Maura Ajouz Ruotsi, katosi 2002

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
loikkari

Maura Ajouz Ruotsi, katosi 2002

Viesti Kirjoittaja loikkari »

is.fi / Kaivinkonekuski teki karmivan löydön
Kaivinkonekuski teki karmivan löydön Malmön lähistöllä – 15 vuotta vanha katoamistapaus sai uuden käänteen
Huhtikuussa löytynyt ruumis on varmistunut 15 vuotta sitten Malmössä kadonneeksi Maura Ajouziksi.
Huhtikuussa löytynyt ruumis on varmistunut 15 vuotta sitten Malmössä kadonneeksi Maura Ajouziksi.

Julkaistu: 18.5. 20:25

Jaa81
Twiittaa
Sähköposti

Haudattu päätön ruumis kuuluu vuonna 2002 kadonneelle naiselle.
Päätön naisen ruumis löydettiin jo huhtikuussa Nordanåsta Staffanstorpissa, noin kymmenen kilometrin päässä Malmön keskustasta.

Kaivinkoneenkuljettaja havaitsi ruumiin kaivaessaan maaperää.

Jäänteet on tällä viikolla tunnistettu dna-testien avulla joulukuussa 2002 Malmössä kadonneeksi Marua Ajouziksi, kirjoittavat Expressen ja Aftonbladet.



Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katoamishetkellä 18-vuotiaan naisen oli tarkoitus suunnata ostamaan joululahjoja ystävänsä kanssa, mutta hän ei koskaan saapunut tapaamiseen.

Poliisi selvitti tapausta ensin katoamisena, mutta sitä alettiin tutkia henkirikoksena, kun sienestäjät löysivät naisen pääkallon syksyllä 2003 metsästä Malmön lähistöllä sijaitsevalta Torupin alueelta Skånessa.

Expressenin mukaan pääkallo oli kääritty muovipussiin ja haudattu kuoppaan, joka oli peitelty kivillä.

Expressen kertoo Maruan perheen järkyttyneen kuultuaan ruumiin löytämisestä, josta poliisi kertoi sille tämän viikon alussa.



Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maruan isän, Mohamed Ajouzin, mukaan uutiset palauttivat perheen 15 vuoden takaiseen tyttären katoamisen aiheuttamaan suruun.

– Vaikka katoamisen jälkeen löytyi Maruan pääkallo, meillä on kestänyt todella pitkään hyväksyä, että Marua on kuollut, kommentoi naisen isä Expressenille.

Maruan surmaajaa ei ole koskaan selvitetty, mutta perhe jaksaa yhä toivoa, että poliisi onnistuisi vielä jonain päivänä selvittämään 15 vuotta vanhan tragedian.

– Ainoa asia mitä voimme nyt toivoa on, että poliisi ratkaisee tapauksen, ja että syyllinen saadaan lopulta vastuuseen murhasta, Mohamed Ajouz sanoi Expressenille.

Poliisin mukaan asiaa tulee jatkossa selvittämään vanhoihin ratkaisemattomiin henkirikoksiin erikoistunut poliisin yksikkö.

Tapaukseen liittyen on aiemmin kuulusteltu muun muassa naisen poikaystävää, jonka kanssa Marua vietti viimeisen yön ennen katoamistaan.

Aftonbladetin haastatteleman poliisin mukaan poikaystävä oli aiemmin hetken aikaa tapauksessa pääepäilty, mutta hänet vapautettiin epäilyksistä todisteiden puuttuessa.

Mies on kieltänyt kuulusteluissa, että hänellä olisi mitään tekemistä katoamisen kanssa.

Riika Nykänen
Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Maura Ajouz Ruotsi, katosi 2002

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Paras veikkaus on kunniamurha. Mohamed ja veljekset ovat päättäneet siskon toimineen väärin joka on johtanut kunniamurhaan ja nyt perhe esittää tietämätöntä.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”
matamimimmi
Neuvoja-Jack
Viestit: 544
Liittynyt: To Elo 16, 2018 10:32 am
Paikkakunta: Costa del Crime

Re: Maura Ajouz Ruotsi, katosi 2002

Viesti Kirjoittaja matamimimmi »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009249485.html

Uusi käänne Ruotsin 20 vuotta ratkaisemattomana olleessa murha­mysteerissä – selvisikö Maruan, 18, surmaaja vihdoin?
Nuori nainen katosi vuonna 2002. Nyt poliisi kertoo pidättäneensä todennäköisin syin murhasta epäiltynä miehen, joka jo aiemmin nousi tutkinnassa esille.

RUOTSALAINEN Marua Ajouz katosi jäljettömiin Malmössä vuonna 2002 vain 18-vuotiaana. Seuraavana vuonna sienestäjä löysi hänen päänsä Torupissa Malmössä ja vuonna 2017 kaivinkoneenkuljettaja löysi rakennustyömaalla loput nuoren naisen ruumiista.

Nyt poliisi kertoo pidättäneensä miehen epäiltynä Ajouzin murhasta, Aftonbladet uutisoi.

– Voin vahvistaa, että yksi henkilö pidätettynä todennäköisin syin epäiltynä 18-vuotiaan naisen murhasta 20–21. joulukuuta 2002 Malmössä. Syynä tähän on se, että poliisi on työskennellyt tämän tapauksen parissa jatkuvasti, syyttäjä Tomas Olvmyr sanoi.

Olvmyrin mukaan poliisi oli saanut uusia todisteita, jotka johtivat pidätykseen.

– Kyse on suullisesta näytöstä ja muusta näytöstä ja häntä on syytä kuulla niistä. Kuulustelemme häntä ja sitten päätän ennen työviikon päättymistä, vaaditaanko häntä vangittavaksi vai ei.

Sydsvenskanin mukaan pidätetty olisi Ajouzin ex-poikaystävä. Myös Expressenin mukaan nyt pidätetty olisi Ajouzin ex-poikaystävä.

Lehden mukaan jo vuonna 2003 heräsi epäilykset, että ex-poikaystävä ja hänen ystävänsä olisivat ampuneet nuoren naisen ja paloitelleet tämän ruumiin. Epäilyksien tueksi ei kuitenkaan tuolloin saatu näyttöä. Syyttäjä tai poliisi eivät ole kuitenkaan vahvistaneet lehtien väitteitä.

SVT:n mukaan Ajouzin ex-poikaystävä on ollut pitkään epäiltynä murhasta.

Olvmyr vahvisti medialle, että nyt pidätetty henkilö on aikaisemminkin tullut tutkinnassa esille, vaikka ei ottanut kantaa miehen henkilöllisyyteen.

Malmössä poliisin kylmien tapausten tutkintaa johtava Karin Bogyo sanoi, että nyt pidätetty mies oli aiemmin vangittuna, mutta tuolloin tutkinnassa ei saatu esille riittävästi näyttöä syytteiden nostamiseen.

Ajouzin Mohammad-isä kertoi ruotsalaismedialle olevansa kiitollinen poliisille siitä, että hänen tyttärensä kuoleman tutkinnassa oli tapahtunut käänne.

– Me olemme iloisia, mies sanoi.

Perhe toivoo paitsi oikeutta myös jonkinlaista päätöstä tragedialle. Heillä ei ole vielä ollut mahdollisuutta haudata Marua Ajouzia.

– Emme halunneet haudata vain päätä. Mutta jos he saavat (tutkinnan) valmiiksi ja saamme vartalon takaisin, sitten on selvää, että hautaamme sen. Niin, että hän saa levätä rauhassa.
Murhainfolainen 8) 8)
Vastaa Viestiin