Oaklandin kouluammuskelija antautui vapaaehtoisesti

Tänään aamupäivällä tapahtui kouluammuskelu Oikos Universityssä, joka on pieni yksityinen kristillinen yliopisto. Välikohtauksen sattuessa koulussa oli 35 oppilasta paikalla.

Ammuskelu alkoi luokkahuoneessa, jolloin koulun entinen oppilas korealainen One L. Goh nousi ylös ja ampui yhtä oppilasta rintakehään lähietäisyydeltä. Tämän jälkeen hän avasi tulen ja ampui 30 laukausta.

Silminnäkijöiden mukaan mies toimi kylmän rauhallisesti ja kun hänet vietiin käsiraudoissa pois, niin hän näytti kuulemma huumatulta.

Ampuminen aiheutti oppilaissa paniikin ja osa lukittautui luokkahuoneeseen kun osa juoksi kauhuissaan ulos.

Goh hakkasi ovia ja ampui käytävällä rikkoen samalla luokkaovien ikkunoita. Hän oli käskenyt myös ihmisiä menevään riviin ja uhannut tappaa heidät kaikki.

Poliisi sai ensimmäisen tiedon ampumisesta, kun hätäkeskukseen tuli soitto verisestä naisesta oppilaitoksen pihalla. Ensimmäinen poliisipartio saapui paikanpäälle muutamassa minuutissa.

Poliisien saapuessa paikanpäälle ampuja oli kerinnyt paeta yhden uhrin autolla läheiseen supermarkettiin. Marketissa hän ilmoitti ampuneensa ihmisiä, ja että hänet pitäisi pidättää. Vartija otti ampujan kiinni poliisin saapumiseen saakka. Hän antautui vapaaehtoisesti.

Ammuskelussa kuoli 7 ihmistä, 6 naista ja yksi mies. Tämän lisäksi 3 haavoittui.

Goh tunnistettiin entiseksi hoitoalan opiskelijaksi, joka oli ollut jo pari kuukautta poissa. Yksi loukkaantuneista kuvasi ampujaa hieman oudoksi ihmiseksi, jolla ei tuntunut olevan kaikki kohdallaan. Häntä oli myös kiusattu tästä syystä koulussa.

Oakland Tribune – lehden mukaan 43-vuotiaalla Gohilla ei ole rikostaustaa. Hänen uskotaan toimineen yksin. Lehti kertoo myös, että Gohin veli oli kuollut liikeonnettomuudessa noin vuosi sitten. Tämän jälkeen hänen äitinsä oli kuollut.

 

Keskustelua aiheesta —–>

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

``