Isä ja äitipuoli tuomittiin elinkautiseen 8-vuotiaan Eerika-tytön surmasta

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Sirpa Helena Laamanen ja Touko Päiviö Tarkki syyllistyivät murhaan, pahoinpitelyyn ja vapaudenriistoon.

(Sirpa Laamanen, vas. ja Touko Tarkki, oik. KUVA: ILTA-SANOMAT)

Helsingin käräjäoikeus on tänään antamallaan tuomiolla tuominnut 35-vuotiaan Touko Päiviö Tarkin elinkautiseen vankeusrangaistukseen oman tyttärensä murhasta. Touko Tarkin ja hänen naisystävänsä syyksi luettiin syyttäjän vaatimuksen mukaisesti murhan lisäksi myös vapaudenriisto ja pahoinpitely, nämä rikokset ajoittuivat aikavälille 12.4.2012-13.5.2012 molempien vastaajien osalta.
Touko Tarkin 48-vuotias naisystävä Sirpa Helena Laamanen sai niin ikään murhan lisäksi tuomion vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja väärän henkilötiedon antamisesta. Molemmat kiistivät murhan ja katsoivat syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.


Touko Päiviö Tarkki ja Sirpa Helena Laamanen määrättiin myös korvaamaan mm. surmatun Eerika Tarkin hautakivi, Eerika Tarkin äidille 15.000 euroa sekä Eerikan velipuolelle 1.0000 euroa henkisestä kärsimyksestä korkoineen.
Laamasen puolustus ei Iltalehden mukaan ollut vielä tänään varma, yrittävätkö he hakea muutosta tuomioon valittamalla hovioikeuteen. Touko Tarkin puolustus ei ole kommentoinut asiaa. Tapausta tutkittiin alkujaan törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä pahoinpitelynä, näin ollen on harvinaista mutta ei poikkeuksellista, että rikosnimike kovenee jopa murhaksi tutkinnan aikana.
Iltalehden haastattelema Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen ei lähde arvioimaan, voisiko tuomio muuttua hovioikeudessa. Hänen mukaan käräjäoikeus perusteli tuomiossaan vakuuttavasti, että kyseessä oli nimenomaan murha. Myös poliisikansanedustaja Kari Tolvanen (kok.) on ilmoittanut pitävänsä murhatuomiota ainoana oikeana rangaistuksena.
Helsingin käräjäoikeus määräsi tuomitut Sirpa Laamasen pidettäväksi edelleen vangittuna Hämeenlinnan vankilassa ja Touko Tarkin Vantaan vankilassa. Touko Tarkki on joutunut jo ennen tuomion antamista pahoinpitelyn kohteeksi vankilassa.
Koko surullinen tapahtumasarja sai alkunsa kun 8-vuotiasta tyttöä pahoinpideltiin toistuvasti ja useisiin lastensuojeluilmoituksiin ei reagoitu käytännössä ollenkaan, myös lastensuojelun toimet ovat poliisin tutukittavana. Eerika-tyttö joutui isänsä luokse vain noin vuosi ennen kuolemaansa kun hänet oli otettu huostaan omalta biologiselta äidiltään, jossa hänen oli kuitenkin todistajakertomusten mukaan hyvä olla. Eerikan isä asui Laamasen ja tyttärensä kanssa vain 33 neliön asunnossa. Nainen esiintyi ranskalais-marokkolaisena lääkärinä, aivokirurgina ja syyttäjä ihmettelikin, eikö Touko Tarkki epäillyt mitään kun hyvässä ammatissa oleva nainen muuttaa todella pieneen asuntoon jossa myös asuu hänen lisäkseen mies ja 8-vuotias lapsi. Myös lastensuojelu oli kehoittanut Touko Tarkkia hankkimaan isomman asunnon. Tässä Rantakartanontiellä sijaitsevassa asunnossa Laamanen ja Tarkki mm. kuvasivat videolle Eerikan pakkosyöttöä sekä pahoinpitelivät tätä käytännössä taukoamatta. Äitipuoli jopa huoritteli tyttöä ja käytti todella ala-arvoista kieltä häntä kohtaan. Eerika siis joutui isänsä fyysisen ja rajun väkivallan lisäksi myös äitipuolensa erittäin rajun henkisen väkivallan uhriksi. Oikeudessa Laamanen ja Tarkki peittivät kasvonsa.

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=12890

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

``