Poliisi varoittaa juhlijoita ”pimeistä” takseista

Tulevien juhlapäivien ja viikonvaihteiden aikana tarjolla on entistä enemmän luvatonta taksikyytiä tarjoavia pimeitä takseja. Luvatonta taksiliikennettä harjoittavat henkilöt päivystävät useimmiten taksitolppien välittömässä läheisyydessä tai ravintoloiden ulkopuolella. Poliisi kehottaa juhlijoita välttämään kyydin ottamista, sillä lähes poikkeuksetta niihin liittyy rikollista toimintaa. Kuluvan vuoden aikana pelkästään Helsingissä on ilmoitettu yli 130 tapausta, joissa pimeään taksiin noussut henkilö on joutunut rikoksen uhriksi.

Tyypillisesti päihtynyt henkilö houkutellaan autoon ja matkan aikana uhrilta anastetaan yleensä rahat ja luottokortit. Usein varkauksiin liittyy maksukorttien tunnuslukujen urkkiminen ja tilin tyhjentäminen välittömästi matkan jälkeen.

Rikoksen uhrit ovat usein vahvasti päihtyneitä ja siksi myös havainnot tekijöiden ja ajoneuvojen tuntomerkeistä ovat hataria. Joissain tapauksissa matkustajalle on tarjottu lisää alkoholia päihtymyksen vahvistamiseksi, sanoo ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisista.

Poliisi valvoo erityisesti loppuvuoden aikana tehostetusti pimeää taksiliikennettä harjoittavia ja puuttuu tiukasti havaittuihin luvattoman taksikyydin tarjoajiin.

RAID, Murha.info

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

``