Mies sieppasi 8-vuotiaan tytön Kotkassa

Täältä kahdeksanvuotias tyttö löytyi. Kotkassa sattui Suomen oloissa poikkeuksellinen rikos 25.9.2012 kun 8-vuotias tyttö siepattiin. Tytön pelastukseksi todennäköisesti koitui se, että hänellä oli kännykkä mukanaan eikä sieppaaja huomannut tätä ottaa häneltä pois, lisäksi merkittävä osuus asian selvittelyssä oli siepatun tytön naapureiden tekemät havainnot. Tyttö siepattiin lievää fyysistä väkivaltaa käyttäen. Tyttö kuitenkin kykeni soittamaan salaa sekä äidilleen että hätäkeskukseen. Hätäkeskus teki tytöstä hätäpaikannuksen, jonka perusteella tyttö viimein löytyi noin 15 kilometriä katoamispaikastaan mökistä jaloista ja käsistä sidottuna.
Pian tytön löytymisen jälkeen poliisi otti kiinni 22-vuotiaan miehen sieppauksesta epäiltynä ja eristi mökin josta tyttö löydettiin tutkimuksia varten. Lisäksi poliisi takavarikoi miehen käytössä olleen pakettiauton, jolla sieppaus oli toteutettu. Pakettiauton omistaa pidätetyn miehen työnantaja, auto otettiin kuitenkin poliisin haltuun teknisiä tutkimuksia varten. Teon motiivista ei julkisuudessa ole kerrottu mitään, se kuitenkin on kerrottu, että siepattu tyttö ja sieppaaja eivät toisiaan ennestään tunteneet.
Poliisi tutkii asiaa tällä hetkellä törkeänä vapaudenriistona, josta voidaan tuomita vankeutta vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta. Kiinniotetulla ei ole aikaisempaa rikostaustaa.
Sieppaajaksi epäillyn miehen vangitsemisasiaa käsiteltiin poliisin vaatimuksesta Kymenlaakson käräjäoikeudessa 27.9.2012 torstaina aamulla ja mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä törkeään vapaudenriistoon. Syytteennoston takaraja on 27.11.2012.

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=13618

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.