Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Keskustelut ylläpidosta ja tuomioistuimesta. Myös käyttäjien keskinäiset nokittelut tänne.

Valvojat: Moderaattorit, Kilomies, Kyöpeli

Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10849
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

perusasiamies kirjoitti: Rikospaikan yksi omituisuushan oli, että puukkohippa rajoittui niin pienelle alueelle taloa. Ainakin kokeneet poliisit tätä ihmettelivät, että muu kämppä oli lähestulkoon veretön. Miksi Jukka joutui alakynteen niin nopeasti?

Oman näkemykseni mukaan nuo kaksi pernassa vierekkäin ollutta pistohaavaa on lyöty aivan ensimmäisenä. Noilla iskuilla saa mehut varmasti pois rahvaaltakin mieheltä, ja näin Jukka joutui välittömästi alakynteen. Huppis tuskin on voinut noita syviä haavoja lyödä ensimmäiseksi, mutta Jukalle tuttu henkilö on hyvin voinut. Kuvitteleppa Anneli ja Jukka halaamassa sängyn päässä seisaallaan ja Auer kaivaa kylpytakin taskustaan veitsen...

Tämä uhrin siirtäminen astaloinnin jälkeen onkin mielenkiintoinen kohta ja se on mennyt minulta hiukan ohi. Noin voi hyvin olla äkkiä ajateltuna. Miksi ihmeessä Jukkaa on siirretty astaloinnin jälkeen?

Taas oman näkemykseni mukaan Jukan ruumista on siirretty, jotta se ei tukkisi pesuhuoneen ovea. Ruumis on äkkiä katsottuna voinut olla ennen siirtoa mielestäni sellaisessa asennossa, että oven avaus ei olisi onnistunut. Ja Auerin oli päästävä hakemaan taustanauhuri vielä oven raosta myöhemmin...
Ei hippaa ollut tilaa leikkiä kuin yhden huoneen yhdessä nurkassa. Jukkahan ajettiin sinne nurkkaan, takan ja sängyn vierustalle. Siinä surmaaja hänet yhytti. Eihän Jukka minnekään muualle päässyt, kun sen valinnan teki, ettei ikkunan hajotessa juossut lasinsirujen halki olohuoneeseen, eikä ilmeisesti tajunnut pesuhuoneen ovestakaan karkuun lähteä. Miehen osa on karu: sitä ei jätetä vaimoa yksin sänkyyn kiljumaan ja juosta (onnuta) karkuun, vaan peräännytään lasinroiskeiden tieltä nurkkaan ja sanotaan että kuka perkele, älä tuu tänne. Mistään ei tuolla hetkellä voi vielä tietää, että 10 sekunnin päästä tuleekin puukosta, kun ei edes tajua kunnolla, mitä tapahtuu, saatikka että tietäisi kuka tulija on. Jälkeenpäin aina toimittaisiin fiksusti, koska jälkeenpäin tiedetään, mitä tapahtui. Ei pienestä miehestä klapilla aseistautuneena ole juuri vastusta isolle puukkomiehelle, joka on ainoa, joka jo etukäteen tietää, mitä on tullut tekemään. Jukka oli tottunut selvittämään tilanteita sanoilla, eikä ne tässä tilanteessa auttaneet.

Katso takkahuoneen pohjapiirros ja huomioi, kuinka pieni huone on kyseessä ja kuinka lentelevät lasinsirut ikäänkuin katkaisivat pakoreitin olohuoneeseen. Kun huppis oli tullut sisälle, ei Jukalla ollut mitään mahdollisuuksia, eikä kukaan voi tuollaiseen tilanteeseen varautua. Kaikki henkirikoksen uhrit tekevät jonkun virhearvion, ja joskus on vaan tilanteita, ettei edes ole mahdollista selvitä. Aika kauan se Jukka kuitenkin hengissä vielä pysyi. Veikkaan, että oli huppiksellakin seuraavana päivänä nenä kipeä ihan varmasti.

Minä olen myös sitä mieltä, että ne kylkeen osuneet "pernaiskut" ovat ihan siinä alkurytäkässä lyöty, kuten vatsan toistakymmentä muutakin iskua sekä vielä vasemman kyljen ja olkapäänkin iskut. Niistä varmaankin on ne veret lattialle pääosin tulleet (tosin veikkaan, että myös uhrin suusta/nenästä on voinut pudota pisaroita). Muistathan esim hieman sängyn ALLA olleen isohkon tippuveriroiskeen, jossa on oikein roiskehäntä. Siitä tietää, että uhria on riepoteltu sivusuunnassa sängyn päädyssä ja liike on ollut kovaa. Pisara on irronnut ja lennähtänyt sängyn alle. No, voi se tietysti kovasti huidotusta veitsestäkin olla irronnut, mutta jalanjäljistäkin näkee, että painittu on. Verijäljet eivät ota kantaa tekijään, mutta kun tiedetään, mitä on tehty, on helpompi arvioida, että oliko se riepottelija 60 kiloinen askartelija-äiti vai sittenkin joku raavas tehtaanäijä tai extreme-urheilija.

