Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

Ilta-Sanomat 12.2.2017

Rakennusvirheistä kertova päivitys aiheutti Taipalsaarelaiselle miehelle insinööritoimistolta yli 200 000 euron korvausvaatimuksen.

Taipalsaaressa asuva Pasi Havukainen rakennutti itselleen omakotitalon vuonna 2010. Talo valmistui lopulta vuonna 2011, mutta Havukainen itse muutti siihen asumaan vasta myöhemmin.

Asunto toimi ensimmäiset vuodet vapaa-ajan asuntona sekä vuokra-asuntona. Muutettuaan kotiin uusioperheensä kanssa Havukainen sai kokea kylmän yllätyksen.

Hänen mukaansa talossa on rakennusvaiheessa tehty rakennusvirheitä, joiden takia talon jokainen nurkka ikkunoista lähtien vuotaa pahasti.

– Teimme katselmuksen virheistä oikeudenkäyntiä varten perjantaina. Ulkona oli 7 astetta pakkasta ja mittari näytti talossa sisällä nollaa. Sitä voi laskeskella miltä tuntuu sisällä 30 asteen pakkasessa, Havukainen kertoo.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Havukainen on tehnyt rakennusvirheistä reklamaatiot yhtiöille, sillä talon korjaaminen tulisi tämän hetkisten laskelmien mukaan maksamaan reilut 200 000 euroa. Yhtiöt ovat kiistäneet Havukaiselle, että syy olisi heidän.

Tästä tuohtuneena mies julkaisi Facebookissa kirjoituksen, jossa eritteli rakentamiseen osallistuneita yhtiöitä ja kehotti ihmisiä välttämään heidän palveluitaan.

– Julkaisin perjantaina kirjoituksen, jossa varoittelin ihmisiä näistä firmoista. Seuraavana päivänä tuli postissa kyseinen lasku, Havukainen sanoo.

Poliisina työskentelevä Havukainen kertoo saaneensa myös tiedon, että yksi mainituista yrityksistä olisi tehnyt kirjoituksesta rikosilmoituksen.

Insinööritoimiston lähettämässä laskussa Havukaista vaaditaan maksamaan 248 000 euroa arvolisäveroineen johtuen aiheettomasta kirjoittelusta sosiaalisessa mediassa.

– Kyllä se vähän yllätti kun lasku näin, hän naurahtaa.

Insinööritoimisto vahvistaa

Insinööritoimisto EHR Ky:n edustaja Juhani Vainikka kertoo tietävänsä tapauksen. Vainikan mukaan lasku on todella lähetetty Havukaiselle.

Myös korvausvaatimuksen summa on yli 200 000 euroa.

– En ota siihen kantaa, että aikooko hän sen maksaa. Odotellaan nyt eräpäivään asti ja katsotaan sitten, Vainikka toteaa Ilta-Sanomille.

Laskun summa, 248 000 euroa, perustuu Vainikan mukaan kirjoituksen mahdollisesti yhtiölle aiheuttamiin menetyksiin.

– Hän on vetänyt yhtiön mukaan vaikka yhtiöllä ei ole mitään tekemistä hänen talonsa kanssa.

Vainikka kertoo toimineensa itse omakotitalon rakennustyömaalla vastaavana työnjohtajana, mutta toimi siinä yksityishenkilönä eikä yhtiön edustajana.

Tämän takia yhtiö on hänen mukaansa vedetty kirjoituksessa mukaan aivan turhaan.

– Minä olen toiminut siellä vastaavana työnjohtajana, mutta vastaava työnjohtaja on aina henkilö eikä yritys, hän selventää.

Ei aio maksaa

248 000 euron laskua Havukainen ei aio maksaa. Hän on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen ja odottelee nyt asian etenemistä. Hänen mukaansa Vainikka on ollut yhteydessä myös laskun lähettämisen jälkeen.

– Sunnuntaina tuli postissa aika kattava selvitys siitä, miten kyseessä on hänen mukaansa minun oma vikani, kun olen talon tänne päättänyt rakentaa, hän kertoo.

Havukainen arvelee, että korvausvaatimuksen summa taas on peruja laskemista, jonka arvioiden mukaan talon korjaaminen maksaisi reilut 200 000 euroa.

