USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: USA:n Presidentinvaalit

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Kävikö Putin ja Medvedev äänestämässä Trumpia ja näin auttoi hänet voittoon?

Kuva
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”
kanlaya
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 5:05 pm

Re: USA:n Presidentinvaalit

Viesti Kirjoittaja kanlaya »

teppo kirjoitti:
kanlaya kirjoitti: Fox news osuu välillä oikeaan :D
Tarkoitatko, että Fox olisi jossain kohdassa ollut väärässä tukiessaan Trumpia?
En, vaan FOX välillä osuu oikeaan :lol:
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11524
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n Presidentinvaalit

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://yle.fi/uutiset/3-9391665
Trump iski jälleen Twitterissä – Pitää hakkerointeja demokraattien omana virheenä

Tuleva presidentti julkaisi tiedusteluviranomaiset tavattuaan tiedotteen, jossa hän totesi muun muassa Venäjän pyrkivän jatkuvasti murtamaan yhdysvaltalaisia tietoverkkoja.

7.1.2017 klo 09:08

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset julkaisivat perjantaina raportin, jonka mukaan Venäjä yritti verkko-operaatiollaan horjuttaa demokraattien ehdokasta Hillary Clintonia ja siten edesauttaa republikaanien Donald Trumpin valintaa presidentiksi.

Trump on vaalien jälkeen arvostellut tiedusteluviranomaisia Twitter-tilillään useamman kerran, joten kun tiedusteluviranomaiset marssivat perjantaina New Yorkin Trump Toweriin, valmistautuivat he todennäköisesti kohtaamaan äänekkäimmän kriitikkonsa.

Ennen tapaamistaan tiedusteluviranomaisten kanssa maan tuleva presidentti Donald Trump tuntui suhtautuvan raporttiin vähintäänkin vähätellen.

Trump esimerkiksi syytti vaalit hävinneitä demokraatteja noitavainosta, mutta pian tapaamisen jälkeen julkaistussa tiedotteessa tulevan presidentin sanakäänteet raportin sisällöstä olivat totuttua säyseämmät.

Kaksi tuntia kestäneessä tapaamisessa New Yorkin Trump Towerissa tiedusteluviranomaiset onnistuivat siis ilmeisesti vakuuttamaan Trumpin, ainakin jossain määrin. Trump totesi tiedotteessaan, että "Venäjä, Kiina, jotkin muut maat, ryhmät ja ihmiset pyrkivät jatkuvasti murtamaan yhdysvaltalaisia tietoverkkoja."

Pikaviestipalvelu Twitterissä Trump iski totuttuun tapaan ja totesi, että hakkeroinnin onnistuminen on demokraattipuoleen törkeä laiminlyönti. Republikaanien tietoturvan Trump kirjoittaa olleen kunnossa.

Ei vaikutusta vaalitulokseen

Tiedotteessaan tuleva presidentti korosti, ettei verkko-operaatiolla ollut vaikutusta vaalitulokseen. Myöskään tiedusteluviranomaisten raportissa ei todeta, että Venäjän sekaantuminen vaaleihin olisi kääntänyt vaalivoiton Trumpille.

Venäjä ei toistaiseksi ole kommentoinut tuoretta raporttia, mutta se on kiistänyt aiemmat syytökset hakkeroinnista toistuvasti.

Tiedusteluviranomaisten 25-sivuisessa raportissa kerrotaan muun muassa, kuinka Venäjän presidentti Vladimir Putin ja tämän tiedustelupalvelu toimivat saadakseen hakkeroituja tietoja yleisölle.

Viranomaiset pitävät erittäin luotettavina keräämiään tietoja, joiden mukaan Venäjän tiedustelupalvelu välitti demokraattipuolueelta hankkimaansa materiaalia vuotosivusto Wikileaksille.

Verkkouhkia selvittävä ryhmä

Trump itse pitäytyi kommentoimaan raporttia vain kirjallisesti, mutta Trump Towerista lausuntoa antamaan astelleen, tulevan varapresidentin Mike Pencen kommentoinnin sävy oli säyseä.

