Rallikansa ajoi ylinopeutta

Neste Oil Rally Finlandin toinen varsinainen kilpailupäivä ajettiin eilen perjantaina Jyväskylän ympäristössä. Tapahtuma on sujunut poliisin näkökulmasta tavalliseen tapaan. Perinteiset ralliruuhkat ovat olleet hieman aiempia vuosia pienempiä, eikä liikenne ole toistaiseksi kokonaan seissyt millään tieosuudella.

Liikkuva poliisi valvoo kilpailun ajan liikennettä Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen alueella. Perjantain aikana kirjoitettiin lähes sata erisuuruista ylinopeussakkoa. Kaksi sakotetuista oli Neste Rallyn kilpailijoita. Väliaikaisiin ajokieltoihin määrättiin nopeuksien perusteella yhteensä 33 kuljettajaa. Kymmenkunta autoilijaa selvisi vähäisistä nopeuden ylityksistään kirjallisilla huomautuksilla.

Kuudelle kuljettajalle mitattiin nopeus, jota ei voitu käsitellä sakolla, vaan tapauksista kirjattiin rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Suurimmat mitatut ylinopeudet olivat yli 170 km/h nopeuksia rajoitusalueella 100 km/h. Tuomioistuin käsittelee tapaukset aikanaan, mutta tällaisista nopeuksista tavattavia kuljettajia odottava ajokielto on kestoltaan puolesta vuodesta runsaaseen vuoteen.

Liikenteenvalvonnan ja päivittäistoiminnan yhteydessä poliisi tapasi viisi epäiltyä rattijuoppoa. Lisäksi puolenkymmentä autoilijaa sai sakon liikenteeseen sopimattoman ajotavan perusteella.

Ralliin on liittynyt runsaasti oheistapahtumia. Liikkeellä olleiden ihmismäärien johdosta Jyväskylän keskusta on ollut poliisin kannalta selvästi tavallisia viikonloppuja vilkkaampi, mutta suureen väkimäärään nähden tehtävien laadut ovat olleet tavanomaisia. Keskustan alueella ja yöelämässä liikkuvia on syytä muistuttaa omaisuuden huolellisesta säilyttämisestä: perjantai-illalta ja yöltä on ilmennyt muutamia lompakko- ja käsilaukkunäpistyksiä.

 

RAID

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.