– Siihenhän on vaan lyöty tuon summan päälle alv 48 000 euroa, hän kummastelee.

Havukainen toivoo, että ensi talvena perheen ei enää tarvitsisi palella omassa kodissa. Tänä talvena puuta on kulunut paljon, lattialämmitys on huutanut täysillä ja villasukille on silti ollut käyttöä.

– Aikalailla joutuu heittää puuta takkaan, ettei pikkutytön tarvitsisi olla ihan nenä vuotavana jatkuvasti. Nyt on vielä perheenlisäystä luvassa, niin toivottavasti ei tarvitsisi enää lasten palella, hän toteaa.

Pietari Koskinen
Viimeksi muokannut mobiililaiteukkeli, Su Helmi 12, 2017 11:46 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.

mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: EHR ky:n 248 000 euron vahingonkorvauslasku

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

Melkoisen pitkään kesti kyllä talon rakennuttajalla todeta, että kaikki ei ole mennyt kuin Strömsössä. Luulisi että pirtissä on vetänyt nurkissa jo silloin, kun talo on ollut vapaa-ajan asuntona... Tokkopa uusi tölli talvia on aivan typötyhjänä seissyt.

Yrityksillä ei ole kunnianloukkaussuojaa, mutta miten mahtaa mennä tapauksessa, jossa mahdollisesti syytetty virheestä jota ei ole tehnyt; tosin en nyt kyllä ymmärrä tuota kuviota, että yhtiön edustaja Juhani Vainikka olisi ollut työmaalla yksityishenkilönä? Täysin suojattomia yrityksetkään eivät varmasti ole, joten jännä nähdä miten tapaus ratkeaa...
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.

Smirre
Jack Bauer
Viestit: 929
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Ei se kylläkään mittää kerro,jos ulkona pakkasta 7 astetta ja sisälämpötila näyttää nollaa.Niin se olis täälläkin,jos ei lämmittäis.Ja ikkunan ja seinän vieres on aina viileetä.Tartteeko olla t-paitakelit talavellaki?Ja nykyjään ku tota lunta ei luoja oo heitelly joka seinustalle,jatkuva tuuli ja viima jäähdyttää torppaa.Ja mitä niillä salaojilla tekkee nyt,ku maan pinta on jäätynnä,ja vedet valuu pintaa pitkin ku plussan puolel käyvään ain välil.Ja se valumasuunta saattaapi ollla torppaa kohti.Saa siel olla eristykset pohojan vieres,mutta ku lumettoman märän maan se pakkanen jäätää,se tekkee omia liikutuksiaan.Saattaa siinä rakoja tulla rakennelmiin .En asiantuntija alalla oo,mutta ku kattelen tota jatkuvas satees ja märkyydes rakentamista,niin voiko siittä tulla toimivaa asumusta.Ja onko puutavarakin liian tuoretta nykyjään rakentamises?Ku se ei ennää oo niin tiivistä ku vanha varjossa värjötelly hidaskasvunen,jota sahatessa sahakin pyytee armoo.Eli nykypuuhun sopiipi kosteutta ja liikkuvuutta enämpi..kö.Ja liian kiire rakentamises ja suunnittelus muutenki tuntuu olevan.Ja kumma muuten että siel talos vuokralainen on pärjänny jäätymättä.Ja kumma että yleensäkään suomalaisista niin moni on viel hengis,ku ei ollu meitinkään mummolas lämmityslaitteita muutaku pirtis takka ja hellanurkkaus.Yhes kamaris tais olla uuni.Mutta peittehet oliki paksuja ja lämpöösiä.Eikä tarttenu puolialastomana pompotella aamusin.Liikaa vaatii ihimiset nykyjään asuntoon lämpöö-ja sammaa hengenvetoon pittää ilimanvaihtoo olla-sähkösesti nappulasta napsahuttaen.Mutta ikkunaa ei saa avata hetkeksi...Paitti kerrostaloissa,ku ei tartte maksaa lämmityksestä.Voi olla ikkuna tai parvekkeen ovi raollaan vaik koko päivän.<---ajatus johtaa toiseen ja kolmanteen ,sorry jos lirpsu raitehilta.

disposal
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja disposal »

