Murha.info

27/06/2013

Anneli Auerille ja Jens Kukalle kovat tuomiot Hovioikeudessa -Auerin tuomio koveni


(Anneli Auer ei ole koskaan peitellyt kuvaajilta kasvojaan, sen sijaan Jens Kukka yrittää kasvojaan peitellä)

 

Turun hovioikeus on tänään antanut ratkaisunsa tapauksessa, jossa Anneli Orvokki Aueria, 48 ja Helsinkiläistä taksiautoilija Jens Rurik Kukkaa, 50, syytettiin useista törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Käräjäoikeuden tuomiota ei muutettu Jens Kukan osalta vaan Varsinais-Suomen käräjäoikeuden antama 10 vuoden vankeusrangaistus jäi voimaan hovioikeudessa.
Sen sijaan Anneli Auerin tuomio koventui 7 vuodesta seitsemäksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi, lisäksi hovioikeus luki Anneli Auerin syyksi kolme törkeää pahoinpitelyä, käräjäoikeus oli hylännyt kyseiset syytteet. Käräjäoikeuden tuomiosta valittivat Auerin ja Kukan lisäksi myös kihlakunnansyyttäjät Paula Pajula ja Heli Haapalehto. Ensikertalaisina molemmat istuvat tuomiostaan kuitenkin vain puolet ja he ovat olleet vangittuina jo lähes kaksi vuotta mikä vähennetään rangaistuksesta, näin ollen Jens Kukka vapautunee mahdollisesti jo vuodenvaihteen 2015-2016 paikkeilla ehdonalaiseen.
Mikäli Auer tuomitaan myös miehensä murhasta, voi hänen vankeusaikansa venyä todella pitkäksi.
Hovioikeuden tuomio oli myös käräjäoikeuden tuomiosta poiketen yksimielinen. Käräjäoikeudessa yksi kolmesta tuomarista olisi tuominnut Auerin ja Kukan vain lievemmistä rikoksista ja katsonut tutkintavankeusajan riittävän rikosten täydeksi sovittamiseksi.
Molemmat syytetyt ovat koko ajan kiistäneet kaikki syytteet ja vedonneet mm. lasten valemuistoihin. Hovioikeudessa kuitenkin kuultiin lukuisia lasten kertomuksia tukevia erikoislääkäreiden kertomuksia. Jens Kukka on aikaisemmin tuomittu sakkorangaistukseen mm. omaan poikaansa kohdistuneesta pahoinpitelystä.
Lapsiin kohdistunut rikoskokonaisuus saattaa nyt saada pisteen, mutta siihen menee vielä aikaa, sillä sekä Kukan asianajaja Miikka Hakanen ja Auerin asianajaja Juha Manner ovat ilmoittaneet hakevansa valituslupaa Korkeimmalta oikeudelta. Aikaa valitusluvan hakemiselle on kaksi kuukautta ja päätöksen valitusluvan saamiselle Korkeimmasta oikeudesta selviää noin 4-6 kuukauden kuluttua lupahakemuksen jättämisestä. Valituslupa myönnetään noin 7-10 prosentissa tapauksia.
Kihlakunnansyyttäjä Heli Haapalehto ilmoitti olevansa ratkaisuun tyytyväinen ja hän kertoi Ilta-Sanomille torstaina, että;
– Olemme hyvin tyytyväisiä. Lähdimme valittamaan kolmesta törkeästä pahoinpitelystä ja niistä tuli tuomio. Eli emme voi olla muuta kuin tyytyväisiä, kihlakunnansyyttäjä Heli Haapalehto sanoo.

Joka tapauksessa Anneli Auer tullaan näkemään otsikoissa ja oikeussaleissa seuraavan kerran elokuussa, kun Satakunnan käräjäoikeus alkaa jälleen käsittelemään Anneli Auerin miehen Jukka Sakari Lahden henkirikosta, jossa syyttäjät vaativat Auerille elinkautista vankeusrangaistusta miehensä murhasta. Jukka S. Lahti surmattiin Anneli Auerin ja Jukka Lahden silloisessa omakotitalossa Ulvilassa yöllä 1.12.2006. Käräjäoikeus tuomitsi sittemmin Auerin elinkautiseen vankeusrangaistukseen, mutta Vaasan hovioikeus kumosi tuomion. Syyttäjät saivat Korkeimmalta oikeudelta valitusluvan ja Korkein oikeus palautti koko jutun alkupisteeseen, joten Satakunnan käräjäoikeus aloittaa Jukka Sakari Lahden henkirikoksen käsittelyn syksyllä. Kyse on siitä, tuomitaanko Auer murhasta, taposta, vai todetaanko hänet syyttömäksi miehensä surmaan. Syyttäjät ovat ilmoittaneet heillä olevan melko runsaasti uutta aineistoa Aueria vastaan. Olipa käräjäoikeuden tuomio mikä tahansa, on selvää että tuomiosta valitetaan Vaasan hovioikeuteen ja jopa mahdollisesti haetaan vielä kerran valituslupaa Korkeimmalta oikeudelta. Ulvilan surman käsittely Auerin osalta saanee varovaisestikin arvioiden viimeisen pisteen vasta vuoden 2015 alkuvuoden puolella.

http://www.murha.info/phpbb2/viewforum.php?f=24

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close