Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Talteen tämä siltä varalta, että kaikki virolaiset eivät olisikaan rikollisia, kuten eräs palsta-aktiivimme väittää.
Risto kärsii dementiasta ja paikallinen pelasti varmalta kuolemalta. Tuleekohan kadonneet vaatekappaleet koskaan vastaan?
Risto, 68, katosi oudosti Virossa – löytyi elossa käärmeiden ja punkkien syömänä joutomaalta
ULKOMAAT JULKAISTU 16.05.2017 17:41

Kuva
Risto löytyi Kuressaaresta huonossa kunnossa. Kuvassa Kuressaaren linna Saarenmaalla.
Lehtikuva


Suomalaisen Riston matka Saarenmaalle päättyi vapun jälkeen hengenvaarallisella tavalla.

Saarenmaalla ilmestyvä Meie Maa -lehti kertoo verkkosivuillaan, että 68-vuotias Risto katosi Kuressaaressa toukokuun kolmantena.

Mies löytyi neljä päivää myöhemmin Marientalin kaupunginosan lähistöllä sijaitsevalta joutomaalta.

Lehti kertoo, että mies oli löydettäessä erittäin huonossa kunnossa. Hänen jalassaan oli 3-5 käärmeenpuremaa ja jopa 40 punkkia. Kaikki miehen tavarat olivat kadonneet virolaisen sanonnan mukaan kui tina tuhka. Eli kuin tuhka tuuleen.

Paikallisen sairaalan mukaan käärmeenpuremien määrää on vaikea laskea, koska reiät olivat niin lähellä toisiaan.

Riston löysivät sattumalta kaksi paikallista miestä. Heidän mukaansa suomalainen oli löydettäessä erittäin huonossa kunnossa. Hän ei kyennyt kommunikoimaan eikä nousemaan pystyasentoon. Suomalaisen jalka oli käärmeenpuremista sinertynyt.

Lääkäreiden mukaan hänen kehonsa oli täynnä myrkkyä.

Miestä hoidettiin sairaalassa Kuressaaressa. Hän on päässyt tänään pois sairaalasta. Hoitoja jatketaan Suomessa.

Paikallisilla viranomaisilla ei ole minkäänlaista tietoa Riston liikkeistä tai siitä, miten hän oli päätynyt syrjäiselle paikalle.


PETTERI SAVOLAINEN
petteri.savolainen(at)mtv.fi
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... ta/6433648
Edit: lis. linkki ja otsikkofontti
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artik ... aa/6436826
– On mysteeri, miten ihmisen muisti voi mennä niin, koska alkoholilla ei ole asiassa mitään tekemistä, hän vakuuttaa.
----
– Risto sanoi kavereilleen lähtevänsä katsomaan, miten Kuressaari on muuttunut. Se on viimeinen asia, jonka hän muistaa. Sen jälkeen kaikki on pimeää, Risto auttanut suomalainen Seppo Asikainen kertoo MTV Uutisille.
----
Toistaiseksi tietämättömästä syystä Risto päätyi joutomaalle Kuressaaren lentokentän takaiseen metsään. Paikka, josta Risto neljä päivää katoamisensa jälkeen löytyi, oli jopa poliisin mukaan erikoinen.

– Poliiseillekin on täysi mysteeri, millä tavalla Risto päätyi sinne. Paikka on siinä mielessä erikoinen, että siinä on lentokentän kiitorata pahasti välissä ja yli kolme metriä korkea aita pitäisi ylittää, jotta sinne pääsisi. Alueen toinen pää taas rajoittuu mereen. Sivuuttaakseen aidan pitäisi kulkea 5-6 kilometriä, jotta sinne pääsisi, Asikainen selvittää.
----
Paikallisten miesten Kalvi Trein ja Heigo Suusterin tyrmistys olikin suuri, kun he valokuvausreissullaan törmäsivät huonokuntoiseen mieheen metsässä.

– Aika harvinaista, että satuimme siihen paikkaan. Meidän oli tarkoitus mennä muualle, mutta jotenkin päädyimme sinne, Trei kertoo MTV Uutisille.
---
– Ensimmäiseksi mies sanoi ”kengät”. Silloin tiesimme, että mies oli aiemmin kadonneeksi kerrottu suomalainen, Trei kertoo paljain jaloin, vähissä vaatteissa olleesta Ristosta.