Ei ruumista varmaankaan ihan siirtämällä siirretty ole. Hovin tuomiossa todetaan mielestäni, ettei uhria ole siirretty. Mutta siis kiepautettu kyljeltä selälle ehkäpä. Siinä se taisi kengänpohjakin vereentyä. Semmonen loppuvarmistus, että kuoliko se.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
perusasiamies
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja perusasiamies »

Kuolemannaakka kirjoitti: Ei hippaa ollut tilaa leikkiä kuin yhden huoneen yhdessä nurkassa. Jukkahan ajettiin sinne nurkkaan, takan ja sängyn vierustalle. Siinä surmaaja hänet yhytti. Eihän Jukka minnekään muualle päässyt, kun sen valinnan teki, ettei ikkunan hajotessa juossut lasinsirujen halki olohuoneeseen, eikä ilmeisesti tajunnut pesuhuoneen ovestakaan karkuun lähteä. Miehen osa on karu: sitä ei jätetä vaimoa yksin sänkyyn kiljumaan ja juosta (onnuta) karkuun, vaan peräännytään lasinroiskeiden tieltä nurkkaan ja sanotaan että kuka perkele, älä tuu tänne. Mistään ei tuolla hetkellä voi vielä tietää, että 10 sekunnin päästä tuleekin puukosta, kun ei edes tajua kunnolla, mitä tapahtuu, saatikka että tietäisi kuka tulija on. Jälkeenpäin aina toimittaisiin fiksusti, koska jälkeenpäin tiedetään, mitä tapahtui. Ei pienestä miehestä klapilla aseistautuneena ole juuri vastusta isolle puukkomiehelle, joka on ainoa, joka jo etukäteen tietää, mitä on tullut tekemään. Jukka oli tottunut selvittämään tilanteita sanoilla, eikä ne tässä tilanteessa auttaneet.

Katso takkahuoneen pohjapiirros ja huomioi, kuinka pieni huone on kyseessä ja kuinka lentelevät lasinsirut ikäänkuin katkaisivat pakoreitin olohuoneeseen. Kun huppis oli tullut sisälle, ei Jukalla ollut mitään mahdollisuuksia, eikä kukaan voi tuollaiseen tilanteeseen varautua. Kaikki henkirikoksen uhrit tekevät jonkun virhearvion, ja joskus on vaan tilanteita, ettei edes ole mahdollista selvitä. Aika kauan se Jukka kuitenkin hengissä vielä pysyi. Veikkaan, että oli huppiksellakin seuraavana päivänä nenä kipeä ihan varmasti.
No siis sun selitys on ihan järkevä sinällään. Mutta poliiseilla on niin sanottua käytännön kokemusta näistä asioista, mitä meillä kaikilla palstalaisilla ei yksinkertaisesti voi olla. Vaikka joku kuinka perustelee asian teoreettisesti voi käytäntö olla jotain ihan muuta. Sen takia en heti lähtisi kävelemään poliisien mielipiteen yli, että rikospaikka oli outo.

Kuka oikeasti jättää juoksematta lasinsirujen yli jos on kyse hengestä? Näinhän Auerkin teki oman tapahtumakulkunsa mukaan. Ja pesuhuoneen oven kautta Jukka olisi myös päässyt pois. No tästä on turha jatkaa.

Mun mielestä yksinkertaisin selitys on, että Jukka on saanut ne vakavimmat vammat ensin, jolloin karkuunjuoksu ei ollut enää vaihtoehto.
Kuolemannaakka kirjoitti: Minä olen myös sitä mieltä, että ne kylkeen osuneet "pernaiskut" ovat ihan siinä alkurytäkässä lyöty, kuten vatsan toistakymmentä muutakin iskua sekä vielä vasemman kyljen ja olkapäänkin iskut. Niistä varmaankin on ne veret lattialle pääosin tulleet (tosin veikkaan, että myös uhrin suusta/nenästä on voinut pudota pisaroita). Muistathan esim hieman sängyn ALLA olleen isohkon tippuveriroiskeen, jossa on oikein roiskehäntä. Siitä tietää, että uhria on riepoteltu sivusuunnassa sängyn päädyssä ja liike on ollut kovaa. Pisara on irronnut ja lennähtänyt sängyn alle. No, voi se tietysti kovasti huidotusta veitsestäkin olla irronnut, mutta jalanjäljistäkin näkee, että painittu on. Verijäljet eivät ota kantaa tekijään, mutta kun tiedetään, mitä on tehty, on helpompi arvioida, että oliko se riepottelija 60 kiloinen askartelija-äiti vai sittenkin joku raavas tehtaanäijä tai extreme-urheilija.
Jooh, eli itseasiassa oot samaa mieltä, että pernaiskut on alkurytäkässä. Et siis ilmeisesti sulje pois, etteikö ne voisi olla myös ihan ensimmäiset iskut. Kuten edellä sanoin, tämä selittäisi hyvin tuon, että puukkohipan leikkikenttä oli hyvin rajoittunut tila. Tämän jälkeen näkemykseni mukaan murhaaja on leikitellyt uhrilla, kuten kissa leikkii saalistamallaan hiirellä.
Kuolemannaakka kirjoitti: Ei ruumista varmaankaan ihan siirtämällä siirretty ole. Hovin tuomiossa todetaan mielestäni, ettei uhria ole siirretty. Mutta siis kiepautettu kyljeltä selälle ehkäpä. Siinä se taisi kengänpohjakin vereentyä. Semmonen loppuvarmistus, että kuoliko se.
No joo, mutta tosiaan outoa kun ne kaikki suuremmat verijäljet on siinä Jukan vieressä. Tuo on hyvin mahdollista, että joku kiepautus on tehty ruumiille.
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Tämän KN:n postin jälkeen on tullut paljonkin viestejä. Kommentoin kuitenkin järjestyksessä, lukematta jälenpänä olevia, näihin palaan myöhempiin jos tarvetta ilmenee.
Ensin tähän tekemäni kuvaan. Jos en nyt paljon väärässä ole, niin tuo vamma on tuossa kohdin kuten olen liittänyt?