– Tuleva presidentti on tehnyt hyvin selväksi, että tartumme tiukasti toimeen heti hallintomme alussa ja taistelemme tietoturvaiskuja vastaan suojellaksemme amerikkalaisia tällaisilta hyökkäyksiltä.

Trump aikoo virkaan astumisensa jälkeen nimittää kyberhyökäysten estämiseen keskittyvän ryhmän. Myös tuleva varapresidentti Pence korosti, että kaksikko aikoo heti virkaan astumisensa jälkeen tarttua kyberuhkien taltuttamiseen turvatakseen amerikkalaiset "tämänkaltaisilta tapauksilta tulevaisuudessa".

Lähteet: Reuters, AP
kanlaya
Jack Bauer
Viestit: 951
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 5:05 pm

Re: USA:n Presidentinvaalit

Viesti Kirjoittaja kanlaya »

No DNC pomo Podestan salasana oli password ja niinkuin Assange totesi niin lapsikin olisi osannut hakkeroida tilit.Nythän ei kuitenkaan ollut kysymys hakkeroinnista vaan tietovuodoista.Media saisikin hieman ottaa kantaa niihin vuodettuihin sähköposteihin ja Hillaryn korruptioon. :lol:

Kyllähän sitä nyt jälkikäteen selityksiä löytyy mutta ei tarvitse katsella sen pidemmälle kuin vertailee Sandersin ja Clintonin yleisömääriä esivaalejen aikana niin selviää mikä meni vikaan :lol:
kalifi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2017 1:56 am

Trump: Venäjä sittenkin syypää vaalihakkerointiin

Viesti Kirjoittaja kalifi »

Trumpin mieli muuttui – Venäjä sittenkin syypää vaalihakkerointiin

Valkoisen talon tuleva kansliapäällikkö Reince Priebus arvioi sunnuntaina, että Donald Trump saattaa ryhtyä Venäjän vastaisiin toimiin.
8.1.2017 klo 20:50
Donald Trump ja Reince Priebus New Yorkissa vaalituloksen selvittyä marraskuussa 2016.
Donald Trump ja Reince Priebus New Yorkissa vaalituloksen selvittyä marraskuussa 2016.Shawn Thew / EPA
185

Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin yksi tärkeimmistä neuvonantajista, Valkoisen talon kansliapäälliköksi nimitetty Reince Priebus paljasti Trumpin muuttaneen mielensä Venäjän osallisuudesta presidentinvaalien hakkerointiin.

Priebus sanoi Fox-televisiokanavan haastattelussa, että Trump hyväksyy Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten näkemyksen, jonka mukaan Venäjä hakkeroi demokraattipuolueen tietokantaa presidentinvaalien aikana.

Priebus ei täsmentänyt, uskooko Trump, että Venäjän presidentti Vladimir Putin oli tietoinen hakkeroinnista.

Trump epäili tietoja venäläisten hakkeroinnista ja syytti samalla demokraatteja noitavainosta.

Reince Priebusin mukaan Trump aikoo nyt kuulla tiedusteluviranomaisten suosituksia siitä, miten Yhdysvaltain tulisi reagoida asiaan.

– Saatamme ryhtyä joihinkin toimiin, Priebus sanoi.

http://yle.fi/uutiset/3-9392733
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Trump: Venäjä sittenkin syypää vaalihakkerointiin

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Veikkaan että Trump olisi halunnut pitää päänsä ja puolustaa Venäjää viimeiseen asti, mutta poliittiset neuvonantajat ovat käskyttäneet, että nyt on pakko tulla ulos ja todeta Venäjän syyllisyys. Varsinkin sen jälkeen kun jokainen USA:n tiedusteluelin oli vahvasti sitä mieltä, että Venäjä ja Putin oli tämän kaiken takana.. Muussa tapauksessahan Trump olisi sanonut ettei luota johtamiinsa instituutioihin.

