Oulussa raaka koulupuukotus 10.10.2013, tekijä 16-vuotias -Neljä vakavasti loukkaantunutta

Oulun keskustassa sijaitsevassa Myllytullin ammattiopistossa on tänään aamupäivällä puukotettu neljää nuorta henkilöä. Tekijä on 16-vuotias, koulussa opiskellut nuori mies. Uhrit ovat vuonna 1992 syntynyt koulun miespuolinen vahtimestari, sekä vuosina 1994, 1997 ja 1998 syntyneet koulun naispuoliset oppilaat.  Hälytys tapahtuneesta tuli poliisille kello 11.19. Paikalle lähti runsaasti poliiseja sekä sairaankuljetuskalustoa.

Neljää puukotettiin aamupäivällä Oulun seudun ammattiopiston OSAO:n Myllytullin yksikössä.

(Kuva: IL, Ari Kettunen)

Tämän hetken tietojen mukaan kahta uhreista oli puukotettu koulun ruokalassa ja kahta koulun aulatiloissa, aulatiloissa puukotetut uhrit olivat vielä jaksaneet paeta ulos.
Poliisi on aamupäivän sekä päivän aikana tutkinut koulun tilat, eikä muita uhreja ole löytynyt. Kaikki uhrit on toimitettu OYS:iin ja heillä on vaikeita ylävartalovammoja, tarkemmin poliisi ei kuitenkaan suostu tiedottamaan uhrien tilasta.

Poliisin mukaan tekijä oli suunnitellut tekoa, varustautunut ainakin kahdella puukolla sekä valinnut tiettävästi uhrit sattumanvaraisesti.
Teon motiivista ei poliisilla ole tässä vaiheessa vielä mitään tietoa, vaan sitä selvitellään kuulusteluissa, poliisi on ottanut tekijän kiinni ja hän on myöntänyt teon. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä neljänä murhan yrityksenä.
Koulun oppilaat olivat tilanteesta erittäin järkyttyneitä, lisäksi suurta osaa oppilaista painaa vielä epätieto, selviääkö puukotuksen uhrit elossa, julkisuuteen ei ole annettu tarkempaa tietoa heidän vammojen vakavuudesta. Tekijä oli ennen puukotusta käyttäytynyt rauhallisesti, myös teon jälkeen puukottaja oli poistunut paikalta erittäin rauhallisesti. Tiedossa ei ole esimerkiksi sitä, liittyykö tapaukseen koulukiusaamista tai jotain päihteitä. Asiaa selvitellään tutkinnassa. Poliisi pitää asiasta tiedotustilaisuuden tänään 10.10.2013 kello 17.00 Oulun pääpoliisiasemalla.

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=15714

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

``