Ulvilan surman uusi käsittely käynnistyi -Syyttäjillä uutta näyttöä, Auer kiistää rikoksen

Anneli Auer saapui maanantaina ja tiistaina tuttuun tapaan, ilmeettömänä, oikeuden istuntoon Satakunnan käräjäoikeuteen Poriin. Auer ei peitellyt kasvojaan eikä välittänyt kuvaajista. Syyttäjät Jarmo Valkama ja Kalle Kulmala ovat kertoneet jo aikaisemmin heillä olevan uutta näyttöä Anneli Auerin syyllisyyden tueksi. Ulvilan surma on varmasti yksi Suomen rikoshistorian keskusteluimmasta tapauksesta ja herättänee keskustelua vielä vuosikymmentenkin jälkeen, oli oikeuden päätös mikä tahansa. Aluksi Anneli Auer tuomittiin miehensä Jukka Sakari Lahden murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen, mutta hovioikeus vapautti hänet, Korkein oikeus antoi kuitenkin syyttäjille valitusluvan ja palautti jutun uuden näytön vuoksi alkuun eli Satakunnan käräjäoikeuteen jossa käsittely alkoi tiistaina 20.8.2013. Syyttäjät esittivät heti ensimmäisenä päivänä teoriansa motiivista jonka mukaan Auer oli käynyt lastensa kanssa mm. myymälävarkaissa ja tämä ei sopinut Jukka Lahden arvomaailmaan ja avioliiton ongelmien vuoksi suhde oli päätymässä eroon ja Jukka S. Lahti etsi itselleen uutta työpaikkaa ja asuntoa muualta, nämä Auerin puolustus kuittasi valheeksi.

(Uhrin, Jukka S. Lahden, vas. leskeä Anneli Aueria syytetään jälleen miehensä raa`asta surmasta. Kuva: Iltalehti)

Anneli Auer ja hänen asianajajansa Juha Manner kiistävät jyrkästi Auerin syyllistyneen miehensä henkirikokseen, josta Auerille vaaditaan ensisijaisesti elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja toissijaisesti tuomiota taposta. Puolustuksen mukaan Jukka S. Lahden surmaaja on edelleen vapaalla jalalla, mikäli on elossa ja Anneli Auer syytön, ajojahdin uhri. Syyttäjät ovat taas täysin toista mieltä, heidän mukaansa Auer on surmannut miehensä tahallaan ja lavastanut tekoa ulkopuolisen tekemäksi ja heidän mukaan mitään isokokoista huppumiestä ei ole ollut surmatalossa. Syyttäjien mukaan tuntemattoman DNA-näytteen selviäminen rikostutkijan DNA:ksi vahvistaa epäilyt siitä, että talossa ei surmayönä koskaan ollut ulkopuolista henkilöä, esimerkiksi lasin rikkomisesta syyttäjät ovat kertoneet lasinsirujen voineen tulla myös ulkopuolelta, mutta se ei heidän mukaansa todista Auerin syyttömyyden puolesta koska kyseisessä tilanteessa lasinsiruja lentää joka puolelle. Auer istuu jo 7,5 vuoden vankeusrangaistusta lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista, Turun Hovioikeus korotti tuomiota 6 kuukaudella aikaisemmin tänä vuonna, joten Auer pysyy vangittuna oli käräjäoikeuden päätös mikä tahansa, Auerin puolustus on hakenut asiaan valituslupaa Korkeimmalta oikeudelta joten tuomio ei ole lainvoimainen. Poikkeuksellisesti tässä murhaoikeudenkäynnissä kuullaan todistajana myös Anneli Auerin ja Jukka Lahden lasta, nykyään 16-vuotiasta tytärtä. Tiettävästi hän todistaa äitinsä syyttömyyden puolesta. Joka tapauksessa on selvää, että asiaa käsitellään vielä uudelleen Vaasan Hovioikeudessa, vapauttavasta tuomiosta valittanevat syyttäjät ja syyksilukevasta tuomiosta Auerin puolustus. Syyttäjäpuolella ja puolustuksella on harvinaisen vähän riidattomia seikkoja asiassa. Käräjäoikeuden kokoonpano koostuu mm. oikeuden puheenjohtaja, laamanni Martti Juntikasta ja käräjätuomari Väinö Ilveskoskesta. Käräjäoikeus on varannut käsittelypäiviä lokakuulle saakka, lisäksi lokakuulle on varattu varapäiviä mikäli se katsotaan tarpeelliseksi, tuomio asiassa annettaneen joulukuun aikana. Tiistaisessa oikeudenkäynnissä Auer pääsi itse ääneen ja kiihtyi syyttäjille jotka vetosivat hänen tunteettomuuteensa kuulusteluvideoilla, Auer kertoi olevansa luonteeltaan rauhallinen ihminen.
Syyttäjät ovat väittäneet lisäksi Auerin pitäneen veistä miehensä kurkulla ja uhkailleen häntä useita kertoja tappamisella, näihin asioihin perehdytään paremmin kun oikeudenkäynti on siinä vaiheessa.

http://murha.info/phpbb2/viewforum.php?f=24

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

``