Trumpin organisaatiosta löytyy niin paljon Venäjän miehiä, että jopa Repuja hirvittää! Onneksi kongressi pitää Trumpin palleista lujasti kiinni ja siellä on Venäjää kohtaan kovemmat asenteet jopa kuin Demokraateilla. Kohta alkaa mielenkiintoiset ajat.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
annaanna

Tapaus Trump

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Siihen tahtiin tuntuu otsikoihin jutuillaan ja twitterviesteillään Trump yltävän jo ennen virallista presidentin virkaanastumistaan, että tulevaa silmällä pitäen ajattelin avata yksittäisiä uutisia laajemman ketjun herralle ja virkakaudelleen. Obamahan ei tviiteillään tai letkautuksillaan historiaan jää, Trump voi ylittää vielä itsensä moneen kertaan.

Nämä twitterviestinsä ovat kiinnostaneet, ne eivät todellakaan ole filtteröityjä olleet ja mielenkiintoista seurata, jatkaako seitsenkymppisemme tällä linjalla vai ajautuuko yhä estottomampaan meinikiin.
Mitä tuo tylevaisuus?Sairastuuko dementiaan Reaganin tavoin, vai seksihurjasteleeko billynä. Entä tämä laaja lähipiirinsä eli lapset puolisoineen, kestävätkö bisnekset julkisuuden.

Lievää itsetunnon pönkitystä ilmassa Katsojalukujen koneelta:

Savon Sanomat:
Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump irvaili tänään Twitterissä Diili-ohjelman uudelle vetäjälle Arnold Scharzeneggerille.

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump irvaili eilen Twitterissä Diili-ohjelman uudelle vetäjälle Arnold Scharzeneggerille.

Diili-ohjelman uusi avausjakso jäi alle viiden miljoonan katsojan, kun taas Trumpin viimeisimmän kauden aloitus keräsi lähes seitsemän miljoonaa katsojaa.

Trump kerskaili twiitissään Schwarzeneggerin "tuhoutuneen" verrattuna häneen. Trump kutsui itseään twiitissään "katsojalukujen koneeksi".


Toisessa twiitisssään Trump viittasi myös siihen, että republikaanipuolueen ehdokasäänestyksen aikana Schwarzenegger antoi tukensa John Kasichille. Schwarzenegger ilmoitti ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja, ettei hän tuo Trumpia presidentiksi. Tämän Trump on twiitissään tulkinnut tueksi Hillary Clintonille.


- Mutta ketä kiinnostaa, hän tuki Kasichia ja Hillarya, Trump irvaili.

Schwarzenegger vastasi Trumpille omassa twiitissään, jossa hän toivoi Trumpin työskentelevän kaikkien amerikkalaisten puolesta yhtä aggressiivisesti kuin katsojalukujen puolesta.
Odotan tulevaisuudelta tviittiä mieskunnostaan ja viriilisyydestään, jotain tyyliin: "Melanie says it's huge!, and so says everybody else, too".
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10875
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Trump: Venäjä sittenkin syypää vaalihakkerointiin

Viesti Kirjoittaja damfin »

Minä en edelleenkään ymmärrä eikö presidentin valinnassa päde mitkään jääviys-perusteet jotka kuitenkin muissa päättävissä poliittisissa viroissa estävät toimimisen.
Trumpilla on kuitenkin paljon sijoituksia ja yhteyksiä venäjällä toimiviin yrityksiin jotka kärsivät venäjän vastaisista toimista ja pakotteista, niin kuinka tälläinen henkilö voi toimia usa:n presidenttinä ja olla suoraan vaikuttamassa poliittisesti venäjää koskeviin päätöksiin?
Eikö presidentin jääviydellä ole mitään merkitystä.
annaanna

Re: Tapaus Trump

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Trump on tuonut ilmi mitä ajattelee itsestään ja kyvyistään vaalikampanjansa aikana, mutta mitä muut ovat hänestä mieltä.

Ei ole mennyt ihan samaan putkeen kuin edeltäjillä Galluptutkimusten mukaan.
Kysely: Amerikkalaiset epäilevät Trumpin kykyä selviytyä presidentin tehtävistä
Alle puolet yhdysvaltalaisista uskoo, että Trump osaa käyttää sotilaallista voimaa viisaasti.

Donald Trumpin pätevyyttä epäillään Amerikassa.

