Terrori-isku Turussa

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Terra
Martin Beck
Viestit: 824
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Terra »

LIeneekö jatkumoa?
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017082 ... 5_u0.shtml
Puukotus Järvenpäässä - yksi henkilö loukkaantui
Sunnuntai 20.8.2017 klo 19.25 (päivitetty klo 19.25)
Järvenpäässä tapahtui sunnuntaina väkivaltainen välikohtaus.

Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta vahvistettiin asia sunnuntai-iltana. Puukotuksessa loukkaantui yksi henkilö.

Poliisi tutkii tapausta, muttei kommentoi asiaa tarkemmin sunnuntain aikana.

Tutkinnanjohtaja tiedottaa asiasta lisää maanantaina.

AINO SEPPONEN
[email protected]
Juanita
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 7:21 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Juanita »

Tässä kuvassa näkee paremmin uhrien sijainnit. Videon tyttö alhaalla vasemmalla, vanhempi nainen poliisiauton vieressä. Sitten on vielä yksi ihminen maassa videon tytön yläpuolella, voisiko siinä olla tekijä pysäytettynä?

Kuva
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Toisesta uhrista on kerrottu jo lähes kaikki tieto. Ammatista lähtien. Onko sitten niin, että omaiset voivat kieltää tiedonannon toisen kohdalla? Vai onko kenties niin, että kaikkia omaisia ei ole vielä tavoitettu ja siksi eivät kerro ? Vai mistä vaikeneminen johtuu? :?
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2523
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Tiina kirjoitti:Toisesta uhrista on kerrottu jo lähes kaikki tieto. Ammatista lähtien. Onko sitten niin, että omaiset voivat kieltää tiedonannon toisen kohdalla? Vai onko kenties niin, että kaikkia omaisia ei ole vielä tavoitettu ja siksi eivät kerro ? Vai mistä vaikeneminen johtuu? :?
Samaa ihmettelen. Yleensä tällaisissa tapauksissa kerrotaan ainakin ikä ja missä kohtaa aikajanalla uhri oli. Nyt ei mitään. Outoa. Ja siksi huhut kiertävät, useissa FB ryhmissä esim. Kerrotaan totena, että kuollut olisi se vaunujen kanssa liikkeellä ollut, mikä ei siis ole totta. Miksi ei julkaista?
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
Quellervo
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: To Loka 23, 2008 1:24 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Quellervo »

Turussa kuultua: Toinen kuollut on 67-vuotias yrittäjä. Nainen kuoli iskuihin jotka sai Yliopistonkadun ja Kauppiaskadun risteyksessä. Tietoa ei vahvistettu.
Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Hesarin juttu tältä illalta:
Kotimaa

Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija


Marokkolaiset lähtevät Eurooppaan rahan, työn ja paremman elämän perässä. Haaveet eivät välttämättä toteudukaan ja unelmat saattavat vaihtua vihaksi.

Kuva

Jussi Salmela HS

Julkaistu: 20.8. 18:37 , Päivitetty: 20.8. 18:54

Marokko on ollut esillä viime aikojen terrori-iskujen yhteyksissä. Espanjan poliisin mukaan Barcelonan terrori-iskun pääepäilty on marokkolainen. Myös Turun perjantaisen puukotusiskun pääepäilty on marokkolainen turvapaikanhakija, jonka lisäksi neljä muuta marokkolaista on poliisin kuulusteltavana iskuun liittyen. Lue myös: Suurin osa Isisin vierastaistelijoista oli viime vuonna marokkolaisia (HS 20.8.).

Marokkolaiset turvapaikanhakijat ovat herättäneet keskustelua ja nostanut tunteita pintaan.

Perussuomalaisten poliittisena suunnittelijana työskentelevä Riikka Purra tviittasi lauantaina, että yllättävän moni marokkolainen on saanut turvapaikan viime vuosina.

Tilastojen valossa määrä ei kuitenkaan ole kovin suuri. Viimeisen 12 kuukauden aikana Suomeen hyväksyttiin 16 marokkolaista turvapaikanhakijaa. Kielteisiä päätöksiä oli 31. Kaikista tulleista turvapaikkahakemuksista marokkolaisten osuus oli 0,5 prosenttia.

Kuva

Marokossa ei ole käynnissä merkittävää, ulospäin näkyvää sotaa tai kriisiä ja maahan tehdään lomamatkojakin. Miksi marokkolaiset hakevat turvapaikkaa Euroopasta?

”Ensinnäkin, Pohjois-Afrikasta on aina yritetty Eurooppaan. Taloudellinen tilanne on huono, ja Eurooppa nähdään toivona päästä pois köyhyydestä ja työttömyydestä. Marokkolaisten mielikuva Euroopasta on epärealistisen ruusuinen. Siellä ajatellaan, että Euroopassa kaikki asiat on hyvin ja rikastuminen odottaa”, islamin tutkijana Helsingin yliopistossa työskentelevä Maria Pakkala sanoo.

