Ulvilan surman loppukiri käynnistymässä käräjäoikeudessa -yksi yllätystodistaja lisää

(Auerin asianajaja Juha Manner, vas. ja Anneli Auer hovioikeuskäsittelyn istunnossa, jossa Auer vapautettiin henkirikossyytteestä KUVA: AAMULEHTI)

Poikkeuksellisen suuren mediahuomion herättänyt, 51-vuotiaan sosiaalipsykologi Jukka Sakari Lahden murhaoikeudenkäynti on jatkunut jo yli kuukauden. Jukka Lahti surmattiin kotiinsa Ulvilassa Tähtisentie 54:ssä julmalla tavalla 1.12. 2006 yön vaihtuessa yöksi. Ulkopuolista surmaajaa etsittiin pitkään. Tuloksetta.
Vuonna 2009 epäilykset kääntyivät uhrin vaimoon, Anneli Aueriin. Käräjäoikeus tuomitsi Auerin erimielisellä päätöksellä elinkautiseen vankeusrangaistukseen, mutta hovioikeus hylkäsi syytteen. Korkein oikeus kuitenkin palautti jutun uuden näytön vuoksi takaisin Satakunnan käräjäoikeuteen kihlakunnansyyttäjien Jarmo Valkaman ja Kalle Kulmalan valituksen perusteella, koska syyttäjien mukaan uusi näyttö olisi Vaasan Hovioikeudessa johtanut Auerin tuomitsemiseen aviopuolisonsa henkirikoksesta.
Pariskunnan vanhin lapsi, joka todisti myös uusintaoikeudenkäynnissä, asuu toisaalla ja kolme muuta Anneli Auerin veljen luona, oikeudessa Auerin veljelle ja puolustusasianajaja Juha Mannerille syntyi jopa riitaa mm. Auerin veljen saamista korvauksista lastenhoitoon liittyen.

(Tämän terassinoven läpi surmaajan väitetään tunkeutuneen)

Uusintaoikeudenkäynti Satakunnan käräjäoikeudessa, oikeuden puheenjohtajan, laamanni Martti Juntikan johdolla on nyt loppusuoralla. Ratkaisun tekemiseen osallistuvat myös käräjäoikeuden jäsenet, käräjätuomarit Annette Santamaa ja Väinö Ilveskoski Yllätystodistajina on kuultu uhrin kurssikaveria vuodelta 2004 sekä tullaan kuulemaan vielä loppusuoralla oikeus- ja kriminaalipsykologian dosenttia Jaana Haapasaloa. Hän on syyttäjien kutsuma todistaja, sillä Haapasalo arvosteli Helsingin Sanomissa sitä, kuinka lasten kertomuksia on tulkittu oikeudessa puolin ja toisin pelkkien videonauhojen perusteella, todistajien edes tapaamatta lapsia henkilökohtaisesti.
Yksi puolustuksen tärkein todiste, verisestä halosta, jota on käytetty Jukka Lahden surmaamiseen, verinen halko on menettänyt kuitenkin uusintakäsittelyn alussa merkityksensä, sillä ulkopuolisen dna-näytteen todettiinkin kuuluneen rikostutkijalle.
Uusintakäsittely Satakunnan käräjäoikeudessa päättyy loppulausuntoihin tiistaina 8.10.2013. Ratkaisunsa käräjäoikeus antanee joulukuuhun mennessä. Melko selvältä vaikuttaa kuitenkin jo nyt, että asian käsittely jatkuu vielä Vaasan hovioikeudessa, oli käräjäoikeuden tuomio mikä tahansa. Mikäli Auer vapautetaan murhasyytteestä tai vaihtoehtoisesta syytteestä (tappo) joutuu hän joka tapauksessa istumaan vankilassa ainakin siihen saakka, kunnes KKO on tehnyt päätöksensä siitä, antaako se Auerille valituslupaa Turun hovioikeuden antamasta 7,5 vuoden vankeusrangaistuksesta.
Kun mahdollinen oikeuskäsittely aikanaan Vaasan hovioikeudessa on ohi, on hyvin epätodennäköistä että KKO enää toista kertaa ottaisi asian käsiteltäväkseen.

Koko oikeudenkäynnin ajan puolustus on kiistänyt Auerin syyllistyneen miehensä surmaan millään tavalla. Syyttäjäpuolen näkemyskään ei ole muuttunut, he ovat edelleen sitä mieltä, että Auer on surmannut riidan päätteeksi miehensä Jukka Lahden, joka väittämien mukaan oli etsimässä asuntoa muualta ja aikeissa jopa erota Auerista.

http://murha.info/phpbb2/viewforum.php?f=24

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

``