Amerikkalaiset ovat skeptisiä sen suhteen, selviytyykö presidentiksi valittu republikaani Donald Trump tehtävistään Yhdysvaltojen päämiehenä.

Trumpin kykyihin luotetaan vähemmän kuin hänen edeltäjiinsä Barack Obamaan, George W. Bushiin ja Bill Clintoniin heidän presidenttiytensä alkutaipaleella. Tutkimuksen on tehnyt The Gallup.

Amerikkalaiset ovat epäileväisimpiä sen suhteen, että Trump onnistuisi välttämään suuret kohut presidenttikautensa aikana. Vain 44 prosenttia amerikkalaisvastaajista uskoo, ettei Trumpin hallinnosta nouse skandaaleita.

Obaman kykyyn välttää skandaalit uskoi aikanaan The Gallupin kyselyssä 74 prosenttia vastaajista. Bushilla vastaava luku oli 77 prosenttia. Clintonista tehdyssä kyselyssä kysymystä ei esitetty.

Trumpin osalta amerikkalaiset ovat antaneet vastauksensa joulukuussa 2016. Obaman kykyjen arviot perustuvat tammikuussa 2009 tehtyyn kyselyyn. Bushia arvioitiin tammikuussa 2001 toteutetussa tutkimuksessa. Clintonin osalta vastaukset perustuvat marraskuun 1992 ja tammikuun 1993 vastauksiin.

Trumpia ei pidetä kovin luotettavana presidenttinä kansainvälisten kriisien hallinnassakaan. Vain 46 prosenttia luottaa siihen, että Trump pystyy hallitsemaan kansainvälisen kriisin. Aiemmille presidenteille luottoa annettiin huomattavasti enemmän.

Kriisinhallinnassa Obamaan luotettiin 73-prosenttisesti, Bushiin 71-prosenttisesti ja Clintoniin 70-prosenttisesti.

Trumpia ei pidetä erityisen pätevänä Yhdysvaltain armeijan komentajanakaan.

Alle puolet amerikkalaisista (47 prosenttia) luottaa siihen, että Trump osaa käyttää sotilaallista voimaa viisaasti. Obamaan uskoi 71 prosenttia vastaajista, Bushiin 78 prosenttia.

Trumpin vahvuuksien uskotaan olevan taloudessa ja yhteistyössä kongressin kanssa. 59 prosenttia vastaajista luottaa Trumpin kykyyn hoitaa maan talousasioita vaikuttavasti. Muiden presidenttien kohdalla vastaavaa kysymystä ei esitetty.

Yhteistyö kongressin kanssa koetaan Trumpin ehdottomaksi vahvuudeksi. 60 prosenttia amerikkalaisvastaajista uskoo, että Trump pystyy työskentelemään tehokkaasti yhteistyössä kongressin kanssa ja, että hän saa edistettyä asioita.

Vaikka kongressiyhteistyö onkin Trumpin vahvuus, luotetaan häneen siinäkin Obamaa ja Bushia vähemmän. Obamaan uskottiin 89-prosenttisesti, Bushiin 74-prosenttisesti. Clintonin osalta kysymykseen ei ole vastauksia.

The Gallupin kyselytutkimukseen vastasi Trumpin osalta 1 028 amerikkalaista. Kysely toteutettiin 7.–11. joulukuuta 2016.

Lähde: The Gallup
Suomalaisiakin on haastateltu. On varmaan haastateltu Obamankin valinnan jälkeen. Tuskin mustaa miestä pelättiin tällä tavoin. Loistavat lähtökohdat Trumpilla näyttää närhen munat haastatelluille epäluuloisille suomalaisille :D .

Pohjolan Sanomat\Alma mediat:
Kysely suomalaisille osoittaa: Trump herättää pelkoa Suomessakin
Eniten suomalaiset pelkäävät maailmanrauhan järkkymistä.


Suomessa ei tyrmätä Trumpin yhteistyöhalua Venäjän kanssa.

Lea Peuhkuri

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump herättää useissa suomalaisissa tunnetta vaarasta tai uhasta. Lähes puolet suomalaisista, 48 prosenttia, pelkää Trumpin tuloa presidentiksi.