Taisi FB-kirjoitus mennä insinöörillä ihon alle kun tuollainen reaktio.Tuolla laskun käsittämättömällä ja lakiin perustumattomalla summalla varmasti saa mainetta, mutta ei kunniaa. Kertoo että laskun lähettäjällä ymmärrys on pahasti kateissa. Miehen logiikalla se että teet yksityishenkilönä paskaa jälkeä rakennuksilla, niin se ei saa vaikuttaa rakentamiseen erikoistuvan firman maineeseen minkä osakas ilmeisesti tämä mies on. Nähdäänkö tulevaisuudessa tilanne missä krtiikki pitää muotoilla vaikka näin "firma on mitä parhain, ainoa että työntekijät ei osaa töitään"

Juhani Saari
Harjunpää
Viestit: 341
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 5:34 pm

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja Juhani Saari »

Ilmeisesti rakennusinsinööri on aina oikeassa, ainakin omasta mielestään. Ja huono jälkikin on asiakkaan vika. Eikä siitä saa julkisesti haastella, jos joku yritys on tehnyt huonoa jälkeä. Yrityksen edustajat ja työntekijät eivät insinöörin mielestä edusta yritystään, jolle työskentelevät vaan ovat yksityishenkilöitä, joilla ei ole mitään vastuuta työnjäljestä.

Hauska nähdä kenen puolelle (no tottakai rakennusyrityksen) oikeus asettuu.

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Eihän tuossa "laskussa" ole päätä eikä häntää. Kuinka vajakki täytyy olla luullakseen olevan oikeutettu lähettämään täysin perusteettomia laskuja? Ihmetyttää miten tämä "insinööritoimisto EHR Ky:n" henkilö on saanut koulunsa läpi rehellisesti jos näin älykääpiö on.

Sinänsä hyvää julkisuutta, että ihmiset tietävät varoa insinööritoimisto EHR Ky:tä heidän ilmeisen huonon alaluokkaisen työn ja mielivikaisen firmassa työskentelevän "insinöörin" takia.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

Varmaan tuossa jo muutkin rakentamiseen osallistuneet yritykset toivovat, että insinööritoimistossa olisi osattu vain niellä se Fb-päivitys; nääs saavat tässä ohessa hekin "mainosta", kun näytti ainakin eilen se "kohupäivitys" olleen julkinen. Mikähän siinä päivityksessä tosiaan meni sinne ihon alle saakka? Kun eipä tuo julkaisija mikään julkkis ole (rajallinen kohdeyleisö), eikä siinä päivityksessä muutenkaan mitään kovinkaan roisia ollut... En nyt itse yrittäjänä moisesta pelihousuja repisi, päinvastoin, lähestyisin hyvinkin sovinnollisissa merkeissä ettei tule lisäjulkisuutta...

Mukava varmasti maksaa laskusta alvit parin kuukauden päästä :D Laskua kun tosiaan tuskin tullaan maksamaan eräpäivään mennessä...

Sitähän ei tiedä mitä kaikkea kulisseissa on ehtinyt tapahtua ennen jutun nousua kaiken kansan tietoon. Jossain toisaalla mainittiin että rakennusvirheistä olisikin riidelty jo vuosia. Sitähän ei tiedä josko Pasi olisi vaikka itse aloittanut uhkailulla ja kiristämisellä, ja nyt inssimies lopultakin vain menetti malttinsa kun kamelin selkä meni viimein poikki... Tämä siis oma speku ja perustuu vain omaan uumoiluuni!
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.

disposal
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja disposal »

mobiililaiteukkeli kirjoitti:Varmaan tuossa jo muutkin rakentamiseen osallistuneet yritykset toivovat, että insinööritoimistossa olisi osattu vain niellä se Fb-päivitys; nääs saavat tässä ohessa hekin "mainosta", kun näytti ainakin eilen se "kohupäivitys" olleen julkinen. Mikähän siinä päivityksessä tosiaan meni sinne ihon alle saakka? Kun eipä tuo julkaisija mikään julkkis ole (rajallinen kohdeyleisö), eikä siinä päivityksessä muutenkaan mitään kovinkaan roisia ollut... En nyt itse yrittäjänä moisesta pelihousuja repisi, päinvastoin, lähestyisin hyvinkin sovinnollisissa merkeissä ettei tule lisäjulkisuutta...