Eurooppaan pyritään aktiivisesti myös laittomin keinoin. Pakkalan mukaan Eurooppaan on vaikea päästä laillisesti, joten kaikki keinot ovat käytössä. Ihmiset maksavat suuria summia, jopa 10 000–15 000 euroa vaarallisista matkoista.

”Se kertoo, kuinka kauhea tarve Eurooppaan on päästä. He haluavat tänne tekemään töitä ja tavoittelemaan parempaa elämää.”

Marokkolaiset ovat hyödyntäneet myös Syyrian kriisiä. Kun eurooppalaiset avasivat ovensa, marokkolaisia tekeytyi syyrialaisiksi turvapaikanhakijoiksi ja pyrki siten Eurooppaan.

Tilastoista näkee, että turvapaikanhakijoiden lisäksi laiton muuttoliike on aktiivista, sillä turvapaikanhakijoiden määrät ovat Suomessa kohtalaisen pieniä.

Maahanmuuttovirasto hyväksyi 7 734 turvapaikkahakemusta vuonna 2016. Kielteisiä päätöksiä oli liki kaksi kertaa enemmän, 14 282. Marokkoa enemmän turvapaikkoja haettiin yhdestätoista maasta. Eniten hakemuksia tuli Irakista, Afganistanista, Somaliasta ja Syyriasta.

Seksuaalisen suuntautumisen tai poliittisten mielipiteiden kanssa Marokossa joutuu harvemmin ongelmiin kuin monissa muissa arabimaissa, arvioi Pakkala.

”Jos kuuluu seksuaalivähemmistöön, ei pelkästään sen perusteella tapahdu mitään. Samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa ei kuitenkaan saa olla suhteessa, koska se on rikos josta yleensä tuomitaan kolmen kuukauden vankeuteen. Osa kokee elämän tämän takia liian vaikeaksi ja siksi pyrkii pois maasta.”

Eniten ongelmia ovat kohdanneet Länsi-Saharan itsenäisyysaktivistit, jotka ovat puhuneet äänekkäästi Marokkoa ja sen hallitusta vastaan. Pakkalan mukaan he ovat kohdanneet maan viranomaisten kanssa ongelmia ja osa on paennut Espanjaan ja Ranskaan turvapaikanhakijoina.

”Osa varakkaimmista sen sijaan on lähtenyt vain maasta pois, koska heidän ei tarvitse hakea turvapaikkaa. Tässä joukossa on muun muassa toimittajia ja näyttelijöitä.”

Marokon taloudellinen tilanne on huono, työttömyys etenkin nuorten keskuudessa on korkeaa ja kouluttautumisen aste on matala. Huonon taloustilanteen lisäksi maan hallitus ja poliitikot ovat korruptoituneita ja kansalaiset ovat menettäneet uskonsa hallitukseen.

Marokosta pyritään Eurooppaan töihin, jotta voidaan elättää maahan jääneet sukulaiset. Se vääristää taloudellista tilannetta.

Isot kaupungit voivat taloudellisesti suhteellisen hyvin. Pienillä ja köyhillä alueilla, kuten ongelmien keskellä painivassa Rifissä, eletään kuitenkin Saharan eteläpuolella olevien maiden tasolla, eli erittäin köyhissä oloissa.

”Ulkopuolisen silmin näyttää, kuin ihmiset Marokossa eläisivät leveää elämää, vaikka eivät itse juuri mitään tienaisikaan, kun ulkopuolelta tulee koko ajan rahaa. Omilla tuloilla ei siellä pärjäisi”, Pakkala sanoo.

Useissa viimeisimmissä terrori-iskuissa ainakin osa tekijöistä on ollut marokkolaisia, erityisesti nuoria.

”Noin puolet Marokossa elävistä nuorista ovat järjestelmän ulkopuolella, eli he eivät ole koulussa eivätkä töissä. He ovat alttiita rikollisuudella ja radikalisoitumiselle. Visio tulevaisuudesta puuttuu, joten heihin on helppo vaikuttaa.”

Euroopassa asuvien marokkolaisnuorten ongelmat juontavat juurensa siihen, että heidän vanhempansa tekevät jatkuvasti töitä, jotta saavat lähetettyä rahaa perheilleen Marokkoon. Näin he eivät ole mukana lastensa kasvatuksessa ja lapset tulevat alttiiksi vaikutuksille.

”Terroristijärjestöt etsivät juuri tällaisia tapauksia ja pyrkivät värväämään heitä”, Pakkala sanoo.

Eurooppa nähdään Marokossa paratiisina ja mahdollisuutena hyvään elämään. Sitten kun totuus ei välttämättä kohtaakaan odotuksia, niin asetelma kääntyy päälaelleen ja Eurooppa aletaankin nähdä pahana ja synkkänä paikkana, jota on helppo alkaa vihata.

Tästä on kyse

Kaksi kuoli puukotuksissa

* Nuoren marokkolaismiehen epäillään puukottaneen kymmentä ihmistä perjantaina Turussa. Kaksi uhreista kuoli.

* Puukotuksesta epäillyn lisäksi Krp on pidättänyt neljä muuta Marokon kansalaista. Yhdestä miehestä on tehty etsintäkuulutus.