Asia käy ilmi Taloustutkimuksen Lännen Medialletekemästä kyselytutkimuksesta. Vuoden ensimmäisellä viikolla haastateltiin yli tuhatta suomalaista.

Uuden presidentin virkaanastujaiset pidetään Yhdysvalloissa 20. tammikuuta.

Naisista jopa 60 prosenttia pelkää paljon tai jonkin verran Trumpin valtaan astumista. Miehistä samoin tuntee 34 prosenttia.

Perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien äänestäjäkunnassa Trumpia kauhistutaan vähiten. Eniten tuleva vallanvaihto hirvittää vihreiden ja rkp:n äänestäjiä.

Eniten suomalaiset pelkäävät, mitä maailmanrauhalle tapahtuu Trumpin virkakautena (84 prosenttia). Seuraavaksi eniten pelkoa tunnetaan maailman talouden ja Euroopan aseman vuoksi.

Pelottaviksi koetaan myös Trumpin mielipiteet maahanmuutosta ja naisista.

Yli puolet Trumpin valtaan astumista pelkäävistä kammoksuu myös Trumpin persoonaa ja olemusta.

Suomen kansainvälinen asema huolettaa jonkin verran. Vähiten kuitenkin ahdistaa vallan vaihtumisen vaikutus omaan ja perheen turvallisuuteen.

Monet suomalaiset mainitsivat kyselyssä, että Trumpin liitetty arvaamattomuus, epävarmuus ja kokemattomuus pelottavat.

Myös hänen suhtautumisensa ilmastonmuutokseen ja ympäristönsuojeluun sekä ”veljeily Venäjän kanssa” arveluttavat.

Toiset pitävät Trumpia epäloogisena.

– Jos valtionjohtajat alkavat yleisemminkin valehtelemaan, niin ei puheella ole enää mitään merkitystä, kuvaili yksi vastaajista.

Toinen puolestaan ”ei koe, että Trump olisi hyvä presidentti niin ison valtion päämiehenä”.

– Luulen, että hän on vähän yllytyshullu, sanoi kolmas.

Neljäs vastaaja kuvaili Trumpin persoonallisuutta hyvin impulsiiviseksi, mikä ”on omiaan lisäämään pelkoa”.

Suomalaiset eivät vaikuta luottavan kovin paljon newyorkilaisen miljardöörin ulkopoliittisiin kykyihin.

Joka kolmas arvioi Trumpin virkakaudella tulevan lisää sotia ja kriisejä, kun vain kuusi prosenttia uskoo niiden vähenevän.

Puolet kuitenkin uskoo, että konfliktien määrä pysyy samana senkin jälkeen, kun valta vaihtuu Valkoisessa talossa.

Trump on ilmaissut yhteistyöhalukkuuttaan Venäjän ja Putinin kanssa.

Tässä asiassa suomalaiset mielipiteet jakautuvat: 45 prosenttia pitää sitä hyvänä ja 40 prosenttia huonona asiana.

Suomalaisista 15 prosenttia ei ota kantaa asiaan.

Trumpin ryhtyminen Yhdysvaltain valtionpäämieheksi ei sen sijaan juuri vaikuta suomalaisten mielissä Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen.

Vain 15 prosenttia katsoo, että Suomella on nyt enemmän syitä liittyä Natoon kuin ennen.

Hieman suurempi osa on sitä mieltä, että Nato-syitä on vähemmän.

Yli puolet, 56 prosenttia, katsoo, että Trump ei hetkauta jäsenyyteen vaikuttaviin syihin.

Trump on aiemmin puhunut siitä, että Yhdysvallat ei rientäisi Nato-liittolaistensa tueksi yhtä herkästi kuin aiemmin.
TUTKIMUS

Näin Lännen Median Trump-kysely tehtiin

Taloustutkimus teki tutkimuksen Lännen Median toimeksiannosta vuoden ensimmäisellä viikolla.

Siihen haastateltiin 1 078 ihmistä.

