tuloksettomia. Käytössä oli koirat, vapaaehtoiset ja viranomaiset sekä epäsuorasti partiolaiset ja muut retkeilijät. Tosin koirien työtä on varmasti haitannut runsas määrä paikallaolleita ihmisiä. Koiran nenää kuormittaa kaikki hajut, vaikka kyseessä olisikin ruumiskoira.

Jos joku linja tai olettamus ei tuota tulosta, niin voi toki jatkaa pään tahkoamista seinään tai sitten voisi tarkistaa, voisiko toisesta näkökulmasta asia näyttää erilaiselta. En nyt puhu ufokaappauksesta.

Uskon, että aviomies on kartoittanut häviämisen jälkeen kotona kaikki passiasiat, raha-asiat ja mahdolliset tavaroiden häviämiset. Jos ei, niin tuntuisi oudolta.

Olen antanut itseni ymmärtää, että venäläisessä kulttuurissa on tapana, että mies toimii perheen elättäjänä. Siksi uskon, että aviomies tiesi hyvin Nelan raha-asiat (kenties antanut Nelalle käyttörahaa), maksanut kaikki laskut (myös Nelan puhelimen). Mies on mahdollistanut vuosien ajan sen, että Nelalla oli mahdollisuus tehdä vapaaehtoistöitä. Elättäjä = parisuhteen valta-asemassa.
fiia9
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 2:59 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja fiia9 »

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/3203 ... iin-toihin

En ole huomannut tämän olevan täällä.. mahtava juttu! Hevosen selästä tosiaan näkee pidemmälle ja hahmottaa maastoa eri tavalla kuin jalkaisin.

Itsekin heppaihmisenä lähtisin mielelläni vaikka tuntikausiksi Nuuksion maisemiin etsimään, hevonen vaan puuttuu :?
Quellervo
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: To Loka 23, 2008 1:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Quellervo »

Keskustelu on jo yli sata sivua sitten mennyt älyttömäksi turhan jauhamiseksi ja lässytykseksi. Tämäkin on tavallaan täysin asiaton kommentti.
Muistuttaisin että jos ei ole mitään uutta annettavaa keskusteluun, ei tarvitse kommentoida.
Ja kannattaa tutustua aiheeseen ihan alusta asti ja henkilön taustoihin jotka on jauhettu täällä jo lukuisia kertoja.
It-säätäjä kirjoitti:... ja tässä oli retkeilijänä tavallinen kotirouva joka ei ole aktivisesti harrastanut patikointia...
Nela harrasti aktiivisesti, useita kertoja viikossa liikuntaa ja ulkoilua. Nuuksiossakin olivat käyneet yli kymmenen kertaa. En nyt ihan normaaliin kotirouvaan vertaisi. Plus ei ollut kotirouva vaan kävi töissä.
Pekka Lipponen
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 5:36 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Pekka Lipponen »

Uskon entistä vahvemmin luonnolliseen selitykseen.
Talvi koittaa ja rasvavarastoja pitää täydentää.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... ty-karhuja

Toki sitäkin olen miettinyt, että vähissä varusteissa oleva kulkija ensin väsyy, käy lepäämään, hypotermia iskee ja vaipuu ikiuneen. Alue on niin laaja ja on sattuman kauppaa, että joku osuu paikalle, missä uhri on.
karijuhani
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: La Touko 14, 2011 1:03 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja karijuhani »

Pekka Lipponen kirjoitti:Uskon entistä vahvemmin luonnolliseen selitykseen.
Talvi koittaa ja rasvavarastoja pitää täydentää.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... ty-karhuja

Toki sitäkin olen miettinyt, että vähissä varusteissa oleva kulkija ensin väsyy, käy lepäämään, hypotermia iskee ja vaipuu ikiuneen. Alue on niin laaja ja on sattuman kauppaa, että joku osuu paikalle, missä uhri on.
Musta on outoa että, jopa poliisi puhuu siitä että ruoka loppuu parissa päivässä ja huonosti käy sen jälkeen. kyllä aikuinen pärjää ilman ruokaa viikkoja, vaikka ei nyt ihan 100&% toimintakunnossa olisikaan. Vettäkin löytyy. Eikä Nuuksio ole sama kuin joku Lapin erämaa. Samoin hypotermia on aika lailla poissuljettu näillä lämpötiloilla. Toki jos olisi pudonnut veteen niin kylmähän olisi tullut vaikka olisi vedestä päässytkin pois. Mutta että hypotermiaksi asti, vaikea uskoa. Vasta nyt parina yönä on lämpötilat olleet 5 asteen paikkeilla. Jos olisi tajuissaan tuolla Nuuksiossa liikkuvalla ihmismäärällä huutokin olisi varmasti kuultu, ainakin päiväsaikaan.
Pavel
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:46 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Pavel »