Mukava varmasti maksaa laskusta alvit parin kuukauden päästä :D Laskua kun tosiaan tuskin tullaan maksamaan eräpäivään mennessä...

Sitähän ei tiedä mitä kaikkea kulisseissa on ehtinyt tapahtua ennen jutun nousua kaiken kansan tietoon. Jossain toisaalla mainittiin että rakennusvirheistä olisikin riidelty jo vuosia. Sitähän ei tiedä josko Pasi olisi vaikka itse aloittanut uhkailulla ja kiristämisellä, ja nyt inssimies lopultakin vain menetti malttinsa kun kamelin selkä meni viimein poikki... Tämä siis oma speku ja perustuu vain omaan uumoiluuni!
Tänään vielä luin tämän 248.000€ päivityksen ja en vieläkään keksi syytä tuon insinöörin reaktiolle. Viestissä avautuu turhautunut talonomistaja joka nyt sanoo miten asiat on, kolme ihmistä ei tullut kutsusta paikalle ja kyseisellä kolmikolla huonoa työnjälkeä ennenkin. Ei voi suositella. Alkuun ajattelin outoa ajankohtaa laskulle pe-la yö, silloin voi ihmiset suivaantuakkin niin että vetää nakkikiskan jonossa turpaan tai sitten lähettää neljännesmiljoonan valelaskun firman nimissä. Se että uho jatkuu myös seuraavana päivänä antaa viitettä siihen että siellä on yhtä pieleen arvioitu maine kuin laskun loppusuma. Asian prosessointi ei ota vielä tuolloin luonnistuakseen. Ehkäpä auttaa arki, ajatus 48.000€ ALV-tilityksestä lähiaikoina ja jos Mika(firman toinen osakas ja käsittääkseni laskumiehen veli) olisi käynyt vakavan keskustelun siitä että mitä kannattaa tehdä.

Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3090
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Ei ole ensimmäistä kertaa itkemässä asiasta.
20.8.2016 päivätty uutinen:
Omakotitalounelma muuttui painajaiseksi - katso, tunnistatko rakennusvirheet kuvista

Lauantai 20.8.2016 klo 14.45 (päivitetty klo 16.53)

Perhe on joutunut maksamaan kalliin hinnan talosta, jonka piti olla täydellinen.

Taipalsaarella asuva perhe koki ankaran takaiskun, kun heidän hankkimansa omakotitalossa oli lukuisia rakennusvirheitä.
Perhe joutui maksamaan kodin virheistä ison summan. Lähes parisataaneliöiseen omakotitaloon on tehty virheitä yli 50 000 euron edestä.
Asia on nyt vireillä lakimiehen kautta.

Virheitä on tehty useiden kymmenien tuhansien eurojen edestä.
Virheitä on tehty useiden kymmenien tuhansien eurojen edestä. (PASI HAVUKAINEN)

"Asian käsittely on vielä kesken ja käräjäoikeuteen ei olla vielä päästy", Havukainen kommentoi. (PASI HAVUKAINEN)

"Ei mene meidän jakeluumme, miten näin voi toimia ja aiheuttaa tuskaa perheille", Havukainen harmittelee. (PASI HAVUKAINEN)
Perhe on joutunut suojaamaan ikkunansa ulkoapäin.
Perhe on joutunut suojaamaan ikkunansa ulkoapäin. (PASI HAVUKAINEN)
Rakentaja, rakennusvalvoja ja konsultti kiistävät virheet.
Rakentaja, rakennusvalvoja ja konsultti kiistävät virheet. (PASI HAVUKAINEN)

Taipalsaarella asuva Pasi Havukainen, 39, kuvitteli vuonna 2011 muuttavansa avaimet käteen -periaatteella unelmiensa asuntoon. Toisin kävi.

- Viime talvena aloimme ihmettelemään, mikä täällä on ongelma. Meille syntyi pieni tyttö ja tuntui, että sukat pyörii jaloissa. Asunnossa oli kylmä. Luulimme, että nurkat vuotavat, mutta vika olikin ikkunoissa.

Vauva sairastui flunssaan kahteen otteeseen.