Otos edustaa Suomen aikuisväestöä eli 15 vuotta täyttäneitä.
Puolet haastatteluista tehtiin puhelimitse ja puolet internetpaneelissa.

Tulokset painotettiin iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan väestöä vastaaviksi. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä.
annaanna

Re: Tapaus Trump

Viesti Kirjoittaja annaanna »

NOITAVAINOJA. KUNNIOTUSTA. "TYHMIÄ OOTTE"

Tällä hetkellä pinnalla ovat Trumpin vaihtelevat ilmoitukset Venäjän hakkerointivaikutuksista pressanvaaleihin. Hyökkäys on paras puolustus on tainnut Trump tuumia kun ei ole etukäteen tiennyt paljonko, vai jopa kaikenko, saavat selville (omaa spekua).
(Minfossa on oma ketju asiasta aloitettu, mutta mielestäni Ajankohtaista Nyt -alueen sijaan voisi olla täällä Politiikassa.)

Ennen vaaleja Trump ilmoitti, että mikäli hän häviää on vaalitulos hakkeroinnin tulosta ja vääristelty. Hän ei tulosta hyväksy.
Sitten kerrottiin Putin johtaneen kybersotaa Trumpin hyväksi ja Trump kertoi fanittavansa Putinia ja . . . teeveepersoonan telenovela jatkuu.
Yhdysvaltojen tuleva presidentti Donald Trump sanoo, että väitteissä Venäjän vaalihakkeroinnista on kyse noitavainosta.
Trump sanoi sanomalehti New York Timesille, että väitteiden takana ovat hänen poliittiset vastustajansa. Trump myös ihmetteli, miksei Kiinan tekemästä hakkeroinnista puhuta.

Yhdysvaltojen tiedustelujohtajat antavat tänään Trumpille selvityksen Venäjän väitetystä hakkeroinnista Yhdysvaltojen vaaleihin liittyen. Trump on etukäteen kyseenalaistanut Yhdysvaltojen tiedusteluosaamisen ja hänen leiristään tihkuneiden tietojen mukaan Trump aikoo myllätä ainakin CIA:n rakennetta uudelleen.
... sitten Trump sai tiedustelun selvityksen hakkeroinnista ja oli huojentunut, ettei todisteita vaalituloksen eli vaalivoittonsa peukaloinnista löytynyt.
Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump tapasi perjantaina Yhdysvaltojen tiedustelupalvelujen edustajia.

Tapaaminen vahvisti yhdysvaltalaisten tiedotusvälineiden aiemmin uutisoiman tiedon, jonka mukaan venäläiset hakkeroivat vaaleja ja pyrkivät näin vaikuttamaan vaalien lopputulokseen.

Raportin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin pyrki auttamaan Donald Trumpia vaaleissa ja antoi itse käskyn vaikuttaa hakkeroimalla vaaleihin. Venäjän operaatio halusi horjuttaa demokraattien ehdokkaan Hillary Clintonin asemaa. Raportin mukaan vaikutusyrityksen laajuus oli mittavampaa, kuin mitä vakoilutoiminnassa on koskaan aikaisemmin nähty.
Trumpin mielestä syylliset on paljastettu:
Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump syyttää demokraatteja huolimattomuudesta, joka Trumpin mukaan teki hakkeroinnista mahdollista.

– Demokraattien kansallisen komitean törkeä huolimattomuus mahdollisti hakkeroinnin. Republikaanien kansallisella komitealla oli vahva puolustus, Trump tviittasi lauantaina.

Demokraattien sisäisestä eripurasta kielineitä sähköposteja hakkeroitiin ja vuodettiin julkisuuteen presidentinvaalikampanjan aikana. Hakkeroinnista on epäilty Venäjää.


Perjantaina Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset julkaisivat raportin, jonka mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin pyrki auttamaan Trumpia presidentinvaaleissa ja horjuttamaan demokraattien Hillary Clintonia.

Trumpin mukaan hakkeroinnilla ei ollut mitään vaikutusta vaalitulokseen ja hyviä Venäjä-suhteita vastustavat ovat "tyhmiä".