Kuva

Kerroit tuon lähempänä silmää olevan kaksoisjäljen pituudeksi n6cm. Tuossa kuvassani n5.5cm, mielestäni tämäkin on julmetun pitkä sorkkaraudan aiheuttamaksi. Jos ajatellaan jotain erikoista ja pitkävartista sorkkarautaa jossa tuo kärki olisi pitkä, niin silloin se olisi myös painava (on epäuskottavaa ettei se ole uponnut). Jos vaihtoehtoisesti se olisi jokin erikoisen pitkä kärkinen mutta lyhytvartinen, niin se taas on kevyt (tällöin taas se ihan silmän vieressä aivoihin uponnut ei oikein täsmää).

Eivät vaikuta saman astalon aiheuttamilta nämä oikeassa ohimossa olevat kevyet vammat ja tappava vamma (ja suun vamma) keskenään.
Mielestäni tappava vamma on vahvemmalla luustoalueella, varsinkin jos ajatellaan että se on leveäkärkisen sorkkaraudan aiheuttama, jossa siis se sorkkien väli juuri otsaluun ja poskiluun välissä. Tässä kevyessä vammassa poskiluun alueella vain tuo alempi 'riipu'.

Tuosta kuvastani näkee että kevyempi ohimovamma sopii erittäin hyvin terävän klapin särmään. Kuvista päätelleen klapia on käytetty, sen vereentymisestä tämän näkee, toisaalta siitä voi myös päätellä ettei sitä ole upotettu aivoihin.
Ei ole uskottavaa että olisi lyöty vain yksi klapi-isku, kyllähän silloin huidellaan sarjassa vähän enempi...

Hovin ajatelma lienee ihan oikea surmaiskujen osalta, nyt kuitenkin puhun niistä kevyemmistä vammoista ohimossa (”pusuista”).
Tilaa surmaiskuille ei todellakaan kovin paljon ole, enkä minäkään usko että olisi oltu uhrin päällä lyötäessä tappavat iskut:

Kuva

Kuva

Mielestäni on ollut kolme välinettä, tekojärjestyksessä: Veitsi, klapi,painavampi astalo.



Kolme tekovälinettä ja alueet missä niitä käytettiin

Kuva

Veitsen kanssa tultiin sisään. Ikkunanrikkomisastalo/surma-astalo jätettiin siihen rikotun ikkunan seutuville. Seurasi lyhyt pystypainitilanne, jossa uhri saa lukuisia torjuntavammoja. Vakavampia pistovammoja korkeintaan tämän tilanteen aivan loppuvaiheessa. Kuvan alue 1.

Hyvin pian uhri kaadettiin sänkyyn ’sidottiin’ kylki/maha-asentoon, jalat roikkuen sängyn ulkopuolella. Sängyllä lyötiin pääosa vakavista veitsenpistoista (AAARGH kuuluu tallenteelta). Uhri rimpuilee ja vääntelehtii, surmaaja tikkaa eri puolille, veitsi vääntyy... Kun veitsi oli vääntynyt luokille (se vittu kohta tallenteella), seurasi tilannetta pieni preikki (kuultavissa hätäpuhelusta) Kuvan alue 2.

Uhri pääsi puodottautumaan lattialle, vielä suht voimissaan. Vääntyneellä veitsellä tikataan vielä eripuolille kehoa. Tähän väliin Auer tulee katsomaan ensimmäisen kerran. Surmaaja tekee hyökkäyseleen ja käväisee siinä oh-rajalla (lattiaverijälki).
Samalla surmaaja hylkää, pudottaa veitsen, palaa heti takaisin koska uhri vielä voimissaan. Piti ottaa klapi nopeasti avuksi, sillä lyötiin takaraivoon/päälakeen ja oikeaan ohimoon nuo 3 vammaa.
Auer palaa pian toistamiseen ja taas surmaaja tulee ’häirityksi’, tehden peräänlähtöeleen. Surmaaja hylkää klapin, sekään ei tuottanut tulosta.
Kuvan alue 3.

Yrittääkö uhri jopa pystyyn... Surmaaja noutaa karmissa roikkuneen astalon
Kun uhri yrittää vielä ylös, kaatuu (tai tuupaistaan) pään osuessa pesuhuoneen oveen (se verijälkisuttukeskittymä siinä saranan kohdilla (pään klapivammasta)).
Tästä uhri valahtaa hieman ’alaspäin’, jalat sängyn alle ja pää valahtaa lähelle löytöpaikkaansa.
Isku astalolla aivoihin ja suuhun (Pään aiheuttaman verisutun päälle roiskahtaa verta (katsokaa pesuhuoneen ovi /alemman saranan kohdalta).
Kuva alue 4.

Tälläisellä kaavalla ajattelen tapahtumien edenneen.


ps.
Kuolemannaakka; Pystypainitilanne oli nopeasti ohi, ja oletan että uhri pystyi lähes koko tämän ajan ’väistelemään’ iskuja (saaden suuren määrän pääasiassa torjuntavammoja). Puolustautumisvälineenään uhrilla se toinen klapi.