Kaksikko puki kylmissään oleelle Ristolle lämmikkeeksi vaatteita ja hälytti paikalle ambulanssin. Trein mukaan jopa ambulanssille tuotti vaikeuksia päästä paikalle, sillä maa on löytöpaikasta hyvin pehmeää.
Ihan klassiset ufosieppauksen kuviothan tässä keississä on. Mutta hyvä että löydettiin ja pääsi kotio lopulta.
Totuus

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Jos on pystytty todentamaan, että alkoholilla ei ole osuutta tapahtumiin, niin voisiko olla sitten joku aivoverenkierronhäiriö mikä on saanut miehen noin sekaisin?

Olen aina luullut, että käärme puree vaan jos tuntee itsensä uhatuksi...Mutta ilmeisesti mies on sitten makoillut paikoillaan tullesaan purruksi tai olisiko astunut suoraan johonkin käärmeenpesään harhaillessaan? :?

Itse kyllä epäilin heti, että (suomalainen turisti, you know) olisi tullut humalassa tyrmäystipoitetuksi ja sitten ryöstetyksi. Mutta jos itse vakaasti väittää, että ei tästä kyse niin...mystinen juttu.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Luin jostain, että Risto kärsisi muistisairaudesta. Paikka oli ollut vaikeapääsyinen, miksi lie päättänyt pois asutuksesta sitten, mutta selittynee tosiaan jollain aivokytkennöillä?!

Käärme on voinut tulla pötköttelevän Riston kainaloon lämmittelemään tai vaikka lahkeeseen mönkinyt. Säikkynyt sitten, kun heppu liikkunut. Mieletön tuuri kävi, että sattui löytymään tuolloin. Seuraava yö olisi ollut kylmempi eikä mies olisi enää tuossa kunnossa sitä kestänyt. Yksin reissaaminen on riskaapelia mitä kummallisemmista syistä.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705 ... 0_ul.shtml
Joutomaalta käärmeenpuremilla löytyneen Riston kohtalo täysi mysteeri - Miksei Viron poliisi käynnistä tutkintaa?
Viron Saarenmaalla kadonnut ja neljä päivää myöhemmin maastosta huonossa kunnossa puolitajuttomana löydetty suomalaismies Risto, 68, puhuttaa myös Virossa.
----
Löydettäessä hän makasi ojanpientareella kylmissään, paitahihasillaan ilman kenkiä ja sukkia. Seuraavasta yöstä tuli Saarenmaalla poikkeuksellisen kylmä.
---
Kari Hiltunen sanoo ihmettelevänsä tapausta Risto. Hänen mielestään koko jutussa on niin paljon ihmeellisyyksiä, että siitä pitäisi ehdottomasti aloittaa poliisitutkinta.
--
Eikö nyt olisi syytä epäillä ryöstöä kun kerran suomalaiselta oli kadonnut myös lompakko rahoineen ja papereineen? kysyy Hiltunen.

- Jossakinhan se lompakko nyt on. Pidän Saarenmaan ihmisiä rehellisinä ja uskon, että lompakko olisi palautettu omistajalleen, jos se olisi jostain löytynyt.

Rainer Antsaar ei osaa sanoa, mihin suomalaisen omaisuus on kadonnut ja miten hän oli joutunut niin omituiseen paikkaan, josta hänet lopulta löydettiin.
---
- Ei sinne voi joutua vahingossa, eikä omin jaloin, sillä toisella puolella on meri ja toisella puolella kolme metriä korkea aita. Miehen käärmeenpistokset voin kyllä ymmärtää, sillä siellä kohdin on aina ollut aika runsaasti käärmeitä. Mutta käärmehän puree lähinnä vain liikkeessä olevaa ihmistä, joten onko suomalaismies sittenkin päässyt sinne jotenkin omin jaloin?
---
- Ei siinä ole logiikkaa. Ei sellaiseen paikkaan voi joutua sattumalta. Äkillinen sairauskohtauskaan kuten aivoinfarkti ei kai voi olla selitys, sillä miten hän olisi silloin voinut kävellä?
Jos olisi alkava dementia, niin aiheuttaisiko näin massiivista kertakatkosta?
Jokin kohtaus voi olla, mutta siinä ohessa on kyennyt kuitenkin kiiveskelemään, riisumaan sukkiaan ja heittelemään lompakot tiehensä?
Eiköhän tuo kadonneen lompakon arvoitus joskus selviä tavalla tai toisella, jollain se jo on tai joku sen löytää.
Totuus

skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja skoone »

