3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2016

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

janita
Jane Marple
Viestit: 1015
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja janita »

Tosi monet varsinkin kerros- ja rivitaloissa asuvat suomalaisetkin kuivattelevat pyykkejä saunassa, jos ei ole oikein neliöitä pyykinkuivaustelineelle. Just kesällä suli kaverin perheen pyykkiteline ja kärähti siinä olleet vaatteet. Eikä muuten ollut heidänkään kämpässä palovaroittimia....

Prepaid-liittymät ovat ihan tavallisia ulkomaalaistaustaisilla. En tiedä missä vaiheessa maahan muuttanut edes voi avata laskutettavan liittymän ja mitä sopimukseen vaaditaan. Monissa maissa prepaid-liittymät ovat se yleisin ja tavallisin liittymätyyppi ja jos tuohon on tottunut, niin siinä varmaan helposti myös pitäytyy.
Avatar
Kyläseppä
Harjunpää
Viestit: 343
Liittynyt: Pe Maalis 28, 2014 6:09 am
Paikkakunta: Seppä Ilmarisen paja

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja Kyläseppä »

Anom kirjoitti:Varmaan kehitysmaalaisia ulkomaalaisia.
Eivät tiedä siitä saunasta muuta kuin että siellä on mukavasti lämpiävä kivillä täytetty metalliboksi, jossa voi kuivatella rättejä. :|

Edit: Ei saa yleistää, kylläHÄN suomalaisetkin.
On se nyt ihme ettei tomivaa palovarotinta ole. En usko kantapopulaan kuuluvaksi. Rättejähän ja kaapuja noilla tulevaisuuden tovoilla riittää. Toivottavasti olivat syvässä unessa :(

Itse kerran herännyt takan savuun ja yksikään kolmesta varoittimesta ei huutanut. Ja olin suht koht sikeässä unessa kun ölppää kiskonut illan. Uudet varoittimet ja häkävaroitin kaupasta. Saisi nykyään kun kaikesta hyysätään ja rajoitetaan niin olla pakollinen myös häkävaroitin.

Ikävä tapaus ja toivottavasati joku edes katsoo varoittimensa toiminnan.
napalanko
Rico Tubbs
Viestit: 1298
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja napalanko »

Eikös tuo lie ollut jo 10v postilla töissä? Tosin epäilen että sol-palvelun kirjoilla, ja aivan minimipalkalla, että eipä siitä varmaan puhelinlaskuja maksella
Neuvostoliitto 💯 1922-2022
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Minun lapsuudenkodissani oli puulämmitys sekä ns. puuhella, millä valmistettiin ruoka. Samoin sauna oli puulämmitteinen ja on vieläkin.
Kyllä meillä hellan päällä oli naru, missä nopeasti kuivattiin lasten märkiä vaatteita ja vauvan pyykkejäkin joskus. Märät talvisaappaat heitettiin usein uunin päälle yöksi kuivumaan. Ei kukaan ajatellut, että siinä olisi ollut mitään palovaaraa.
No, tosin pyykit kyllä otettiin pois hellan narulta yöksi, mutta kengät kyllä nököttivät uunin päällä.
Ehkä on niin, ettei tässäkään tapauksessa ole palovaaraa ajateltu, jos lasten kenkiä ja vaatteita on kiukaan lähellä kuivattu.
Mutta kuten sanoin, tapaus on auki. Kai me kuulemme, mikä oli lopullinen syy.
Olen heitellyt tosin muitakin vaihtoehtoja kuin onnettomuuden.

Onneksi sentään miehen kaikki lapset eivät kuolleet. He luultavasti asuivat äitinsä luona. Ainakaan eivät olleet paikalla, kun onnettomuus sattui.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

^Atlanta, puuhella ja puukiuas ovat vähän eri asia kuin sähkökiuas. Ai miksikö? Sähkövastuksen lämpötila pyörii siinä 750 asteen paikkeilla, kun taas puuhellassa tai puukiukaassa harvemmin on tuollaisia lämpötiloja. Hellassa varsinkaan, koska siinä vaiheessa levyt jo hehkuisivat. Toiseksi tuollaisen lämpötilan ylläpitäminen vaatii jatkuvia toimia toisin kuin sähköllä.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
abrakadabra
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: To Joulu 11, 2014 5:00 pm

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja abrakadabra »

Erittäin surullinen juttu, osanotot omaisille, ja kaikille keitä asia koskettaa.