Mielestäni tässä tapauksessa on käytännössä vain kaksi uskottavaa skenaariota. Nela on joko:

1) tehnyt itsemurhan, todennäköisesti Nuuksiossa, mutta tekopaikasta (tai tavasta) johtuen ei ole osunut etsijöiden silmään tai

2) valinnut Nuuksion välietapiksi pidemmälle reisulle. Kiertämällä ison kamerattoman vyöhykkeen kautta hän olisi saanut paljon etumatkaa (Nela varmaan olisi osannut päätellä, että häntä asun ja bussin sekä kaupan turvakamerakuvien perusteella etsittäisiin nimenomaan Nuuksiosta) ja voinut koukata jonnekin, minne onkin menossa.

Vaihtoehtoon kaksi käytännössä sisältyy se lähtöoletus, että ainakin yksi ihminen tietää tällä hetkellä, missä Nela on, tai ainakin tietää ettei hän jäänyt Nuuksioon. Suuresta etsintämylläkästä johtuen olen hyvin varma, että mikäli Nela olisi jatkanut "pakomatkaansa" myöhemmin julkisilla kulkuneuvoilla, hänestä olisi jo olemassa lisää tietoa. Nelalla on siis ollut kyyti.

Vahvin epäilykseni tässä skenaariossa on, että Nelalla on (ja on saattanut olla jo pidemmän aikaa) suhde johonkuhun, ja kun uudessa avioliitossa jokin ei olekaan vastannut naisen haaveita, hän on lähtenyt tämän toisen matkaan. Pariskunta joko piilottelee Suomessa, tai todennäköisemmin on lähtenyt maasta esimerkiksi Viron kautta kohti Nelan (tai tämän rakastajan) kotimaata, työtarjousta ulkomailla tms. Jos matkaa on taitettu Helsinkiin asti rakastajan autolla ja sieltä jatkettu lautalla, ei olisi mitenkään uskomatonta, että nainen olisi välttynyt tunnistamiselta. Nela on hyvin tavallisen näköinen nainen, joka vaatteet (turvakamerakuvissa näkyneet) vaihdettuaan ja esimerkiksi aurinkolasit päässä ei kiinnittäisi niin suurta huomiota, että tätä välttämättä muistettaisiin jälkikäteen.

Onnettomuus Nuuksiossa Nelan varsin tarkoitushakuisen salaa lähtemisen jälkeen ei vaikuta loogiselta selitykseltä. Hänellä on selvästi ollut suunnitelmana pelata itselleen lisäaikaa joko lähtemistä tai itsemurhan tekoa varten.
Ghostface Killah
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2008 10:30 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Ghostface Killah »

karijuhani kirjoitti:Jos olisi tajuissaan tuolla Nuuksiossa liikkuvalla ihmismäärällä huutokin olisi varmasti kuultu, ainakin päiväsaikaan.
Aviomies sanoo Iltasanomissa 17.9.2015:
– On kulunut jo viikko. Se on pitkä aika ilman makuupussia, Sergei miettii. Kulkiessaan hän ei huutele Nelaa nimeltä.

Hän sanoo, ettei se ole enää tarpeen.
Ei ole enää tarpeen? :?:
Sohvapoliisi
Harjunpää
Viestit: 296
Liittynyt: Ke Maalis 10, 2010 4:10 pm
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Sohvapoliisi »

dulcimer kirjoitti: Edelleen, ihan kuin olisi yhtäkkiä halunnut kadota kaikilta.
Tapausta alusta asti tarkkaan sekä täältä että mediasta seuranneena, alkaa oma mielipiteeni kaikista esitetyistä skenaarioista vahvistumaan yhä voimakkaammin tähän lainaamani lauseen tiivistymään.

Nelasta välittyvä mielikuva on erittäin suorituskeskeinen, linkedin-profiilin mukaan kohtalaisen voimakkaasti eteenpäin pyrkinyt jatkuvasti elämässään/urallaan ja myöskin suosittelijoiden kommentit poikkeuksellisesta tuloshakuisuudesta tukevat mielikuvaa persoonan suorite->tulos - ajattelumallista. Ehkä jopa korostuneen kapeanäköisestä sellaisesta. Myös facebookissa työelämään liittyvät asiat saaneet pääpainon ainakin julkisesti näytettävissä päivityksissä.

Harrastukset vaikuttavat myös hyvin suoritekeskeisiltä - lukumäärä, kirjavuus, vaativuus ja tarvittavien varustusten laatu näyttävässä asemassa, tulee mieleen että ehkä tärkeämmässä kuin itse määränpää tai matka sen varrella?

