Poikkeuksellinen löytö: Viisi lasta löytyi kuolleena häkkivarastosta Oulusta -Äiti pidätetty

Poliisi teki tiistaina karmean löydön Oulun Heinäpäässä sijaitsevan kerrostaloasunnon häkkivarastosta, jonne huoltomiehet olivat menneet saranat murtamalla oudon hajun vuoksi, josta naapurit olivat valittaneet. Häkkivarastossa oli karmea yllätys, viiden lapsen ruumiit, lasten äiti oli muuttanut taloon vasta vähän aikaa sitten, toukokuussa, joten hänen on täytynyt tuoda lastensa ruumiit mukanaan entisestä asuinpaikaista.
Aluksi nainen myönsi kellarikomerosta löytyvän kolmen lapsen ruumiit, mutta totuus oli armoton ja julma. Lapset ovat tähän mennessä saatujen tietojen mukaan syntyneet elossa, mutta pidätetty äiti väittää lasten olleen kuolleita jo syntyessään.

 

Vauvakuolemat tulivat ilmi Oulun Heinäpäässä sijaitsevassa kerrostalossa.

(Kuolleet lapset löytyivät tästä Oulun Heinäpäässä sijaitsevan kerrostalon C-rapun kellarikomerosta KUVA: Ilta-Sanomat)

Koska ruumiit ovat luonnollisesti huonossa kunnossa, kestää oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa oma aikansa, ennen kuin pienten vauvojen kuolinsyystä voi sanoa mitään. Lasten isää ei vielä voida tietää, eikä sitäkään, onko nainen mahdollisesti jopa synnyttänyt useampia lapsia jotka on surmannut ja piilottanut muualle.
35-vuotias nainen on perheellinen, työssäkäyvä nainen ja hänellä on myös elossa olevia lapsia.


(Ulkoapäin tästä naisesta ei voisi uskoa hänen syykseen epäiltyjä hirmutekoja.)

Naista epäillään tällä hetkellä viidestä taposta, rikosnimike voi muuttua astetta lievemmäksi kuten lapsensurmaksi tai vakavammaksi, murhaksi, kun oikeuslääketieteelliset tutkimustulokset ovat valmistuneet ja kuulustelut on suoritettu.
Poliisi pyrkii selvittämään lasten todelliset iät ja kuolinsyyt kuulustelemalla naisen läheisiä sekä suorittamalla teknistä tutkimusta.
Lopullisen rikosnimikkeen päättää aikanaan syyttäjä syyteharkinnan jälkeen ja sittemmin oikeuslaitos, joka antaa asiassa tuomion.
Mikäli nainen tuomitaan aikanaan kaikkien kohdalla täydessä ymmärryksessä tehdyistä tapoista, saa hän 8-15 vuoden vankeusrangaistuksen, lapsensurmassa rangaistusasteikko sen sijaan on 4 kuukaudesta enintään 4 vuoteen. Rangaistus on huomattavasti lievempi, mikäli nainen todetaan mahdollisessa mielentilatutkimuksessa alentuneesti syyntakeiseksi. Myös murhasta tuomitaan pelkkä vuosirangaistus, josta istutaan vain puolet, mikäli tekijä on alentuneesti syyntakeinen.

Mikäli nainen saa tuomionsa tapoista tai lapsensurmista, istuu hän niistä ensikertalaisena vain puolet. Poliisi on kertonut, ettei hänellä ole aikaisempaa rikostaustaa.
Mikäli hänet tuomitaan täydessä ymmärryksessä tehdyistä murhista, istuu hän vankilassa vähintään 12 vuotta, sen sijaan täysin syyntakeettomaksi todettu henkilö voi joutua viettämään jopa koko loppuelämänsä tahdosta riippumattomassa hoidossa.

Poliisin arvion mukaan lapset ovat syntyneet noin 5-10 vuotta sitten ja lapsilla olisi ollut mahdollisuus jäädä eloon. Tämä viittaa siihen että nainen on tahallaan surmannut lapset niiden synnyttyä, eikä hän ole käynyt raskauden vuoksi esimerkiksi lääkärin vastaanotolla.
Poliisin tämän hetkisen käsityksen mukaan teot ajoittuvat vuosille 2003-2011 ja ovat tapahtuneet Oulussa, nainen on tiettävästi muuttanut Ouluun Lappeenrannasta.
Nainen kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Nainen vangittiin Oulun käräjäoikeudessa torstaina 5.6.2014 todennäköisin syin epäiltynä viidestä taposta.
Tapaus on herättänyt huomiota myös ulkomailla, sillä vastaavaa murhenäytelmää ei lähihistoriassa ole paljastunut paljastunut kuin muutamia missään ulkomaillakaan.
Aikaisemmasta tiedosta poiketen, tuoreemman tiedon mukaan poliisi tutkii naisen puolison mahdollista osuutta avunantoon yhteen tappoon, joka olisi tapahtunut parin alkaessa seurustelemaan vuonna 2011, jolloin myös viimeisin surma on tiettävästi tapahtunut.

Tutkintaa johtavan komisario Seppo Leinosen mukaan poliisia kiinnostaa myös naisen pakastimen kohtalo, sillä sitä ei ole löydetty.

Ruumiit löydettiin naisen asunnon kellarikomerosta, jossa pakastinta ei ollut.
(Lasten ruumiit löytyivät tästä kellarikomerosta.)

Poliisin mukaan naisen nykyistä miestä ei kuitenkaan epäillä niin vahvoin perustein, että hänet olisi otettu kiinni, hän on siis tällä hetkellä vapaana.
Kuolleena löydettyjen lasten mahdolliset isät ja muut asiasta ja lasten isästä tietävät voivat soittaa kaikki vihjeensä tapausta varten avattuun vihjenumeroon 041-472 9451.
Naisen tunteneet ovat kuvailleet häntä normaaliksi ja tasapainoiseksi ihmiseksi. Naisen nykyinen puoliso jätti erohakemuksen heti kun tapaus paljastui.

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t=16844

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close