Vähitellen asioiden koko laajuus valkeni koko perheelle. Rantasaunan lattiakaadot oli tehty väärin, sillä vesi jäi seinän viereen. Putkimiesten tekemiin virheisiin kului yli 10 000 euroa. Myös ikkunoiden asennus oli Havukaisen mukaan tehty väärin.

- Ikkunat kaatuisivat pienellä töytäisyllä suoraan paikoiltaan. Vain ulkopinnan ja sisävuoren laudat pitävät ruudut paikoillaan. Jos teräsviivaimen työntää hirren ja karapuun välistä, se menee suoraan ulos. Siinä on selvästi rako.

Havukaisen perhe joutui suojaamaan ikkuna-aukot ulkoapäin, jotta esimerkiksi sadevesi ei pääse sisälle tuulisella säällä.

"Periksi ei anneta"

Havukainen kertoo, että talon rakennusvirheistä reklamoitiin asiaankuuluvasti, mutta rakentaja, rakennusvalvoja ja konsultti kielsivät syyllisyytensä.

- Asia on nyt vireillä lakimiehen kautta. Näyttää siltä, että ensi talveksi on etsittävä vuokra-asunto. Toivon lakimuutosta, jossa valvojat velvoitetaan tarkastamaan lain kautta eri työvaiheet, kun nyt vain nimi paperissa riittää, ja työmaalla ei käydä. Sääntösuomi pitäisi korjata tässä kohtaa, ettei kukaan kärsi toisten virheistä.

Lähes parisataaneliöiseen omakotitaloon on Havukaisen mukaan tehty virheitä yli 50 000 euron edestä.

- Oma perhe on ollut tiukilla. Välillä meinaa taisteluväsymys painaa, mutta periksi ei anneta vieläkään. Maksoin rahaa siitä, että saan hyväkuntoisen talon haluamassani paikassa, ja lopputulos on painajainen. Jälkikäteen ajateltuna voi sanoa, että perseelleen meni.
JENNA LEHTONEN
http://www.iltalehti.fi/asuminen/201608 ... 2_an.shtml
it's my car !

Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3090
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Tässä on nyt jotain todella hämärää.

http://www.luxholiday.fi/fi/villa_ankkuri.html
it's my car !

Gurney
Axel Foley
Viestit: 2494
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Koko laskulla voidaan pyyhkiä persettä....mutta insinööri ei sitä tajua. Lisäksi joutuvat maksamaan alvin laskusta.


Lain 9 §:ssä on erikseen säädetty, että kunnianloukkauksena ei pidetä arvostelua joka kohdistuu henkilön menettelyyn politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä tai taiteessa tai muussa julkisessa toiminnassa ja arvostelu ei pääsääntöisesti ylitä sitä mitä voidaan pitää hyväksyttävänä. Oikeudesta saatujen ennakkopäätösten perusteella julkisuuden henkilön, kuten poliitikon tai yrityksen toimitusjohtajan tulee kestää huomattavasti normaalista poikkeavaa tai rajumpaa arvostelua.

Oikeushenkilöillä ei ole sellaista kunniaa jota pääsääntöisesti voitaisiin loukata. Oikeushenkilöllä tarkoitetaan henkilöiden tai pääomien yhteenliittymää. Tällaisia ovat mm. osakeyhtiöt, osuuskunnat, yhdistykset, yritykset, säätiöt ja julkisyhteisöt kuten valtiot, kunnat ja seurakunnat. Yrityksen, kunnan tai valtion kunniaa ei siis voi loukata.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3642
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Firman liikevaihto on Fonectan mukaan 0,4-1 milliä, joten aika ison menetyksen katsovat firmalle koituvan. Ja vaikka vastaavana mestarina toimiikin henkilö eikä firma, niin eiköhän laskutus ole firman kautta kulkenut...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Avatar
Officer Crabtree
Hetty Wainthropp
Viestit: 468
Liittynyt: Ke Syys 18, 2013 4:15 pm
Paikkakunta: Far, far away

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja Officer Crabtree »

Gurney kirjoitti:Koko laskulla voidaan pyyhkiä persettä....mutta insinööri ei sitä tajua. Lisäksi joutuvat maksamaan alvin laskusta.
Alkuosa oikein mutta loppuosa pieleen.