Nela näyttää suhtautuneen hyvin määrätietoisesti ja vakavasti työuransa kehittymiseen ja oman asemansa vahvistamiseen kovan kilpailun keskellä. Start-up-yritysympäristö vaatii ja kerää tämänluonteista työvoimaa ja "yrittäjähenkisyyttä", mutta on omiaan myös ruokkimaan kyseisen ajattelumallin ylikorostumista. Nelaa en henkilökohtaisesti tunne, mutta oman suht pitkän elämän- ja työuran aikana kokenut muiden muassa myös start-up-maailman niin henkilökohtaisesti kuin sivustaseuraajanakin ja ennenkaikkea persoonallisuudet, joita hyvin paljon kyseisessä maailmassa ilmentyy. Usein heillä on hyvin korostunut "to do -attitude", määrällisesti laaja sosiaalinen verkosto, usein myös mahdollisimman monimuotoinen ja vaativa liikunnallisten harrastusten kirjo ja toivottavasti monilla myös tasapainoinen henkilökohtainen elämä julkisuuskuoren sisäpuolella. Kaikilla näin ei valitettavasti ole, vaan yli-ihmisyyden julkikuvan tavoittelu saattaa tapahtua joko tunne-elämän tietoisena laiminlyömisenä tai tiedostamattomana kyvyttömyytenä siihen.

Olen tässä vain pohtinut, että voisiko Nelalla olla "lauantai-iltojenkin työnteosta" huolimatta ja "Petroskoin pyöräreissujenkin" rentoutumisyritysten epäonnistumisten johdosta tulla tunne omasta riittämättömyydestä sekä kenties tiedostamattomasta kyvyttömyydestä ns. vaihtaa pienemmälle? Haluttomuus/kyvyttömyys tunnustaa heikkoutensa (itsensä kokemana, ei välttämättä muiden)? Haluttomuus/kyvyttömyys puhua asiasta, hakea apua/ratkaisua henkiseen lukkoonsa? Ja kokenut ainoaksi ratkaisuksi johon kykenee sen, että "vain katoaa muilta" jottei tarvitse käsitellä asiaa silmästä silmään kenenkään läheisen kanssa? Kokenut oman "häpeänsä" voimakkaampana tunteena kuin ratkaisullaan omaisilleen ja läheisilleen aiheuttaman tuskan ja kärsimyksen?

Mitä tahansa muutakin on toki voinut tapahtua, kun varmuutta asiasta ei ole, mutta itse aavistelisin yllämainituista syistä johtuvaa omaehtoista katoamista vailla mitään määränpäätä tai varsinaista aikomusta enää Nuuksiosta esiin tullakaan. Kokenut sen ympäristön itselleen mieluisaksi ja rauhoittavaksi ja helposti saavutettavaksi, joten suunnannut sinne viimeiselle määränpäättömälle matkalleen.
Scilla
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 12:22 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 8.9.2015

Viesti Kirjoittaja Scilla »

Ei kaikki puhelimet sammu jos ne joutuu veteen. Nykyään aika monet kännykät on vesitiiviitä, ja urheilullisella ihmisellä tuollainen ominaisuus kännykässä voisi olla aika todennäköinen.

Oon täällä koittanut tarjota vaihtoehtoa, että Nela olisi mennyt järjestämään yllätystä miehelleen etätyöpäiväksi. Piknikki luonnonhelmassa, olisi laittanut miehelle viestin kun paikka olisi löytynyt ja piknikki valmis. Selittäisi salailun, huijaamisen jne. On voinut ollakin oikeasti pää kipeä aamulla, mut lähtenyt normaalilla särkylääkkeellä, mutta päänsärystä tavallaan antanut itselleen luvan olla töistä pois tuon päivän.
Että jos pariskunta olisikin umpirakastuneita, siksi soittelut (pusi pusi, rakastan sua, ei mulla muuta) ja nopea huolestuminen jne. Olisi sitten tipahtanut veteen jossain, mistäei ole osattu etsiä.
Itse ainakin menin naimisiin 5 vuoden yhdessäolemisen jälkeen, ollessani rakastunuyt, ja olin sitä vielä häiden jälkeenkin. Ei se arki joka parilla vuosien myötä huonoksi muutu, ei varmasti Nelalla ja Sergeilläkään.

Jos Nela olisi halunnut irtiottoa, ja olis vaikka jossain missä lie vaelluksella tai vuokramökillä, niin kyllä tämän rumban jälkeen olisi aika korkea kynnys tulla ihmisten ilmoille :roll:
Vastaa Viestiin