Nuo kevyemmät ohimon kalpivammat katson siis aiheutetun siinä sängyn edessä, sängyltä pudottautumisen jälkeen.

En luottaisi Labran lausuntoon sorkkapäästä, eihän niillä ollut edes kuvaan liitettyä mittaa.
Lisäksi voi ihmetellä taas tätä jälkijättöisyyttä, nämä 'sorkkajäljethän' määriteltiin vasta 2009 (ilman klapi-vertailua tietysti...)
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Luin nyt nuo jälkimmäiset viesti läpi. Tässä vaiheessa en viitsi kommentoida veitseniskuja sinäänsä. Kuolemannaakka on tehnyt kelpo analyysejä niistä, mutta ongelma niissä on se, etteivät keskustelijat pysty tekemään omia vertailujaan. Ja minähän kun en usko välillä itseänikään, niin en sitten välttämättä Naakan mielipiteitä esim kätisyydestä... :)
Olisi ihan kiva KN jos saisit tehtyä kartan (kuvan) ylävartalon vammoista (päänvammat jo onkin), sanallisella selvityksellä (ei niinkään mielipiteellä) höystettynä...

Päällimmäisenä edellisistä jäi tajuntaan se, että ajatellaan uhrin saaneen lähes välittömästi syvät (jopa tappavat) veitseniskut sisäänsä. Itse en usko tuollaiseen ollenkaan.
Ainahan tälläisissä "henki myydään kalliisti" (varsinkin kun surmaajan tulo ei ollut 'silmänräpäyksellisen' yllättävä. Eikäpä se Lahti olisi niin selväsanaisesti tallenteellakaan huudellut, mikäli muutama 20cm syvä pisto olisi ollut jo sisällä...
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10849
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Se on tämmöisessä tilanteessa hankala toisille antaa mitään varmoja kuvailuja, sattuneesta syystä... enkä minä muuta voi todistaa kuin mitä silmillä näen. Jotain on varmasti väärin ja väärin päätelty, mutta kyllä mä sen verran itseeni luotan, ettei sitä väärin tulkittua ihan hirveästi ole.

Ja kaikilla on kuitenkin omat mielipiteensä, ja harvemmin niihin toisten lausumat millään lailla vaikuttaa. Voisin yrittää jotain haavakarttaa, jos saisin jonkun mallivartalon (joku netistä kopsattava kävisi, jos vaan löytyy), mielellään eri suunnista kuvattuna. Mitään selityksiä tai haavojen syntyhistorioita minulla ei juuri ole minkään auktoriteetin lausumina, ja jotenkin tuntuu, että erilaisten asiantuntijoiden ristiriitaiset selitykset eivät tätä juttua ole lainkaan eteenpäin vieneet. Asiat pitää tajuta itse, että jotain tajuaa. Jos meillä vaikka avannut lääkäri todistaa, että jalkapohjissa oli vain kaksi haavaa, eikä vaivaudu itse ottamastaan (??) kuvasta laskemaan, että niitä on kymmenkunta, niin ei tässä mihinkään muiden juttuihin voi juurikaan sokeasti luottaa.

Olisi kauhean kiva, mikäli murhaaja olisi vasenkätinen, mutta minusta vaikuttaa äärimmäisen vahvasti siltä, että on oikeakätinen. Ei noita haavoja voi millään vasenkätinen lyödä, mikäli skenaario on yhtään sinne päinkään, että joku seisoi uhrin edessä puukon kanssa, niinkuin nyt varmaan käynyt on. Minusta Mannerinkin ihan tyhmä tuollaisia toiveita edes tuoda julki; ikäänkuin ei hänkään olisi uhrin haavoja koskaan edes nähnyt. Sorvaillaan tuomioita, eikä kukaan tiedä eikä taida välittääkään edes mitä on tapahtunut. Tietysti, mikäli ei ole edes tarkoitus selvittää, mitä tapahtui, vaan vain voittaa juttu, niin ok. Minulla on ehkä ollut liian ylevät periaatteet=)


Katselen noita Turren kysymyksiä tässä joskus jos/kun ehdin.


Tässä tämä hauska vanha verenroiskumiskeskustelu Valhallan kanssa. Ulkosuomalaisen kanssa käytiin samaa vääntöä jo aikaisemmin:


Kuolemannaakka Ke Maalis 07, 2012:
Jukalla oli t-paita päällä, ja jos paini olisi kestänyt tuon 30sek, niin ei niistä puukonhaavoista nyt sitä verta roiskua minnekään yläviistoon. Terän mukana voi jokunen pisara lennähtää, mutta eihän niitä seinästä millään erota, eikä ne nyt muutenkaan metrikaupalla lennä. Paitakin imee aluksi verta.
Valhalla Ke Maalis 07, 2012 8:08 am
Voi herranjestas. Siinä meillä on puukotuksen asiantutija. Huppiksella on vaihtokengät ja tappotyylikin vielä hillityn roiskeeton.
Palaa nyt Naakka reaalimaailmaan. Ilman reiluja roiskeita ja jopa verisuihkuja tuota surmatyötä ei tee. Ainostaan jonkun peiton tmv läpi.
Hovi 2015: 252. Hovioikeus toteaa, että Jukka Lahden vammat ovat olleet laadultaan sellaisia, ettei niistä ole tullut verta suihkuamalla ja veri on merkittävissä määrin imeytynyt hänen T-paitaansa.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10849
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Tärkeä pointti mielestäni on se, ettei iskuja ole "tikattu sinne tänne eri puolille kehoa", vaan ne ovat pääosin tiukoissa ryhmissä, mikä minusta kertoo siitä, ettei niitä ole pystytty ko. hetkellä muualle lyömään, koska on tapeltu ja uhri on pistänyt vastaan. Esim vasemmalla puolella melko alhaalla vatsan seudulla lähes parikymmentä samansuuntaista pistoa noin parin kämmenen kokoisella alueella, mutta rinnassa (kylkiluista ylöspäin) ei ainuttakaan iskua. Kaikki vatsan iskut ovat samansuuntaisia (terä kaakko-luode -asennossa) lukuunottamatta neljää pistoa, jotka ovat keskemmällä ja osin vartalon keskiviivan oikealla puolella ja vaakatasoisessa asennossa (siis itä-länsi -asennossa). Nämä neljä iskua lienee lyöty eri aikana.

