Murha.info

15/02/2013

Raija Juutilan vuoden 1993 mysteerisurmasta 10 vuotta vankeutta hovissa

(Tauno Luukkala Pirkanmaan käräjäoikeuden istunnossa Tampereella kesällä 2012, samassa kuvassa myös surmattu Raija Juutila)

Turun hovioikeus katsoi tänään antamallaan päätöksellä, että tekoaikaan 43-vuotiaan Raija Irene Juutilan Kangasalla vuonna 1993 surmannut Juutilan silloinen avomies Tauno Tuomas Luukkala, 67 on syyllistynyt murhan sijasta tappoon. Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi Luukkalan surmanneen Juutilan vakaasta harkinnasta ja tuomitsi Luukkalan elinkautiseen vankeusrangaistukseen kesällä 2012.

43-vuotias Raija Irene Juutila katosi oudosti vuonna 1993. Hänen katoamisensa vuoksi avomies otettiin ensimmäisen kerran kiinni vuonna 2008 mutta sittemmin hänet vapautettiin. Vuonna 2011 Luukkala otettiin jälleen kiinni ja vangittiin todennäköisin syin epäiltynä Juutilan murhasta, Raija Juutilan ruumis löytyi marraskuussa 2011 avomiehen omistaman teollisuuskiinteistön alueelta. Kihlakunnansyyttäjä Mika Mäkinen nosti sittemmin Luukkalaa vastaan syytteen murhasta ja käräjäoikeus tuomitsi yksimielisesti Luukkalan elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta.

(Raija Juutila surmattiin kotonaan Kangasalla Hevossillantiellä vuonna 1993, kuva: Aamulehti)

Valituksessa Turun hovioikeuteen kuitenkin Luukkala katsoi syyllistyneensä vain pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen tai enintään törkeään pahoinpitelyyn tai tappoon. Luukkala ei puhunut sanaakaan oikeussaleissa vaan puhumisen hoiti hänen asianajajansa Tomi Vähätalo. Myös Juutilan lapset valittivat hovioikeuteen korvaussummista.

Turun hovioikeus katsoi 67-vuotiaan Tauno Tuomas Luukkalan syyllistyneen ainoastaan tappoon vaikka myös hovioikeuden mukaan monet seikat puhuivat suunnitelmallisuuden puolesta mutta hovioikeus katsoi että suunnitelmallisuudesta jäi silti järkevä epäily. Hovioikeus katsoi oikean rangaistuksen olevan 10 vuotta vankeutta, josta vähennetään Luukkalan vapaudenmenetysaika 1 vuosi ja 3 kuukautta, näin ollen Luukkala vapautuu ensikertalaisena vankilasta jo alle 4 vuoden kuluttua. Hovioikeus korotti hieman asianomistajien vaatimia kuluja.

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=12399

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close