Moni ulkomaalainen ottaa myös varoittimen pois siksi, että tekevät aikamoisia "krääsäpöperöitä", ja varoitin huutaa tiuhaan. Ei taideta oikein ymmärtää sen merkitystä. :?
Jotenkin en jaksa uskoa, että tapahtuneen takana ei ole mitään rikokseen viittavaa. Tuskin perheen isäntä olisi niin shokissa ollut muuten tapahtuneesta. Varmaankin tuo heti mieleen tullut vaatteiden kuivaus saunassa osunut tässäkin kohtaloksi.
Noissa kämpissä ei vissiin pikkuvuokrat ole? Ovat ihan Vuosaaren "keskustassa", ja aika uusia taloja. Ja tämä vielä talon ainoa saunallinen huoneisto, parvekekuvaa kun kattoi, niin ei vissiin mikään pieni huoneisto?
Kamarialainen
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: To Loka 08, 2015 10:48 pm

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja Kamarialainen »

Offtopic:

Postilla lehdenjakajana työskentelevänä voin kertoa, että suurin hazardi kaikille on
känninen suomalainen idiootti. Ei tuolla yössä ghanalaiset yleensä asuntoja polttele
huvikseen, taikka tyhmyyttään. Samanlailla niille sattuu ja tapahtuu kuin kännisuomajuntille.
En nyt osaa tilastoja heittää, kuinka monta ihmistä on humalaisen suomalaisen sytyttämiin
tulipaloihin kuollut, mutta sen voin kertoa, että monta monta monta.

Pidän puukkoa aina taskussa duunissa. Auto täynnä kirveitä. Ovat känniläiset muuten oppineet, että siellä missä minä liikun, eivät kännireiskat tule machoilemaan. Ei kuulkaa poliisiakaan ole ihan liikaa kiinnostanut kertoessani heille, miksi kuljen aseistautuneena. He ymmärtävät, tietävät ongelman.

Nytkin olen lähdössä reitille. Siellä on venäläisiä, somaleita, suomalaisia..jopa jenkin kanssa olen jutellut ja afrikkalaiselle neuvonut tietä.

Kun minä näen yössä mustan miehen, mulatin, kinuskin, you name it..Ajattelen: "Kappas, joku onneton ei tajua, mihin on tullut". Kun näen valkoisen miehen, joka ei selkeästi ole koirankusetteja/aikainen duunari ajattelen: "Vitun idari, jos tuut selittämään mulle jotain niin saat puukosta aorttaan 110 iskua".

Olen liikkunut koko aikuisikäni öisin. Älkää te nilkit tulko minulle jauhamaan, mikä se ongelma täällä suomenmaassa on. Se on valkoinen roskasakki. Te. Tietynlainen porukka, jota yhdistää alhainen älykkyys tehdä juurikaan mitään järkevää. Korkki osataan avata, olla rasisteja, riehua..Te olette ongelma. Ei joku satunnainen ghanalaisperhe. Eivätkä ne joku 30 000 - 50 000 pakolaista.

p.s Miksi niin harva suomalainen jakaa lehtiä, vaikka duunia olisi. Suomipoika ei kestä yötä. Ei pakkasta, tuiskua, ei fyysistä työtä. Dokaaminen ja "opiskelu" (sama asia teidän maailmassanne) ovat toki kivempaa.

Kaivakaa mun nimi esiin. Tiedot. Lähettäkää tappopostia, tulkaa lahtaamaan. Odotan teitä, Herrat Salapoliisit.

p.s. Jos valkoinen rotu on niin ylivoimaisen älykäs, miksi valkoinen rotu atm on perseraiskattu mustan miehen ja mulattien toimesta? Miten he ottivat tikkunekun pois ylivoimaiselta valkoiselta mieheltä? Miten nuo alhaiset oliot sen tekivät kaikessa alhaisuudessaan?
Anom
Jane Marple
Viestit: 1076
Liittynyt: Ti Kesä 30, 2015 9:07 am

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja Anom »

Kapteeni Karhu kirjoitti:
Anom kirjoitti:Ei se kiuas syty itsestään tuleen vaikka se olisi 8 tuntia putkeen päällä, kyllä siinä on täytynyt olla jotain palavaa päällä.

Muussa tapauksessa joku rakennusvirhe saunassa.
TUKEsin selvityksessä http://www.tukes.fi/Tiedostot/julkaisut ... t_2014.pdf on tutkittu sähköpaloja yhden vuoden ajalta.

Kiuaspaloja on ollut 156 kpl (sähköpaloja kaikkiaan 1926 kpl), joista ihmisen virheellinen toiminta on aiheuttanut 88 palohälytystä. Näihin virheellisiin toimintoihin lasketaan epäonnistuneiden kuivauksien lisäksi mm. väärä kiinnitys pelkästään saunan panelointiin, jolloin kiuas on pudonnut. Oma suosikkini oli "laitteen mukana toimitettavia asiakirjoja jäänyt kiukaan sisälle ennen kivien latomista kivitilaan".