* Tapahtumia tutkitaan terroritekona.

* Pääepäiltyä esitetään vangittavaksi maanantaina.
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)
Pertinax
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Pe Maalis 31, 2017 1:28 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Pertinax »

Kissankello kirjoitti:Hesarin juttu tältä illalta:
Eli elintasopakolaisia. Selvästi tarvittaisiin nyt tiukka mainoskampanja Marokon televisioon kertomaan, että ”Euroopassa on paskaa ettekä saa oleskelulupaa, älkää tulko tänne”.
Pebbles
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Su Elo 20, 2017 12:30 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Pebbles »

Onks se nyt siis poissuljettu, että videolla näkynyt valkopaitainen nainen ei ole se 31-vuotias menehtynyt Jehovan todistaja? Nuoren näköinen videolla, vaikkei kasvoja näy, mutta onhan 31-vuotias vielä nuori. Kaunis brunette nuori nainen, K.H., jos nyt olen oikeilla jäljillä. :(
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9273
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Onko Italian media huomioinut kuinka laajasti Turussa tapahtunutta heidän kansalaiseensa kohdistunutta hyökkäystä?
Qtar
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Ma Elo 23, 2010 12:22 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Qtar »

Pebbles kirjoitti:Onks se nyt siis poissuljettu, että videolla näkynyt valkopaitainen nainen ei ole se 31-vuotias menehtynyt Jehovan todistaja? Nuoren näköinen videolla, vaikkei kasvoja näy, mutta onhan 31-vuotias vielä nuori. Kaunis brunette nuori nainen, K.H., jos nyt olen oikeilla jäljillä. :(
Sivulla 2 on kuva jossa ilmeisesti on tämä menehtynyt henkilö (vaatteet veressä, makaa, lähellä olevat katsovat muualle). Hänellä on kuvassa hame, joten ei ole videolla esiintynyt nuori nainen
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2523
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Qtar kirjoitti:
Pebbles kirjoitti:Onks se nyt siis poissuljettu, että videolla näkynyt valkopaitainen nainen ei ole se 31-vuotias menehtynyt Jehovan todistaja? Nuoren näköinen videolla, vaikkei kasvoja näy, mutta onhan 31-vuotias vielä nuori. Kaunis brunette nuori nainen, K.H., jos nyt olen oikeilla jäljillä. :(
Sivulla 2 on kuva jossa ilmeisesti on tämä menehtynyt henkilö (vaatteet veressä, makaa, lähellä olevat katsovat muualle). Hänellä on kuvassa hame, joten ei ole videolla esiintynyt nuori nainen
Näin on. Jehovan todistaja oli eka uhri torilla. Tämä valkopaitainen on viimeisiä uhreja, kadulle puukotettu
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
beelsebub
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: La Kesä 20, 2009 7:57 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja beelsebub »

Voimia läheisille ja osanotot. Kamala tapaus. Nyt alkanut ärsyttää median tapa nostaa esille kaikki ulkomaalaiset/maahanmuuttajat tapahtuman sankareina, kuinka juuri he ryntäsivät pysäyttämään puukottajaa ja auttamaan uhreja. Eiköhä siellä ole jokainen tehnyt parhaansa ja toiminut vaiston varassa oli se sitten tois puolelta jokkee tai tois puolelta maailmaa. Nyt tuntuu että näistä eksootisimmista kavereista on pakko maalata jotain sankareita, vaikka tapahtumat etenivät niin pitkälle kunnes poliisi, onneksi nopeasti, pysäytti hyökkääjän.
Avatar
sdude
Sofia Karppi
Viestit: 406
Liittynyt: To Heinä 12, 2007 9:56 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja sdude »

Onkohan mihinkään kuvaan eksynyt tekoväline(et)? Jossain luki, että joku tosi iso valkoteräinen (keraaminen) veitsi, ja toinen normaali puukko?
There are some people who always feel happy. They're called psychopaths
Avatar
vaivaishiiri
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 6:51 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja vaivaishiiri »

Mikäli eräs haastateltu puhuu totta, niin videon tyttöä iskettiin kasvoihin. Hirveä muistutus loppuelämäksi.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10827
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja damfin »

Päivän uutisotsikoissa lähes sankareina esiin nostetut nimet:
Hasan
Hassan
Arya
Mohammedi
Ahmad
Hassan
Turun imaami
Suomen islamilainen neuvosto

Kertoo jotain median epätoivosta "ei anneta rasismille valtaa" tuputuksessa.
Mitäpä siinä Penttejä, Paavoja, Erkkiä, Lassea ja Reiskaa haastateltaviksi etsimään kun saadaan sen sijaan noin komea monikulttuurinen nimilista haalittua, eihän tästä tapauksesta nyt kantasuomalaiset edes järkyttyä voineet, toista se on nuo sankarit joiden monikulttuurinen rikkaus saattaa saada ikävän särön tuosta harmillisesta yksittäistapauksesta jonka mielikin oli varmasti järkkynyt tänne ankeaan suomeen jouduttuaan.
Vastaa Viestiin