Ainakin parissa haavassa on tunnusomainen lenkkimäinen haava, joka aiheutuu uhrin liikkumisesta kesken piston (tämä myös US:n vinkkaamasta kirjasta). Toinen tällainen haava on ylävatsalla vasemmalla puolella, toinen oikeassa olkavarressa.

Kyljessä alempana on vain nuo kaksi vierekkäistä syvää pernapistoa, joten periaatteessa ne tietysti voisivat olla "eri sarjaa". Terän asento kuitenkin sama kuin vatsaiskuissa. Kyllä ne vahvasti vaikuttaa siltä, että pystyssä ollessa on sivulta päin kylkeen lyöty. Lisäksi pistoja kainalon etupuolen (yksi lähes kainalokuopassa = käsi ollut ylhäällä) ja olkavarren alueella.
Vasemmalla puolella kaulan alueella myös naarmuja ja korvan alla palkeenkieli.

Se selvä reikä on siinä kulmakarvan vieressä ohuen luun kohdalla, ja on ehkä kolmisen senttiä korkea. Siitä alaspäin haava on epämääräisempää mössöä, josta ei tiedä, kuinka syvälle on uponnut. Silmähän tuossa myös on jotenkin vaurioitunut/uponnut, vaikka siihen ei ole mikään osunut, eli uskon tappoiskun osuneen silmään "sisäkautta" sivusta. Tappohaava ulottuu kulmakarvan yläreunasta silmän alareunaan.

Jukkaahan on täytynyt melko vakavasti haavoittaa jo pystypainiessa, koska verta riitti lattiallekin ja uhri siinä vielä jaloillaan pystyssä oli. Ei noista parin sentin tökkäisyistä riitä lattialle asti verta, kun paita on päällä ja imee. Minusta...
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Avatar
sisotalo
Jessica Fletcher
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja sisotalo »

Nimimerkki Sniper kirjoitti raakaa pedofilia syyttelyä erästä nimimerkkiä kohtaan, mutta sai kaksi viikko kun se oli muka väärässä osastossa. Ei täällä Lautamiehissä saa syytellä keskustelukumppaneita raskaista rikoksista valheellisesti.

Elinkautisen pitäisi Sbiper saada kun hän vielä tekee tämän rikossyytöksen yksilöityä henkilöä ei siis nimimerkkiä kohtaan
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Tässä tämä hauska vanha verenroiskumiskeskustelu Valhallan kanssa. Ulkosuomalaisen kanssa käytiin samaa vääntöä jo aikaisemmin:
Kuolemannaakka Ke Maalis 07, 2012:
Jukalla oli t-paita päällä, ja jos paini olisi kestänyt tuon 30sek, niin ei niistä puukonhaavoista nyt sitä verta roiskua minnekään yläviistoon. Terän mukana voi jokunen pisara lennähtää, mutta eihän niitä seinästä millään erota, eikä ne nyt muutenkaan metrikaupalla lennä. Paitakin imee aluksi verta
.
Juu,
silloin kun käytiin kinaa pystypainista, Naakka väitti, että se tapahtui takan edessä ja mä protestoin takan ja takkaseinän ja lattian verijälkien puuttumisella siitä kohtaa kun edes puukosta ei veri tippunut.

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... 2A#p465893

Edelleen en uskonut miehen pysyvän paikallaan tikattavana vaan ihmettelin kun takan istuinpenkin tavarat olivat sievästi paikallaan. Se kevyt muumivaippapaketti eli Turren tiukasti Kungs hiiliksi identioma paketti nököttää myös penkin alla eikä ole tullut potkaistua syrjään.

Jos Naakka ei edelleenkään erota verta valkoisista seinistä, on todella aika hankkia ne kauan tarvitut lasit. Takan edessä painiessa ei ole verellä metrikaupalla tilaa lennellä hupun puukosta ennenkuin tulee seinä vastaan.

Nyttemminhän on selvinnyt, että lähes kaikki verijäljet ovat tiukasti siinä sängyn ja pesuhuoneen oven valisessa nurkassa. En usko, että uhri olisi siinä pienessä tilassa seissyt yhtään hetkeä pystyssä paikallaan tikattavana ennenkuin olisi perääntynyt niin että olisi ollut selkä jompaa kumpaa seinää vasten. Tai rojahtanut sängylle. Seinää vasten seisomisesta ei ole kuitenkaan mitään jälkiä. Eika sangyssa tikkaamisesta. Mäkinenkin ilmeisesti tajusi tämän mahdottomuuden kun myöhemmin keksi, että Jukka varmaan roikkui hupun kaulassa.

