Murha.info

29/10/2019

Suomalaisten surmaamat ulkomaalaiset ja ulkomaalaistaustaiset henkilöt Suomessa 1972 – 2019
“Saapui Suomeen ja joutui tapetuksi”

Karttaan on merkitty mahdollisimman tarkkaan ne kohteet missä henkirikos on tehty ja/tai mistä ruumis on löytynyt. Mukana on mahdollisimman moni suomalaisen ulkomaalaiseen kohdistama henkirikos vuodesta 1972.

Lähteinä on käytetty murha.infon keskustelupalstaa osiota ”Henkirikokset kotimaa” ja jos tapauksesta on avattu keskusteluketju, niin linkki siihen on mainittu kunkin tapauksen yhteydessä.

Muina arvokkaina teksti- ja kuvalähteinä mainittakoon mm. rikoslehdet Alibi ja Rikosposti. Sanomalehdistä sekä nettisivustoista mainittakoon erityisesti Helsingin Sanomat, Iltalehti, Ilta Sanomat, mtvuutiset.fi sekä tilastoapuna käytetty erinomainen findikaattori.fi -sivusto ja sieltä edelleen ohjautuvia linkkejä.

Aiheesta on avattu keskustelu Henkirikokset kotimaa -osioon ja sinne voi ilmoittaa, jos jokin tapaus puuttuu (vuodesta 1970 eteenpäin) tai jos jossain on jotain korjattavaa.
– Muuten keskustelu kartalla mainituista tapauksista jatkuu siinä ketjussa, joka on kyseistä henkilöä/henkilöitä varten aikoinaan avattu.

Tilastoon on päässyt a) olemalla suomalainen ja surmaamalla ulkomaan kansalaisen b) olemalla ulkomaalainen c) rikos on selvitetty ja siitä on annettu tuomio, tai syyllinen on kuollut mutta tiedossa.

Olisi toki helppoa toimia kuten media tänä päivänä, että jokainen Suomessa asuva, on sitten kyse viikosta tai koko eliniästä, on ”suomalainen” ja karsia sillä periaatteella suurin osa uhreista pois. Luettelo saattaa olla vajavainen ja olisikin ensiarvoisen tärkeää, että siihen saataisiin niitä tapauksia, joita ei ole mainittu, sekä täsmennyksiä jo listalla oleviin.

Kaksi tapausta, joita ei kartassa ole ovat Myyrmannin pommiräjähdyksessä kuollut ulkomaalaistaustainen, Suomessa syntynyt 7-vuotias tyttö sekä Mikkelin Majavedellä vuonna 2008 surmattu Anna-Emilia Simniceanu, joka oli mahdollisesti ulkomaalaistaustainen.
– Mikäli lukijat perustellusti katsovat, että heidänkin tapaukset lisätään karttaan, niin edetään sen mukaan.

Tuttuun tapaan punainen “täppä” on naisuhri ja sininen miesuhri.
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close