On Anoi Kaa kirjoitti:Luin jostain, että Risto kärsisi muistisairaudesta. Paikka oli ollut vaikeapääsyinen, miksi lie päättänyt pois asutuksesta sitten, mutta selittynee tosiaan jollain aivokytkennöillä?!.
Mitäpä jos mies on riisunut kengät jne ja lähtenyt kahlaamaan, tullut maalle ja tullutkin korke aita vastaan, hätääntynyt ja yrittänyt kiivetä, mutta ei onnistunut jne
Muista lähdekritiikki!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Kahteen yllä.
Noita tuumailin itsekin, mutta olemattomat pohjatiedot asiasta rajoittaa vastaamishalujani. Asiaa hankaloittaa myös se, etten ole edes jaksanut etsiä tarkempaa paikkaa ja tuota aitaa. Lompsahan menee kyllä sekona pyöriessä helposti hukkaan ja tulee vastaan joskus tai ei tule, sehän oli jossain, ettei kortteja oltu kuitenkaan yrittää käyttää.

Ristoakaan ei oltu tuolta osattu etsiä tai se oli virolaisen poliisin selitys, ettei voinut etsiä, kun ei tiennyt mistä alkaa. En minäkään vanhaan ukkoon suuntaisi resurssejani, jos olisi muuta hommaa tai vaikkei olisikaan. Joku suomalainenhan tuolta, ravintolaukko tms, tiesi kertoa sen etteivät ole ihan aktiivisemmasta päästä nuo paikallissinivuokot. Vaikea hakea motiiviakaan asialle, kun ryöstettävääkin taisi olla aika vähän ja on vaivaalloista roudata joku elävä kroppa pusikkoon piiloon turhan takia.

Ihmiset ovat melko laiskoja tekemään "palkatonta työtä" ulkoilmassa, motiivia siis haen mahd muulle toiminnalle?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Nuo useat samassa jalassa olevat käärmeenpuremat on helppo selittää. Kaveri on kulkiessaan astunut pesän katon lävitse. Näitä tapahtuu tuolloin tällöin. Käärmeillä on suosikkipaikkoja joihin niitä kerääntyy köllöttelemään ja seurustelemaan ja sellaiseen kohtaan törmätessään voi saada useamman pureman kerralla. Koirille sattuu näitä onnettomuuksia ihmisiä useammin.

Tuollainen myrkkylatinki voisi sekin aiheuttaa sekavuutta ja tolkutonta käytöstä joka voisi olla verrattavissa huumeissa tai humalassa oloon. Mahdollisesti myös polttelua ja kuumotusta joka saisi tokkuraisen uhrin repimään vaatteet yltään. Se voisi selittää sekä uhrin vaatteettomuuden kuin myös omituisen löytöpaikan.

Smirre
Jack Bauer
Viestit: 929
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja Smirre »

[quote="Kyllikki S"]http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/
----
– Risto sanoi kavereilleen lähtevänsä katsomaan, miten Kuressaari on muuttunut. Se on viimeinen asia, jonka hän muistaa. Sen jälkeen kaikki on pimeää, Risto auttanut suomalainen Seppo Asikainen kertoo MTV Uutisille.
----
Toistaiseksi tietämättömästä syystä Risto päätyi joutomaalle Kuressaaren lentokentän takaiseen metsään. Paikka, josta Risto neljä päivää katoamisensa jälkeen löytyi, oli jopa poliisin mukaan erikoinen.