Jukan paitaan tulleista rei'istä pitäisi pystyä päättelemään ainakin jotain siitä mistä suunnasta iskut ovat tulleet ja missä asennossa mies on ollut. Suuri osa Jukan haavoista on (pystyasennossa) normaalisti T-paidan peittämällä alueella, mutta kukaan ei ole missään maininnut paidan reiistä halaistua sanaa. Liikkuvaan ihmiseen kankaan läpi tehdyt iskut aiheuttavat kankaan repeytymisen tai leikkautumisen kun veitsi tulee vähän eri kohtaa ulos. Jukan paidanhan pitäisi olla hartioiden ja olkavarsien kohdalla takaa ihan riekaleina. Oliko????
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

ulkosuomalainen kirjoitti: Hovin päätöksen mukaan sängyssä ei ole verijälkiä sängyssä puukotuksesta.
Mihinkä tämä tälläinen perustuu, ei nuo Hovin päätelmät kaikkineen pidä paikkaansa.
Eihän uhri ole ollut sängyssä makaamassa koko pituuttaan, vaan vain ylävartalo siinä sängyn reunalla, jossa on se suurempi veriläikkäkin.

Selän iskut ovat kaikki pinnallisia, korkeintaan sentin tai parin syviä. Oikealla matalampia kuin vasemmalla. Pistohaavoja on selässä ja ylärajoissa kymmeniä. Minusta aika hankala asento pitkälle hupulle tikuttaa sillä miesten teränpitoasennolla polvillaan lattialla olevaan uhriin. Lattialla kontallaan olevaan uhriin niitä kyllä hakkaisi hyvin sillä naisten hakkuutyylillä.


Ei välttämättä lattialla, vaan ylävartalo siinä sängyn reunalla. Siinä ollaan kuin 'matalalla pöydällä'.
Eiköhän kiinnipitotyyli ole vaihdellut välillä eri vammakeskittymien välillä, tällä kiinnipitotyylin vertailulla ei tätä ratkaista.
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

ulkosuomalainen kirjoitti: Nyttemminhän on selvinnyt, että lähes kaikki verijäljet ovat tiukasti siinä sängyn ja pesuhuoneen oven valisessa nurkassa. En usko, että uhri olisi siinä pienessä tilassa seissyt yhtään hetkeä pystyssä paikallaan tikattavana ennenkuin olisi perääntynyt niin että olisi ollut selkä jompaa kumpaa seinää vasten. Tai rojahtanut sängylle. Seinää vasten seisomisesta ei ole kuitenkaan mitään jälkiä. Eika sangyssa tikkaamisesta. Mäkinenkin ilmeisesti tajusi tämän mahdottomuuden kun myöhemmin keksi, että Jukka varmaan roikkui hupun kaulassa.


Olettaisin että hyvin nopeasti uhri on joutunut paikittelemaan (edelle laittamani kuva: kohta1).
Pakittelu kertoo myös siitä että on alussa pystynyt 'väistelemään' pahoja veitseniskuja. Verijälkiä on toki siinä etuosassakin, mutta vähemmässä määrin, tämä kertoo tuon nopeahkon pakittelemisen ja myös sen, ettei lasien päällä olla oltu pitkään.

Mutta tälläinen: Onko osa niistä syvemmistä veitsen pistoista voitu aiheuttaa siten, että surmaaja on päässyt osittain uhrin taakse (sitominen takaapäin, siinä sängyn vierellä). Tässä asennossa lyöty pistoja ennen kuin uhri on rojahtanut sänkyyn/sängyn reunalle.
Koltiaisina kun painittiin, niin tälläinen oli vastustajalla päällimäisenä tarkoituksena, saattaa vastapuoli puolustukyvyttömään tilaan.

Tilanne jatkunut sitten siten että kun sänkyyn on rojahdettu, siihen on rojahdettu puolittain mahalleen (vain yläruumis siis). Veitsen tikkailu on jatkunut tässä asennossa kunnes veitsi vääntynyt, ja uhri on päässyt rimpuilemalla sängystä.
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Samaa mieltä hovin päätelmistä yleensä, eivät aina tai läheskään aina oikein...
Antavat nyt kuitenki ekaa kertaa mun kauan haikailemaa ja arvailemaa tietoa sängyn verijäljistä.
180
----