Kyllä ne voivat syttyä ns. itsekseen.
Pysyn edelleen kannassani, että kiukaat eivät syty itsekseen tuleen, etkä pystynyt todistamaan toisin.
Se on vissi ero syttyykö ne itsekseen vai "ns. itsekseen". :?
Netissä idioottien kanssa väittely on mahdotonta; joutuu alentumaan niiden tasolle ja lopulta ne voittaa sut kokemuksella.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2858
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Kyllä se kiukaaksi väitetty mykyasuntojen saunassa oleva leivänpaahdin vaan saattaa pitkään päällä ollessaan sähköpalon aiheuttaa vaikka olisi kuinka oikein asennettu.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Anom
Jane Marple
Viestit: 1076
Liittynyt: Ti Kesä 30, 2015 9:07 am

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja Anom »

SYLWAR kirjoitti:Kyllä se kiukaaksi väitetty mykyasuntojen saunassa oleva leivänpaahdin vaan saattaa pitkään päällä ollessaan sähköpalon aiheuttaa vaikka olisi kuinka oikein asennettu.
Onko tuo ihan normaalia? Siis että "niin voi vaan käydä", eikä kukaan viranomainen puutu siihen?

Eihän nyt jumalauta normaali kuluttaja voi olla pelko perseessä joka kerta saunaa lämmittäessä, että milloinkahan se oma pieni sähkökiuas kärähtää ja vie talon ja asukkaat mukanaan. :roll:
Netissä idioottien kanssa väittely on mahdotonta; joutuu alentumaan niiden tasolle ja lopulta ne voittaa sut kokemuksella.
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Anom kirjoitti:
SYLWAR kirjoitti:Kyllä se kiukaaksi väitetty mykyasuntojen saunassa oleva leivänpaahdin vaan saattaa pitkään päällä ollessaan sähköpalon aiheuttaa vaikka olisi kuinka oikein asennettu.
Onko tuo ihan normaalia? Siis että "niin voi vaan käydä", eikä kukaan viranomainen puutu siihen?

Eihän nyt jumalauta normaali kuluttaja voi olla pelko perseessä joka kerta saunaa lämmittäessä, että milloinkahan se oma pieni sähkökiuas kärähtää ja vie talon ja asukkaat mukanaan. :roll:
Kaikenlaiset sähkölaitteet voivat aiheuttaa tulipaloja.

Ei sitä tarvi pelko perseessä olla, kunhan asennat riittästi palovaroittimia.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Poliisi Vuosaaren tuhoisasta tulipalosta: ”Kiukaassa on sulanutta kangasmateriaalia” Vuosaaren perjantaisen tulipalon tutkinnassa on selvinnyt, että saunaa käytettiin harvoin kylpemiseen, kertoo poliisi.
Perheen isän kuulusteluissa on selvinnyt, että saunassa on säilytetty muun muassa vaatteita ja kenkiä. Isä ei kertomansa mukaan ole laittanut saunaa lämpenemään töihin lähtiessään.

Paikalla tehdyissä tutkimuksissa on selvinnyt, että palo on ollut voimakkainta juuri saunan kiukaan vieressä.

Kiukaassa on poliisin mukaan jäämiä palaneesta kangasmateriaalista.

– Se, että kiukaassa on sulanutta kangasmateriaalia, on merkki siitä, että liian lähellä kiuasta on säilytetty materiaalia, joka kuumuudessa sulaessaan on todennäköisesti aiheuttanut palon, toteaa tutkinnanjohtaja Anne Hietala poliisin tiedotteessa.

Kiuas ja siihen sulanut materiaali tutkitaan vielä tarkemmin Keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa.

Jatkotutkimuksissa pyritään vielä selvittämään, kuinka kauan kiuas on ollut päällä.

Oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus on varmistanut uhrien hengittäneen palokaasuja. Muut oikeuskemialliset tutkimukset valmistuvat myöhemmin.

Poliisi ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.

Tulipalossa kuoli perheen äiti ja kolme pientä lasta. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... 03724.html
Porin

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja Porin »

napalanko kirjoitti:Eikös tuo lie ollut jo 10v postilla töissä? Tosin epäilen että sol-palvelun kirjoilla, ja aivan minimipalkalla, että eipä siitä varmaan puhelinlaskuja maksella
Eli 20 euron puhelinlaskuun ei ole varaa?
Mutta 10 euron prepaid-lataukseen on?
Jo menee tiukalle.