– Kun minä olen presidentti, Venäjä kunnioittaa meitä paljon enemmän kuin nyt, Trump kirjoitti Twitterissä.
Ja eiköhän ala ne meksikolaisetkin kunnioittamaan jahka Trump saa sen aitansa sinne rajalle rakennettua. Muistaakseni tviittasi lähettävänsä siitä laskun jälkikäteen Meksikon valtiolle. Laskuttaako vain tarveaineista vai myös kovapalkkaisten yhdysvallan kansalaisten suorittamasta työstä, sitä ei tiedetä.
Aika näyttää.
annaanna

Re: Tapaus Trump

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Ettei vain Trumpin twittertiliä olisi hakkeroinut eli käyttänyt se hänen kymmenvuotias poikansa; "Having a good relationship with Russia is a good thing, not a bad thing. Only "stupid" people, or fools, would think that it is bad! We....."
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3770
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Tapaus Trump

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

annaanna kirjoitti: Ja eiköhän ala ne meksikolaisetkin kunnioittamaan jahka Trump saa sen aitansa sinne rajalle rakennettua. Muistaakseni tviittasi lähettävänsä siitä laskun jälkikäteen Meksikon valtiolle. Laskuttaako vain tarveaineista vai myös kovapalkkaisten yhdysvallan kansalaisten suorittamasta työstä, sitä ei tiedetä.
Aika näyttää.
Ai Anna rakas, sinä et tiedäkään mitä kaikkea kivaa täältä on vielä tulossa....

Kuulemma se työ teetetään muuten laittomilla meksikolaisilla rakennustyöläisillä, siten että heillä on rakentaessa selkä etelään.
Ja kun työ on valmis, simpsalabim he ovatkin laillisia, koska ovat jo omalla puolella rajaa :D
Palkka ulosmitataan Mexicon ex-pressalta, joka ei suostunut hillitsemään laitonta maahanmuuttoa, eikä halunnut Trumpille antaa peson pesoa muurista.

P.S. Ylläpito, eikös näitä Trump / USA:n pressanvaaliketjuja ole jo ainakin kolme?
Yhdistelyä?
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
vempele
Martin Riggs
Viestit: 645
Liittynyt: To Marras 24, 2011 7:21 pm

Re: Tapaus Trump

Viesti Kirjoittaja vempele »

ei huolta koska trumpin elämä päättyy ennenaikaisesti salamurhaan. :wink:
oon sisältä kuollu ja risti mun naamassa merkkaa sitä
Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 938
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Trump: Venäjä sittenkin syypää vaalihakkerointiin

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Onko kukaan selvittänyt esim. Clintonin Venäjä-sijoitukset? Toinen asia: Käsittääkseni tässä on kyse niistä hänen sähköposteistaan. Eikö niitä olisi kuulunut suojata asianmukaisella tavalla? Oliko tarkoituskin, että ne hakkeroitaisiin? Eikö Clintonia olisi syytä epäillä tässä vakoilusta?
annaanna

Re: Tapaus Trump

Viesti Kirjoittaja annaanna »

. . . vanha kunnon salamurha!

Yliarvostettu näyttelijä.

Tekivät virheen tänä vuonna Golden Globe -gaalassa. Ensi vuonna ymmärtänevät kysyä presidentti Trumpin mielipidettä näyttelijöiden ammattitaidosta ja naisten palkitsemisesta elämäntyöstä, ehkä jopa sopivasta palkittavasta. Joka luultavasti Trumpin mukaan pitäisi olla John Wayne.
Tuleva Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vastasi kiukkuisesti elokuvatähti Meryl Streepille, joka arvosteli häntä Golden Globe -palkintogaalassa.

Trump tviittasi, että Streep on yksi Hollywoodin ”yliarvostetuimmista näyttelijöistä” ja nimitti Streepiä demokraattien Hillary Clintonin hännystelijäksi.

Streep arvosteli puheessaan myös tapaa, jolla Trump kampanjansa aikana pitämässään puheessa imitoi vammaista toimittajaa. Trump kiisti pilkan ja syytti mediaa epärehellisyydestä.
Vastaa Viestiin