Sängyssä, lakanoissa, peitossa, tyynyissä tai Jukka Lahden tyynyn vieressä olevan vaatekasan vaatteissa ei ole edellä kuvattua veristä aluetta lukuun ottamatta havaittavissa sellaisia verijälkiä, jotka voisivat viitata Jukka Lahden pahoinpitelyyn sängyssä. Tällaisia veriroiskeita tai muitakaan -jälkiä ei ole myöskään sänkyä lähellä olevissa seinissä.
Tässä muuten siitä laajenevasta verilammikosta
178. Verrattaessa poliisin ensipartion ottamia valokuvia teknisen rikostutkinnan myöhemmin samana yönä ottamiin valokuviin voidaan todeta, että lattialla oleva veri Jukka Lahden pään ympärillä on selvästi laajentunut jälkimmäisissä kuvissa (ks. myös kirjallinen todiste nro 9, verijälkitutkimuksen valokuvaliitteen s. 6).
163. HL on kertonut, että on hyvin vaikea arvioida sitä, missä määrin Jukka Lahden pään vammoista on vuotanut lisää verta takkahuoneen lattialle sen jälkeen, kun poliisin ensipartio on ottanut valokuvat, ja mikä merkitys elvytystoimenpiteillä on ollut veren määrän lisääntymiseen. HL on todennut valokuvien ja Jukka Lahden päävamman laadun perusteella, että varmasti Jukka Lahden kuolemasta ei ollut kulunut tuntia eikä kahta, vaan pikemminkin minuutteja, siinä vaiheessa, kun sairaankuljetushenkilöstö oli saapunut paikalle. Päässä on hyvä verisuonitus ja isoja suonia, mikä on otettava huomioon tarkasteltaessa päästä eri aikoina valuneen veren määriä. Tätä johtopäätöstä on HL:n mukaan tukenut myös se, että sairaankuljetushenkilöstö oli valokuvista ilmenevällä tavalla ainakin ryhtynyt elvytystoimenpiteisiin. HL ei ole tiennyt, missä määrin Jukka Lahtea oli yritetty elvyttää.
Eli on verrattu niitä ensipartion kuvia ennen elvytystä ja Lapinniemen kuvia kun hän tuli noin 45 minuuttia tai tuntia myöhemmin paikalle. Missä vaiheessa lammikko laajeni ei siis itse asiassa tiedetä. Heti ambujen käsittelyn jälkeen? Kuinka kauan?


Tässä muuten noista vammoista lisää oikeuden päätöksestä.

161. HL on kertonut ruumiinavauspöytäkirjan mukaisesti, että rintaontelossa on ollut molemmin puolin yhteensä runsaat sata millilitraa verta. Vatsaontelossa on ollut aavistus verta. Pernan etu-yläosassa sivulla on ollut noin kolmen millimetrin laajuinen muutaman millimetrin syvyyteen ulottuva pistohaava. Tähän liittyen vähäistä verenvuotoa on ollut pernakudoksessa. Pistohaavat ovat vaurioittaneet keuhkoja ja keuhkot ovat olleet molemmin puolin kasassa. HL on todennut, ettei rintakehän ja -ontelon, eikä pernan, vammoja ollut aiheutettu paljon ennen kuolemaa, koska rintaontelossa oli ollut vain vähän verta ja koska rintaontelossa on hyvä verisuonitus. Myös perna olisi vuotanut enemmän, jos tämä pernan vamma olisi aiheutettu kauan ennen kuolemaa. HL on todennut kihlakunnansyyttäjä Paula Pajulan tarkentavan kysymyksen johdosta, että ilmaisulla "paljon ennen kuolemaa" hän on tarkoittanut, ettei rintakehän lävistäneitä rintaontelon, vatsaontelon ja pernan vammoja ollut aiheutettu monia kymmeniä minuutteja ennen Jukka Lahden kuolemaa, ei ainakaan yli tunti ennen kuolemaa. Rinta- ja vatsaonteloiden verimäärien perusteella ei voida päätellä, mitkä vammat oli aiheutettu ensin. HL:n mukaan ei ole poissuljettua, että jotkin pistovammat olisi aiheutettu vasta kuoleman jälkeen. Pitkällä aikavälillä ilman hoitoa myös rintaontelon ja pernan vammat olisivat voineet johtaa Jukka Lahden kuolemaan.
Rintaonteloon on valunut siis yhteensä desi verta mutta pernasta vuoto on ollut vähäistä. Pernan vamma on ollut huomattavan pieni verrattuna aiemmin väitettyihin kierrepistolla muusauksiin.
UUsi selitys antaa kuitenkin tunninkin tehdä nuo pistot ennen kuolemaa.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Avatar
kerroush
Agentti Scully
Viestit: 663
Liittynyt: Su Heinä 14, 2013 8:13 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kerroush »

Mitä hemmettiä te täällä kakkelissa asiaa väännätte. Luulisi noin "vanhojen" konkarien tietävän, että asiaa puhutaan tuolla varsinaisissa Ulvila-ketjuissa! Näitä teidän sepustuksianne ei kukaan täältä välttämättä löydä.

Vai onko pelko perseessä, että lipsahtaa jotain L-mies -tekstiä sekaan ja tulee bannit. Täällä kun niistä ei ole niin suurta pelkoa.
perusasiamies
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja perusasiamies »

kerroush kirjoitti:Mitä hemmettiä te täällä kakkelissa asiaa väännätte. Luulisi noin "vanhojen" konkarien tietävän, että asiaa puhutaan tuolla varsinaisissa Ulvila-ketjuissa! Näitä teidän sepustuksianne ei kukaan täältä välttämättä löydä.

