Vantaan Havukosken kellarisurma uhkaa vanhentua -Kuka surmasi Jukka Karleniuksen vuonna 1993? -Ilmoita tietosi poliisille

36-vuotias mies, Jukka Karlenius oli syyskuun alussa vuonna 1993 noin kello 9 aamulla menossa vaimonsa pyynnöstä kellaritiloihin Vantaan Havukoskella (tunnetaan myös Koivukylänä juna-aseman sijainnin vuoksi) ja tuli ilmeisesti kellaritiloihin päästyään yllättäneeksi murtovarkaan tai varkaat itse teossa. Jukka Karlenius surmattiin terä-aseella kotitalossaan Vantaan Havukoskella osoitteessa Virsupolku 1 A. Hän pääsi viimeisillä voimillaan raahautumaan kellarista pois, mutta menehtyi ambulanssiin tapahtumapaikalla. Tapaus siirtyi aikanaan Vantaan poliisilta Keskusrikospoliisille ja KRP on tutkinut tekoa tappona ja mikäli tekijää ei pikapuoliin saada kiinni, rikos vanhenee tappona. Suomessa ainoastaan murha ei vanhene koskaan ja tätä rikosta ei ole luokiteltu tutkimuksissa murhaksi.
Henkirikoksen jälkeen taloyhtiön käytävään ilmeistyi mustalla spraymaalilla piirrettyjä merkkejä. Yksi maalatuista merkeistä oli suuri rauhanmerkki. Niiden tekijää ei ole tavoitettu. Paikalta löytyi myös puukko, jonka omistajan poliisi haluaisi selvittää. Puukossa oli kaiverrus “Poropuukko Pekanpää”.
Karleniusta jäi suremaan niin omat vanheemat, puoliso kuin lapsetkin ja he ovat eläneet epätietoiseeudessa nyt lähes 20 vuotta.
Jukka Karleniusta naapurit ovat kuvailleet mukavaksi ja asilliseksi sekä pidetyksi naapuriksi joka myös huolehti taloyhtiön yleisestä järjestyksestä. Hänellä ei tiedetty olevan mitään vihamiehiä.
Poliisilla oli jälleen kiinni rikoksesta epäiltynä pitkäaikainen epäilty, joka kuitenkin jouduttiin riittävän näytön puuttuessa päästämään vapaaksi. Poliisi kertoi miehen olleen rikoksentekoaikaan alle 20-vuotias mutta ei tarkentanut sitä, onko mies ollut tekoaikaan 18-vuotias mutta kuitenkin poliisin mukaan rikosoikeudellisessa vastuussa, eli 15 vuotias tai vanhempi.
Kyseisestä asiasta on kertonut mm. elokuun Alibi, jossa KRP:n tutkijaa oli myös haastateltu ja kaikkia asiasta jotain tietäviä kehoitettiin ottamaan viipymättä yhteyttä rikoksen tutkijohin, numeroihin 071-878 6706 tai vihjepuhelimeen virka-ajan ulkopuolella (johon voi jättää viestin) 071-878 6766, yhteydessä voi lisäksi lehden mukaan olla luottamuksellisesti Alibin vihjepuhelimeen myös tekstiviestein numeroon 0500-624 741 ja muissa tilanteissa sekä akuutissa tapauksessa viipymättä suoraan hätänumeroon 112. KRP:stä Tero Haapala korostaa kaikkien viimehetkien vihjeiden ja tietojen olevan tärkeitä.
Poliisi uskoo, että tapahtumista ja tekijästä/tekijöistä tietää useampi henkilö kuin pelkästään surmaaja. Koska tekijästä ei ole havaintoja, on epäilty että hän saattoi tuntea jonkun Virsupolku 1:n asukkaan ja piileskellä hänen luonaan, kyseinen talo on Vantaan kaupungin omistama talo jossa sijaitsee vain vuokra-asuntoja.

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=15&t=1487

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

``