Raaka henkirikos Kotkassa 15.11.2012

Murhapaikalle johtava tie oli suljettu ja alueella tehtiin tutkimuksia perjantaina. Kuva: Kymen SanomatKotkan Marinkylässä – kymmenisen kilometriä Kotkasta Haminan suuntaan – tehtiin torstai-iltana poikkeuksellisen raaka henkirikos. Uhrin henkilöllisyyttä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta vahvojen huhujen mukana hän on vuonna 1952 syntynyt kotkalainen asianajaja. Perjantai-iltapäivällä jutun esitutkinta siirrettiin keskusrikospoliisille.

KRP on tiedottanut tapauksesta tähän mennessä niukasti, mutta tutkijat vetoavat Kotkan Marinkylän alueen asukkaisiin ja muutoinkin alueella liikkuneisiin, jotta nämä kertoisivat havaintonsa alueelle kuulumattomista henkilöistä ja ajoneuvoista. Erityisesti poliisia kiinnostavat torstaina 15. marraskuuta illalla kello 20—24 Marinmäentiellä ja alueen läheisyydessä tehdyt havainnot.

Havainnot voi ilmoittaa tutkijoiden numeroihin 040 5453305 ja 040 5802021.

Murhana tutkittavan henkirikoksen motiivista ei ole tietoa – ainakaan sitä ei ole julkisuuteen kerrottu, mutta eräällä sivustolla olleen ja sittemmin poistetun kirjeen mukaan  uhrilla saattoi olla katkeroituneita vihamiehiä.

Poliisi tiedotti maanantaina 19.11., että viikonloppuna kiinniotetut ovat vapautetut.

Tekotavasta ei edelleenkään ole kerrottu julkisuuteen, mutta poliisin mukaan tekoon liittyy elämälle vieraita, vastenmielisiä piirteitä. Mitä ikinä ne sitten ovatkaan ja kun uhrina oli paikkakunnalla tunnettu henkilö, niin on selvää, että jos jonkinlaista huhua on liikkeellä vallan vimmatusti.

KRP ja paikallispoliisi ovat siis vaitonaisia, mutta heillä on kuitenkin käsitys teon motiivista ja miksi etsitty mies – nuori/nuorehko, hoikka ja suomea puhuva – oli mennyt asianajajan kotiin. Poliisi kertoo myös, etteivät uhri ja epäilty olleet ainoat paikalla olleet henkilöt tapahtumien aikaan.

“Tutkinnallisiin syihin sekä inhimillisyyteen vedoten, emme kerro enempää”, kuittasi poliisi tiedotusvälineiden edustajien uteluihin.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

``