Vai onko pelko perseessä, että lipsahtaa jotain L-mies -tekstiä sekaan ja tulee bannit. Täällä kun niistä ei ole niin suurta pelkoa.
Tässä on kyllä pointtia. :mrgreen:

Mun mielestä noissa varsinaisissa Ulvila-ketjuissa tulee bannia aivan liian helposti hyvillekin kirjoittajille, joten mun puolesta voitaisiin käydä vaikka kaikki Ulvila keskustelu täällä lautamiehissä. :mrgreen:
ulkosuomalainen
Michael Knight
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Vai onko pelko perseessä, että lipsahtaa jotain L-mies -tekstiä sekaan ja tulee bannit. Täällä kun niistä ei ole niin suurta pelkoa.
Yes. Ei tarvitse varoa sanojaan niin tarkkaan. Ynnä vääntö pysyy pienemmän piirin välisenä.
Kuka näistä sepustuksista muutenkaan välittää. :-)
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius
Avatar
kerroush
Agentti Scully
Viestit: 663
Liittynyt: Su Heinä 14, 2013 8:13 pm

Re: Kackelsbergiä Ulvilan tapaus-ketjussa (Ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kerroush »

sisotalo kirjoitti:Nimimerkki Sniper kirjoitti raakaa pedofilia syyttelyä erästä nimimerkkiä kohtaan, mutta sai kaksi viikko kun se oli muka väärässä osastossa. Ei täällä Lautamiehissä saa syytellä keskustelukumppaneita raskaista rikoksista valheellisesti.

Elinkautisen pitäisi Sbiper saada kun hän vielä tekee tämän rikossyytöksen yksilöityä henkilöä ei siis nimimerkkiä kohtaan
Tämä on taas sisotalon tyyliin täysin käsittämätön viesti.

Koska täällä jatkuvasti sotketaan käsitteitä (varsinkin sisotalo), niin selvennetään hieman.

Raiskaus ei ole seksiä vaan vallankäyttöä ja väkivaltaa.
Seksuaalinen hyväksikäyttö ei ole seksiä vaan vallankäyttöä ja väkivaltaa (ruumillista tai henkistä).

Yllä mainitut ovat molemmat rikoksia.

Pedofilia ei välttämättä ole rikos, jos se ei johda yllä mainittuun toimintaan.
terve.fi kirjoitti: Professori: “Pedofilia on sairaus, ei automaattisesti rikos”

Ihminen ihastuu ensimmäisen kerran jo hyvin nuorena, yleensä tarha- tai luokkakaveriin. Kasvaessamme kiinnostuksemme suurin piirtein oman ikäisiin säilyy.

Noin yksi prosentti miesväestöstä ei kuitenkaan koskaan muutu. He ovat aikuisina miehinäkin edelleen kiinnostuneita alle murrosikäisistä lapsista.

Nämä ihmiset ovat pedofiilejä.


Pedofilia ei ole toimintaa, vaan sairaus

Mielenterveysongelmien diagnostiikassa pedofilia on ”voimakasta ja toistuvaa seksuaalista mieltymystä alle murrosikäisiin lapsiin”. Se on sairaus, jos se aiheuttaa henkilölle merkittävää kärsimystä tai ihmisten välisiä ongelmia tai jos ihminen toimii halujensa mukaan aiheuttaen kärsimystä muille.

– Ihminen voi elää pedofilian kanssa ja päättää olla toimimatta sairautensa aiheuttamien halujen mukaisesti, kirjoittaa oikeustieteen apulaisprofessori Margo Kaplan New York Timesissä.

Pedofilia ei tarkoita samaa kuin lapseen sekaantuminen. Moni pedofiili pystyy vastustamaan mielihalujaan. Toisaalta moni lapsiin sekaantuja ei myöskään ole pedofiili eikä siten seksuaalisesti kiinnostunut uhreistaan.
Lisää otsikon linkissä.

Toivoisin varsinkin sisotalon tutustuvan asiaan tarkemmin vaikkapa Googlella ettei näitä "väärinkäsityksiä" jatkuvasti tule.

sisotalo:"Nimimerkki Sniper kirjoitti raakaa pedofilia syyttelyä erästä nimimerkkiä kohtaan..."

Kirjoittiko? Mikäli tarkoitat seuraavaa viestiä, niin kerrotko missä?
Sniper kirjoitti:Kun nimität hyväksikäyttöä seksiksi niin samalla ripustat pedofiilikyltin kaulaasi. Toki pedofiili saa olla - laki ei sitä kiellä. Sen kun tunnustat sitä tahoa jos haluat.
Linkistä voi tarkistaa koko viestin, suosittelen ainakin sisotalolle.

Seuraavaksi jatkat: "Ei täällä Lautamiehissä saa syytellä keskustelukumppaneita raskaista rikoksista valheellisesti."
Tarkoitatko eli vai ei? No kummin vaan. Tuo Sniperin viesti oli kuitenkin ketjussa Syyttäjien valitus Korkeimpaan Oikeuteen 2015 .

Kuten yllä tuli selväksi (tuli jo tuossa Sniperin viestissä) pedofilia ei ole rikos ellei siihen liity toimintaa.

Ja lopuksi sekoilet lisää: "Elinkautisen pitäisi Sbiper saada kun hän vielä tekee tämän rikossyytöksen yksilöityä henkilöä ei siis nimimerkkiä kohtaan"

Kerro nyt jo hemmetissä onko sisotalo sinun nikkisi vai henkilösi? Joskus olet ehdottomasti sitä mieltä että nimimerkki, joskus taas henkilö nimeltä S Isotalo. Kummin se nyt sitten on?

PS.
Vaadit vielä Sniperille elinkautista, olkoonkin vain palstalle, mutta toisaalta haluat vapauttaa tuomiostaan henkilön joka on tuomittu mm. lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta vankeuteen. Auer ei muuten välttämättä ole lainkaan pedofiili! Boldattu lause tuossa terve.fi jutussa.


Huomaatko toiminnassasi mitään ristiriitaista?
Vastaa Viestiin