Murha.info

27/10/2021

Suomen synkimmät kaupungit – Osa 1

Kotka

Kotkalla on synkkä maine kaupunkina , jossa on tehty ja tehdään runsaasti henkirikoksia asukaslukuun nähden. Syitä siihen on varmasti yhtä monta kuin on syiden esittäjiäkin; yhteiskunnan rakennemuutos, savupiipputeollisuuden alasajo ja sitä kautta työttömyys sekä syrjäytyminen ovat koetelleet Kotkaa ja Kotkan seutua muuta Suomea enemmän. 1960-luvulla Kotka tunnettiin ”savolaisten amerikkana” ja sinne muutti myös alkoholisoituneita joutomiehiä ja muutamille heistä Kotkasta tuli päihteiden sävyttämän elämän väkivaltainen päätepysäkki – ja joillekin heistä kaupunki, josta vankilakierre alkoi.

Kotka käsittää tässä yhteydessä myös siihen vuonna 1977 liitetyt Karhulan kauppalan ja Kymin kunnan, sekä niissä jo ennen kuntaliitosta tehdyt henkirikokset.
Karttaan on merkitty perinteiseen tapaan ”täppä” – tällä hetkellä niitä on 112 – niihin kohteisiin missä on tehty yksi tai useampi henkirikos. Tällä kertaa kartta on sukupuolineutraali, joten käytössä on sininen väri. Kolme ”täppää” on vihreänä. Niissä tiedot ovat puutteelliset.
Kartassa eivät suinkaan ole kaikki vuosina 1953 – 2020 tehdyt henkirikokset. Lisätiedot jo olemassa oleviin ja kartalta puuttuviin tervetulleita.

Keskustelua aiheesta https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=2&t=34074

Alla ladattavissa oleva henkirikostilasto on vuodesta 1980 vuoteen 2020. Lähde tilastokeskus

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close