Uutisoinnissa häiritsee kaksi asiaa:
- isä kieltää laittaneensa saunan päälle lähtiessään töihin
- Onnettomuustutkintakeskus tutkii, miksi perhe ei päässyt pelastautumaan

Äkkiä tuosta voisi vetää johtopäätöksen, mutta annetaan vielä olla.
sine qua non

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Tässä vielä juttu palon onnettomuustutkinnasta.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis ... stautumaan
Kotimaa 12.12.2016 10:53

Onnettomuustutkintakeskus selvittää Vuosaaren tuhoisaa paloa - miksi perhe ei kyennyt pelastautumaan?

Karjalainen

Onnettomuustutkintakeskus aloitti alustavan tutkinnan ja paikkatutkinnan Vuosaaren Vuotien kolmen alaikäisen lapsen ja yhden aikuisen kuolemaan johtaneesta huoneistopalosta heti aamuyöllä perjantaina 9.12.2016 palon jälkeen. OTKES on asettanut tutkintaryhmän ja kerännyt lisätietoja tulipalosta viikonlopun aikana.

Tulipalo tutkitaan turvallisuustutkintalain nojalla. Palo tutkitaan, koska se on seurauksiltaan vakava vaatien kolmen alaikäisen lapsen ja yhden aikuisen hengen. Edellinen uhrimäärältään yhtä vakava palo Suomessa oli Naantalissa 2009 tapahtunut viiden nuoren kuolemaan johtanut omakotitalon tulipalo. Lasten kuolemaan johti myös Raahessa 13. syyskuuta tapahtunut rivitalopalo, joka on niin ikään tutkinnassa.

Turvallisuustutkinnassa keskitytään palon syiden ja seurauksien selvittämiseen, tapahtumien kulkuun sekä pelastustoiminnan ja muiden viranomaisten toimintaan. Erityisesti tutkitaan perheen valmiuksia toimia turvallisesti tavallisen saunatekniikan kanssa sekä sitä, miksi perhe ei kyennyt pelastautumaan tilanteesta. Yhtenä tulipalon mahdollisena syttymissyynä tutkitaan muun muassa saunaosastoa ja siihen kuuluvaa kiuasta.

Tutkintaryhmän johtajaksi on nimetty palotarkastaja Knut Lehtinen ja jäseniksi teologian maisteri Jukka Seppänen ja palomestari evp. Reijo Salminen. Tutkinnanjohtaja on Onnettomuustutkintakeskuksen johtava tutkija Kai Valonen. Tutkinta on tavoitteena saattaa valmiiksi puolessa vuodessa.

Onnettomuustutkintakeskus tekee turvallisuustutkintaa turvallisuuden parantamiseksi, onnettomuuksien ja vaaratilanteiden ehkäisemiseksi sekä vahinkojen minimoimiseksi. Turvallisuustutkintaa ei tehdä oikeudellisen vastuun kohdentamiseksi.

Lähde: Onnettomuustutkintakeskus
Leipätekstin tummennus minun tekemäni.

Jos uhrit olisivat olleet perusugreja, ei tarvitsisi selvittää heidän "valmiuksiaan toimia turvallisesti tavallisen saunatekniikan kanssa". Miehen ainakin luulisi olevan tutun sähkösaunan käytön kanssa, jos hän on asunut Suomessa vähintään kymmenen vuotta ja luultavasti enemmänkin, kun kerran hänen aikuiset lapsensakin asuvat täällä. Sähkösaunan käyttö on kyllä aikas yksinkertaista, joten luulisi vaimonkin tienneen, miten ja mistä sauna pannaan päälle ja pois. Ja myös sen, mitä voi seurata siitä, jos kiukaan päälle tai ihan viereen panee tavaroita - kun jokin on tarpeeksi kuuma, se polttaa ja voi sytyttää tulipalon, oli kuumuuden lähde mikä vain, sen pitäisi ymmärtää kulttuurista riippumatta jokaisen.

Semmoinen yksityiskohta pisti silmään tuossa jutussa, että yksi onnettomuustutkintaryhmän jäsenistä on teologian maisteri. Mitähän osaamista hän tuo onnettomuustutkintaan?
Syskon S
Jane Marple
Viestit: 1099
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: 3 lasta ja nainen kuollut tulipalossa Helsingissä 9.12.2

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

sine qua non kirjoitti: Semmoinen yksityiskohta pisti silmään tuossa jutussa, että yksi onnettomuustutkintaryhmän jäsenistä on teologian maisteri. Mitähän osaamista hän tuo onnettomuustutkintaan?
Jos hänen gradunsa on vaikka liittynyt ghanalaiseen kulttuuriin ja maailmankuvaan :)
Vastaa Viestiin