Espoon Kauklahden kaksoissurmaajalle elinkautinen vankeusrangaistus

Espoon Käräjäoikeus on tänään antamallaan tuomiollaan tuominnut Tamperelaisen, 21-vuotiaan Mikko Johannes Harjun elinkaudeksi vankeuteen kahdesta murhasta, jotka Harju teki Espoon Kauklahdessa 3.2.2013. Lisäksi hänen syykseen luettiin Tampereella tammikuun 2013 lopulla tehty iäkkään miehen pahoinpitely.
Käräjäoikeus oli yksimielisesti kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkisen kanssa samoilla linjoilla, että molemmat henkirikokset on tehty uhrien antamatta pienintäkään syytä väkivaltaan. Samoin käräjäoikeus totesi, että kahdessa vaiheessa, useilla eri esineillä tehty ja pitkitetty surmaaminen on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Esimerkiksi puukottamisen Harju lopetti vasta siinä vaiheessa kun veitsi jäi asunnonhaltijan, miesuhrin kasvoluihin niin pahasti kiinni, ettei Harju saanut sitä irti. Lisäksi Harju pahoinpiteli naisuhria mm. jollain lasiesineellä sekä potki uhreja päähän turvakengillä. Uhreja pahoinpideltiin myös ainakin paistinpannulla ja iskut olivat niin kovia, että paistinpannun kahva irtosi.
Koska Harju oli tekohetkellä vielä 20-vuotias, voi hän vapautua jo 10 vuotta istuttuaan, sillä elinkautinen on vähintään 12 vuotta vasta 21 vuotta täyttäneille, 18-20 vuotiaiden elinkausi on vähintään 10 vuotta vankeutta.

(Kuva: IL/John Palmén, Harju peitti kasvot oikeudessa mutta ainakin Alibin toimittaja ehti saada hänestä kasvokuvan)

Mikko Harju velvoitettiin lisäksi korvaamaan mm. hautajais, -lääke, -kärsimys ja -ruumiinavauskuluja yhteensä lähes 80.000 euroa. Suurimman korvauksen oikeus velvoitti Mikko Harjun maksamaan surmaamansa 17-vuotiaan tytön rikospaikalla olleelle siskolle, 12.000 euroa.
Mikko Harjua avusti oikeudessa asianajaja Kristiina Heimonen, Harjun oikeudenkäyntikulut, hieman yli 7.600 euroa jäätettiin kokonaisuudessaan valtion vahingoksi.
Harju passitettiin Vantaan vankilaan, vielä ei ole tiedossa, aikooko Harju valittaa tuomiosta. Harjun todettiin mielentilatutkimuksessa tehneen rikokset täydessä ymmärryksessä.

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=14272

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

``