Siis kuinkahan hyviä kavereita ollu kyseessä ? Onkohan he kertonu poliiseille katoomisesta kuinka pian ? Toisaalta ymmärrän,ettei paikallinen politzei kovin kummasti reagoi,kun paljon on juttuja vähemmän selvinpäin olevista soomituristeista.Ja lievästikin dementoitunu saattaa vaikuttaa humalaiselta,jos joku nähny.Saati jos allergia laittaa silmiin punertavaa lisäväriä.Silti veikkaan,jos henkilö oikiasti ollu holiton,on joku huomannu tilaisuuden tulleen.Varmasti huomaavat henkilön,joka ei kuulu katukuvaan(-jotkut niitä hakevatkin).Tarjoutunu "ystävällisesti" ajeluttaan ja näyttään paikkoja.Joillain on edelleen hyvä luotto ystävällisiin ihmisiin-ikävä kyllä.Saalis ei tarvi olla kummonen,mutta voihan sitä luulla saavansa enämpi ku hommaan ryhtyy. Kuis muuten usiampi käärmeenpurema ja sen aiheuttama mahdollinen shokki ? Voisko viedä muistin ? Meikä ei astmaattisena allergikkona kaipaa edes yhtä sellaasta kokemusta

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tuo käärmeenpuremien aiheuttama "sekavuus" on mielestäni huono valinta tässä kohtaa. Nyt oli viileähkö ilma, eikä nuo kyyt sentään mitään pitbulleja ole jotka paukuttaisivat kulmahampaita vaikka timanttihaarniskan läpi. Olen ymmärtänyt, että tavalliset pitkät housut estäisivät pureman. Mutta ehkä Ristolla olikin lyhyt hame tai muut trikoot? On niitä sellaisiakin ristoja, mutta en todellakaan usko tässä niin olleen. Kunnon mies ollut pulassa ja lähellä kuolla.

Pahimmillaan kyynpuremat voivat kyllä aiheuttaa päänviirausta eli tajunnan häiriöitä, mutta tietääkseni tässä kunnossa ei myöskään hirveästi eräretkeillä tai kiipeillä, silloin ollaan henkihieverissä paikoillaan, kun on fyysiset oireetkin vakavat. En ole kyllä joutunut usean pureman kohteeksi, enkä ole allerginen. Kyynpureman kuolemat aiheutuu käsittääkseni just noista allergiavaikutuksista. En ole asiantuntija kuitenkaan, enkä ehtinyt lukea kun tuo Swe-Suomi.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Kyllä kyy puree läpi tavallisesta housukankaasta. Myös tuhdimmasta farkusta ja työhousunailonista. Hammashan on kapea ja neulamainen, joten purema on rehellisemmin pistos.
Kyyt voivat myös kokoontua kylminä päivinä kiville, tukkipinon päälle tms. mihin aurinko maata paremmin yltää jolloin purema voi osua lähemmäs nivustaipeen suuria verisuonia. Silloin myrkyn latinki lähtee ärjymmin elimistöön kuin jos purema olisi jonkin raajan ääripäässä. Lisäksi keväisen käärmeen myrkkyvaranto on suurimmillaan, eteenkin jos käärme ei ole syönyt ja purema on vaarallisempi kuin keskikesällä säännöllisesti syövän kyyn vastaava.

Minulla on tuttavapiiristä yksi kokemus tuollaisesta keväällä sattuneesta yläreiteen osuneesta puremasta ja se vei kyllä raavaan aikuisen nopeasti heikkoon happeen. Myös siitä toipuminen otti pitkän aikaa.

Madeline_Poel
Harjunpää
Viestit: 296
Liittynyt: Su Maalis 15, 2015 6:13 pm

Re: Kärmeensyömä Risto alkoi 40 punkin evääksi, 5/17 Eesti

Viesti Kirjoittaja Madeline_Poel »

No eipä tästä montaa päivää ole, kun iltapulussa oli kuvineen päivineen juttu 60cm kyystä joka oli luikerrellut miehen kotiin ja vielä sihisten paljaitten varppaiten vierestä.
Mies oli saanut parin tunnin jahtaamisen jälkeen kärmeksen hengiltä (apua, nyt eläinaktivistit saivat varmasti trauman kun kuvissa näkyi verta) :shock: .
Eli en ollenkaan ihmettele, jos käärmeet ja punkit ovat Riston löytäneet, tai Risto on osunut käärmeen pesään ja sitten toikkaroinut harhaisena myös punkkien syötäväksi.
Onneksi kuitenkin löydettiin ja selvisi.
Kukaan ei ymmärrä minua, en edes minä itse

Vastaa Viestiin