Se, että laskuun on tuupattu mukaan ALV, osoittaa insinööreiltä taloushallinnon perusasioiden täydellistä ymmärtämättömyyttä.

Tässä ei olla myymässä tavaraa eikä palvelua, joten ALV:n ulkopuolista touhua. Ei ole sitten edes kirjanpitäjältä ehditty tahi viitsitty asiaa varmistaa.
Dixi.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

disposal
Jane Marple
Viestit: 1013
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja disposal »

Officer Crabtree kirjoitti: Se, että laskuun on tuupattu mukaan ALV, osoittaa insinööreiltä taloushallinnon perusasioiden täydellistä ymmärtämättömyyttä.

Tässä ei olla myymässä tavaraa eikä palvelua, joten ALV:n ulkopuolista touhua. Ei ole sitten edes kirjanpitäjältä ehditty tahi viitsitty asiaa varmistaa.
Vahingonkorvaus tuo ei voi olla koska ilman oikeuden päätöstä, yksipuolisesti, viivästyskorolla ja alv:illa varustettu lappu sitä ei ole, mutta ei tuo lappu ole myöskään lasku kuten tuossa mainitsitkin.Tulee mieleen tälläinen wikipediasta kopioutu kohta artikkelista Huijauslasku
Huijauslasku tai valelasku tarkoittaa laskua, joka näyttää oikealta, mutta siinä todellisuudessa laskutetaan palvelusta, jota yritys tai henkilö ei ole tilannut ja joka yleensä on täysin arvoton.
Laskun lähettäminen palvelusta, jota yritys ei ole tilannut, on rikos.
Mietin että täyttyykö tässä tapauksessa valelaskun tunnusmerkit?

mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Insinööritoimisto EHR ky:n 248 000 euron korvauslasku

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

Kun tästä nyt tosiaan on mediaan asti tultu avautumaan jo viime elokuussa, niin sitä suuremmalla syyllä mietin että mitähän siellä kulisseissa onkaan mahtanut tapahtua, mitä ei meille ole kerrottu... Voihan tuo lasku tosiaan olla asiattomaan käytökseen asiaton vastaus, jos normaali kommunikointi ei ole ottanut yrityksistä huolimatta sujuakseen; tähän täytyy kyllä sanoa että mikäli itse joutuisin jonkun idiootin jatkuvan pommituksen kohteeksi ja olisin yrittänyt parhaani mukaan olla aluksi diplomaattinen, saattaisin lopulta aikani kiukkua keränneenä tehdä itsekin jotain yhtä raflaavaa... Tosin täytyy kyllä sanoa että vittuilisin silti takaisin selvästi lain puitteissa, mahdollisesti laiton lasku ei ehkä olisi minun repertuaarissani... Tai voi olla että Pasi ei ole tehnyt mitään väärää, mutta on vain penännyt oikeuksiaan insinöörimiehen makuun liian hanakasti ja näkyvästi.

Ja toden totta, mikähän tässä jutussa tosiaan onkaan se todellinen juoni, kuten Charles aprikoi... Se että kyseinen sekundatölli on yrityksen omaisuutta, ei ole vilahtanut uutisissa edes sivulauseessa...
https://www.asiakastieto.fi/yritykset/f ... /paattajat
https://www.finder.fi/Majoituspalveluja ... ot/3035234

Mikäli talo on rakennuttanut yritys, yritysten välinen kauppa on lainsäädännöltään aivan erilainen kuin yritys-yksityishenkilö-kaupoissa. Ainakaan pienessä mittakaavassa yritysten välisessä kaupassa ei ole takuuta (esim. mikäli yritys ostaa tukusta käyttöönsä vaikka leivänpaahtimen), en sitten tiedä miten asia on kun puhutaan satojen tuhansien eurojen ostoksista. Villa Ankkuri Oy on kyllä perustettu vasta 2014, joten Pasi lienee urakan tilannut ihan yksityishenkilönä, mikäli ei sitten ole aiemmin ollut toiminimiyrittäjä ja perustanut sitten osakeyhtiön. Muhkulasku on kyllä osoitettu hänelle ihan yksityishenkilönä.
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.

Vastaa Viestiin